Dog.bg Форуми : Поредните мизерни...

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Поредните мизерни... кученца без дом

#1 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 May 2010 - 11:26 AM

Ето че стигнах и до тях...
Появиха се на Гергьовден. Нали поверието е, че Свети Георги е победил злото в света, дано и малките душици да са се измъкнали от злите демони! Група деца, които често идват в магазина, ги домъкнаха в пластмасова щайга буквално умиращи - апатични и слаби до степен на безсилие, с чисто бели венци, дехидратирани и с адски много бълхи, море от бълхи! Пет малки невинни душици които си отиваха, а децата бяха тръгнали да им търсят дом... Някакъв човек ги извикал и им връчил кутретата с уговорката да ги разнасят из квартала, белким някои си ги хареса. Що за човек ще е това, питам аз, да ги доведе до това състояние. Малките са на около месец и половина и според децата (или както е казал "човека") са били хранени с мляко, хляб и кокали! :ud_009: :ed_142: Майката била негова и живеела в апартамент, уж и те били в апартамента. Бащата го знам отлично - голям темерут е, не идва да го галя, но за сметка на това е красив. Ходи след всяка разгонена кучка и почти всички бебета в квартала са негови.
Не ги прибрах у дома, защото няма никoй по 12 часа, а те трябва да се хранят доста често, да се наглеждат, освен това бяха пет (ред причини и глупави извинения, които ако зависеха от мен, нямаше да са така). Единственото, за което се сетих е да ги пръсна с Фронтлайн и да им дам глюкоза. За капак на всичко, беше празник и никоя аптека не работеше, нито вет. Пробвах с вода и мед... Милите, незнаеха как да пият от купичка с вода, та трябваше да им даваме със спринцовка през устата. Добре, че една мила женица се притече на помощ и донесе мед, та с общи усилия, с децата ги раздвижихме кученцата и те живнаха. Дадох на децата пълни инструкции, как да ги хранят, дадох им силна бебешка храна и ги оставих на техните грижи. Майката на едно от децата се съгласи да вземат кученцата в двора си до вчера, но това изобщо не е достатъчно, та удължихме срока до края на седмицата. Някакъв вет тук ги прегледа (няма да споменавам кой е, изобщо му нямам доверие) и каза че опадалата козинка на места е от бълхите. Друго не каза, нямах и желание да се занимавам с него. На бебоците трябва да се сложи ваксина, но те тепърва днес ще бъдат обезпаразитени вътрешно. Нямам пари за преглед и изследвания от вет, единствено мога да уговоря с моя вет нещо, но ми трябва транспорт. Има ли възможност някой да ме метне с кутретата от Редута до Лъвов мост и обратно, след като уговоря за кога ще бъде прегледа? А ако някой има излишна ваксина или осигури такава ще съм на върха на щастието. Знам, че тез мизерници едва ли ще трогнат някого, те са поредните, но каквото ми е по силите го правя, ако някой помогне ще е чудо.
За съжаление, едно от кученцата е починало, предния ден, на пети май, а едно изчезна безследно от двора на детето (вероятно го е удушил пор или нещо такова). :dh_188: Ако може някой да предложи временен дом, за някое от кутрета (или пък две), ще е чудесно. Аз мога да прибера едно, ако се намери място за останалите три. Вчера малките бяха в доста добро състояние, с дебели тумбачета и спинкаха сладко на слънчице. Май ги спасихме, но само за сега, докато не минат имунизациите нищо не е сигурно, а и както изчезват незнайно...
Ето ги муцуните, на живо са още по-дребни, сигурно нямат и кило. Няма да пречат, тихи са, моля ви приютете по едно!

Беличкото, за съжаление, вече не е сред нас... Дано сега е щастливо!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 09:06 PM

Ето нови снимки на бебоците, които вече са много по-добре. Растат, играят, дебелеят и хубавеят. Може само да гадаете за характера им по имената, които децата в квартала им дадоха. Ако някое грабне сърцето Ви - ОБАДЕТЕ СЕ! Може да вземете кученце и за пробен период, ако не се харесате да ни го върнете.
Кученцата са в гр.София, тел: 0896/232759 - Малвина

Нашият спокоен и горд Карлито: Прикачена снимкаПрикачена снимка

Игривка - Закачливка - много сладуреста госпо`ица, която не се спира дори за миг: Прикачена снимкаПрикачена снимка

Мълчаливка - изключително нежно и деликатно ангелче, създадено само да бъде обичано и глезено: Прикачена снимкаПрикачена снимка

И последен, но не на последно място - Боеца! Чудесен игрив сладур, само за весели компании: Прикачена снимка

Прикачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 12:46 PM

Кучовците изчезнаха! :dh_188:
Е*аси, вчера с толкова внимание и любов ги потготвях за снимките, децата с такъв кеф ги гласиха, че направо не мога да повярвам. Пуст късмет. Тъкмо ги изкъпах (с мокри кърпички) и ги обезпаразитих вътрешно. Стискайте палци да ги открием живи и здрави. Сега децата са на "акция" из квартала...

#4 Потребителят е офлайн   eldolate Икона

• Покажи галерията
Публикувано: 15 May 2010 - 01:05 PM

Caya, преслестни са.Малки сладки бебочета.Дано да се намерят.Да не са ги помъкнали децата от квартала и сега да се скитат около блоковете?Стискам палци!А аз ще разпитам и дано да намеря дом за тези бебета :)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка a>

#5 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 01:20 PM

Неее, децата ги пазеха и всеки ден измисляха по някое що годе безопасно място, където да пребивават. Има някакъв изрод от блока, в чиито двор бяха, та може и той да ги е замъкнал нанякъде. Този се е карал на децата цяла сутрин, че са ги домъкнали, но твърди че не ги е виждал. Кашона го няма, храната също, купичките им са в кофата за боклук.
Ох, много ми е мъчно.. И сега в този дъжд, изобщо не знам каква ще е съдбата им. Аз вися безпомощна на работа и не мога да мръдна от тук, а децата идват и ми казват кого са питали и какво се случва, но до сега удрят на камък. Наистина са чудни кутренцата, такива черни, с белички чорапки с малки черни точици по тях, ще кажеш, че са някоя порода чак... Обявите скоро ще излязат в бездом, а тях ги няма... :rf_011:

#6 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 May 2010 - 02:00 PM

Много хубави снимки. Язък!
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 02:54 PM

Намериха ги!!! Сега играят, при мен са в магазина, но за довечера няма къде... :zz_217:

#8 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2010 - 05:06 PM

Снимките са направо уникални - малки модни феички и фейчовци! :smile: :smile: Радвам се, че са се намерили и им пожелавам първо да не се губят повече и второ - бързо да си намерят хубав дом и стопани!

#9 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 06:37 PM

Кучовците ги няма - отново изчезнаха, децата също ги няма... :dh_188: Търсиха ги други деца сутринта, но не ги откриха. Бяха в една изоставена къща, дворът на която е разграден. Или са тръгнали по хората или някой ги е взел. Игривка я откриха в един ъгъл на къщата, тя винаги страни от другите и явно това я е спасило. Онзи ден пак стана същото, първо открихме Игривка, защото се беше замотала в един строеж наблизо. Дано шефовете ми разрешат да остане тук за седмица.

#10 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 May 2010 - 07:10 PM

Сауа, да не ги е взела Илияна? Вчера носеше две кученца, но каза, че били други, а не 'твоите', както им казва. Ако искаш да звънна да я питам? Може би на лични да се разберем?

User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#11 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2010 - 07:54 PM

Кученцето ще остане в магазина само тази нощ. Не разрешиха шефовете, щели да им направят проверка. Помощ! Кучето утре ще е на улицата! Пак се скарах с моя приятел.. Сега заради паркета не можело да го взема в нас.. Е*аси живота...

#12 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2010 - 03:50 PM

Игривка или с новото си име - Рита, е при мен все още, днес ще дойде вет да и направи паспорт и да сложим бебешката ваксина. :db_046: Изключително умно бебе е това. За ден и половина вече си знае името и "sitz" :be_107: Послушна и кротка е, а кандидати няма...
Как не се намира някой за тази красота???

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 May 2010 - 09:32 PM

Рита спинка сладко, сладко... у нас! Имах си проблеми на работата и трябваше да я махна от там. Е, нямаше къде другаде да я занеса освен вкъщи. Толкова е сладка :wub: През целия път не гъкна, милата беше доста уплашена, но беше кротка. Заградих и едно ъгълче в стаята и постлах памперси (у дома навсякъде е паркет :zz_020: ) Бързо се ориентира да свърши всичко, даже хрусна 2-3 гранулки и накрая заспа. Надявам се много, ама много бързо да намеря стопани, защото следващите 3 дни ще има постоянно човек у дома, но после сме на работа и няма кой да я гледа. Както е тръгнало обаче, това ми звучи като приказка. До сега 2 обаждания - пьрвото беше несериозна уговорка да се обадят в събота, а второто беше от хора, които търсеха мъжко кученце. Толкоз снимки, толкоз чудо... за какво? Изглежда ми безнадеждно. А тя е толкова красива :wub:
Вече е ваксинирана, с паспорт и всички останали необходими приложения :ab_041:

Другите кученца изчезнаха. За едното момченце (Карлито) разбрах днес, че детенце го е намерило, занесло у дома, родителите разрешили и сега си го гледат. Една жена пък, видяла вчера на спирката едно мъниче да се разхожда само. На мен не ми се вярва да оцелее някое, та те са толкова малки, дали имат 2 месеца.

Все пак, ако някой си я хареса, да не се колебае, а да се обади веднага! :db_046:

#14 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 June 2010 - 03:51 PM

Рита е най-прекрасното малко кученце, което някога съм гледала :wub:
Толкова е послушна, изключително податлива на обучение, знае вече три команди! Ако имах време сигурно щеше да знае и 10! :ab_041: Като я гледам такава нежна и крехка, май няма да стане голяма. Сега вече със сигурност знам кои са родителите й. Майката е Манчестер териер или поне на такава прилича, пък собствениците твърдят, че е доберман :ud_009: Това обаче не е от значение, освен че върви доста фина мацка за сега. Как съжалявам, че нямам снимки да й видите пилешките задни краченца :wub: :wub: :wub:
Таткото е един красавец, който беше прибран вчера от Еко-то и за който се твърдеше, че е кастриран. Е, не е! Кастрираха го и днес го чакаме да се върне или по-скоро да го върнат. Изрично предупредих госпожата (забравих й името), че ако нещо се случи (не бъде върнат на място), както често става, ще бъда доста по настоятелна и ще търся отговорност лично от нея. Това е. Стискайте палци Черньо да се върне невредим днес!

До сега кандидатите са или деца или несериозни, които след като им откажа да пратя кучето някъде си по автобус или куриер, повече не се обаждат. Как ще го пратя, бе тия хора луди ли са? На всички обяснявам, че преди да сме се срещнали лично и преди да сме обсъдили надълго и на широко осиновяването, няма как да получат кученцето.. и т.н. Не съжалявам, че съм ги отблъснала по този начин, за мен това говори, че не са подходящите хора.

#15 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 11:46 AM

Късмет на малката сладка шушулка! Радвам се, че е при теб на сигурно място. :smile: Много правилно подхождаш с търсенето на стопани. Убедена съм, че ще се появят хората с голямо Х, които ще подходят отговорно и ще си я гледат с любов. :smile:

#16 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 04:44 PM

Сестричката на Рита е осиновена успешно, вече смело мога да го съобщя. С предишно име Рони, сега - Тайра :wub: Нещата при нея се развиха скорострелно. От както едно детенце я откри, шляеща се безцелно из квартала (това се случи близо седмица след като прибрах Рита) минаха около две седмици, от които една беше при детенцето като в приемен дом, а втората седмица вече е при новата си стопанка. Живее в двора на голяма къща, в крайните скъпарски квартали с батко си Роби (Голдън Ретривър). Единствения минус е, че мъжът на момичето не позволява малката да живее вътре, но това се компенсира, че те я отглеждат наистина сериозно и отговорни, ще я кастрират, ваксинираха я, водиха я на профилактичен преглед, хранят я с качествена гранула, скоро ще й купуват прекрасна дървена къщичка... Какво да добавя :wub: :dog: Прекрасно!
Убедете се сами: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2010 - 04:54 PM

А моята Рита няма много късмет. Вчера я взеха, уж много влюбени в нея, днес ще ми я върнат. Поне ми я връщат.. Хапела.. Не можело да я галиш спокойно. Че кое куче на 3 месеца стои мирно като котенце да го галиш. Тя разбира се прави опити за доминантност, което е в реда на нещата и аз коригирам това, но човек, който няма желание, няма и как да се справи.
Тъкмо се чух с хората и се уговорихме къде да се срещнем за да си я взема обратно тази вечер и друг ми звънна за среща утре, но.. използва думата "оглед" и каза, че кучето ще е за майка му и баща му, които живеят на село, кучето им било избягало на скоро... Мисля да не го разкарвам и да му се обадя, да му обясня, че не се дава кучето при такива условия и това е. Вие как мислите?
Рита се оказа "гладкокосместа" ако има такъв термин :ab_041: По тип козина съвсем го докарва на манчестерската (подобна) си майка... Лъщи, блести, като я видят хората и закриват очи да не ослепеят от красотата й :ab_041: :ab_041: :ab_041: Ех, ще я снимам вече.. Искам да споделя с вас таз извънземна красота :wub:

#18 Потребителят е офлайн   kerri Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 09 June 2010 - 07:41 PM

Честито на Тайра за новия дом! Колкото до Рита - не се отчайвай - просто явно това не са били нейните хора. Аз от кучета не разбирам, но не мисля, че което и да е тримесечно коте би седяло кротко и мирно да го галиш, пък за куче да не говорим. На тази възраст са фурии малките и е голяма веселба, но хората явно друго търсят. Колкото до човека с 'огледа' - не виждам какво изобщо се чудиш. Това е живо същество, не апартамент, за да го оглежда, а и това, че предишното им куче е избягало не говори много добре за грижите, които са полагали за него. По-добре не разкарвай човека напразно, почти съм убедена, че няма да му дадеш сладкишката :)

#19 Потребителят е офлайн   Caya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 05:58 PM

Такааа.... Нашата Рита все още не ще да се държи като котка (подчертавам възрастна котка), а май кандидатите точно това искат :zz_020: Пак я взеха, пак я върнаха.. Какво да ви обяснявам, историята е същата, но малко по-зле.
Оказва се, че Рита полудява на друго място, особенно след като мен ме няма. В момента, в който съм си тръгнала и тя се е озовала сама с момичето е полудяла. До вечерта е опикала цялата стая, а през нощта се е качила на дивана(това у нас не е позволено , тя го знае перфектно и не прави дори и опити) и се е изпикала върху прането :ud_009: Започнала е да хапе и нито команди, нито забрани са действали, ходела е по краката и е хапела постоянно. Гризала е де що свари - диван, легло, маса, кабели, обувки...Била е с две думи диво зверче, сякаш никога не е възпитавана. И всичко това го е направила за няма и 24 часа, после си я взех. Нямам думи, не знам как после и с какви очи да обяснявам на хората, че това което се случва у нас е коренно различно и това, което виждат те е друго същество, някакъв зъл демон, който се е вселил в Рита :ea_103: У дома е, ще кажеш възрастно куче. Никога не е направила беля, освен че обича да ми препикава в кухнята и беше нагризала един чехъл. Всичко останало е пълно послушание, забавни игри с котките и с мен и никакви проблеми. Да не говорим колко кабели има, обувки в коридора и как леглото е ниско и тя отдавна може с един скок да се качи, но... НИКОГА не се е държала така, не ръфа нищо освен играчките си и котките :ab_041:
Не знам хора, момичето казва, че тя е много привързана към мен и това бил проблема. Наистина, изградила съм що годе добра връзка с нея, имаме вече и почти постоянен контакт с очите, слуша ме, почти не прави опити за доминантност (е магаре си е понякога), но чак пък толкова.. Тя е все пак на 3 месеца, едва ли ще се е привързала необратимо, пък и дори възрастно куче да беше, стига да има желание всичко става. Според мен проблема не е в кучето. Ако бъдещите стопани имат търпение и настина я искат, няма как да не се справят. Не че вече аз не обичам Рита с цялото си сърце :wub: Но аз искам да задържа всяко куче, което е при мен, друг е въпроса, че така утре ще огранича шанса на друго малко кученце :dry:
Много съм объркана, изглежда ми малко мисията невъзможна... :dh_188:

#20 Потребителят е офлайн   Marinache Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:животни, изкуство (живопис, кино, театър) , пътуване, танци, срещи с нови хора

Публикувано: 15 June 2010 - 06:16 PM

Eeeeeeeeeee!! така се надявах , добре звучеше това момиче по нещата, които ми каза за нея оня ден ,пък гледай какво стана. Малвина, стискай зъби с пиклата ,ние ще стискаме палци и дано се намери кой да я омагьоса с любов по-силна от твоята. (ех ,че поетично :ae_085: )

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни