Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#121 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 October 2010 - 03:57 AM

И понеже темата все пак е за Кери и Роня,да се отчета с малко новинки и за тях.Добре са момичетата,Кери вече си е загубила червеното кокалче-адресник,а сърчицето на Роня изглежда като претърпяло бомбандировка.Сега ,покрай дъждовете,хулиганките са измърляни и неугледни,хич нямат "търговски вид".
Понеже се отчаяха,че някой ще ги поиска,та да имат и те дом,а иде зима...та решиха да си изкопаят землянка.Работят по въпроса дружно и организирано,на смени :ab_041: и туко пробват дали ще им се поберат дебелите дупета вътре :ab_041: :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 13 October 2010 - 08:11 AM

Чери,за Нанси.Това,че е бременна още повече е провокирало глутницата,пазеща територията си.След възстановяването й от кастрацита,опитай да я внедриш в групата.Това би могло да стане ако със сигурност имаш силна лидерска позиция.Също ако самата Нанси е куче,което може да преодолее стреса.Това отстрани обаче няма как да се прецени.Само на живо ,за съжаление.Добре би било да имаш и помощник,познат на кучетата.
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 09:16 AM

За агресията,значи забелязвам че са се обособили 2 групи- страхливи и по-социализирани.Страхливите вече не са толкова зле,в смисъл почнаха да минават покрай мен стига да не правя резки движения и да не мърдам,от други хора бягат като куршум и се крият в храстите.Страхливите са : Нанси,Негра(плешивата кучица),Бони(майката на Белла и Балки),двама мъжки-Черньо и Пухчо и Балки.По-социализирани са мама Берта,и трите Х-са(Хачо,Хенри и Хюго,които вече попораснаха и са доста агресивни към други кучета по време на хранене,а съвсем социални са Кери и Роня.Социалните вече не искат да допускат страхливите до храната,не знам дали пък не си мислят че аз самата гоня страхливите,виждайки как бягат ако много доближа.....
Вчера наблюдавах как мама Бони дойде в близост и докато хрупаше гранулки Кери се наежи и несигурно се опитваше да я плаши,бухайки се с предни лапи до нея като баба Меца.За радост мама Бони не се изплаши и не хукна,,даже даде отпор,иначе сигурно пак щеше да стане меле,защото и останалите веднага се присъединяват.
Обаче ме е страх за най-малките,Белла и Балки,безумно са страхливи и не могат да се доберат до храна.Затова след много опити успях да хвана Белла и сега е на един таван,прибра я временно жената дето превози Рошка за социализация.Балки все още не успявам да хвана,въпреки че всеки ден опитвам.
Може би трябва да оставям храна и на друго място,извън мрежата,след като социализираните пазят вече тази територия.
А доскоро нямаше никакви проблеми,кучетата са заедно поне от 3-4 месеца.
Вчера и Берта беше с рани по муцуната и куцаше.Голяма грижа ми създадоха тия гамени.Добре че спрямо хора не са агресивни.
User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 October 2010 - 04:04 PM

Увеличих храната и спряха битките в групата.Днес само Балки се спречка с Хюго за една коричка хляб,но битката приключи бързо и безкръвно,не без намесата на мама Берта,естествено .Това е разковничето в нашия случай май-по обилно хранене :dh_188: Ама няма ресурс :dh_188:
Ето днешни снимки на бандата зад общежитието :dog:

Тук вече са нахранени.Очакват дали ще извадя още нещо вкусно.На преден план ,освен Кери е мама Берта и Хари,зад тях мама Бони (черно-бялата) вече доста социализирана и Балки.В дъното черния е Хюго и оранжевия гръб на Роня.Прикачена снимка

Тук същите герои в малко по-друга конфигурацияПрикачена снимка Прикачена снимка

Петима липсват-черната плешивка вероятно е прогонена,куция дядко не е идвал отдавна,а Пухчо и Блеки се оттеглиха след хапването.Белла е в приемен дом за социализация,а Нанси се чувства по-добре след едно внезапно зверско разстройство.
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:медицина

Публикувано: 19 October 2010 - 01:29 PM

много животинки са !
трудно се гледат ,дано се сдобият със свестни стопани ! :ba_025: :rc_036:

#126 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2010 - 02:17 PM

Шанс да се сдобият със стопани има само за Кери и Роня,мечтите ми не са чак толкова нереалистични...Останалите са страхливи и несоциализирани.Имам голям напредък със доверчивостта им,надявам се не след дълго да успея да ги кастрирам,особено двете мами,които както разбрах са раждали нееднократно.
User's Signature

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2010 - 08:24 PM

Двете пухли са щастливи.Благодарение на дъждовете вече имат и собствено басейнче в което да се плацикат.
Само забележете какви пухкави опашки и потурки заформяме :ab_041:
Но за жалост с приучаването към повод зациклихме,въпреки всички"чалъми "дето приложих,грам напредък нямам :dh_188: Щом усетят че са вързани и се правят на статуи двете госпойци,или лягат и могат да си лежат с часове :eg_033:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 October 2010 - 11:50 PM

Не се отказвай, ще се получи с повода. Бъди настоятелна и ще им омръзне да се правят на статуи. Всеки ден по малко, и ще се научат.

#129 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2010 - 06:19 PM

Днес кастрирах двете пухкавелки,специално си взех почивен ден,та докато чакахме при доктора( а чакахме много :dh_188: ) се учихме и да вървим на повод.
С особени успехи не мога да се похваля,само установих че ако имам помощник и водим и двете сестрички едновременно ,някакси по се получават нещата,една от друга гледат и си дават кураж май.
За съжаление при Кери се получи усложнение,нея оперираха първа и после се уговорих да я оставят в едно затворено помещение(рентгена) и докато оперират Роня да отидем да доведем и Киара.Обачер докато я хванем се позабавихме и през това време са свършили с Роня ,но докато я вкарат и нея в помещението,Кери се била съвзела и хукнала да бяга.Добре че и оставих повода да виси,та са успели да го настъпят и да я хванат.Но от мятането и тичането получи доста кръвотечение,целия и хълбок беше в кръв,биха и второ кръвоспиращо,но и до преди малко раната продължи да сълзи.
Много се притесних да не е скъсала нещо,обаче и двамата доктори ме увериха че всичко е наред и дават пълни гаранции.....
Как ще спя тази нощ не знам....За капак се опитва и да вали... а двете се завряха в храстите...Милите ми душички,стискайте им палци утре да ме посрещнат на крака и с размахани опашки.
Киара е добре,върнахме я на строежа,излезе от упойка и взе да ходи,скри се и тя в храстите.
А аз се прибрах опикана,оповръщана ,сецнах се от носенето че са тежки,а Киара даже се и наака....Утре ще кажа дали съм доволна,като ги видя живи и здрави.Сега ми е гадно, даже ще влизам в банята да си порева докато се къпя.
Така се надявах да има новини за Рошка,ама видях темата и не е побутната :dh_188: мъка....
User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 20 October 2010 - 10:04 PM

Стискаме палци.
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 October 2010 - 10:30 PM

Браво, Чери, свършила си страхотна работа!
User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 02:12 PM

Все още не съм сигурна каква я свърших.Днес успях да намеря само Роня,хапна макар и малко ,....доживях Роня да откаже саламче :ud_009: Ами за първи ден след кастрация е добре все пак.
Обаче Кери(по-светлата) ми е голямата грижа,виках ,търсих,обикалях,никъде я няма.Малко се успокоявам,че сутринта раното Лили се обади да ми каже че ги е видяла и двете на крак,и Кери не била вече окървавена....ама докато не я видя с очите си няма спокойствие,след работа ще тичам пак.
Гадното е че днес учениците са им преобърнали кофите с водата,а големите шишетата са стъпкали :eg_033: Добре че има локвички да пият от тях.
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 09:41 PM

Минах след работа,и Кери се появи,добре е :af_089: Ето да видите какви са ми хубавици със жълтите обички :wub:
Днес бяха капризни с храната, отнесох им филийки с пастет,а те искаха да оближат само пастета :ab_041: Гранулите не щяха и да помиришат...глезли :md_064:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 10:14 PM

Сега,като се поуспокоих,да ви разправям...Значи вчера докато чакахме при вета,ни прередиха едни хора с домашно куче за кастрация.Жената каза че работи в медиите,пита каква сума ни плащат за кастрирано куче и беше много учудена че не ни се плаща,даже не повярва според мен...Във ФБ пишело че се плащало :ab_041:Много беше уверена. Обяснявахме че се плаща на общинските служби,не на нас,доброволците,ама докрая ни гледаше със съмнение....пита защо,аджеба ,го правим в такъв случай...а отговора ми"защото ги обичам" прозвуча доста идиотски май.....А на предното събрание на дружеството ни ругаха от съседна маса и имаше реплики "събират се само да крадат парите :ab_041: :ab_041: :ab_041: "Интересно какви пари крадем и от кой :ud_009: ,най вероятно от себе си :wb_052: Понякога хората ме изумяват,наистина.
Лили пък беше дълбоко огорчена от реплика между двамата по отношение на двете пухлички "личи си че са бездомни" :ab_041:
Ние ги мислим за такива неземни красавици,пък те..."личи си"....Даже аз се притеснявах да не помислят че водя домашни кучета за безплатна кастрация като ги видят какви са убавици мамини :ab_041:
Засякохме се там с общински служител,ловец,на мен ми се видя свястно момиче,разменихме координати даже ,че да ми помогне в бъдеще с упойване и залавяне на страхливите .Оказа се че е опитвала да хване пухличките,дето си мислех,че като са с каишки и никой не ги мисли за бездомни :dh_188: ама не са се дали момичетата ми.Добре че не ме изпревариха,да ми стресират излишно "дечицата".
Имаше доведено бездомно хъски за кастрация,мъжко,с различни очи,едното синьо,с кожна болест-врата му беше оголял, и адски слабо.Социализирано било,довели го на собствен ход,на повод.Не ми излиза от ума това куче,не че нямам достатъчно,ама...поне за кожната болест нещо да предприема...и беше слабо като скелет...май не съм нормална ама мисля да го потърся,клетото,то е било домашно май някога... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 October 2010 - 11:38 PM

Ами какво стана с Пипи? Къде е тя?
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#136 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2010 - 03:13 AM

Показване на мнениетоКристина, в 21 October 2010 - 11:43 PM, написа:

Ами какво стана с Пипи? Къде е тя?

Пипи обикаля жк Запад ,много е жизнерадостна и подвижна.За съжаление я блъсна кола и сега има лек дефект в походката,който не я притеснява по никакъв начин.Днес я виждах,на обяд,тичаше и играеше с едно"циганско" пуделче.Тя е в "групата "на Лили,там се присламчи,ще я снимам някой път да я видите каква порастна.Вече не си приличат,ама никак със "полските " кучета.Скоро предстои да я водим за кастрация и нея.
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2010 - 04:06 PM

Вчера вечерта пуснахме Нанси.Беше спокойно,нямаше нито кучета ,нито хора в района,а и все пак това място и е познато,надявам се да я приемат пак в групата.Но за всеки случай сложих гранули в "бебешкото отделение",където големите кучета,а вече и тирте Х-са не могат да се промушат.Днес паничката беше празна,но Нанси не я видях.
Неделята посветих на двете пухли,по-точно опитвах се за пореден път да ги понауча да ходят на повод.Резултата е плачевен.Прикачена снимка
Първо започнах с Кери.Реших да я вържа и просто да я оставя тя да меводи където поиска.На нея веднага и се развали настроението.
Опашката от вирната слезе между крачетата,а накрая като ме поведе към храсталаците и отказах да се навра там съвсем се залепи опашката за коремчето.
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Стана ми жал и я пуснах.Сигурно сега свързва воденето на повод с кастрацията,въпреки че през цялото време давах саламче на всяка крачка и я галех...ама то и тогава правех същото.
След това се заех със Роня.Тя,разбира се веднага легна.Изминахме десетина метра с наградки,докато ми свърши салама...
После постояхме половин час така.....Прикачена снимка.после още половин час така....Прикачена снимка и накрая и стана интересно да дъвче повода...Прикачена снимкаЗатова я отвързах и си тръгнах,а тя изтича ,хвана повода със зъби и реши на свой ред да ме поразхожда малко... Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2010 - 12:52 PM

"реши на свой ред да ме поразхожда малко..." :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 October 2010 - 09:12 PM

След дълги неуспешни опити да разхождам на повод двете пухли и припомняне на предишния си опит стигнах до извода ,че кучето,дори да не е помирисвало повод ,по-лесно се научава,ако преди това е поседяло някъде затворено(дворче,клетка,стая) ,или пък е в непозната територия.Тогава някакси се примирява да следва човека на който има доверие.Ама в познатата територия,дето си я обикаля и тича свободно из нея по цял ден някакси не се получава,ама хич....Зациклихме и сме в патово положение :dh_188: Прикачена снимкаПрикачена снимка

Хубавата новина е че Нанси се появи за "обяда" и че не я гонеха кучетата.Прикачена снимка
Тя милата още накуцва,но си стъпва на крачето.Прикачена снимка

Белега над веждата е голям и не знам дали ще поникне козинка там,като скалпирана е :dh_188: .Не знам дали от вълнение,дали от нещо друго,но днес имаше някакви тикове,като след преболедуване на гана.Дано да е било от вълнение .

С Хюго отдалеч са като близнаци(физиономиите им са съвсем различни иначе :ea_103: ),само по марката на ухото си личи коя е НансиПрикачена снимка

Кери се държа възпитано,но не пропусна да се поперчи.Прикачена снимкаПрикачена снимка

Тя вчера и днес бе обект на ухажване ,Блеки все около нея се въртеше :smile: ,май съвсем навреме е била кастрацията.
User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2010 - 03:05 PM

Двете ми пухлички са си още бебешорковци по акъл,въпреки че изглеждат като големи кучета.Безкрайно са наивни и неоправни,даже не знаят да си намерят подслон на сухичко или под покривче.Лежат и спят досами шосето,сгушени в тревата,на мокрото.Къса ми се сърцето като ги гледам.Даже ги водих да им показвам закътани местенца-има една тераска под трафопоста.Мятах вътре филийки,а те ме гледат учудено,Роня влезе,хапна ги и никакъв интерес не прояви.Показах им и един изоставен павилион-не искат да влязат вътре.Пердстои им първата в живота им зима,горките ,добре че са им пухкави кожухчетата.
Трите Х-са са вече готови за кастрация.Да,ама свършват парите в общината и ми се ще дауспеем да кастрираме повече женски,поне да не раждат нови страдалци.За днес беше планувана Пипи,ама пак възникна по-спешна.Вместо нея се "уреди" ново попълнение- "Брадатка"-била е домашно кученце,кротко,мило,върви идеално на повод,социално.Ловна порода е някаква,ще я снимам утре да ви я покажа.Подозирахме че е бременна,ама се оказа много напреднала.Операцията беше тежка,с голяма кръвозагуба,доктора каза че сме рискували живота и.Лили ще я приюти за 2 дена на терасата,а после пак на улицата :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема