Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#141 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 October 2010 - 06:46 PM

Чери, дано кучинка да е добре и се оправи бързо. Виждам с колко любов се отнасяш към всяка животинка край теб. Не съм с медицинско образование и не би трябвало да се изказвам по мед. въпроси, но ми се струва, че ветът, който ви прави кастрациите има нужда от допълнителна квалификация. Познавам лекари, за които кастрацията на бременно животинче не е проблем и правейки я, не рискуват живота на пациента си. Със сигурност мога да кажа, че такъв лекар е д-р Станкова. Тук пишещите сигурно познават и други лекари, които сигурно няма да откажат да обучат някои свои колеги.
Ама, как да кажеш на някой, че не е достатъчно добър?...
И още веднъж се извинявам, че пиша по въпрос, по който не съм достатъчно компетентна, но ми се иска много, бездомните животинки, тъй като нямат избор, да получават възможно най-доброто.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#142 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 October 2010 - 07:10 PM

Тути, права си, но Чери какво да направи освен да трепери и да умира от ужас. И на мен са ми кастрирали напреднали бременности , но само в Казанлък, няма проблеми. В Ст Загора великите специалисти отказват кастрация на бременно куче. Дано е наред момичето, Чери, стискаме палци. То хем не разбират, хем не искат да ходят да се учат.
User's Signature

Качена снимка

#143 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2010 - 10:03 PM

Момичета,доктора е друг отскоро,това ни е 6-та кастрация и всичките са перфектни,животинките още на втория ден са като нови.Не му е проблем да кастрира бременно куче,и Нанси беше бременна,че и ранена.Ама Брадатка са я тъпкали с някакви хормонални препарати по време на разгонването за да и го отложат,не знам дали това е причината или друго,ама се оказа с крехки кръвоносни съдове,контрахирала матка и големи плодчета. Та оттам ли,от друго нещо ли ...ама се усложни операцията и вета препоръча да я понаблюдаваме поне 2 дена
Иначе вижте какви финни шевове прави,тук Роня е 4 дена след кастрацията.Прикачена снимка
Кастрирана е на 20 а снимката е от 24.Всички са така,аз съм възхитена.
И се надявам да не се разгонват вече след кастрирането. :md_064:
Иначе колкото и да е рутинна операция,си е операция :dh_188: ,особено за бездомните,дето не се знае на какъв хал са ,милите....

ПС:Иначе засега кучинка е добре,малко е подута операцията.В понеделник ще я погледне вета и ще и сложи пак антибиотик.Гърдичките са подути,явно е била съвсем пред раждане :dh_188: Имало е 6 плодчета.Много ми е тъжно,но по-добре че не се родиха,през зимата кутренцата съвсем нямат шанс без подслон.....
Иначе според вета куча е чистокръвен барак и както си влиза спокойно в кола вероятно е водена и на лов.Утре като си купя батерии ще я снимам да видите колко е красива :wub:
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 October 2010 - 10:32 PM

Снимки от Брадатка няма,за съжаление...Не ми е удобно да отида без покана,а не успях да си издействам такава.Ще я снимам като се окаже пак на улицата.

Двете пухлички вече не са токова неразделни,защото Кери се е сдобила с ухажьор :md_064: Не знам защо се получава така,няма признаци да е тръгнала да се разгонва....Ама е факт- Блеки е като гербова марка и от няколко дена са комплект.Прикачена снимкаПрикачена снимка

Роня е самотна :dh_188:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2010 - 10:27 AM

Откакто Кери е с черния ,Роня съвсем увеси нос.....Дотолкова,че ме притеснява вече.Седи сама и унила и даже няма апетит.Откраднали са и нашийника барабар с адресника :eg_033: .За втори път вече- и от бездомните кучета имало какво да се открадне :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 03:00 PM

От вчера сме на "икономичен "режим- по 3 кг гранули за деня.Сипвам на много купчинки по малко,да има за всеки....И да вземе да се появи Нанси,милата.Веднага я погнаха,а аз даже не я бях видяла.Този път успях да се намеся и нямаше рани.Кери,подстрекателката е порицана и нашамарена,дано ме е разбрала.
Много ми е жал за горката кучица,станала е кожа и кости.Не знам как да и помогна да се внедри пак...Та тя си беше една от тях...
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2010 - 07:19 PM

Радка-брадатка- Ради_ е вече добре и е върната на улицата.Пригодихме местенце под външните стълби на магазин и нощува там.Много е социална и мила.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 November 2010 - 07:29 PM

Днес използвахме хубавото време и се поразходихме с Кери и Роня.Те пак са си неразделни,черния ухажьор е отхвърлен :af_089: :af_089:
Милите пухли още не са наясно че иде тежък сезон за бездомните- зимата,и бяха много щастливи че имат човешка компания.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#149 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 10:40 PM

Да видим дали ще познаете тази госпожица коя е :wb_052: Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимкаПрикачена снимка

Горката Пипи хич няма късмет :dh_188: Не стига че редовно отнася пердах от кучета и хора,ами и я блъснала кола.Крачето и е изместено някакси високо горе до таза и вероятно така е зарастнало :dh_188: Вече стъпва понякога на него,но го щади.
Иначе е безкрайно весело и позитивно кучле,постоянно тича,играе и върти опашка.Не стои на едно място изобщо,обикаля квартала постоянно.Често я срещам и черпя с гранулки.На няколко пъти отлагаме кастрацията-ту изчезва в определения ден :r_181: ,ту нещо друго изниква...Ама е запланувана и няма да и се размине.
User's Signature

Качена снимка

#150 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 November 2010 - 11:09 PM

Първо Кери се уреди със обожател, а после гледам и Роня да не остане по-назад взе да разменя целувки с Хари : :md_064:

Умира си за погалване-веднага ляга и се глезоти :wub:

Кери е по-закачлива,обича както си ходиш изневиделица да те изненада с нежно дъвчене на ръката :ab_041: Прикачена снимка

А тук част от групата ме изпращат-attachment=365799:7.JPG]
другите ядат през това време,а тези се надяват че може би им нося нещо по-вкусно(обожават хляб с консерва,ама откакто смениха времето са изцяло на гранули,че след работа е тъмно и не смея да ходя,минавам набързо само на обедната почивка и сипвам гранулки.Само в събота има гала-пиршество :ae_085:

Благодаря от цялото си сърце на Blueocean :rc_036: ,която отново ни подкрепи финансово,част от парите ще отидат за престоя на Рошка(цяла седмица :af_089: ), а с останалите ще купя по един чувал гранули за трите групи кучета- тази група,групата на строежа и групата в парк Бачиново.
Тази седмица ще има какво да се яде :af_089:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2010 - 04:32 PM

Получих снимки и новинки от сестричката на Кери и Роня- Дара(бивша Лоли) .
Ето да я видите каква е красавица.Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Даже е изправила ушетата за разлика от "мойте" клепчовци :db_046:
Научила се е да ходи на повод,освен това я хвалят че вече е много уверена и е голям пазач :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2010 - 12:06 AM

Умирам си от мъка като гледам как се променят в поведението си Кери и Роня :dh_188: Кери започна да се страхува от хората и да пази дистанция,Роня все още се осмелява да дойде при мен на чешмата,когато отивам да им налея вода,но като минат момчета се плаши-свива се и гледа като виновна.Боли ме сърцето за тези пухлички,очевидно ги тормозят учениците :eg_033: Толкова бяха щастливи по време на ваканцията,а сега от ден на ден губят самочувствие.Въобще не смеят да влязат в двора на техникума,не стоят даже и под необитаемия навес отзад,спокойно се чувстват само в храстите.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2010 - 07:48 PM

Измина месец от кастрацията на пухличките(как лети времето само :ud_009: ) и докато при Роня всичко е супер,при Кери видът на раната не ми харесва много...Прикачена снимка
.Има крайче от конче,излязло някъде отвътре и някаква подутинка като гнойна пъпка.Не знам доколко да се шашкам-какво ще кажете?
Много ми е трудно да я придвижа до вета,но ако трябва ще го направя.Трябва обаче да си взема почивен ден за целта,а не ми се иска да си използвам ресурсите си без нужда.Ама ме гризе едно безпокойство....

Иначе Керичка си тича,хапва,изглежда добре :ae_085:
Днес даже ме побутваше с лапа да продължавам да я галя...все не и стига...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 November 2010 - 08:06 PM

Според мен трябва да им се търси дом в чужбина.
Тук явно няма да стане работата, а те стават все по-големи на възраст и шансовете съвсем намаляват,всички знаем какви предразсъдъци имат повечето хора :dh_188:

Дано някой, който изпраща животни за осиновяване в чужбина да се смили над Кери и Роня и да ги предложи и тях, пък туко виж им излязъл късмета.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#155 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2010 - 08:10 PM

Роня пък е едно голямо сърце в козина :wub: Прикачена снимкаПрикачена снимка

Ако се беше родила в "бяла" държава щеше да се препича зимата просната като меча кожа пред камината и да я гушкат и мачкат дечицата.....а вместо това тук я очаква студ и самота сред храстите...и тукашните поотраснали дечица я псуват, гонят с камъни и наричат"мръсен помияр" :eg_033:

Преди няколко дена моят"дзвер" я ухапа по нослето,точно до ноздричката,където предполагам много боли.Ухапа си я сериозно-с отпечатък на зъби,че даже и пусна капка кръв....защото в радостта си като ни посрещаше Роня без да иска прасна една лапа на Тайра и и влезе много рязко в личното пространство.
И после пухличката вместо да се сърди се скъса да се умилква и целува агресорката...Душичка е тя,мекичка :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2010 - 08:16 PM

Фистула -> 10 минути при вета, ако стои мирна. Може и вета да дойде на място - ако смята, че е подходящо.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 19 November 2010 - 11:09 AM

Това нещо - фистулата, не минава ли сама, когато паднат конците? Питам, защото имах същото нещо, след епизиотомията, колко и гадно да звучи, и премина след падането на конците... Всъщност не съм сигурна дали е било абсолютно същото, но изглеждаше точно така!

#158 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 November 2010 - 11:37 AM

Ако има шанс да мине само и не е опасно по-добре да не "си хабя патроните",че ако утрешен ден не дай си боже да стане нещо по- опасно да имам шанс да се отзоват ветовете.....Страх ме е да не ме възприемат като"тая дето се шашка от дреболии" и да спрат да се отзовават с необходимата сериозност...От друга страна пък ме е страх да не стане нещо сериозно от безобидното на пръв поглед усложнение :dh_188: ...ох......Ще водя засега да погледне един вет,дето не практикува,ама все пак надявам се разбира....И ако намеря кола в събота ще я поразшетам Кери до клиниката.
User's Signature

Качена снимка

#159 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 06:42 PM

Показване на мнениетоCamellia, в 19 November 2010 - 10:14 AM, написа:

Това нещо - фистулата, не минава ли сама, когато паднат конците? Питам, защото имах същото нещо, след епизиотомията, колко и гадно да звучи, и премина след падането на конците... Всъщност не съм сигурна дали е било абсолютно същото, но изглеждаше точно така!

Няма да се затвори фистулата казвам го от опит причината е че в отворчето има конец от ВЪТРЕШНИТЕ шевове...Подутината според мен също ще се перфорира и ще се покаже край на конец поне така изглежда на снимката.Ще бъде отворено и вечно болезнено може и да се разшири от постоянното близане...Карал съм такива кучки на ветеринар месеци след кастрацията когато отдавна всичко е заздравяло и дори и белег не се вижда за няколко минути работа е да хване с пинцета кончето да го изтегли и да го отреже ако е по кротка животинката е ставало дори и без упойка иначе само с половин доза колкото да се отпусне и да не хапе после след като се шприцова вътре с антибиотик се хваща фистулката с един два резорбируеми шева и готово...

#160 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 20 November 2010 - 12:05 PM

Аз също се консултирах с вет, който не практикува и той каза, че е необходима намеса, макар и минимална. "Възможни са усложнения, които с елементарна манипулация могат да се избегнат!" - цитирам точно! Организмът отхвърлял чуждото тяло - в случая конецът. Ако са резорбируеми, нямало да има проблем. Така че, за всеки случай, или повикай вет на място, или когато имаш възможност, заведи кучинка да я "поправят"! :ba_025:

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни