Dog.bg Форуми : Изхвърлени в полето кученца

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлени в полето кученца и те се надяват ...

#321 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 March 2011 - 10:01 AM

Клечките и репеите винаги гледам да ги махам- с ръце,с гребен нямат шанс,така са се замотали,че и с ръце едвам успявам.Обаче навътре в козината имат едни малки репейчета,много дребни и многобройни и съответно здравата омотани,с гребен изключено да се махнат,трябва нещо дето да реже подкосъма,а аз никога не съм боравила с такива джаджи и не мога да преценя кое ще е ефективно.Има голямо разнообразие в магазина и всичко ми хвалят,ама като съм пълен лаик :dh_188:
Препоръчаха ми триминг-гребен,който признавам си и идея си нямам как се ползва:
http://www.zoomagazi...en-29-7-sm-1005
Идеята ми е да им сваля малко от подкосъма,че са тръгнали да стават на кече :dh_188: На някой от другите ми кучета подкосъма сам си тръгва да пада и просто го свалям с ръце на цели туфички.При пухлите обаче няма такива изгледи,или може би тепърва ще започне :dh_188:
Иначе вчера Кери се беше здравата налепила по задницата с дребни репейчета,гащите и са станали като бронирани :ud_009: Но пък успях собственоръчно да и махна един огромен конец от раната :ae_085: ,от това дето и беше като втори пъп.Неволята учи....ама май има още един,но и на него ще му дойде времето.
А как миришат ако знаете като се намокрят от дъжда :zz_020:
Ако ги харесат,просто ще е наложително да минат отнякъде,където да ги изкъпят.При нас няма такава услуга.Тук мога да ги подстрижа ако се наложи- при ветеринарите съм виждала че подстригват.Пухлите при вета са като статуи,няма да има проблеми никакви.Само не знам дали няма да ги загрозят :dh_188:
User's Signature

Качена снимка

#322 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 March 2011 - 10:17 AM

Аз свалям подкосъма с четка като на първата снимка, но напоследък четох много хубави отзиви за четка с въртящи се зъби, като на втората снимката. Цената на първата беше от порядъка на 4-5 лева, а за втората нямам представа.

Ако е толкова зле положението, като стане по-топло може да ги острижеш изцяло, но известно време ще са много...... смешни. Миналата година намерих едно болонче, което беше толкова сплъстено, че нищо не можеше да се направи освен цялостно стригане /с извинение към коафьорите от Добро хрумване :ab_041: /. Ето какво се получи - съвсем друго куче. Сега пак му е пораснала рошавата козинка.

http://forum.dog.bg/..._1&#entry796266

Не знам как точно се класифицират тиопвете козина, но има различни видове. Тези, които падат на туфички, аз ги наричам тип Хъски. А пуделите и болонките са такъв модел, че няма проблем да ги острижеш до кожа, те пак си растат равномерно навсякъде. На пухлите ми се струва,че са по-скоро като на голдъните. Има подкосъм, но не пада по онзи начин на туфи. С ресане става по-лесно.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#323 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 17 March 2011 - 02:35 PM

От тези с въртящите зъби съм много доволна! Кучетата ги реша с четка като от първата снимка, но са друг тип козина. Имам дългокосместа котка и гребенчето с въртящите зъби е единственото, с което позволява да бъде ресана - всичко останало я скубе. Даже напоследък се пристрасти към ресането с новото гребенче. Гласувам с две ръце за въртящите зъби! Иначе има едно нещо, казват, действало безотказно - Furminator, обаче си е цифра....за средни породи със средно дълъг косъм е около 75 лева в БГ....
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#324 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2011 - 02:53 PM

Фурминатора е супер, но е скъпичък, а нямам идея как ще се справи със сплъстяванията.
Като се замислих малко повече по въпроса и разпитах в магазина, смятам, че за двете девойки ще е подходящо едно устройство, което изглежда малко като уред за мъчения от времето на инквизицията, но служи за разплитане на сплъстявания. С дълги зъби е, значи може да бръкне надълбоко и освен това да среже възелчетата. Тази е на Ferplast, може да има и на други фирми. Ето така изглежда.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#325 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2011 - 03:20 PM

Четох във форума ,че в Пловдив,при д-р Карагьозов имало фурминатор за 18 лева,но не знам дали е "истински".
А това устройство,последното го има и при нас,най-евтино го намирам за 7.60 на Rely,отпред даже има едно метално предпазителче за палеца.Ама много мъничко бе :dh_188: Те пухлите каквито са огромни има да ги чепкам :dh_188: Ама поне с това ще мога да им махна боклуците от дълбочина без да ги скубя.Ще тичам да го купувам и в неделя ги почвам :gh_078: ,ще им махна дългите гащи и за лятото ще са по бикини :gk_164:
User's Signature

Качена снимка

#326 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2011 - 03:51 PM

Помоли и Точица от форума за съвет. Тя е груминг специалист. Мисля ника й се пише totchi... Не помня точно :dh_188:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#327 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2011 - 10:53 PM

Така....значи след дълго умуване,чесане зад ухото и задълбочено маркетингово проучване вече закупих първият инструмент- като този,дето последно го е показала buddy.С 9 ножчета,макар че ми се искаше да са поне 19 :md_064:Даже изтичах и да го пробвам и бързам да споделя.
Процеса ще е дълъг и бавен,тъй като имам много материал за обработване.На пухлите не им е много приятно,но търпят.Пробвах и на двете- като им сипя гранулки,докато ядат ги почвам по дупетата.Роня реагира сякаш иска да си препощи дупето,ама като види че аз я тормозя и кротува.Само дето искаше да избяга в един момент,та се наложи да я вържа за мрежата и после нямаше проблем.
При всяко минаване гребълцето се задръства от косми,накрая фърчаха като облачета около нас.Обработеното място обаче сякаш става още по-космато,защото козината бухва.Роня е адски космата по цялото тяло,но най- много около врата.Кери не е толкова космата и има по-малко подкосъм,освен по дупето.Аз я мислех за дебелогъза,а то било подкосъм- не само потурки,ами и цялото дупе и е тип"бразилско".Тя още от първото оскубване искаше да бяга,та също се наложи да я връзвам.Но ще трябва да купя и повод тип верига,защото маймуната иска да изгризе платнения.Сега отчитам като грешка че изпратих Химена с верижния вместо с платнениоя повод,ама де да съм знаела.
В цялата процедура най-много ми пречи Малчо,защото ми се навира в ръцете,иска да ми ги ближе и ме е страх да не му отнеса езика.
Няма оттърване от него,15 пъти го пернах по носа и не си взима забележка.
Тъй като тази събота е работен ден генералното ресане се отлага за неделя.Ще видим доколко ще успея да ги оттърва от репеите и фъндъците и после ще умувам как и с какво да ги разреша по-финно.Надявам се да не ги направя плешиви .
User's Signature

Качена снимка

#328 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 18 March 2011 - 10:16 AM

Показване на мнениеточери1, в 17 March 2011 - 10:53 PM, написа:

Надявам се да не ги направя плешиви .

Хахахахаха, не бой се, такава опасност няма:-) После можеш да доразресваш с четката, показана на първата снимка от твоето маркетингово проучване:-)
Малко офтопик...Абе да вземем нещо жилетки ли да плетем от тая козина? Само да намерим кой да я преде...Имам чувството, че моя Тоби яде само за да произвежда косми...:ab_041: Пък и някой лев може за изкараме за кучовците:-)
User's Signature

#329 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2011 - 11:48 AM

Тия дни при нас е дъждовно и пухлите са в трагично състояние.Не се крият от дъжда и нарочно се търкалят в мократа трева и си търкат гърбовете,ама тревата е рехава,боклучава,не е някоя зелена чистичка моравка,та вместо да се "измият" се мърлят ужасно.И като са мокри изглеждат и миришат зле :dh_188: И не могат да се решат,ма то и няма смисъл сега :dh_188:
Ама пък са ужасно щастливи мецанките.
И сестричката им Дара е добре,обещаха да ми пратят скоро снимчици.
User's Signature

Качена снимка

#330 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2011 - 10:11 PM

Още умувам какъв гребен да взема :dh_188: Боклуците и репеите почти ги махнах.Не може да се види дали има бълхи,много е растителността :ud_009:

ето и малко снимки на козинка
Прикачена снимка Прикачена снимка

и опашчица Прикачена снимка

Открих и едно голо петно на Роня.
Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#331 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2011 - 02:08 AM

За голото петно - лошо :( Сега от дъждовете и това, че са се задържали мокри може и да са развили гъбички :dh_188:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 March 2011 - 04:13 AM

На мен по-скоро ми прилича на белег - сякаш кожата е чиста. Следи го - дали се увеличава, има ли корички, пъпки.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#333 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2011 - 06:27 PM

На мен ми прилича на ощавено.И на Кери днес намерих подобно- на основата на опашката.Те като си играят и се борят се хапят по вратовете и по дупетата,та може да са се оскубали.Ще наблюдавам и двете петна,дано не е нещо кожно,че ще я втасаме :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 10:02 AM

Голото петно на Роня за мой срам не можах да го намеря при доктора :ud_009: а на Кери не е петно а раничка.
Обаче в резултат на моите напъни да ги реша сега и двете ме избягват(а аз наивно си мислех че даже им е приятно след като търпят и не протестират).Онзи ден ме гледаха от баира и не искаха да дойдат при мен :r_181: ,а вчера даже не се появиха...Днес вместо с гребен ще ходя с кренвирш да се сдобряваме.
User's Signature

Качена снимка

#335 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 10:12 AM

Ми то при тази козина не е лесно! Тъкмо щях да пиша за голото петно! Мърфи също има такова в момента и пуснахме изследвания! За краста е отрицателен теста, за гъбички чакаме! През това време ветеринарите удобриха да мажа петното със слаб разтвор на калиев перманганат! Казаха, че мори почти всичко - гъби, инфекции! Синът ми е с атопичен дерматит и средството е изпитано и на малко бебе и е уникално добре действащо! Докато чакаме резултата, на петното на Мърфи почнаха пак да растат косми :ba_025: - може да е от нашето средство!

Как се приготвя: Сипват се няколко зрънца калиев перманганат (струва стотинки в аптеката) в бурканче и се разрежда с вода! Трябва да преседи поне една нощ, за да се разтвори хубаво - след това се разрежда, докато не придобие бледо розов цвят! Натопи памучен тампон в разтвора и притисни около 30 сек. към оголеното място! Нито сърби, нито смъди, Мърфи търпи процедурата без притеснение! Надявам се да ти е от полза, май ти се налага чат пат разни ранички да обработваш!

#336 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 23 March 2011 - 11:27 AM

Ако кожата е със здрав вид, или леко зачервена, може да е сплъстяване, което сами са си оскубали. Имаме на двора дългокосместа котка и лятото като започна с грууминга, целият става в такива плешиви петна. Друга причина е липса на витамини. Покойното ми куче получаваше такива оплешивявания всяка пролет. И го сърбяха и се хапеше понякога. Не помня какво ни предписваше доктора, но бързо отшумява и до месец козинката се възстановява. Най-притеснителното, според мен е, ако са паразити, от онези, които аз наричам космояди. Не съм сигурна как точно се казват. Може да попиташ за тези варианти вета си. Иначе пухлите са в страхотна зимна форма - приятно заоблени и бухнали. :ab_041: Очакваме пролетното ревю на Кери и Роня по бански! :af_089:

П.П. Сега погледнах снимката на дупето на... ох, все ги бъркам. Това е точно пролетна липса на витамини. Най-често се получава на задницата, може би защото там е най-достъпното място за хапане. Дъвчат се усилено с предните зъби, раната е мокра и съзли нещо като лимфа, винаги е ярко зачервено. Сетих се с какво го пръскахме, но е много неприятно, защото щипе - Лаево корт. Един бял спрей, колкото обикновен дезодорант с оранжев или червен надпис. След време раната хваща жълтеникава коричка и минава. Питай вета си все пак за нещо подходящо.

#337 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 23 March 2011 - 12:33 PM

Понякога правят инфекция заради бълхите, развиват и дерматит - не съм вет, ама нещо като реакция от ухапванията и изпражненията на гадовете. Сърби ги, чешат се и влошават положението.
User's Signature

#338 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2011 - 12:50 PM

Показване на мнениетоDDG, в 23 March 2011 - 12:33 PM, написа:

Понякога правят инфекция заради бълхите, развиват и дерматит - не съм вет, ама нещо като реакция от ухапванията и изпражненията на гадовете. Сърби ги, чешат се и влошават положението.

И на мен точно на такова ми прилича, без да съм специалист. Най-добре ще е ако успее да ги прегледа доктор. Но дотогава мисля, че добре ще им се отрази по една пипета фронтлайн или адвантикс. Разпитай ветовете дали няма и някой по-евтин вариант. Дори да не помогне за това, вече става топло и ще им трябва противопаразитна защита по принцип.
Едно съседско куче на село беше доста зле, с много по-опадала козина на гърба, пред опашката. Накапах го еднократно /не на голите петна, а където си се капе по принцип/ , освободи се от бълхите и след две седмици беше като чисто ново!

П.С. Упс, сега видях, че вече ги е гледал доктор. Въпреки това, вярвам, че няма да им навреди едно външно обезпаразитяване.

#339 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2011 - 02:23 PM

Преди седмица ги накапах и двете с Дуоуин( подарък им е от petic).Обаче на фона на размерите им и на количеството козина пипетките ми се видяха толкова миниатюрни :dh_188: Затова после ги напръсках с опигард спрей(от който бягат панически),и след известно колебание и с пудра "Пик".Исках с Тапилан(убедила съм се в качеството и) но тук не намерих ,казват ми че била спряна от производство :dh_188: В резултат и двете взеха доста да се почесват(преди не съм забелязала да се чешат,обработвала съм ги предимно с тапилан и със себацил).
Може да имат и липса на витамини,то нали ядат само евтина гранула.Но пък изглеждат в добра форма иначе.
Действително Кери се хапе с предните зъби там и има раничка и не е плешиво,по-скоро изглежда такова от намокрянето на козината.Ще ги мажа първо с разтвор на калиев перманганат,че е най лесно,евтино и не може да им навреди.Под наблюдение са ,ще забележа ако има влошаване или нови петна.
Ама са големи мърли и двете :eg_033: Изобщо не се пазят чисти,само се търкалят в калта,в боклуците и в тревата,точно ги поизчеткам и пооправя и на другия ден пак са като разплетени кошници и пълни с бодили :dh_188: Искам да им сваля целия подкосъм,че да диша кожата и да видя има ли "наематели" там,ама не става,особено на Роня хич не ще да пада подкосъма.Кери я пооплевих в средата и сега е като макара- има само по врата и по дупето :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#340 Потребителят е офлайн   petic Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 March 2011 - 02:39 PM

Възможно е по-усърдно чесане заради капките - на Арди му се случва, забелязала съм го. След като ме обявиха за луда, че го капя с 2 пипети Дуоуин, съобразно килограмите му (43), вече му слагам само 1 разфасовка 15-30 кг и явно е достатъчно, защото не съм намирала обитатели в козината му.

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни