Dog.bg Форуми : Демодекоза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (17 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Демодекоза

#221 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 November 2008 - 10:39 PM

С търсачката (най-горе) напишете демодекоза и ще видите темите.
Точно това, което вие описвате и показвате обаче, аз не помня да е обсъждано.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#222 Потребителят е офлайн   мартинела Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 04 November 2008 - 08:14 AM

наистина,изчетох купища материали и не намерих нищо  :'(

#223 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2008 - 12:57 PM

Имам питане. Една година лекувах 2 демодекозни кучета. Те живееха изолирано от другите кучета в клетка. След излекуването и осиновяването им, клетката е дезинфекцирана.
Но: клетката представлява къща, облечена с плочки, двор от две части - едната с циментов под и другата част - само пръст. Дезинфекция в този случай е силно казано, защото особено частите с пръстен под е съмнително колко са дезинфекцирани.
От тогава минаха 3 месеца.
Питането ми е - мога ли да сложа на същото това място да живее петела ми? Може ли да има още демодекозни гадини и въможно ли е петела да се зарази?
Колко време и при какви условия оцеляват демодекозните кърлежи в околната среда?

След година лечение на тези две кучета, направо ще се самоубия, ако си заразя  петела. 
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#224 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 November 2008 - 01:00 PM

А?! Ми тя демодекозата не ходи ли само по кучетата?
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#225 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2008 - 01:20 PM

Цитат

А?! Ми тя демодекозата не ходи ли само по кучетата?
Ми не знам, за това питам  :blink: Дано е така.
Защото там, където е сега Крсимир (петела) е студено, а в другата клетка ще си има топла къща.
User's Signature

#226 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2008 - 01:48 PM

Да не те подведа, най-добре да каже и някой от ветовете, но демодекозата, доколкото съм чела, е само по кучетата.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#227 Потребителят е офлайн   tweety Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 November 2008 - 02:53 PM

Здравейте!Искам да попитам дали при демодекозата има вероятност да се появи сърбеж по тялото на кучето?

#228 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 November 2008 - 02:53 PM

Да. Но не всяко куче със сърбеж е с демодекоза. :)
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#229 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 12:04 PM

Цитат

Имам питане. Една година лекувах 2 демодекозни кучета. Те живееха изолирано от другите кучета в клетка. След излекуването и осиновяването им, клетката е дезинфекцирана.
Но: клетката представлява къща, облечена с плочки, двор от две части - едната с циментов под и другата част - само пръст. Дезинфекция в този случай е силно казано, защото особено частите с пръстен под е съмнително колко са дезинфекцирани.
От тогава минаха 3 месеца.
Питането ми е - мога ли да сложа на същото това място да живее петела ми? Може ли да има още демодекозни гадини и въможно ли е петела да се зарази?
Колко време и при какви условия оцеляват демодекозните кърлежи в околната среда?

След година лечение на тези две кучета, направо ще се самоубия, ако си заразя  петела. 
Дали може някой запозант да ми отговори? Ще съм благодарна, а ако мога да преместя петела там -  и той ще е благодарен  :blink:
User's Signature

#230 Потребителят е офлайн   yanina6636 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2008 - 03:37 PM

Добър ден на всички,искам и аз да ви споделя моя проблем.Преди 8 дни си взех кученце на 50 дни,тогава не забелязах нищо но за тези 8 дни дето е в къщи цялото и коремче,гърди,лапички започна да става на люспички,и на ранички,и тя се чеше ацки много.Доктора дойде и взе проба за изследване,съмнява се за Демодекоза.Но казва че ще е много трудно и почти невъзможно да се излекува,защото е много малко и неможе да и се бият инжекции.Ако някой е запознат моля кажете ми какво да правя.

#231 Потребителят е офлайн   Nedelina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 December 2008 - 02:02 PM

Цитат

Добър ден на всички,искам и аз да ви споделя моя проблем.Преди 8 дни си взех кученце на 50 дни,тогава не забелязах нищо но за тези 8 дни дето е в къщи цялото и коремче,гърди,лапички започна да става на люспички,и на ранички,и тя се чеше ацки много.Доктора дойде и взе проба за изследване,съмнява се за Демодекоза.Но казва че ще е много трудно и почти невъзможно да се излекува,защото е много малко и неможе да и се бият инжекции.Ако някой е запознат моля кажете ми какво да правя.

Здравей Янина,
И ние имаме същия проблем, аз имам йоркшир на 2 месеца и половина. Преди два дни му сложиха инжекция, а й го намазаха с препарат. Дано да се оправим по скоро! Само да вметна, че при нас няма сърбеш и май сме го хванали на време.. Какво ти е кученцето? Има ли килограм? А и можеш да отидеш при друг вет. за допълнителна консултация. Знам като манипулация и процедура е много болезнена за горокото животинче (лелеее ужасно е, то скимти, а на мен сълзи ми текът), но ще си по сигурна.
Успех..
User's Signature

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   yanina6636 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 12:55 PM

Цитат

Цитат

Здравей Янина,
И ние имаме същия проблем, аз имам йоркшир на 2 месеца и половина. Преди два дни му сложиха инжекция, а й го намазаха с препарат. Дано да се оправим по скоро! Само да вметна, че при нас няма сърбеш и май сме го хванали на време.. Какво ти е кученцето? Има ли килограм? А и можеш да отидеш при друг вет. за допълнителна консултация. Знам като манипулация и процедура е много болезнена за горокото животинче (лелеее ужасно е, то скимти, а на мен сълзи ми текът), но ще си по сигурна.
Успех..

Там е работата че той и взе проби,оказа се че няма кърлежи,демек не е Демодекоза,даде ни 2 вида лекарства,2 вида разтвор с който да я мокра до кожа,2 вида мехлеми и капки.Раните дето ги имаше минаха,сега започна да и пада козинката по муцунката,ушичките  и по лапичките и пак се чеше,е не е вече толкова колкото преди но се чеше.Вчера идва в къщи пак да я види и от днес сме с още един вид лекарство,за козината.А кучето ми е НОК и е на 70дни,и е 5 килограма.

#233 Потребителят е офлайн   мартинела Икона

Публикувано: 10 December 2008 - 08:12 PM

госпожата с петела ще посъветвам да приложи евтаназия на петела и да го изконсумира за коледните празници.демодекозата е кучешка болест.

#234 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 08:41 PM

Цитат

госпожата с петела ще посъветвам да приложи евтаназия на петела и да го изконсумира за коледните празници.демодекозата е кучешка болест.

Сори за оффа,ма аз съм от фен клуба на петела Краси,затуй ако обичате да бъдете така добра както сте и красива да Фнимавате със съветите.Благодаря B)

#235 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2008 - 10:55 PM

Цитат

Цитат

Сори за оффа,ма аз съм от фен клуба на петела Краси,затуй ако обичате да бъдете така добра както сте и красива да Фнимавате със съветите.Благодаря B)
М да, имаме си агитка.  :->)

Дори не разбирам дали поста е шеговит  :rolleyes:
Дали е само кучешка попитах, но никой не ми отговори.  :(
User's Signature

#236 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 09:59 AM

Демодексът май не може да се предава чрез околната среда. Доколкото схващам, това е паразит, който си живее и умира изцяло в тъканите. Следователно едва ли е опасно Петльо да се зарази от това, че в помещенията е живяло болно животно. Относно това, дали при птиците, хората, кучетата и котките причинителят е винаги различен вид Demodex - по този въпрос май няма единодушен и категоричен отговор. Източник на инфото - Интернет  ;)
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#237 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2008 - 11:21 AM

JL, благодаря ти.  :blink:
User's Signature

#238 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 03:10 PM

Здравейте!
Имам бигъл на 5 месеца и за съжаление вчера ни беше сложена диагнозата "Демодекоза".За радост е в ранен садий и огнището е едно на този етап.Започнахме инжекции Пандекс, които ще и бият през 7 дни и ми казаха да и взема каишката Превентик.Не може да ползваме мазила, т.к. е точно до окото и казаха, че е опасно.Лечението според тях щяло да продължи най-малко 6 седмици.
Та ако може някой от специалистите да ми каже от поставеното лечение какво мога да очкавам или да побързам да сменя лекарите.
Благодаря предварително!
Поздрави,
Валя

#239 Потребителят е офлайн   Nedelina Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 09:42 AM

Здравей Валя,
И нас ни лекуват по същия начин.. всичко е наред.. само инжекции без мазила в къщи.. Разликата, е че нашия го инжектират през 14 дни.. Бъди оптимист.. ще се оправите.. И което е по хубаво, че не опасно за нас стопаните.. личната хигиена трябва да се спазва стриктно..
Желая ти успех  ;)
User's Signature

Качена снимка

#240 Потребителят е офлайн   valin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2008 - 11:16 AM

Здравей, Неделина!
Мен ме притеснява факта, че лечението е с Пандекс и исках да знам дали това е удачен вариант, т.к. назад във форума отзивите за него не са положителни, но все пак мнението не е на лекари.Затова исках точно те ако могат да се изкажат по въпроса, за да не се окаже накрая, че сме изгубили ценно време с лечение, от което полза няма да има.Също така от това, което изчетох до сега останах с впечатление, че когато има само едно огнище означава, че демодекозата е локална и в този случай не би трябвало да се предприема лечение, а пък ние сме на инжекции.И се помолих просто ако може някой от специалистите във форума да ме посъветва дали лечението е правилно и дали изобщо е нужно в случая или си тъпча напразно с лекарства кученцето.
Поздрави,
Валя

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема