Dog.bg Форуми : Бък - питбулът с нежно сърце!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Бък - питбулът с нежно сърце! спешно търси временен или постоянен дом

#41 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 May 2010 - 02:04 PM

Човекът на вилата ли си живее?
Да не го зарежат за пазач през зимата?

#42 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 03:25 PM

Винаги има хора на хижата.
А за къпането - не успях да го кача до нас. Викам го, но не идва. Викаха го и жената на Киро, която също се грижи за него и децата им, но той не иска да се качи по стълбите. Киро живее на първия етаж, а аз на третия, но куч не се качва повече от половин етаж т.е. спира на площадката между първи и втори етаж. Страхувах се да не ухапе някой, ако го пренесем на ръце или като го затворим в нас, изглежда се чувства застрашен. Не можем да организираме превоз, аз все съм на работа, когато има превоз, така че нито кучето е прибрано, нито нищо... Евентуално може да го вземат в неделя, ако аз намеря транспорт :dry: Още нищо не съм измислила. То превоз има, но пари няма...
Ще пиша пак като има развитие.

#43 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2010 - 12:25 PM

:flagbg:
Нашият герой Бъки вече е в планината! :db_046:
Хижата е отдалечена, до нея се стига само пеша, наоколо няма кучета - само диви животни. Куч е оправен обаче и ще пази новия си дом.
В колата момчето беше много кротко и се гушеше в мен. Качването на хижата беше малко мъка - на моменти го влачех, на моменти ходеше, даже и потичахме. Накрая стигнахме благополучно, пуснах го и той веднага маркира един здравец :ab_041: Горкия здравец, Бъки си го хареса и маркирането не беше само един път. :dog: Обиколи навсякъде, само вътре в къщата още го е страх и стига само до средата на помещението. Изгуби се в гората по едно време, но бързо се върна. Оказа се, че има много голям страх от синджир - като чу да дрънчи един се сви до земята, изскимтя и побягна в обратна посока. Изобщо се притеснява дори и от нашийника. Е, той никога повече няма да бъде вързан :db_046: Горе ще се качи вет и ще се погрижи за него.
Ето и снимчици на новия хижар :ab_041: Много го обикнах тоя куч. :wub:

МОД, моля да бъдем преместени в Чудния раздел :be_107:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#44 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2010 - 12:34 PM

Хубаво момче!
А дали няма да избяга оттам?

#45 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2010 - 12:52 PM

Едва ли, има шанс, но да се надяваме, че там му харесва. А и той стои винаги покрай хората, никога не се отдалечава. Ако го познавахте, щяхте да разберете що за човеколюбиво същество е Бъки. :wub: Освен това, докато свикне, нощем е затворен в мини дворче, което е ограждение около къщата му. Аз присъствах на сглобяването :af_089:

#46 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 May 2010 - 01:50 PM

Много се радвам за Бък,дано свикне с новото място.Казаха ми,че той е изхвърлен от някакви хора,които са решили,че вече не им трябва,а ти Caya помогна на кучето да има нов дом,защото Бък заслужава да не е на улицата.

#47 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 18 May 2010 - 02:12 PM

Супер новина :af_089: Честит да му е новия дом на красавеца!Дано лошото да остане в миналото и само хубави неща да му случват на момчето! :wub:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#48 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2010 - 02:26 PM

Показване на мнениетоPURSY, в 18 May 2010 - 12:39 PM, написа:

Хубаво момче!
А дали няма да избяга оттам?

той да не е глупав. Напротив, ще свикне за седмица и ще му бъде идеално. Ако има достатъчно храна всичко останало е перфектно за едно куче.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2010 - 02:34 PM

Оооо, храна има в изобилие! Радо много харесва кучето, ще му подсигури всичко и ще си го глези :wub:

#50 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 May 2010 - 02:59 PM

Сууууупер! :af_089:

#51 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2010 - 04:33 PM

Ето и какво се случи с Бъки - цитат от новия собственик на кучо: "Питбула с нежно сърце изпочупи цялата хижа -вратата, прозорци, дрехи, знамена и всичко което два месеца се мъчиме да оправиме. Да не говорим за лайната по пейките и цялата хижа, само на тавана няма."
Е, оправихме до колкото може хижата, но... Това се е случило когато Бъки беше сам за един ден, затворен в една стаичка за него... Откача когато е сам, разбил е масивна дървена врата! :ud_009:
Както и да е, сега Бъки не стои затворен, няма как. Иначе всичко останало е наред, кротък е като котенце. Станал е дебел като прасенце и вече много обича стопанина си - постоянно го следва и винаги се ослушва за гласа му :wub:

Бъки Белята е новият му прякор :ab_041:

#52 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2010 - 07:01 PM

Малко снимки от този уикенд, жалко че всеки път трябва да ползвам чужд фотоапарат... От както Бъки е на хижата, абсолютно задължително се качвам всяка събота и неделя. Мястото е приказно, Бъки е прекрасен, хората са много готини - изобщо чудесна почивка! Всеки, който иска да види Бъчко и да си почине от мръсна София е добре дошъл, само да дрънне един телефон да го упътя, че до там се стига само пеша :ab_041: Хижата е със старо име Есперанто, сега - Зелени Патрули.
Бъки вече е закръглил дупето, сбил се е с един пришълец (куче дошло незнайно от къде), но без последствия, имаше си даже и кърлежче :ab_041: Всичко нормално за едно куче + мноооого свобода! Вече спи вътре, бързо разбра къде е печката, а леглото му е ВИП кътче - куп от възглавници със завеси, никой да не го притеснява :db_046:
Само да предупредя, не е добре да се качват хора с мъжките си кучета...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#53 Потребителят е офлайн   nellidi Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 June 2010 - 09:46 PM

:wub:
Чудесен е този Бък.Браво Caya , намерихте страхотен дом за момчето.
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 June 2010 - 09:53 PM

и така бързо :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 June 2010 - 11:10 PM

Иеееййй! Чуден е Бък - чуден! :smile: Много му се радвам, като го гледам в тази красота. Страхотно е, че можеш да го виждаш всяка събота и неделя.
Значи, ако минавам покрай тази хижа, ще гледам да съм без моя кучо, че да не му види новия собственик сметката набързо. :ae_085:
Caya, :rc_036: за огромното желание, с което помогна на Бък да не остава на улицата!

#56 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 12:54 PM

Бъки беше прибран от Екоравновесие, защото има жалба срещу многото кучета на Витоша. Разбира се виновни са всички онези, които изоставят кучетата си там. Разбрахме късно, хижарят намаше телефон. Най-лошото е, че кучето е пуснато в Чепинци или Негован, а не на мястото от където е взето. Вече втори ден не мога да спя от притеснение, звънях навсякъде, като първо ходих до Сеславци, едвам влязох. Ходихме и до Богров, но никъде го нямаше. Обадих се на жената, която регистрира новопристигналите кучета, която първо каза, че кучета от Витоша не са прибирани, но след като и казах, че има свидетели, веднага се сети, че на 09.08 са прибрани няколко кучета, но питоподобно нямало. Бях принудена да "заплаша", че носят отговорност и ако нещо се случи с кучето ще си търся правата по каналния ред... Е, тя побърза да намери снимките и да каже, че "има НАИСТИНА питоподобно, кафяво, мъжко куче", но било върнато на същото място. Обадих се и на шофьора, които най-нагло каза, че просто ги пуснал в Чепинци, такава била практиката.... :eg_033:
Днес следобед ще обикаляме селата и ако не го открием ще видим как ще процедираме. Нито са изчакани собствениците 2 седмици каквато е процедурата, нито е пуснат на правилното място!
Много съм притеснена, стискайте палци!

#57 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 August 2010 - 12:59 PM

Показване на мнениетоCaya, в 23 August 2010 - 12:59 PM, написа:

Нито са изчакани собствениците 2 седмици каквато е процедурата, нито е пуснат на правилното място!

Собственици? Той къде е бил, когато са го взели? Скита безпризорно ли (при положение, че се бие с мъжки кучета)?
Не съм чела темата подробно - той кастриран ли е? А "собствениците" имат ли документ за него - паспорт, чип?

п.п. Видях, че е кастриран.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#58 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 23 August 2010 - 04:53 PM

My link
Кучето е прибрано на 11 август.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#59 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2010 - 06:08 PM

Благодаря ти, Петя!
Разплаках се, колко е тъжен миличкия, сигурно още повече се е стресирал, не стига това дето е преживял в миналото ами и това сега. Милото ми бебе, не мога да си намеря място.. Довечера имам уговорен транспорт и ще обикаляме.
От Сеславци ми казаха че е прибран на 9ти, а пуснат на 11ти... Все едно, ако не го открия не дай Боже, ще ги съдя до дупка.

П.П. Има документи, чип няма, но явно ще слагаме...

#60 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 August 2010 - 09:36 PM

Много ме е яд,трябваше Бък да е кастриран до сега,може би нямаше да го вземат и да се случи това с него.Дано го намерите.

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни