Демодекоза
Публикувано: 03 November 2008 - 10:39 PM
Точно това, което вие описвате и показвате обаче, аз не помня да е обсъждано.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 November 2008 - 12:57 PM
Но: клетката представлява къща, облечена с плочки, двор от две части - едната с циментов под и другата част - само пръст. Дезинфекция в този случай е силно казано, защото особено частите с пръстен под е съмнително колко са дезинфекцирани.
От тогава минаха 3 месеца.
Питането ми е - мога ли да сложа на същото това място да живее петела ми? Може ли да има още демодекозни гадини и въможно ли е петела да се зарази?
Колко време и при какви условия оцеляват демодекозните кърлежи в околната среда?
След година лечение на тези две кучета, направо ще се самоубия, ако си заразя петела.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 24 November 2008 - 01:20 PM
Цитат
Защото там, където е сега Крсимир (петела) е студено, а в другата клетка ще си има топла къща.

Публикувано: 24 November 2008 - 01:48 PM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 25 November 2008 - 12:04 PM
Цитат
Но: клетката представлява къща, облечена с плочки, двор от две части - едната с циментов под и другата част - само пръст. Дезинфекция в този случай е силно казано, защото особено частите с пръстен под е съмнително колко са дезинфекцирани.
От тогава минаха 3 месеца.
Питането ми е - мога ли да сложа на същото това място да живее петела ми? Може ли да има още демодекозни гадини и въможно ли е петела да се зарази?
Колко време и при какви условия оцеляват демодекозните кърлежи в околната среда?
След година лечение на тези две кучета, направо ще се самоубия, ако си заразя петела.

Публикувано: 28 November 2008 - 03:37 PM
Публикувано: 09 December 2008 - 02:02 PM
Цитат
Здравей Янина,
И ние имаме същия проблем, аз имам йоркшир на 2 месеца и половина. Преди два дни му сложиха инжекция, а й го намазаха с препарат. Дано да се оправим по скоро! Само да вметна, че при нас няма сърбеш и май сме го хванали на време.. Какво ти е кученцето? Има ли килограм? А и можеш да отидеш при друг вет. за допълнителна консултация. Знам като манипулация и процедура е много болезнена за горокото животинче (лелеее ужасно е, то скимти, а на мен сълзи ми текът), но ще си по сигурна.
Успех..
Публикувано: 10 December 2008 - 12:55 PM
Цитат
Цитат
Здравей Янина,
И ние имаме същия проблем, аз имам йоркшир на 2 месеца и половина. Преди два дни му сложиха инжекция, а й го намазаха с препарат. Дано да се оправим по скоро! Само да вметна, че при нас няма сърбеш и май сме го хванали на време.. Какво ти е кученцето? Има ли килограм? А и можеш да отидеш при друг вет. за допълнителна консултация. Знам като манипулация и процедура е много болезнена за горокото животинче (лелеее ужасно е, то скимти, а на мен сълзи ми текът), но ще си по сигурна.
Успех..
Там е работата че той и взе проби,оказа се че няма кърлежи,демек не е Демодекоза,даде ни 2 вида лекарства,2 вида разтвор с който да я мокра до кожа,2 вида мехлеми и капки.Раните дето ги имаше минаха,сега започна да и пада козинката по муцунката,ушичките и по лапичките и пак се чеше,е не е вече толкова колкото преди но се чеше.Вчера идва в къщи пак да я види и от днес сме с още един вид лекарство,за козината.А кучето ми е НОК и е на 70дни,и е 5 килограма.
Публикувано: 10 December 2008 - 08:41 PM
Цитат
Сори за оффа,ма аз съм от фен клуба на петела Краси,затуй ако обичате да бъдете така добра както сте и красива да Фнимавате със съветите.Благодаря B)
Публикувано: 10 December 2008 - 10:55 PM
Цитат
Цитат
Сори за оффа,ма аз съм от фен клуба на петела Краси,затуй ако обичате да бъдете така добра както сте и красива да Фнимавате със съветите.Благодаря B)
Дори не разбирам дали поста е шеговит :rolleyes:
Дали е само кучешка попитах, но никой не ми отговори. :(

Публикувано: 11 December 2008 - 09:59 AM

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 11 December 2008 - 11:21 AM

Публикувано: 15 December 2008 - 03:10 PM
Имам бигъл на 5 месеца и за съжаление вчера ни беше сложена диагнозата "Демодекоза".За радост е в ранен садий и огнището е едно на този етап.Започнахме инжекции Пандекс, които ще и бият през 7 дни и ми казаха да и взема каишката Превентик.Не може да ползваме мазила, т.к. е точно до окото и казаха, че е опасно.Лечението според тях щяло да продължи най-малко 6 седмици.
Та ако може някой от специалистите да ми каже от поставеното лечение какво мога да очкавам или да побързам да сменя лекарите.
Благодаря предварително!
Поздрави,
Валя
Публикувано: 17 December 2008 - 09:42 AM
И нас ни лекуват по същия начин.. всичко е наред.. само инжекции без мазила в къщи.. Разликата, е че нашия го инжектират през 14 дни.. Бъди оптимист.. ще се оправите.. И което е по хубаво, че не опасно за нас стопаните.. личната хигиена трябва да се спазва стриктно..
Желая ти успех ;)
Публикувано: 17 December 2008 - 11:16 AM
Мен ме притеснява факта, че лечението е с Пандекс и исках да знам дали това е удачен вариант, т.к. назад във форума отзивите за него не са положителни, но все пак мнението не е на лекари.Затова исках точно те ако могат да се изкажат по въпроса, за да не се окаже накрая, че сме изгубили ценно време с лечение, от което полза няма да има.Също така от това, което изчетох до сега останах с впечатление, че когато има само едно огнище означава, че демодекозата е локална и в този случай не би трябвало да се предприема лечение, а пък ние сме на инжекции.И се помолих просто ако може някой от специалистите във форума да ме посъветва дали лечението е правилно и дали изобщо е нужно в случая или си тъпча напразно с лекарства кученцето.
Поздрави,
Валя