Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#261 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 January 2011 - 01:09 AM

Ох,сега вече проблема дали ще ги окомплектовам ми се вижда бял кахър на фона на липсата на Роня :dh_188:
Днес групата беше голяма,почти всички се отчетоха,само Роня пак я нямаше :dh_188: Представям си я вързана на някое лозе,без храна и вода...или лежаща някъде ранена или болна как ме чака да и помогна...поплаквам си вечер под завивката от отчаяние,а на другия ден пак бързам с плаха надеждица...Ама вече май загубих надежда...10 дена вече...много са :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#262 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 January 2011 - 02:05 AM

Ей, надявах се като вляза тази вечер във форума и да се е появила Роня, но уви. Стискам палци Чери, дано се върне!
User's Signature

Качена снимка

#263 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 14 January 2011 - 09:36 AM

Чери, не се отчайвай!

Имаме темичка за Рекс от календара от месец март. Наскоро също така - зачезна и го няма, няма, няма ... Намерил се после. Имам и една позната, която се грижи за няколко котки пред блока и една Мими също изчезна (тогава беше бебе). А до тях имат едно куче, което напада котки, и стопаните го пускат вечер да се разхожда. Та две седмици нямаше тази котка, жената загуби всякаква надежда, но котката се появи.

Всички тук мислим и двете пухли и много се надяваме заедно с теб.

#264 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 January 2011 - 03:12 PM

Какво става, още ли я няма??
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#265 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 January 2011 - 11:16 PM

Роня се появи отново.След 12 дена отсъствие.Даже не мога да се зарадвам истински,все ме е страх да не изчезне пак,този път завинаги.И съм безсилна,нищичко не мога да направя.Дано утре пак да е там.Иначе за пореден път дойде без нашийник.Не вярвам да са и го взели,беше просто старо зелено коланче.По-вероятно ми изглежда да е била вързана някъде и да се е измушила.Затова не и слагам истински,здрав нашийник ,а коланчета.
Благодаря ви за куража дето ми давате,гадно е че в къщи няма как да споделя мъката си.
Иначе днес щяхме да ходим с Лили да я търсим по баирите,а тя сама си дойде,та вместо това ходихме да се погрижим за една изоставена сетерка.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#266 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 12:47 AM

Качена снимка, най-после! Много ви мислех(съжалявам за спама). Страшна хулиганка е, дай да й купуваме проследяващо устройство.
User's Signature

Качена снимка

#267 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 01:12 AM

Ох,не е хулиганка тя,ами е най-голямата кротушка и тъкмо затова съм така озадачена какво става.Сега умувам как да прикрепя устойчиво някакво писъмце към нашийника.
А сега нещо за разведряване-помните ли ей тая полу-питка дето неотдавна кастрирахме заедно с Пипи.Прикачена снимка

Тогава се притеснявах да не е домашна...оказа се че май наистина е домашна и днес цъфна с чисто нов кожен нашийник,от който вместо адресник висеше счупен ключ,а на ухото и вместо ушна марка имаше обица за език.Направо изтрепа рибата,много фейшън. :ab_041:
Кери вече не бяга така ужасена от нея като дявол от тамян,още малко и ще станат приятелки :ae_085:
Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Ох,стискайте ни палци да не изчезва вече Роня и да вземе да ги хареса пухлите най-после някой или у нас,или в чужбинско,че те са най-критични.
Много са наивни,като едни големи бебета са и много се притеснявам за тях.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#268 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 January 2011 - 02:31 AM

Браво на Роня !

И дано следващото й изчезване да е за постоянно - в истински дом :ba_025: !
User's Signature

Качена снимка

#269 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 11:19 AM

Хайде да не е изчезване :md_064:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#270 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 January 2011 - 11:25 AM

Чери, може би не е добра идея да им слагаш каишки. Така решават по-лесно да ги вземат без да ги е страх и вържат някъде.То в тази пустош освен да ги връжат, няма закъде другаде да ги вземат Писъмца едва ли ще зачетат и ще се трогнат и ще тръгнат да ти звънят.
User's Signature

Качена снимка

#271 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 11:41 AM

Каишки им слагам най-вече да ги предпазя от гадното отношение на учениците.Когато мислят кучето за домашно не го гонят с камъни :eg_033: Редовно докато пълня вода на чешмата чувам спорове за Кери дали е"помияр" или не е- ушната марка я причислява към безстопанствените,а нашийника показва че някой се грижи за нея и помага донякъде за малко по-добро отношение...
Ох,не знам вече...освен на Роня да не слагам каишка,а Кери и без това е станала недоверчива и не се дава на непознати.Но ако някой си е набелязал Роня(защото тя е едро,изгледано вече куче) нищо не му пречи да я върже с тел или верига,и тогава вече няма измъкване,а с мойте коланчета все пак има шанс.
User's Signature

Качена снимка

#272 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2011 - 01:57 PM

Чудех се дали изчезването на Роня има нещо общо с тази тема.
http://forum.dog.bg/...83%D1%87%D0%B5/

Ако е била отведена някъде и е избягала, откъде ли е минала...

#273 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 January 2011 - 05:13 PM

Не бях видяла темата,но е абсурдно това куче да е било Роня- та Роня е като мушица,на нея само да и кажеш"къш" и се сконфузва,камо ли да напада някого.Давам 100% гаранция че няма начин Роня да напада или да лае по човек,единственото провинение което може да направи е да тича заедно с други лаещи кучета по друго куче и като стигне до него да маха с опашка.Двете пухли са от типа кучета,дето живи да ги режеш пак няма да се сетят да хапят.
Иначе има кучета ,дори и от най-кротките,дето лаят избирателно по определени хора- виждала съм нееднократно.Но пухлите не са такива,от 9 месеца ги обгрижвам всекидневно,виждала съм ги в сякакви ситуации и съм поела пълна отговорност за тях- и двете имат прикрепени в каишките писъмца с моето име и телефоните ми.

ПС: Свързах се с авторката на горната тема,кучето със сигурност не е било Роня,нито е някое от "моите" ,кастрирано,мъжко е- ще издиря кое е и ще проследя случая.
User's Signature

Качена снимка

#274 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2011 - 10:38 AM

Роня сега си стои в района,чака за манджата и после ме изпраща въпреки протестите ми- крие се и ме следва на разстояние,уж си е тръгнала по нейни работи :md_064: -знае че не и е позволено.Вероятно има човешка намеса в изчезванията и,не мога другояче да си го обясня...Дано са се отказали вече,явно при мен и е по-добре щом не е останала там.Тя и без това не става за пазач.
Иначе тия дни групата е в пълен състав.От известно време идва и един нов -дядко,със синджир на врата,едвам ходи .
За него оставям една купчинка гранули в единия край и докато ме следва групата до другия (в очакване дали случайно няма малко манджа с хлебец) дедко успява да хапне малко,колкото успее...После го погват,а той горкия не може да тича,едвам ходи сгърбушен..Не го искат ...На другия ден обаче дедко пак идва за храница,гладът не се търпи.
Бони куца и с двата задни крака,но става все по-доверчива,вече имам надежда че може и да успея с хващането и.
Малчо ми създава най-големите ядове.Той е толкова прилепчив,че няма оттърване,като гербова марка е,навсякъде се мъкне след мен.Освен това е и адски приказлив,постоянно нещо бъбри,скрибуца,лае,хленчи.Ако понеча да погаля някоя от пухлите той мигом се навира под ръката ми,ближе ме,приказва си нещо(май казва"гали мен,гали мен) и не пропуска да ме декорира с калните си лапи,колкото и да съм нащрек и да внимавам-неизбежно е...
Кери е добре,раната май върви на оправяне,вече не кашля и апетита и се върна с пълна сила.
Вчера купих батерии и скоро ще ви покажа и нови снимчици.
User's Signature

Качена снимка

#275 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2011 - 02:55 PM

Радвам се, че всички са налице! Милите кучовци! И ние си имаме един такъв Гошко - много приказлив и готин - той е този дето постоянно изчезва и се връща след седмица две! Току някой каже, че го видял в през един или два квартала! Но нашия е ужасно дебел, понеже е чаровно и харизматично куче - явно всички го хранят, никога не съм видяла да го гонят или ритат, даже от най-милитантните майки с деца!
:rc_036:,Чери, че толкова дълго време изхранваш толкова много кучета! Сигурно ти е много тежко понякога, но недей да губиш надежда!
Исках да преведа малко парички за повече храна, но се оказа, че на сметката ми няма :dh_188: ! Другият месец, ще се опитам да заделя нещо!

#276 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2011 - 03:40 PM

Благодаря ти,Мърфи :hb_027: Ако успееш да заделиш нещо ще съм най-благодарна ако го насочиш за Рошка.Тя си е моя отговорност и ми е ужасно неудобно пред Галя от просрочените сметки :bm_008: ,макар че тя никога не би го направила на въпрос.
Наистина е много депресивно всеки ден да умуваш как да смогнеш да нахраниш толкова гърла,но Господ си знае работата,винаги когато съм най-отчаяна някой от форума ми е помагал.Направо не знам какво бих правила без вашата помощ,приятели :rc_036:
Да са живи и здрави кучовците,от глад няма да умрат.На седмица купувам по 4 чувала гранули,плащам по цена на едро-по 10 лева чувала,като съм се уговорила с момчето чувалите да ми стоят там,а аз всеки ден минавам да ми сипва в торбички и нося.А от един магазин ми дават стар хляб на 55 стотинки,мажа филийките тъничко с пастет и е голяма радост.А пухличките са ми голяма слабост и често им нося обяда си,за мен е удоволствие.Малко е за толкова кучовци,но пък е редовно,не пропускам и ден.
Малчо наистина е уникален,умувах даже дали да не му пусна отделна темичка,но после реших че е прекалено обикновен като външност, за да има някакъв шанс...Но пък носи толкова любов в сърчицето си,че е грехота да не го разбере никой.
Имам и друга хубава новина.Сигурно си спомняте Нанси-дребничката кучонка,дето изведнъж взеха да я гонят и я бяха сдъвкали.Тогава я лекувахме на терасата на Лили и я кастрирахме,вече бременна.После дълго време Нанси я нямаше никаква,изчезна и аз мислех че са я довършили,но ето че наскоро Нанси се появи,обикаля около кварталния зоомагазин и е добре приета от групата там- Вълчо,Лизка ,Пипи,Сивка,Черньо,черната Лиса и Карамелчо.Днес я снимах и ще ви я покажа довечера,както и новия дедко който днес има късмета да хапне необезпокояван.
User's Signature

Качена снимка

#277 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2011 - 06:27 PM

Чери, ти си истински ангел!Поклон пред това, което правиш!
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#278 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2011 - 01:50 AM

Криси,това което успявам да правя е благодарение на подкрепата на моите виртуални приятели от форума :rc_036: Моля те,не ме карай да се чувствам тъпо,давам си сметка колко съм безпомощна сама и как съм заникъде...Но тук не сме важни ние,важни са животинките.
Ето я и Нанси.Прикачена снимкаПрикачена снимка
Преди,сред бъзльовците беше като сянка,сега се учи от доверчивите и има невероятен напредък.Тук е с Вълчо и Джеси,а някъде зад гърба ми е и Черньо,и разбира се Малчо,който в тази група е нежелан и си изяде боя,без това да го впечатли особено :md_064:
Прикачена снимка Прикачена снимка

А това е новото попълнение- Дедун.Прикачена снимка
Той,милия едвам ходи,има някакво схващане на задните крака.
Прикачена снимка
Яде си неговата,крайната купчинка и бяга със скоростта на костенурка и от мен и от кучетата,но като се озъби е доста срашенПрикачена снимка
Като млад сигурно е всявал респект,а сега буди съжаление.

Пипилота вече няма папиломиПрикачена снимка Тя е една голяма лудетина и от малка не обича да стои на едно място.Със Сивка не се обичат особено,по-точно Сивка мисли че Пипи не трябва да яде в нейно присъствиеПрикачена снимкаСивка е вечно гладна и има особен афинитет към храната на кварталните котки.

И накрая ще завърша с двете пухли.
Кери е на път да се обзаведе с папиломи,засега има само една,дано не се разрастнат.
Прикачена снимка
Тя често е с изцапан нос,защото обича да си заравя разни нещицаПрикачена снимка

Роня изяжда всичко което намери,при нея нищо не се оставя за после.Лошото е че яде и найлоновите пликчета,което е опасно и трябва все да съм нащрек.
След като се наяде,Роня обича да си лежи блажено на слънчице
Прикачена снимкаПрикачена снимка
И накрая най-голямата лепка-кучето дето се превърна в моя сянка-Малчо
Останалите от групата ще ви покажа утре. :tb_195:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#279 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2011 - 03:48 PM

Не мога да се стърпя да не се оплача.Загазих го ужасно-Роня ,(заедно с Малчо)днес се прилепи за мен и не можах да я върна по никакъв начин.Какво ли не опитвах,не става.Станала е доста по-отракана и очевидно е общувала с хора,та не се плаши по никакъв начин.А не мога да допусна да се появи в квартала или около службата,доста е едра и рунтава и ще има проблеми,отделно наблизо има доста оживен булевард.Днес се наложи да се върна,влязох в магазинчето от който пазарувам евтин хляб да изчакам да си тръгне,ама не- седи си Роня невъзмутима и си чака,не бърза за никъде.Да е гладна,не е гладна,гранулки днес имаше достатъчно...Накрая жената като разбра какъв е проблема ме пусна от задния вход на магазина и обиколих през 2 булеварда,направо не си чувствам краката.Още отсега бера грижа как ще се оправям в бъдеще.
Давайте идеи какво да правя,че пухлите май вече искат да опознават света,а той не е добър за кучета без дом,особено за такива големи и наивни :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#280 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2011 - 08:59 PM

Малко днешни снимчици на моите любими,мили,непохватни и обичливи големи космати момичета :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14