Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#201 Потребителят е офлайн   sarka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 December 2010 - 11:18 AM

И аз да се включа в базара.
Предлагам повод душач, дължина 1,60 м, диаметър 15 мм, на фирма KARLIE-Гeрмания. Почти не е ползван. Моята госпожица не го хареса.
Предлагам го за 15 лв. паричките да са Роня и Кери, за тяхната подготовка към новия живот, изпращайте ги на общата сметка на форума с коментар за Роня и Кери.
За допълнителни въпроси и уточнения на ЛС.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#202 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 December 2010 - 12:19 PM

Хора,невероятни сте :vb_024: Много,много благодарим :hb_027:

Нямам търпение да стане 12 часа и да отида при пухличките.Непременно ще им предам че много хора ги харесват и искат да им помогнат кой с каквото може :fe_079:
При нас е ужасно студено,водата им вероятно е замръзнала и ще отнеса едно шише с топла вода за размръзване освен храната.Чудя се дали да не им накисвам гранулите с вода за да не ги мъчи жажда като замръзне пак водата нощеска :zz_218:
User's Signature

Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2010 - 04:00 PM

Не бих ги накиснала щом замръзва водата. Това означава и гранулите да замръзнат. Дали няма някаква течност, която да замръзва при по-ниски температури от водата?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 December 2010 - 05:20 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 11 December 2010 - 03:05 PM, написа:

Не бих ги накиснала щом замръзва водата. Това означава и гранулите да замръзнат. Дали няма някаква течност, която да замръзва при по-ниски температури от водата?

Е,няма как да замръзнат гранулите,те моментално биват изядени:)))Идеята ми беше да не ожадняват толкова след яденето,защото няма вода- замръзва:(
Иначе дори и да има такава течност (сещам се за една) - тя е отровна.
User's Signature

Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 December 2010 - 12:00 AM

Днес,за мой ужас на поляната на пухлите имаше минимум 10 кучета-окаяни,гладни и премръзнали.
Прикачена снимка Прикачена снимка

Казвам "за мой ужас" не защото се изплаших(леле,сама на себе си се чудя :ud_009: ), а защото с двата килограма гранули дето носех не можах да ги нахраня всичките-най-малките и най-страхливите не можаха да хапнат.
В цялата тази навалица Кери се оправя сравнително добре,но Роня милата все я бият :dh_188: Включително и Кери я пердаши чат-пат.

Кери се разхожда наперено с вдигната опашка,а Роня е без самочувствие,милата мецанка
User's Signature

Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2010 - 10:48 PM

Днес на обед полето ме посрещна пусто,снежно и тъжно.Нито следа от пухличките,даже и стъпки от кучета нямаше.Виках,свирих,обикалях- нищо:(((
След работа се прибрах"за по-напряко" през общежитията.Пак виках,виках- накрая се появи отнякъде Кери-мокра мокреничка,гладна и смутена.Като ме видя и я нахраних се поразвесели.Роня така и не се появи:(((Дано да е добре златното ми момиче,но тази нощ освен мокра и студена за нея ще бъде и гладна :dh_188: Много ми е жал,за първи път от 8 месеца замръквам без да съм я видяла...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2010 - 12:01 AM

Като свещичка духната от вятър угасна плахата ми надежда че може пухличките да посрещнат новата година в свой дом...Уви,не само у нас няма кой да ги хареса,ами явно и в чужбината ще е трудно да стоплят нечие сърце.Вече не са малки и сладки ,нито пък са окаяни мъченици,така че шансовете им са нищожни :dh_188: Но аз не смятам да се отчайвам,нито пък да се отказвам.Не съм и мислила че ще е лесно,но не очаквах така да ме боли като ги гледам как живеят в тоя студ- без покрив,лежат направо в снега ,а по козинката им-ледени шушулки.Добре че са им пухкави кожухчетата...
Раната от кастрацията на Кери никак не ми харесва.В събота ще я водя пак на лекар- за трети път :dh_188:
Трудно е и с водата,всеки ден нося по една бутилка топла вода да я размразявам и винаги пият с голяма охота,но уви-бързо замръзва...Не се сещат че могат да ядат сняг,днес бяха разнасяли кофата ,вероятно в опит да "изцедят " вода от нея...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#208 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2010 - 03:16 PM

Вчера си мислех ,че по-лошо от това няма накъде...
Е ,не съм познала!Днес е по-лошо!
На полянката обитавана от пухлите се е настанила разгонена кучка с рояк обожатели.
Врявата дето дигат се чува до съседните квартали.Има едър домашен с каишка,очевидно"шефа" тъй като е охранен и със самочувствие и около 5-6 бездомни.Поне трима са пострадали и куцат,големи битки падат,придружени с лай и скимтене.
И в цялата тая какафония ,мойте пухли седят и се чудят какво става.Определено не им е приятно от присъствието на новодошлите.
Околните кооперации са полу-обитаеми,остава ми да се моля да не решат да се саморазправят хората,защото чрез общината не става,опитах...Кучицата е страхлива и може да се хване само като се упои със стреличка,а в нашия град няма кой да го направи се оказва :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   dolbi Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 December 2010 - 04:07 PM

Всичко до тук, особено последните публикации звучат доста тъжно. :dh_188:Още няколко месеца студ и кой знае какво ще се случи, жалко.

#210 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2010 - 04:21 PM

Чери, много са сладки пухливките :ab_041: Не се тревожи, че никой не ги искал. Ами те са си родени с късмет, че са те срещнали. А пък ние всички чакаме с нетърпение всички добри новини около тях. :smile:
И едно от моите кучета имаше проблеми при кастрацията. Появяваше се гной и когато го прегледа вет, каза, че един от конците не се е резорбирал. Ако не можеш да се консултираш с вет, вземи пиоктанин от хуманна аптека. Евтин е -0,80лв, но малко трудно се намира и с него мажеш обилно раната. Направо го изливаш върху раната, като трябва да влезе в дупчиците от шева. Така поне три- четири дни и няма да имаш повече проблеми с тази рана. Но вземи си медицински ръкавици, защото оцветява в синьо и можеш да се боядисаш за празниците :ab_041:
А не можеш ли да намериш някой с когото да направите на сладурките къщичка. От някакви греди, кашони и найлон може да се направи поне заслон. Или поне найлон от някой магазин за строителни материали и да се увие около някое дърво, около което те обикалят. Постелваш им от найлона, после парцалче, а отстрани найлон. Много бързо ще се ориентират и приберат на сухо и завет.

#211 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 December 2010 - 11:59 PM

Доста съм умувала как да им направя къщурки,даже им спретвах разни закътани местенца,ама не щат там и това е...А полето дето са си харесали е на баир- стръмно е и е голо откъм храсти,та да приспособя нещо.По-масивни къщурки няма кой да направи,а и ще ме линчуват от съседните кооперации-дежурния лаф е да си ги взема в къщи като толкова съм загрижена...Ама пусто и аз нямам къща....,не че и да имах щях да мога да прибера всички....
Иначе днес,нали е събота и безлюдно откъм ученици пухличките си полежаха на сухичко.Прикачена снимка
Заведох Кери на собствен ход на повод до най -близкия зоомагазин(там работи дипломиран ветеринар).
Успяхме да махнем още един конец.Напредваме,макар и бавно.Останаха още два конеца по думите на ветеринаря,но не успя да ги махне.Ще чакаме още седмица и пак ще пробва :dh_188: Пухлата е идеалния пациент- лежи,не мърда,не скимти-само притреперва.Вече ходи идеално на повод,даже бих казала с известна гордост.Оцени,милата ,че в тази криза и купих повод,специално за нея :md_064:
Като я върнах беше много щастлива и удари здрава игра с Малчо:)))
Роня ни придружи по свое желание(заедно с Малчо и един нов Черен),та бях като "ходещия сред кучета" :ab_041:
Появи се и мама Бони,разгонена.
Само че не знам как да я хвана за кастрация.Доста се приближава към мен вече,но мъжкия(домашен) дето се е залепил за нея си пада малко агресивен и много я пази.Ще опитам да я ловя като и мине "любовния период" и се разкарат ухажьорите.
И пак бяха много жадни,изглежда пухличките не се сещат че снега може да се яде:))))Оказа се ,че водата е проблем не само през лятото :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#212 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2010 - 02:20 PM

Чери, как така я пази? Зъби ли ти се? Аз съм хващала супер разгонена кучка насред меле от мъжкари. Сигурно ги беше събрала от поне няколко квартала.Но след като не съм мъжко куче, нищо не ми направиха. Само се опитваха пак да й се качват, но мен не ме отразяваха. Ако не я пази от теб и имаш как да я хванеш, действай сега. То има и момента дали ще я кастрират сега де. Но после може и да зачезне. Може сега да е дошла с послянието 'виж ме, де, хайде ме отърви от това положение' :ab_041:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#213 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 December 2010 - 02:44 PM

Зъби се,да...Поне е успял да прогони всички други мъжкари...
Кучица още не е готова,зъби му се и го хапе,даже го е разранила по главата,но любовника е упорит.
Лошото е че кучицата е по-страхлива от него,като наближа тя бяга,той не...Страх ме е като съм сама да и се метна,за да не ми се метне пък той на мен(много е едър и лют).Повиках Лили за помощ,ама бъзлата като видя друг човек и офейка веднага.
Остава като се разкара домашния да се пробвам,не виждам друг начин :dh_188: .
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2010 - 02:56 PM

Показване на мнениеточери1, в 19 December 2010 - 12:49 PM, написа:

Зъби се,да...Поне е успял да прогони всички други мъжкари...
Кучица още не е готова,зъби му се и го хапе,даже го е разранила по главата,но любовника е упорит.
Лошото е че кучицата е по-страхлива от него,като наближа тя бяга,той не...Страх ме е като съм сама да и се метна,за да не ми се метне пък той на мен(много е едър и лют).Повиках Лили за помощ,ама бъзлата като видя друг човек и офейка веднага.
Остава като се разкара домашния да се пробвам,не виждам друг начин :dh_188: .

Hапълно подкрепям мнението на blueocean... :ae_085:
Въобще не се притеснявай...
В този момент ударените мъжкари,Вярвай ми ги вълнува само едно нещо ,но Не и Ти...
Даже(от опит) не съм убедена,дали въобще те забелязват и си някакъв фактор,в цялата ситуация?! :ud_009: ...Направо съм ги признала,за каква целенасоченост и непукизъм става на въпрос?! :ud_009:
Естествено това отчасти и в кръга на шегата...Ако усетиш,че конкретно някои излезе от унеса си и се концентрира върху теб...Ще се оттеглиш за момент...
Стискам палци да разрешиш ситуацията.. :ae_085:

P.с..Само да вметна ,че понякога се зъбят и се правят на страшни,Но по скоро помежду си и човекът не играе никакъв рилевантен фактор...Но все пак внимателно,че не се знае, знае ли се... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#215 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 01:52 PM

А този "домашен" , дето на всичкото отгоре се зъби , не може ли да бъде хванат за кастрация?
Какво му е "домашното", ако се мотае сам? Нали от такива домашни се попълва уличния контингент.
Вие там полагате толкова усилия, а някои безотговорен стопанин ги обезсмисля изцяло, пускайки некастрирани кучета навън. Да не говорим, че е незаконно.

#216 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2010 - 02:59 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 20 December 2010 - 12:57 PM, написа:

А този "домашен" , дето на всичкото отгоре се зъби , не може ли да бъде хванат за кастрация?
Какво му е "домашното", ако се мотае сам? Нали от такива домашни се попълва уличния контингент.
Вие там полагате толкова усилия, а някои безотговорен стопанин ги обезсмисля изцяло, пускайки некастрирани кучета навън. Да не говорим, че е незаконно.

Напълно си права,и аз неведнъж съм си го мислела...
Обаче...
Пари за кастрации няма.Затова гледам да кастрирам предимно женски кучета.Поне да не се раждат нови..
Отделно не знам дали ако кастрирам "домашен" няма да решат да го изхвърлят после "щото е непълноценен"(сякакви хора има,наистина).Аз иначе отдавна съм се нагледала на един болончо "домашен' дето така обикаля сам- не за друго,ами поне да не пострада в някое меле като обикаля и той "барабар Петко с мъжете"

Иначе днес го нямаше "домашния",но за сметка на това около 5-6 други.Пак се събраха над 10 кучета в района на пухлите!
Не мога да ги храня пухличките без да дам и на останалите,а веднъж нахранени се навъртат в района.
Ще откача от притеснение и не знам какво да правя.
User's Signature

Качена снимка

#217 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 December 2010 - 03:08 PM

Показване на мнениетоMechoPuh, в 10 December 2010 - 07:40 PM, написа:

И аз имам няколко нещица, които даже са си Коледни и чисто новички и които с радост предоставям за мини-благотворителната разпродажба в полза на подопечните на Чери. Ето да ги видите и да кажете одобрявате ли ги.

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Аз да напомня за коледните дреболийки, които продавам в полза на кучовците на Чери :smile:. Червената свещ с поставката нека да бъде 7 лева, както и фигурката. Свещничето със сърничката е 5. Мисля си, че каквито и пари да се съберат все ще са от полза за Чери, която се грижи за толкова много кучета и вече изнемогва.

#218 Потребителят е офлайн   sarka_bs Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2010 - 07:04 PM

Показване на мнениетоsarka_bs, в 11 December 2010 - 10:23 AM, написа:

И аз да се включа в базара.
Предлагам повод душач, дължина 1,60 м, диаметър 15 мм, на фирма KARLIE-Гeрмания. Почти не е ползван. Моята госпожица не го хареса.
Предлагам го за 15 лв. паричките да са Роня и Кери, за тяхната подготовка към новия живот, изпращайте ги на общата сметка на форума с коментар за Роня и Кери.
За допълнителни въпроси и уточнения на ЛС.

Отново напомням, ако на някой му трябва повод душач. Повода почти не е ползван, много е удобен, само за 15 лв.
Нека да помогнем на Чери в навечерието на тази свети празници!Нека да съберем малко и сромно парички, за да има какво да похпнат милите душички!

#219 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2010 - 07:16 PM

Чери 1, мисля, че вече има проблем. Според мен, ако продължиш да храниш на това място твоите пухлички, ще се появяват все нови и нови кучета, а ти, извинявай, че се обръщам към теб на ти, ще се окажеш заобиколена от гладни кучета, които в глада си може да се нахвърлят върху теб. Дори не искам да го помисля, но и това може да се случи. Затова не можеш ли да отделиш пухлите някъде другаде, където ги няма кучетата. Ако трябва дори не ходи няколко дни да ги храниш, за да може поне част от другите кучета да си тръгнат.

#220 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2010 - 12:06 AM

О не,не за себе си се притеснявам....съвсем не.
Страх ме е да не тръгнат да ги"разчистват",я общинари,я граждани ,я учениците от техникума....:dh_188:
Не ми се иска да се формира глутница.За тяхно добро уж, и най-вече заради пухлите се опитах да бъда твърда и да не ги храня....Това е възможно само ако стоя плътно до гранулите и ги гоня докато ядат пухлите.Не е трудно,повярвайте.Достатъчно е да кажа " марш отттук" с подходящия тон и се оттеглят.Седят на десетина метра и само гледат.Ако можете да видите с какъв поглед гледат...Част пат някое проскимтява...
Не мога да издържа на такова нещо,не мога.Такава буца ми засяда на гърлото...
Да имам храна и да не нахраня гладно куче за мен се оказва невъзможно изпитание.Не че имам много храна,ама колкото има я деля между всичките.
Понякога даже ощетявам пухличките.Защото те ядат редовно,всеки ден ,за разлика от някои с по-малко късмет и от техния.
Ето този черния е нов и мнооого прилепчив.Кери определено го харесва :md_064: Прикачена снимка
А от Малчо няма оттърване.Днес даже се наложи да го плесна- нон стоп се катери по мен с кални лапи и освен това е адски приказлив.Той,завалията, даже и не налита да яде- просто е примрял за ласка,за внимание...
Бони,разгонената кучица ,не яде гранули.Сух хляб яде,а гранули не иска...Днес носих хляб за нея,а пухличките ревнуват- и те се напъват да ядат хляба :ab_041:
Появи се и плешивата Негра.Едвам я познах- окосмила се е,даже е станала пухкава.Не посмя да приближи,не я приемат другите кучета.
Не знам какво е станало ,защо и къде изчезнаха преди време кучетата,но едно по едно взеха да се появяват.
Засега липсват само Хачо,Хюго,Нанси и Чочка,която не съм виждала след кастрацията :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »