Dog.bg Форуми : Кучета за всеки вкус

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучета за всеки вкус "моите" бездомници-сборна тема

#121 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 January 2014 - 05:03 PM

По-нататък,съвсем в края на квартала положението никак не е добро.След като зачезна за близо месец,черната куча днес се появи много бременна,пред раждане :dh_188: В толкова напреднала бременност тук няма кой да я кастрира,уви,но поне се сприятелихме,та да не я изпусна после.Прикачена снимка
Това до нея е дъщеричката и от предишно кучило,малко е плаха,но и с нея сме в процес на сприятеляване,та се надявам че ще я модернизирам навреме.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 January 2014 - 09:52 AM

Вече сме големи:) Много пъти ни обезпаразитиха и скоро ще ни боцнат и ваксина.Ако имаме късмет и стане чудо дори може и да ни задомят.По-сигурно е,че това ще стане ако сме прибрани някъде на сигурно,но за съжаление няма къде...
Прикачена снимка Прикачена снимка
Разчитаме единствено на късмета си,а той досега беше на наша страна,оцеляхме....досега.....Дано и занапред да имаме късмет.
Още сме без имена,за да не предизвикваме съдбата.
Аз съм черничката.Всички казват че съм по-грозна,но пък имам хубави уши,даже и двете гледат в една посока
А аз съм бялата:)Няма спор,много съм красива и първа ме забелязват.Освен това съм по-отракана и дори почти мога да давам лапа:)

Обадихме се да кажем че още сме живи,здрави и сме добре,хранят ни редовно и си имаме картонче на което да спим,дори и зимата се смили над нас .Стискайте ни палци.
User's Signature

Качена снимка

#123 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 January 2014 - 11:38 AM

Бебетата извадиха голям късмет.Успяха да оцелеят и да поотраснат сам -самички на улицата,на рисково място,без майка...напук на всичките ми страхове и опасения.Нещо повече- .Streunerhilfe Bulgarien e.V :rc_036: реши да подпомогне късмета им,защото само на гол късмет не може да се разчита,особено когато си изхвърлено нежелано кутре без порода и атрактивна външност.
Така че с радост мога да съобщя ,че "момичетата" са на сигурно място и в добри ръце - при Галядогс :wub:
Дано добрият стартов късмет да е с тях и занапред.

ПС: Снимките са от "настаняването" ,та затова дребосите( които се очертава да станат бая едрички :md_064: ) са толкова уплашени.
Скоро ще разберат че са оставили зад гърба си глада,студа и страха ,че вместо ритници хората раздават милувки,че живота може да бъде не борба за оцеляване,а да носи радост.
Ще чакаме феята ни -спасителка ,tinati :wub: :rc_036: :rc_036: :rc_036: да им измисли имена :dog:
Моля стискайте ни палци,защото пътят до заветното диванче понякога е много труден...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2014 - 11:17 AM

Бременната черничка куча изчезна мистериозно :dh_188: Мина месец без да я намеря.Открих обаче дъщеричката и от предното кучило и се надявам че ще успея да я кастрирам.
Кучетата около цеха здравата кашлят,но и здраво хапват,надявам се че ще се оправят.Почнаха обаче да се"залепят" за мен и да ме следват,което ужасно ме притеснява.Също така почнаха в мое присъствие да лаят по коли (само в мое присъствие обаче),горките глупачета искат да покажат че си заработват храната :dh_188:
Мая ми е тотална любимка,много е чаровна и много умна.Всеки ден ме чака на пост и ме забелязва отдалеч.Мечтая си да я видя задомена :wub: Тя е най-долу в йерархията и почти всеки ден някое от другите кучета я пердаши,та гледам да и подавам по някое залъче.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 03:07 PM

Отдавна не съм писала тук,а може би някой все пак се интересува,знам ли....Новините от "кучешкия фронт" са разнообразни,има и хубави ,и лоши.
Ще започна с хубавите.Черничката малка кучанка извади късмет.
Прикачена снимка
Streunerhilfe Bulgarien e.V я пое под"крилото си" :rc_036: Сега се казва Ливи,от близо два месеца е при Галядогс :rc_036: и даже вече си има одобрени кандидат-осиновители с голяма къща с двор :af_089: И тя ще става германка.Замина заедно с Ружа и едно кученце Труди
Прикачена снимка
(изхвърлено още слепичко,за което нямам пусната тема,но което вече е германче и то).
Майката на Ливи вече е при дъгата,премаза я влака :dh_188:
При дъгата е и Топчо ( рижавото късокрако кученце),него го заклаха,докато е тичал да лае по циганска каруца.Цяла седмица се е крил и мъчил със страшната рана,излезе за да умре и да не се чудим защо е изчезнал :rg_057:
Почивай в мир,Топчо.
Прикачена снимка
Мая е добре,вече ми дава да я пипам и галя и тъкмо навреме,че много я бяха налазили кърлежите.Поне успях да я намажа.
Ужасно се страхувам за нея ,и тя обича да тича и лае по колите и каруците.

Имам нови попълнения,за съжаление.
Много са окаяни :dh_188:
Това е Шаро
Прикачена снимка
.Краката му са ужасно изкривени,особено предните(макар че от снимката не личи много)Едвам ходи,има някакви удебеления точно над лапите,като топки,все едно "чорапките " му са се свлекли.Или са му били счупени и двата крака,или има зверски рахит....Кльощав е,а капризен,не иска да яде гранули :dh_188: Само ги подуши и отмина да търси боклуци около кофите.Та му купувам салам сега,много е доволен:)Може би ще се разберем да хапва котешки гранули,май ги предпочита...

А това е РижкаПрикачена снимка
И тя е ново попълнение,появи се преди месец бременна и ужасно наплашена в района освободен от Лиска.
Сега вече сме приятелки,макар че все още се залепя за земята и поскача при всяко по-рязко движение.Все още не знам обаче къде са и кученцата,идва от далече да похапне.Тя също не яде гранули.Засега и угаждам .Рижка има потенциал да стане чудесен домашен любимец,бързо се социализира и е много мила.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 May 2014 - 09:22 AM

;((( тъжно, много тъжно, дано новите попълннеия имат повечко късмет
User's Signature

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2014 - 01:04 PM

Темата е шарена като живота- има и хубаво и лошо :dh_188:
Рижка почти съм я локализирала къде се подвизава- стесних периметъра до две успоредни улици.Вече ме познава отдалеч и даже идва при повикване.Днес разбрах че е излишно да търся бебетата...."Добри" хора са ги изхвърлили,така и не успях да разбера къде.Били са 10 броя,твърде невръстни все още за да имат някакъв шанс.
Ще поизчакам да посъбере гърдичките още малко и ще я кастрирам.
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 May 2014 - 12:12 PM

Днес успях да ваксинирам Рижка.Ходенето на повод не и е много присърце,ама пък е послушна и се справя:)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 June 2014 - 11:06 AM

Рижка е на сигурно при Галядогс :rc_036: .Streunerhilfe Bulgarien e.V :rc_036: :rc_036: :rc_036: и дадоха шанс за нов живот.
Там рижавелка се чувства прекрасно и е повече от щастлива.Ливи днес заминава при семейството си :af_089: :af_089: :af_089:
Думи не намирам за да изразя благодарността си. :hb_027:
А аз за съжаление се обзаведох с нова любимка,живее в двора на метро,в съседство на работата ми.
Средна големина,безкрайно социална,младичка,няма и годинка.Всеки ден ми е пред очите и я мисля.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#130 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2014 - 01:25 PM

Новата ми любимка още е безименна,засега и викам Миша,но още мисля по въпроса :md_064: .
Днес през обедната почивка я заведох за кастрация,стискайте палци да мине леко.Утре ще ходя да си я прибера.Къса ми се сърцето че трябва пак да я пусна в двора на Метро.
Мишето не ходи на повод,даже се стресира и мята,добре че е лекичка,само 10 килограма,та е лесна за носене.
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка

PS:Мишето много ми напомня наДейзиДано да има и тя хубава съдба.
User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 June 2014 - 01:36 PM

Днес си прибрах Мишето от кастрация и даже и отворих тема.Така де,дожаля ми за нея,поне собствена тема да си има ако не друго....
User's Signature

Качена снимка

#132 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2014 - 10:24 AM

Ливи си нямаше собствена темичка,но ми се иска поне на някой да покажа как си живее сега.

И Рижка е осиновена.Снимките са от приюта в Бон,но се вижда колко е доволна че живота и е поел в друга посока,далеч от нашите улици.Чак погледа и е различен.
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2014 - 09:20 AM

Отдавна не съм писала тук, понеже не съм сигурна изобщо дали има смисъл и дали някой чете още във форума.
Обаче това все пак си е една хроника за живота на бездомните и място,където да покажа тези кучета,за които така или иначе в някаква степен се грижа.
Това е Руми.Прикачена снимка
Едно от кучетата в кв Запад
http://www.silnabulg...8A%D0%BF%D0%BA/
тя е от спасените,извади късмет този път....
Появи се пролетта,бременна и страхлива,после я намерих вече родила в мазето на полу-необитаема къща.Намерих я по писъците на бебетатаПрикачена снимка
Някой и беше сипал храна,бебетата,все още слепи, се опитваха да се доберат до майка си,а тя си пазеше храната от тях и ги ръмжеше и хапеше. И те в резултата пищяха като за световно.Тази снимка е на по-късен етап,когато вече и аз започнах да я храня.
Бебетата изчезнаха още в невръстна възраст,веднага щом проходиха.Едното от белите го намерих да го разнасят деца по близкото пазарче,върнах го,на другия ден пак го нямаше...Другите уж ги взимали за дворове,някакъв овчар си харесал две...уникално сладки бяха,но от горчив опит знам ,че бебета в гъсто населена градска среда не се задържат дълго :dh_188:
Е,поне в крайна сметка най-накрая успях да кастрирам Руми ,а тя пък ,за моя радост се оказа че си има фен-клуб в квартала :ae_085:,та благодарение на бързата им реакция днес живее втори живот. Дано има късмет да оцелее докато се намери някакъв вариант за нея.
За Руми мога да кажа че е социална, спокойна,добра,разбира се с кучета и котки и се вози перфектно в кола, с хигиенни навици.Млада,най много на две-три години да е ,макар че е раждала многократно и очаквам ,че след кастрацията ще се подмлади визуално.
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2014 - 01:33 PM

Преди време се чудех за едно рижаво сакато и съвсем несоциално кученце- женско ли е,мъжко ли е?
Прикачена снимка
Е,вече знам отговора,уви.Появи се под формата на две кутрета
Прикачена снимка

Кучето( Бела) е все още страхливо,несоциално и рядко излиза от цеха.За капак и другите кучета от глутницата(особено Мая) го гонят и хапят,вероятно усещат че е недъгаво :dh_188:
Уговорих се с ветеринарите да опитаме да го упоим със стреличка за кастрация,дано успеем,защото предвид възрастта на кученцата съвсем скоро може пак да се разгони :dh_188:

Бебетата са момиченца,социални са.Кръстих ги Биба(бялото) и Мона(рижавкото).Като отидем да ловим майка им ще помоля доктора да им бодне по една ваксинка.
Днес ходих,но майката така и не се появи :dh_188: Получих разрешение от пазача да влизма в двора на цеха и там да оставям храна,та да не излизат малките навън,където има опасност да ги блъсне кола.Дано да имат късмет,душичките...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2014 - 09:48 AM

Успях да кастрирам Бела :af_089:
Прикачена снимка
Отдавна не съм се радвала толкова на кастрация.,защото залавянето и се оказа най- трудното досега в "кариерата" ми- цели два опита с упойваща стреличка.При първия опит адреналина и беше толкова на мах,че вече паднала и упоена намираше сили да се изправи и хукне,4-ма +1 човека я гонихме,наложи се да ни отключват съседни ограждения,цялата околност ни разбра.Накрая се навря в място до което нямаше как да се проникне...След два дена,при втория опит вече и знаех "тайниците" и маршрута,а и не я гонихме много хора да я стресираме,а само един- ама професионалист :ae_085:
Мислех,че ще ми е адски сърдита след тази одисея,ама не- дори не се плаши от мен повече от обикновено :md_064:
Прикачена снимка

И с още една кастрация съм адски щастлива- на Грейси.
Когато се появи пред Кауфланд,Грейси беше доста по-тъмна и доста по-малка.
Прикачена снимка
Там израстна,хората някакси бяха добронамерени към "грозното патенце",виждала съм я спяща до количките,а до носа и питка хляб и нахапано кюфте.Може би защото израстна там и хората я познават,та си останаха добронамерени.Единствено се притеснявах да не се разгони,да събере глутница със всички произтичащи от това негативи и да ги ликвидират групово.Е,сега си отдъхнах.Дано да има късмет момичето някой да припознае в нея своето куче.
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2014 - 04:01 PM

Бебетата си растат.Имат си паспортчета, по една ваксинка,обезпаразитени са няколкократно.

Благодарение на Streunerhilfe Bulgarien e.V :rc_036: имат не само достатъчно,но и много качествена бебешка храна.Ходя всеки ден и ги храня.Разбира се ,намазват и големите,защото няма как....дребните са последни в йерархията,а в тази кучешка група цари строго определена йерархия.
Най-главна е баба им ТараПрикачена снимка Прикачена снимка
Всички я слушат.Тара е на повече от 7-8 години,истински ветеран.
После е Белчо.Той е страхлив и несоциален,но откакто загинаха Мечо и Топчо и остана единствен мъжкар придоби самочувствие.Доста тормози Мая и бебетата(ама те пак го обичат).
Прикачена снимкаПрикачена снимка
След това в йерархията е Мая.
Прикачена снимка
Мая доста го е загазила и искат "да я разкарат" от цеха.Защото тича и лае по колите и дава тон на цялата група,облайват и преминаващи хора.
Прикачена снимкаПрикачена снимка
Мая ми е много любима и отдавна ми се иска да и намеря дом.Само ме притеснява ,че е страхливичка и не напредваме с ходенето на повод.Опитвам се да я социализирам,но обстановката е такава че няма как :dh_188:
Иначе е много умна и мисля че ще се научи да бъде домашно куче.Ако не и се случи най-лошото междувременно.
User's Signature

Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2014 - 04:41 PM

Това е Джина. Тя е вързана извън града,до службата ми.Всеки ден минавам покрай нея и и хвърлям през оградата гранули в найлоново пликче.Така вече 2 години.
Джина ме очаква с нетърпение,това пликче е най-хубавото нещо което и се случва в тоя живот и тя го очаква с нетърпение.
Джина е на около 6 години и макар че официално не е бездомна би могла спокойно да завижда на живота на доста бездомни. :dh_188:
Например Орхан си е направо за завиждане
Прикачена снимка
Орхан си има верни другари и свобода.Има си и лилав език :md_064: Понякога дори отказва гранулите ми,явно не остава гладен :ae_085:
Той остана единственото куче на улицата,след като заминаха мама Лиска,мама Рижка,Нана и Пепина ,Рошко и Ливи.Единствен беше до скоро...
От вчера обаче се появи друга "мама",все още е страхлива.Не знам дали ще се задържи в района,макар че ми се иска,поне да я кастрирам след време
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2014 - 04:49 PM

Новата "мама" не успявам да намеря все още.
Днес успях да нахраня това несретниче. Не случайно винаги нося гранули в чантата...
Ходеше по релсите,смачкан,свит,понесъл цялото отчаяние на плещите си. Момче,кастрирано,не си личи колко е слаб в действителност...
Дано да се задържи в района ,да го поохраня...Сега храна имам и то хубава.Всеки ден да благодаря на Streunerhilfe Bulgarien e.V :rc_036: малко ще е.
Руми вече доста заглади косъма :) и с зимно кожухче се обзаведе
Приятелчето и Ушко е все още слаботелесен,но поне не му се броят ребрата.Ушко не е социален и не дава да го пипна,но пък се залепя като лепенка за мен и ме придружава из целия град,няма оттърване от него.
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2014 - 02:35 PM

От Streunerhilfe Bulgarien e.V :rc_036: :rc_036: получих дарение храна и лакомства.
Всички кучета в полезрението ми лапат,та ушите им пукат.Толкова е хубаво че някой някъде е помислил и за тези несретничета.
И докато възрастните кучета се отнасят с подозрение към лакомствата (глупчовци :md_064: 0,то бебетата лапат като невиждали.Всичко искат да изядат,каквото и да им подадеш- не отказват.Само трябва човек много да си пази пръстите,че зъбките са им като иглички.И празна ръка да им покажеш- пак лапат и забиват зъбки (много е болезнено,особено в тоя студ,от личен опит ви го казвам :md_064:
Мона (кафявичката) изчезна ,но се появи Бонго (пак кафявичък ,но със светли очи) та пак са в същата конфигурация.Скоро ще им слагам последната,пълна ваксина.За съвсем малко бяха 3, има и четвърто,взел го бил един от пазачите там и ми искаше лекарство,че имало кожен проблем :dh_188: Като гледам що за човек е ,много ми е жал за "късметлийчето' :dh_188: Дадох обезпаразитяващи и поръчах да го водят на доктор,ама няма да стане като гледам....
Мая продължава да тича по колите,много ме ядосва :dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   Чери1. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 January 2015 - 10:55 AM

При нас е суха студ :dh_188: Няма сняг за близане,а всяка капка вода е замръзнала...Нося вода колкото мога(то какво по-напред да носиш,храна ли,дода ли)но който пие на момента,за после няма :dh_188:
Тежко е за кучовците,с нетърпение чакам обещаното затопляне.
Биба и Бонго доста порастнаха и детвството им никак не е лесно,ядат бой на поразия от по-големите кучета,че и от хората.
Бонго е по-гальовен,а бялата госпожичка напоследък е доста страхлива.Имат вече и пълната( с бяс) ваксина.
Мая си е същия образ симпатичен:)Тича да лае по колите и това е :dh_188:
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9