Dog.bg Форуми : Демодекоза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Демодекоза

#201 Потребителят е офлайн   nevVn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 August 2008 - 08:21 AM

Цитат

..." В ползу тему..." : прав сте докторе, въпрос на имунитетна "пренастройка".
Демодикозата е много интересно "състояние" на организма. Освен конкретният причинител, равни по значение са имунитет, обща профилактика, хранене, стрес и не на последно място даже и наследственост...
Автоимунните реакции, следствие на дразнене от демодекси са още по-интересни...

Чудесна тема...!!! :->)

Много благодаря, за отговорите ви !  :blink: Със сигурност най-късно във вторник ще е при ветеринаря. А що се отнася до наследствеността, от полза ми е факта, че годеника ми е бил собственик, на бабата на кучо, а сега гледа баща му /по-точно техните го гледат/. Снощи поразпитах и се оказа, Че бабата на кучето е имала подобен проблем, но при нея след изследвзнето се оказало, че не е демодекоза, а алергична реакция, към препарата Фронтлайн, а точно, 1,5-2 дни преди да се появи петанцето, го обезпаразитихме с този препарат. Възможно ли е алергия да се предава наследствено? /майката на кучето не е имала такива проблеми, бащата също/.
Възможно ли е да сме предозирали Фронтлайна?
  Благодаря предварително  :blink:  Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 August 2008 - 11:15 AM

Здравейте..
Искам да попитам, при Демодекоза задължително ли се появяват ранички на болното място, или е възможно само леко обезкосмяване? Откакто имам моя куч обиколих доста Ветеринарни клиники и поне в две-три от тях ме питат дали е нормално окосмението около очите на Максуел. Той е като гримиран, така да го кажа, с лек молив  ;D
Днес го загледах по-обстойно, понеже вчера като го водих на ветеринар и пак ме попитаха за това.. под нослето почти няма косми, а около очите си е като гримиран.. но няма ранички, нито очите му изглеждат като с "очила" ..
Имаме две други вече тип раничка, но доктори споделиха, че е от опиране на кокълчето на лапата по теракота или мокета.. в къщи имаме и двете.. мажа ги със Екзематин Ц и вече ни растат косми там, но раничките стоят..
Мисля си, че винаги е бил с такова окосмение по "лицето" но пък взех да се притеснявам дали това е нормално.. по муцуната му също няма много космички.. но мисля, че няма никаква промяна от както е при мен  :huh:

#203 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 30 August 2008 - 05:36 PM

Имам въпрос към Вас, доктори!
Става дума за бездомна кучка, която е болна от краста и през няколко месеца ражда по 7-8 кутрета, които в момента, в който ги отбие, се разболяват и оцеляват максимум по 4-5 месеца. Смъртта им е адска( две успяхме да евтаназираме, но другите тя си ги носи някъде и ги крие)! Ще кажете да кастрираме майката- да, но няколко пъти се опитваме да я хванем и това е невъзможно. Другите ни махленски кучки успяхме, но не и тази. Твърде умна и дива е. Идваха, пробваха със стрелички, но тя се " къшира" така тарикатски, че не можем да я намерим.
Та започнах аз да и давам " Цифли" . Трудно е, защото тя е недоверчива и все и мятам от далече наденички с хапчета. Давах и 6 месеца по 2 таблетки през ден. Но тя е все бременна или кърмеща и не може да и се стабилизира имунната система и май няма смисъл в даването. На последните бебета също давах( по 1 през ден) , с риск да ги отровя( вероятно) , но  този път едно( от 8) оцеля и като че ли е " чисто"- поне няма тези ужасни язви по тялото. И, разбира се , е женско, но това е друга тема.
Та питането ми е, как стои въпросът с крастата при малките , когато още майката е заразена. Има ли шанс изобщо да се излекува?

#204 Потребителят е офлайн   catwhisperer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 September 2008 - 05:48 PM

Мога ли да помоля някой от лекарите във форума да уточни дали генерализираната демодекоза (червена краста) е идентична с т.нар. краста - "лисичи тип" и ако не е то какъв е причинителя и евентуалното лечение на последната.
Също бих желал някой да коментира каква е смъртността от краста /какъв процент от нелекуваните животни умират/. А от лекуваните?
User's Signature

Животните нямат глас, но ние имаме.[br][br]PAWS / Plovdiv Animal Welfare Society

#205 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 September 2008 - 08:31 PM

Здравейте! Искам да попитам ветеринарите във форума, какво смятат за лечение на демодекоза с "Advocate" след като кучето е било (допреди 2 седмици) на инжекции Цевамек през 4 дни?
Благодаря за отговорите. :blink:
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#206 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 07:45 AM

заразна ли е за хората!!

#207 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2008 - 08:12 AM

Цитат

заразна ли е за хората!!

Не.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#208 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 09:00 AM

питам защото на киара и поставиха такава диагноза!и понеже аз лесно прихващам и затова!лекаря ни каза че не е заразно но аз се притесняжам давам и лекарство урално обаче му забравих името като се сетя как се казваше ще пиша!!от темата до сега разбрах че не е заразназа други кучета,но понеже аз имам котка и се притеснчам и за нея въпреки че не проявява признаци!!а освен лекарствата няма ли и нещо с което да може да се мажат засегнатите места?и опасно ли е за котката?? :( :'(

#209 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2008 - 09:16 AM

И за котките е безопасно. Опасно е само за други кучета със слаби имунни системи.
User's Signature

#210 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2008 - 09:25 AM

оф това ме успокои!!благодаря за отговора много :blink:

#211 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2008 - 02:25 PM

Нашия палав мопс, Дришнин Пупанев, изкарва много тежка демодикоза не исках да го снимам, но заприлича на Франкенщайн - цялата му глава беше една голяма рана а очите му се затвориха от отоците. От стандартните лечения (които ми излезоха над 200 кинта) напредъка беше минимален, накрая доктор номер едно се предаде.

Доктор Номер две ми изчете лекция за ефекта на антибиотиците върху черния дроб на кучето, не изкоментира колегата си (което ми вдъхна доверие), въздъхна и се захвана.
Лекува Дришнин с малко известно френско лекарство за коне (:rolleyes:), което не се внася официално в България и го донесоха от там.... Шантав свят, но както ми обясни ветеринаря "Едно куче струва най-много 5000 евро. Един кон на запад струва от 5000 до 500 000 и нагоре евро - нормално е за тях да правят по хубави лекарства", с което ми затвори устата :o, а подобрението при Пупан е видимо с всеки изминал ден :yahoo:. Раните започнаха да заздравяват, пигментацията на кожата му се възвърна, очичките му се отвориха, на мястото на опадалата козина подкарва нова.
Номера че с дозировката се справя само доктора защото оригиналната е разграфена на 100 кг живо тегло :o, което с кучовете някак не е реално. Мажат го и с някакъв правен мехлем за козина, който казва че е най-обикновен и се учел във ветеринарния в първи курс, но (с тва пак ми затвори устата) "Това, че струва 10 лева да ти го направя и че рецептата е от преди 80 години, означава само, че е толкова добро, че не си струва да го произвеждат". И ми разпоредиха зверска дезинфекция, включително и с "Бутокс", като на въпроса ми "Защо има говедо на етикета?"  :(само ме изгледа и ми каза "Ми то като с конете..."

#212 Потребителят е офлайн   Eva-Buddah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2008 - 03:22 PM

Много гадно заболяване е демодекозата, а и много трудно се лекува. Не знаех, че имаш Мопс. Дано се оправи хайванчето!
User's Signature

"You haven't lived until you've been owned by a Pug!"
Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   George2502 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2008 - 03:43 PM

Цитат

Много гадно заболяване е демодекозата, а и много трудно се лекува. Не знаех, че имаш Мопс. Дано се оправи хайванчето!

И аз не знаех че имам докато не го намерих в нас ...  ;D ;D ;D ;D

Дано се оправи, всъщност тръгна да се оправя като вече отново има гънки по муцуната. Лошото че заради този "Бутокс" не можем да го пипаме без ръкавици, а това явно много му липсва.

#214 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 30 October 2008 - 03:52 PM

Най-важния е крайният резултат!  :->)
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#215 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 30 October 2008 - 05:30 PM

Надежда винаги има, макар че на няколко пъти беше поизчезнала:

ПРЕДИ:
Качена снимка

СЛЕД (1 година  :huh: но случая беше много тежък):

Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#216 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 31 October 2008 - 12:32 PM

BRAWO !!!! Добра работа! Честно.  :yahoo:
Много я мразя Демодикозата ...>!!!!!!  :angry:
..... Винаги си провлачва краката.....още не си е тръгнала и се показват на прага разни гъби, стафилококи, имунодефицити или алергии и всякаква друга сган...!!!!
За единен фронт срещу демодексите и техните подръжници!!!
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#217 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 October 2008 - 01:08 PM

Цитат

BRAWO !!!! Добра работа! Честно.  :yahoo:

Втората снимка е благодарение на д-р Бобадова.  :blink: На която съм много благодарна за това.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#218 Потребителят е офлайн   мартинела Икона

Публикувано: 03 November 2008 - 10:18 AM

здравейте.кучето ми е болно от демодекоза.лекува го ветеринар вече в продължение на повече от месец и червените очила изчезнаха но се появиха някакви бубони по шията и гърба.те са силно зачервени и мокри.от тях не излиза миризма и не тече гной.това реакция от севомек ли е или някаква нова болест.за сега го мажем само с йодасепт по съвет на ветеринар.благодаря предварително.прилагам снимка на болното място

#219 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 November 2008 - 10:52 AM

....много се изписа за Демодикозата и усложненията й...Има тема някъде.....
User's Signature

СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#220 Потребителят е офлайн   мартинела Икона

Публикувано: 03 November 2008 - 07:29 PM

докторе,може ли някакъв линк

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 9