Това до нея е дъщеричката и от предишно кучило,малко е плаха,но и с нея сме в процес на сприятеляване,та се надявам че ще я модернизирам навреме.
Кучета за всеки вкус "моите" бездомници-сборна тема
Публикувано: 03 January 2014 - 05:03 PM
Това до нея е дъщеричката и от предишно кучило,малко е плаха,но и с нея сме в процес на сприятеляване,та се надявам че ще я модернизирам навреме.
Публикувано: 10 January 2014 - 09:52 AM
Разчитаме единствено на късмета си,а той досега беше на наша страна,оцеляхме....досега.....Дано и занапред да имаме късмет.
Още сме без имена,за да не предизвикваме съдбата.
Аз съм черничката.Всички казват че съм по-грозна,но пък имам хубави уши,даже и двете гледат в една посока
А аз съм бялата:)Няма спор,много съм красива и първа ме забелязват.Освен това съм по-отракана и дори почти мога да давам лапа:)
Обадихме се да кажем че още сме живи,здрави и сме добре,хранят ни редовно и си имаме картонче на което да спим,дори и зимата се смили над нас .Стискайте ни палци.
Публикувано: 14 January 2014 - 11:38 AM
Така че с радост мога да съобщя ,че "момичетата" са на сигурно място и в добри ръце - при Галядогс
Дано добрият стартов късмет да е с тях и занапред.
ПС: Снимките са от "настаняването" ,та затова дребосите( които се очертава да станат бая едрички
Скоро ще разберат че са оставили зад гърба си глада,студа и страха ,че вместо ритници хората раздават милувки,че живота може да бъде не борба за оцеляване,а да носи радост.
Ще чакаме феята ни -спасителка ,tinati
Моля стискайте ни палци,защото пътят до заветното диванче понякога е много труден...
Публикувано: 04 February 2014 - 11:17 AM
Кучетата около цеха здравата кашлят,но и здраво хапват,надявам се че ще се оправят.Почнаха обаче да се"залепят" за мен и да ме следват,което ужасно ме притеснява.Също така почнаха в мое присъствие да лаят по коли (само в мое присъствие обаче),горките глупачета искат да покажат че си заработват храната
Мая ми е тотална любимка,много е чаровна и много умна.Всеки ден ме чака на пост и ме забелязва отдалеч.Мечтая си да я видя задомена
Публикувано: 22 May 2014 - 03:07 PM
Ще започна с хубавите.Черничката малка кучанка извади късмет.
Streunerhilfe Bulgarien e.V я пое под"крилото си"
(изхвърлено още слепичко,за което нямам пусната тема,но което вече е германче и то).
Майката на Ливи вече е при дъгата,премаза я влака
При дъгата е и Топчо ( рижавото късокрако кученце),него го заклаха,докато е тичал да лае по циганска каруца.Цяла седмица се е крил и мъчил със страшната рана,излезе за да умре и да не се чудим защо е изчезнал
Почивай в мир,Топчо.
Мая е добре,вече ми дава да я пипам и галя и тъкмо навреме,че много я бяха налазили кърлежите.Поне успях да я намажа.
Ужасно се страхувам за нея ,и тя обича да тича и лае по колите и каруците.
Имам нови попълнения,за съжаление.
Много са окаяни
Това е Шаро
.Краката му са ужасно изкривени,особено предните(макар че от снимката не личи много)Едвам ходи,има някакви удебеления точно над лапите,като топки,все едно "чорапките " му са се свлекли.Или са му били счупени и двата крака,или има зверски рахит....Кльощав е,а капризен,не иска да яде гранули
А това е Рижка
И тя е ново попълнение,появи се преди месец бременна и ужасно наплашена в района освободен от Лиска.
Сега вече сме приятелки,макар че все още се залепя за земята и поскача при всяко по-рязко движение.Все още не знам обаче къде са и кученцата,идва от далече да похапне.Тя също не яде гранули.Засега и угаждам .Рижка има потенциал да стане чудесен домашен любимец,бързо се социализира и е много мила.
Публикувано: 27 May 2014 - 01:04 PM
Рижка почти съм я локализирала къде се подвизава- стесних периметъра до две успоредни улици.Вече ме познава отдалеч и даже идва при повикване.Днес разбрах че е излишно да търся бебетата...."Добри" хора са ги изхвърлили,така и не успях да разбера къде.Били са 10 броя,твърде невръстни все още за да имат някакъв шанс.
Ще поизчакам да посъбере гърдичките още малко и ще я кастрирам.
Публикувано: 06 June 2014 - 11:06 AM
Там рижавелка се чувства прекрасно и е повече от щастлива.Ливи днес заминава при семейството си
Думи не намирам за да изразя благодарността си.
А аз за съжаление се обзаведох с нова любимка,живее в двора на метро,в съседство на работата ми.
Средна големина,безкрайно социална,младичка,няма и годинка.Всеки ден ми е пред очите и я мисля.
Публикувано: 24 June 2014 - 01:25 PM
Днес през обедната почивка я заведох за кастрация,стискайте палци да мине леко.Утре ще ходя да си я прибера.Къса ми се сърцето че трябва пак да я пусна в двора на Метро.
Мишето не ходи на повод,даже се стресира и мята,добре че е лекичка,само 10 килограма,та е лесна за носене.
PS:Мишето много ми напомня наДейзиДано да има и тя хубава съдба.
Публикувано: 22 October 2014 - 09:20 AM
Обаче това все пак си е една хроника за живота на бездомните и място,където да покажа тези кучета,за които така или иначе в някаква степен се грижа.
Това е Руми.
Едно от кучетата в кв Запад
http://www.silnabulg...8A%D0%BF%D0%BA/
тя е от спасените,извади късмет този път....
Появи се пролетта,бременна и страхлива,после я намерих вече родила в мазето на полу-необитаема къща.Намерих я по писъците на бебетата
Някой и беше сипал храна,бебетата,все още слепи, се опитваха да се доберат до майка си,а тя си пазеше храната от тях и ги ръмжеше и хапеше. И те в резултата пищяха като за световно.Тази снимка е на по-късен етап,когато вече и аз започнах да я храня.
Бебетата изчезнаха още в невръстна възраст,веднага щом проходиха.Едното от белите го намерих да го разнасят деца по близкото пазарче,върнах го,на другия ден пак го нямаше...Другите уж ги взимали за дворове,някакъв овчар си харесал две...уникално сладки бяха,но от горчив опит знам ,че бебета в гъсто населена градска среда не се задържат дълго
Е,поне в крайна сметка най-накрая успях да кастрирам Руми ,а тя пък ,за моя радост се оказа че си има фен-клуб в квартала
За Руми мога да кажа че е социална, спокойна,добра,разбира се с кучета и котки и се вози перфектно в кола, с хигиенни навици.Млада,най много на две-три години да е ,макар че е раждала многократно и очаквам ,че след кастрацията ще се подмлади визуално.
Публикувано: 15 November 2014 - 01:33 PM
Е,вече знам отговора,уви.Появи се под формата на две кутрета
Кучето( Бела) е все още страхливо,несоциално и рядко излиза от цеха.За капак и другите кучета от глутницата(особено Мая) го гонят и хапят,вероятно усещат че е недъгаво
Уговорих се с ветеринарите да опитаме да го упоим със стреличка за кастрация,дано успеем,защото предвид възрастта на кученцата съвсем скоро може пак да се разгони
Бебетата са момиченца,социални са.Кръстих ги Биба(бялото) и Мона(рижавкото).Като отидем да ловим майка им ще помоля доктора да им бодне по една ваксинка.
Днес ходих,но майката така и не се появи
Публикувано: 24 November 2014 - 09:48 AM
Отдавна не съм се радвала толкова на кастрация.,защото залавянето и се оказа най- трудното досега в "кариерата" ми- цели два опита с упойваща стреличка.При първия опит адреналина и беше толкова на мах,че вече паднала и упоена намираше сили да се изправи и хукне,4-ма +1 човека я гонихме,наложи се да ни отключват съседни ограждения,цялата околност ни разбра.Накрая се навря в място до което нямаше как да се проникне...След два дена,при втория опит вече и знаех "тайниците" и маршрута,а и не я гонихме много хора да я стресираме,а само един- ама професионалист
Мислех,че ще ми е адски сърдита след тази одисея,ама не- дори не се плаши от мен повече от обикновено
И с още една кастрация съм адски щастлива- на Грейси.
Когато се появи пред Кауфланд,Грейси беше доста по-тъмна и доста по-малка.
Там израстна,хората някакси бяха добронамерени към "грозното патенце",виждала съм я спяща до количките,а до носа и питка хляб и нахапано кюфте.Може би защото израстна там и хората я познават,та си останаха добронамерени.Единствено се притеснявах да не се разгони,да събере глутница със всички произтичащи от това негативи и да ги ликвидират групово.Е,сега си отдъхнах.Дано да има късмет момичето някой да припознае в нея своето куче.
Публикувано: 19 December 2014 - 04:01 PM
Благодарение на Streunerhilfe Bulgarien e.V
Най-главна е баба им Тара
Всички я слушат.Тара е на повече от 7-8 години,истински ветеран.
После е Белчо.Той е страхлив и несоциален,но откакто загинаха Мечо и Топчо и остана единствен мъжкар придоби самочувствие.Доста тормози Мая и бебетата(ама те пак го обичат).
След това в йерархията е Мая.
Мая доста го е загазила и искат "да я разкарат" от цеха.Защото тича и лае по колите и дава тон на цялата група,облайват и преминаващи хора.
Мая ми е много любима и отдавна ми се иска да и намеря дом.Само ме притеснява ,че е страхливичка и не напредваме с ходенето на повод.Опитвам се да я социализирам,но обстановката е такава че няма как
Иначе е много умна и мисля че ще се научи да бъде домашно куче.Ако не и се случи най-лошото междувременно.
Публикувано: 19 December 2014 - 04:41 PM
Джина ме очаква с нетърпение,това пликче е най-хубавото нещо което и се случва в тоя живот и тя го очаква с нетърпение.
Джина е на около 6 години и макар че официално не е бездомна би могла спокойно да завижда на живота на доста бездомни.
Например Орхан си е направо за завиждане
Орхан си има верни другари и свобода.Има си и лилав език
Той остана единственото куче на улицата,след като заминаха мама Лиска,мама Рижка,Нана и Пепина ,Рошко и Ливи.Единствен беше до скоро...
От вчера обаче се появи друга "мама",все още е страхлива.Не знам дали ще се задържи в района,макар че ми се иска,поне да я кастрирам след време
Публикувано: 23 December 2014 - 04:49 PM
Днес успях да нахраня това несретниче. Не случайно винаги нося гранули в чантата...
Ходеше по релсите,смачкан,свит,понесъл цялото отчаяние на плещите си. Момче,кастрирано,не си личи колко е слаб в действителност...
Дано да се задържи в района ,да го поохраня...Сега храна имам и то хубава.Всеки ден да благодаря на Streunerhilfe Bulgarien e.V
Руми вече доста заглади косъма :) и с зимно кожухче се обзаведе
Приятелчето и Ушко е все още слаботелесен,но поне не му се броят ребрата.Ушко не е социален и не дава да го пипна,но пък се залепя като лепенка за мен и ме придружава из целия град,няма оттърване от него.
Публикувано: 29 December 2014 - 02:35 PM
Всички кучета в полезрението ми лапат,та ушите им пукат.Толкова е хубаво че някой някъде е помислил и за тези несретничета.
И докато възрастните кучета се отнасят с подозрение към лакомствата (глупчовци
Мона (кафявичката) изчезна ,но се появи Бонго (пак кафявичък ,но със светли очи) та пак са в същата конфигурация.Скоро ще им слагам последната,пълна ваксина.За съвсем малко бяха 3, има и четвърто,взел го бил един от пазачите там и ми искаше лекарство,че имало кожен проблем
Мая продължава да тича по колите,много ме ядосва
Публикувано: 09 January 2015 - 10:55 AM
Тежко е за кучовците,с нетърпение чакам обещаното затопляне.
Биба и Бонго доста порастнаха и детвството им никак не е лесно,ядат бой на поразия от по-големите кучета,че и от хората.
Бонго е по-гальовен,а бялата госпожичка напоследък е доста страхлива.Имат вече и пълната( с бяс) ваксина.
Мая си е същия образ симпатичен:)Тича да лае по колите и това е

Вход

Горе
Цитиране +