Появиха се на Гергьовден. Нали поверието е, че Свети Георги е победил злото в света, дано и малките душици да са се измъкнали от злите демони! Група деца, които често идват в магазина, ги домъкнаха в пластмасова щайга буквално умиращи - апатични и слаби до степен на безсилие, с чисто бели венци, дехидратирани и с адски много бълхи, море от бълхи! Пет малки невинни душици които си отиваха, а децата бяха тръгнали да им търсят дом... Някакъв човек ги извикал и им връчил кутретата с уговорката да ги разнасят из квартала, белким някои си ги хареса. Що за човек ще е това, питам аз, да ги доведе до това състояние. Малките са на около месец и половина и според децата (или както е казал "човека") са били хранени с мляко, хляб и кокали!

Не ги прибрах у дома, защото няма никoй по 12 часа, а те трябва да се хранят доста често, да се наглеждат, освен това бяха пет (ред причини и глупави извинения, които ако зависеха от мен, нямаше да са така). Единственото, за което се сетих е да ги пръсна с Фронтлайн и да им дам глюкоза. За капак на всичко, беше празник и никоя аптека не работеше, нито вет. Пробвах с вода и мед... Милите, незнаеха как да пият от купичка с вода, та трябваше да им даваме със спринцовка през устата. Добре, че една мила женица се притече на помощ и донесе мед, та с общи усилия, с децата ги раздвижихме кученцата и те живнаха. Дадох на децата пълни инструкции, как да ги хранят, дадох им силна бебешка храна и ги оставих на техните грижи. Майката на едно от децата се съгласи да вземат кученцата в двора си до вчера, но това изобщо не е достатъчно, та удължихме срока до края на седмицата. Някакъв вет тук ги прегледа (няма да споменавам кой е, изобщо му нямам доверие) и каза че опадалата козинка на места е от бълхите. Друго не каза, нямах и желание да се занимавам с него. На бебоците трябва да се сложи ваксина, но те тепърва днес ще бъдат обезпаразитени вътрешно. Нямам пари за преглед и изследвания от вет, единствено мога да уговоря с моя вет нещо, но ми трябва транспорт. Има ли възможност някой да ме метне с кутретата от Редута до Лъвов мост и обратно, след като уговоря за кога ще бъде прегледа? А ако някой има излишна ваксина или осигури такава ще съм на върха на щастието. Знам, че тез мизерници едва ли ще трогнат някого, те са поредните, но каквото ми е по силите го правя, ако някой помогне ще е чудо.
За съжаление, едно от кученцата е починало, предния ден, на пети май, а едно изчезна безследно от двора на детето (вероятно го е удушил пор или нещо такова).

Ето ги муцуните, на живо са още по-дребни, сигурно нямат и кило. Няма да пречат, тихи са, моля ви приютете по едно!
Беличкото, за съжаление, вече не е сред нас... Дано сега е щастливо!