Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#281 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 January 2011 - 09:10 PM

Роня е болна,кашля ужасно :dh_188: Предписаха и ENROFLOXIN 150mg и Prednivet ,дано бързо да се оправи.По кучетата тук върлува някакъв вирус и всички масово кашлят :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#282 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2011 - 12:38 AM

Роня продължава да кашля като магаре,но прилежно си хапна хапчетата,даже не ги и усети.Сега двете пухлички си имат ново любимо занимание-гонят гълъбите и се изживяват като ловни кучета-птичари.
Днес ги снимах до дъщеря ми,да придобиете представа за големината им,големи са дундички,но са съвсем безобидни същества.Кери е по-притеснителна,а Роня се размазва от кеф ако някой и обърне внимание :wub:

ПС:Днес пухличките бяха мокри и мръсни и не си личи колко са хубави всъщност :dog:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#283 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 24 January 2011 - 12:44 AM

Следя темата от известно време....Защо не направите хубави портретни снимки на всяко кученце, тук във форума има съвети как се снима куче, казвали са ми, че е добре да има нещо цветничко (чудех се аз защо им слагат онези лигавници:-)). Нека всеки си има темичка, пък дано му излезе късмета!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#284 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2011 - 01:12 AM

Другите кучета освен пухличките не са достатъчно социализирани,нямат шанс...затова не им правя отделни темички.Работя по въпроса със социализацията,но става бавно,макар че напредваме.
Например мама Берта вече яде от ръка и съм обнадеждена че поне ще успея да я кастрирам напролет.Прикачена снимкаПрикачена снимка

Темата си е за Кери и Роня,но покрай тях идват доста други кучета,с които вече сме приятели и храня и тях и ги показвам от време на време,да знаят хората които ми помагат за кой отива храната.Тези кучета принципно обитават баирите извън града и са безкрайно наплашени същества.Целта ми е да успея да кастрирам поне женските,за да се спре размножаването им :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#285 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2011 - 06:01 PM

Роня е на лекарства,а днес я няма :dh_188: Вече ходих 2 пъти,обикалях,виках,всички дойдоха само не и Роня.
След работа пак ще мина,дано да се появи.Пращайте добри мисли за нея,че кашля много лошо,а е пила само веднъж лекарствата :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#286 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2011 - 03:25 PM

Вчера Роня така и не се появи,язък за обикалянето.Но днес прилежно чакаше на явката.Не знам обаче дали ще има ефект от лекарствата като пропускаме :dh_188: Поне не се е засилила кашлицата,даже е намаляла.
Новия дядко вече не само се преборва за своята купчинка,ами завладява и съседната.Тича много странно ,измятайки крака настрани и зъбейки се (прилича на голям озъбен смъртоносен паяк :ud_009: ) и всички му отстъпват,чак и мен ме достраша като му видях физиономията.Иначе като го нахокаш бяга...какво да го правя,храня го,явно е стигнал дъното и няма какво да губи,опълчва се на цялата глутница.
Двете пухлички днес не направиха дори и опит да ме следват,направо не повярвах,,,викам си егати умните кучета,разбрали са от кавгите предните пъти че не искам да идват с мен.Даже на няколко пъти се обръщах- няма ги.
Да ,ама не- те шматките минали по другия път и прилежно ме чакаха пред магазинчето,направо ми събраха очите в точка :ab_041: Въртят опашки и пърхат с уши,много доволни от себе си :mg_062: Големи образи :db_046:
Наложи се пак да изчезна през задния вход...Има да се чудят :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#287 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2011 - 05:53 PM

Две поредни вечери се опитвам да разкажа по нещичко за пухлите,пиша,пиша,слагам снимки и после не успявам да публикувам.
Затова сега бързам да драсна някой ред от работата,а ако успея от къщи ще има и снимки.
Засега всичко е наред,Роня ме чака като по часовник и си пие хапчетата с голям кеф(нали ги прокарвам със саламче :md_064: )Кери също намазва(саламче,не хапчета :wb_052: ),всичко им деля по братски :smile:
Днес бяха особено игриви,голяма борба падна,та от усилието Роня пак се разкашля,ама такъв звук издава,че ако не виждаш че е от нея може да си помислиш че някой слон тръби любовен зов :ab_041:
Много са послушни и двете,като кажеш "НЕ" слушат и изпълняват- не тръгват след мен,ама като им изчезна от погледа тръгват да ме издирват като следотърсачи по следите...
Много са го закъсали с водата обаче-всичко замръзва :dh_188: Всеки ден нося по едно шише с топла вода да размразявам и се скъсват да пият.
Малчо много го е закъсал,че го гонят другите мъжки кучета...Като ги види че идват и почва да скимти и сам се изнася.
Иначе е пръв другар на пухличките,ама като се разиграят не му е лесно,нали не са в една категория :dry: Ама пък така страшно ръмжи в боричкането,че ако не го виждаш какъв маляк е може да ти изкара акъла :ud_009:
Дано да успея да пусна и снимки довечера.
User's Signature

Качена снимка

#288 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 27 January 2011 - 05:58 PM

Четох някъде, че ако слагаш по малко захар във водата тя по-трудно замръзва. Само не знам дали това не е твърде вредно или все пак по малко може. Със солта въпроса стои по същия начин - не замръзва, ама е вредно...
User's Signature

#289 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2011 - 06:09 PM

В малки количества като че ли е ок. Чери, пробвай у вас варианти, за да знаеш на количеството което им сипваш, колко да сложиш. Въпросът е да не ти е сладко на теб. Аз захар слагах едно време заради едното ми коте, което получаваше хипогликемични пристъпи, покрай нея и останалите пиеха същата вода. Нищо им нямаше.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#290 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 27 January 2011 - 06:32 PM

Все пак нека някой вет да се произнесе. То нищо им няма в момента, но с течение на времето високата кръвна захар предизвиква увреждания в органите. Трябва да се избере по-малката злина - сол или захар. Ако някой се сеща за друг безвреден "антифриз"...
User's Signature

#291 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2011 - 07:11 PM

Никой не говори за високи дози, само колкото да намалят точката на замръзване, но винаги е добре и ветеринар да се произнесе, все пак те са най-компетентни за животните (като изключим ветовете дето не се интересуват от новостите)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#292 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 January 2011 - 08:06 PM

Мисля че захар е по-удачно да слагам,солта би им усилвала жаждата :dh_188: От малко захар и то за период от няколко дена ,когато е най-студено, нищо няма да им стане,даже това са допълнително калории.
А ето и малко от обещаните снимки.Не знам само на мен ли ми се струва така,ама тия мецорани колкото повече растат,толкова повече се разхубавяват.
Или може би колкото повече ги обиквам,толкова по-хубави ми се струват :ab_041:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 January 2011 - 11:23 AM

Много съм притеснена за пухличките - очетрава се да ни преместят офиса.Новото място е много,много далеч от сегашното,както и от местообитанието на пухличките.Пеша не става,транспорт няма...Няма да мога да ходя да ги храня и навестявам като досега :dh_188: Постоянно за това мисля и ми е адски сдухано,просто реших да го споделя
User's Signature

Качена снимка

#294 Потребителят е офлайн   carrie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 January 2011 - 01:31 AM

:dh_188:
Лошо... дано да ви преместят напролет... да имаш време за още малко социализация и кастрация... на мама Берта... а и останалите... не знам за кои баири пишеш... ама ноември месец бях при вас на едни баири... Потърс парк - бейзболен стадион - източната част на града, посока парк "Бачиново". И имаше тоооолкова много бездомници... обитаващи стадиона и околностите... и си мислех за теб, мила чери и твоите подопечени... как ми се иска и хората, грижещи се за бездомници да се понамножават...

П.П. А пухличките, ако случааайно ги заведеш до новия офис... да им го покажеш само... няма ли да си намерят там някое местенце да се самонастанят?

#295 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 January 2011 - 02:42 AM

Ох,така се надявам и се моля да се позабави местенето...Със сигурност няма да е по-рано от месец,но като знам как бързо върви времето...сякаш вчера ги намерих пухличките,пък то се изтърколили 9 месеца....
Дано им излезе поне на тях късмета,че са наивни и добри до безобразие,чак е срамота за едно улично куче да е до такава степен наивно...
Днес им занесох по едно кожено кокалче,дадох им го след храненето и всяка се оттегли да си го гризка....ама само след минутка и на двете им го измъкнаха от устата другите кучета :dh_188: Много тъжно ми стана,те милите са най-едрите и вероятно най-силните,но не го знаят и са най-долу във йерархията,могат да се хранят само в мое присъствие,иначе ги избутват :dh_188:
carrie,аз със няколко баира съм се нагърбила :dh_188: Градските кучета все някак намират храница,ама баирните са трагедия...
Пухлите и компания са по баирите над 1-ви корпус и студентските общежития,а по посока на парк Бачиново са другите ми питомци.На 3 отделни спирки са,строежа е още по-нагоре от парка.Там поне всичко кастрирахме,само Сърничка е неуловима :dh_188: На бейзболното игрище е трагедия,там уж имат попечител,ама не са добре нещата...Нека позатопли малко и ще се мъчим с и там да кастрираме поне женските.
User's Signature

Качена снимка

#296 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2011 - 03:44 PM

Днес пак имам повод за тревоги около пухличките :dh_188: Точно около мястото където ги храня днес имаше 3-ма цигани ,въоръжени с лопати,количка и чували :ud_009: и копаеха ...Вадят изпод земята нещо като натрошени тухли и ги слагат в чувалите.Не видях да закачат кучетата,нито пък кучетат тях,но имам скрит там половин чувал с гранули,дано не ми го отмъкнат.Но най вече дано не решат да ми вземат или тормозят пухлите.
Затова днес ги насърчих да ме изпратят,после в зоомагазина им купих по едно кожено кокалче и всяка с блажена физиономийка се оттегли в различна посока да се усамоти и наслаждава :smile: Дано само не им ги отмъкнат пак другите кучета,това им е едно от най-големите удоволствия,а толкова рядко си го позволявам. :dh_188: Гадното е ,че ако им го отмъкне Берта ,например,тя не го гризе,а ходи да го заравя някъде...
User's Signature

Качена снимка

#297 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2011 - 03:07 PM

Днес циганите пак са там,копаят усилено.Влязох в контакт,няма как...та се оказа че копаят желязо и ще са там и утре,пък може и по-надълго :dh_188:Мисля да поддържам приятелски отношения,даже утре ще занеса вафли на малкия.Засега няма поражения,съдовете за вода си стоят,скритите ми гранули също,по-страхливите кучета въобще не се мяркат,другите си шетат...
Кери не се появи,колкото и да виках,но при това положение не смея да ходя по тъмно,чак утре по обяд.Роня откакто се върна след "голямото изчезване" си е плътно там,не се отдалечава.
Днес се присламчи някаква нова дребна кучица,по-малка и от Малчо,късокрака,черна,разгонена...За първи път я виждам,социална е ,вероятно полу-домашна или прясно изхвърлена.Ако се задържи ще я кастрираме.Та вероятно тя провокира мъжките да се перчат и естествено го отнесе Малчо.Докато ги разтърва се беше насрал от страх,но освен достойнството му друго не пострада :md_064:
Лошото е че докато са там циганите най-страхливите и най-слабите ще гладуват :dh_188: Насипах уж повечко гранули на много места,ама дали ще останат до довечера...
User's Signature

Качена снимка

#298 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2011 - 07:50 PM

Дребната разгонена и днес беше тук,почвам да умувам кастрация за следващата седмица.
Кери и Роня са на линия,плътно една до друга.Пак много жадни,а водата не стига че е замръзнала въпреки захарта,ами и някой се беше изпикал в нея :zz_020:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#299 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2011 - 05:00 PM

Днес циганите са изчезнали,както и каишката на Роня.За трети път :eg_033:
Групата дойде в пълен състав,храната не ми стигна,та ме следваха по петите в очакване да извадя още :dh_188:
На чешмата докато наливах вода даже спря една кола ,човека притеснен да не ме нахапят "тия песове" :dh_188:
Новата малка кучица търси храна като се изправя на два крака и "моли" с предни лапички...
Иде ми да се гръмна :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#300 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2011 - 12:38 PM

Измайсторих собственоръчно нова каишка за Роня,не мога да я гледам така,без знак че не е съвсем ничия :dh_188: Искам да ги бележа някак че са мои и никой да не ми ги пипа,макар че е безсмислено....
Голямата ми болка е Кери,защото раната и след кастрацията,която мислех че вече е ОК отново ме притесни.Има нещо образувано като втори пъп,от който извира живо месо,отделно кожата е като прищипната и срастнала с вътрешностите...И това след повече от 3 месеца след кастрация и 5 посещения при ветеринар. :dh_188: Вече не знам къде да я заведа и на кой да се доверя,но тъй като отвсякъде ме отрязаха с превоза нямам много избор- можем да отидем само докъдето ни отведат краката :dh_188: Да си призная почва да ме хваща страх от тая рана :dh_188:
Иначе момичето е добре,макар че е видимо по-дребна от Роня,е доста по-палава и го раздава шеф на който може :ab_041: А когато я ступат тя тутакси тича да набие Роня :dry: та да си възвърне накърненото самочувствие :ab_041: Тя единствена от групата тича като луда да гони гълъбите и очевидно много се забавлява от това.Роня определено е доста по-флегматична,тя даже ако може и ще яде легнала...и го прави,де...много е смешна като си изяде гранулките до муцуната и после я мързи да се премести,та с лапата си ги избутва до устата :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема