Dog.bg Форуми : Проектонаредба за домашните животни - 2 част

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проектонаредба за домашните животни - 2 част Оцени темата: ***** 4 Гласове

#181 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 May 2010 - 01:25 PM

Ух, доста ми беше притеснено как изглежда.
Три дни отлагаха този репортаж, а сега, а после, напрежение.
Макар че кучетата са перфектни, все пак се притеснявахме, щото ако нещо се заиграят заглавичкат де да знаем как ще изглежда отстрани, те се запознаха половин час преди репортажа, та внимавахме да не ги сбутаме.
А точно 5 мин. преди това ни валя дъжд.

Предвид това не сме толкова ведри и усмихнати, колкото се полага на стопаните на такива добри кучета :zz_219:

#182 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 May 2010 - 01:28 PM

Добре беше, макар и кратко. :ba_025:
А дамата с пита как го е регистрирала с този стар паспорт...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 May 2010 - 01:30 PM

Хубаво беше, не се притеснявай mil_ !

п.п. - Какво като е стар паспорта? И при нас се приема със старите паспорти, особено на възрастните кучета. Нещо не те разбрах какво имаш предвид.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#184 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 01:32 PM

Какво имаш предвид под стар паспорт , моя паспорт е същия?
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2010 - 01:41 PM

Тези паспорти си важат в България.
Сините са нужни за пътуване в ЕС.

#186 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 01:47 PM

Аха, затова питам. Щото са върнали една женичка със стар паспорт- вече не били валидни. А помня, че още преди 2 години някъде нашите лекари ни задължиха да подменим паспорта със син. Но явно пак има някаква дезинформация...
http://bg.wikipedia....passport_BG.jpg
User's Signature

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2010 - 01:54 PM

Всъщност, не знам, тя стопанката на Кирето обяснява точно това - защо не е могла да я регистрира.
Аз понеже след преинсталация на виндовс още нямам звук на този компютър и гледам без звук, та не знам точно кои реплики дават, заснеха доста повече, аз показвах и сините паспорти и че куче, чипирано през 2003 отказват докторите да го регистрират в НВМС.

#188 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 02:14 PM

Ейй, ма това Кирето ли е? :mg_062: Много готина!
http://www.btv.bg/ne...te_kucheta.html Отдолу е изписано съдържанието на репортажа.
User's Signature

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 02:34 PM

Вие казахте нещата точно и "децата" се държаха чудесно. :smile:

Не мога да разбера , обаче коментара на водещата "Ако пък кучето ви има сложен чип преди 2009-а година, ветеринарите не могат да го регистрират със задна дата". Това откъде се взе ? Изобщо не е нужно именно този лекар да е извършил чипирането. Достатъчно е да е сверил кода от стикера в паспорта с този на чипа , намиращ се в кучето. Взима екземпляр от стикера /те са поне 6/ и го прилага към техния несъществуващ все още регистър. Ако сте от тези, които са регистрирали преди сегашната кампания кучетата си в отдел Екология - там експертът записва номера на чипа заедно с Вашите данни / четец не е нужен / и това е. Каква тук е пречката да се регистрират вече чипирани кучета !
Всеки път много им се ядосвам ...

#190 Потребителят е офлайн   Taz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 03:32 PM

Аз съм добросъвестният собственик, който загрозява Кирето. Граховеца да не ми се подиграва! Направо съм като ритана зелка в главата ... ужас!
Ние с Милена много повече дрънкахме, но са ни поорязали /имам ужасен глас!/.
Ма Кирето и Риджо как са излезлиии. Същински тв звезди!

П.п. Тя Мил се оплакваше, че има проблеми с регистрацията, щот пък нейните кучовци са чипирани още по време на Балканската война. Ама тя да разправя, че аз не съм на ясно с казуса.

#191 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2010 - 03:57 PM

Lisa, аз обясних на репортерката, че ветеринарният лекар, който ми е поставил чипа на кучето през 2003, отказва да го регистрира в НВМС сега. Такъв е моят случай, ходила съм три пъти да се разправям. А по ЗВД в единния регистър вписва лекарят, който е поставил чипа. Съгласна съм, че не е нужно да е същият лекар, но така пише в закона.
Аз нещо й обяснявах, че регистрациите са две, едната ветеринарна, другата общинска, че няма връзка между двете в момента, че единният регистър не е готов, бла-бла. Тя като че ли не вникна особено.

Ах, Taz как ме подреди с тази Балканска, егаси, кога одъртехме толкова ..... :sc_123:

#192 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2010 - 04:34 PM

Да, така е, но според същия закон той би трябвало да го направи още през 2007 г. Отговорността си е негова. Тази част от закона касае неговите задълженя, а не на собственика. Дали лекарят е изпълнил задълженията си, ние няма как да знаем. Микрочип и ваксини в паспорта фигурират, останалото всеки според ресора си да прави.
Ами как постъпваме, когато кучето е внесено от друга държава с вече поставен чип ! /Няма развъдник в Европа, който да продава малки без чип /. Освен това, докторът , извършил процедура през 2003 -2009, може днес да не е в списъка на общината от лицензирани ветеринари...Или да кажем разочаровам се от уменията на лекаря - на всеки се е случвало, нали...
Лично аз в такъв случай сменям лекаря, /ако не съм го направила/, и новият "личен лекар", извършва регистрация на пациента си.

Да, имах пред вид, че репортерката не е разбрала и прави някакви странни коментари...Доста по-лесно би било да коментират нахапани от кучета - там нещата са им "ясни". :dry:

#193 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 May 2010 - 08:23 PM

Най-важното не беше орязано:
" Регистрацията на кучетата е водещата превенция срещу безотговорни стопани, според кинолозите в България. Затова общината трябва да улесни процедурата, вместо да въвежда забрана за определени породи. Има опасани индивиди и ние съвсем не искаме да подценяваме проблема и ние не искаме да кажем, че го няма. Но не е мярката забрана на породи, която ще даде ефект, а контрол, контрол и пак контрол "
За минутата, която имахте - перфектно се справихте.
User's Signature

#194 Потребителят е офлайн   Bety Cubety Икона

Публикувано: 05 June 2010 - 01:09 AM

Здравейте
Аз също не съм видяла първата част, но понеже имам ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ реших да си споделя болката.И дано не съм закъсняла.
Понеже живея сама в апартамента си, имам възможност да помагам на Фондация "Приятели на животните"-Бургас, като заедно с тях се грижим за изоставени животни - в моя случай - кучета. Те живеят с мен докато от фондацията им намерят нови стопани. Разни любопитнни бабки - съседки решиха че трябва да ми държат сметка кой, кога, къде и защо влиза в моя дом и то с някакви бездомни кучета. Те протестират, заплашват ме с полиция, вдигат скандали.Не можело кучетата да влизат в асансьора, не можело да минават по стълбите защото цапали, ако могат да летят до осмия етаж -става. Ако случайно някое куче отиде в градинката пред блока /която е общинска собственост/ да си търси кости, то бива полято със студена вода от третия етаж. Моето предложение е Защита на "приемните домове". Не е ли по-добре че кучетата са са прибрани, обезпаразитени,нахранени и щастливи и не опасни за хората.
В Закона за етажната собственост, чл.51, ал.7 пише че всеки собственик на куче трябва да плаща "такса вход" за- всяко куче като за член от семейстрвото. Нашата такса е 5,80 и за моето малко куче трябва да платя също толкова. А за другите гостуващи кучета - и за тях по толкова. Е... аз още не съм станала милионерка.А и с моята смешна пенсия, иска ми се, но май няма да забогатея.А и защо да ги давам - знаете ли колко кучешка харана е това?

Предлагам Такса "куче във входа" да се упомене в закона и никога да не надвишава 1 лв.

Така... Аз съм с физическо увреждане, но ходя самоостоятелно.Писано е че кучетата трябва да се разхождат с повод. Добре, но ако спазвам това с мойте "гостенчета"/изоставените кучета/ и те ме дръпнат и ме съборят, както вече се случи 1 път, какво ще правим тогава?
Предлагам Закон за защита за хора с увреждания стопани нна кучета или просто приемни стопани с увреждания, да си разхождат НЕ АГРЕСИВНОТО И БЕЗОБИДНОТО КУЧЕ така както може. Според спецификата на състоянието на стопанина.

В този ред на мисли Предлагам да започне признаване и регистрация на кучета -асистенти. Да им бъдат дадени права като на кучета -водачи, независимо от породата.Аз не съм незряща, затова куче-водач не ми се полага. Обясних по нагоре, че не мога да водя на повод голямо куче за да е подходяща порода. Моята малка Бети /пекинез/ е най-добрата ми асистентка. Но закона не и позволява да ми помага.

Освен това регистрацията в Общината е супер неефективна. Всичко е за да ти вземат парите.Предлагам да се залепват снимки на кучетата и техните собственици в архивите на общината и в паспортите на кучетата. Така ако намерим изоставено куче, по снимката ще може поне да му се мерят архивите и ще се разбере името на кучето и на собственика. Така кучето ще се социализира по бързо, а и собственика ще бъде открит.

#195 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 02:00 PM

Уважаеми колеги!

Както КАТЕГОРИЧНО стана ясно от последната среща с г-жа Бояджийска, на всички нас не ще ни се размине без строги ограничителни мерки, във връзка със зачестилите през последните месеци инциденти с домашни кучета, наранили хора.

Става дума за бъдещо задължително ползване на намордник при движението на кучето из града. За целта г-жа Бояджийска ще въведе разграничителният белег "ТЕЖИНА В КИЛОГРАМИ" с цел да бъдат отсяти поне малко потенциално опасните кучета от тези, които и да искат, не биха могли да навредят сериозно на човека (нека си спестим тук коментарите за агресивните "болонки", дакели, териери и др., защото в тази ситуация това е по-малката злина от двете възможни).

Това което дотук успя да извоюва работната група е, да не се говори за ПОРОДИ в бъдещата проектонаредба, както и да се въведе възможност за избягване на рестрикцията в ситуацията, когато стопанин и куче са доказали, че са "безопасни" за околния свят. За целта на общината ще бъде предложена методология за елементарен изпит за тестване естествените заложби на всяко едно куче, влизащо в зоната на рестрикцията "носене на намордник"

Ще се тестват естествените реакции на кучето в натоварена градска среда, реакция на шумове, велосипедисти, тичащи хора, необичайни предмети и др.

Тестът е изцяло взаимстван от провежданите такива в Германия, Австрия и Швейцария и не цели кучето да бъде "скъсано".

При издържан тест, кучето ще добива правото ДА НЕ НОСИ НАМОРДНИК.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#196 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 02:31 PM

Тва след колко години ще стане ?
User's Signature

Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 02:33 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 15 June 2010 - 12:05 PM, написа:

Уважаеми колеги!

Както КАТЕГОРИЧНО стана ясно от последната среща с г-жа Бояджийска, на всички нас не ще ни се размине без строги ограничителни мерки,..... Става дума за бъдещо задължително ползване на намордник при движението на кучето из града. За целта г-жа Бояджийска ще въведе разграничителният белег "ТЕЖИНА В КИЛОГРАМИ" с цел да бъдат отсяти поне малко потенциално опасните кучета от тези, които и да искат, не биха могли да навредят сериозно на човека (нека си спестим тук коментарите за агресивните "болонки", дакели, териери и др., защото в тази ситуация това е по-малката злина от двете възможни).

Това което дотук успя да извоюва работната група е, да не се говори за ПОРОДИ в бъдещата проектонаредба,
...елементарен изпит за тестване естествените заложби на всяко едно куче, влизащо в зоната на рестрикцията "носене на намордник"
При издържан тест, кучето ще добива правото ДА НЕ НОСИ НАМОРДНИК.

Не виждам нищо радостно във факта, че една рестрикционна мярка ще бъде заменена с друга !!! Избегнахте признака Породи, но го заменихте с признака "ТЕЖИНА В КИЛОГРАМИ" !!! Кое не му е рестрикционното на това ?! Нямам думи !Толкова усилия защо, какъв беше смисълът ? Първоначално заподозрените породи са значително по-малко като брой кучета от тези с "ТЕЖИНА В КИЛОГРАМИ", които сега ще се подлагат на тест ! Това не е ли нова дискриминация по отношение на тегло.

Не ми говорете, че добрите ще си издържат теста, понеже същото би могло да се каже и за набедените първоначално породи.
Според мен нещата са по-зле , отколкото бяха ! Достатъчно е да се спазват съществуващите закони, и по-конкретно изискването за водене на повод. Не се сещам за инцидент с вързано куче.
Добре, доказахте, че няма агресивни породи, нещо, с което всички са съгласни, обаче защо набедихте всички други едри ! Като се замисля един англ.бултериер е доста дребен в сравнение с нюфаундленд например , а вторият не беше включван в списъка преди. Хубава работа !

#198 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 04:19 PM

Показване на мнениетоLisa, в 15 June 2010 - 02:38 PM, написа:

Не виждам нищо радостно във факта, че една рестрикционна мярка ще бъде заменена с друга !!! Избегнахте признака Породи, но го заменихте с признака "ТЕЖИНА В КИЛОГРАМИ" !!! Кое не му е рестрикционното на това ?! Нямам думи !Толкова усилия защо, какъв беше смисълът ? Първоначално заподозрените породи са значително по-малко като брой кучета от тези с "ТЕЖИНА В КИЛОГРАМИ", които сега ще се подлагат на тест ! Това не е ли нова дискриминация по отношение на тегло.

Не ми говорете, че добрите ще си издържат теста, понеже същото би могло да се каже и за набедените първоначално породи.
Според мен нещата са по-зле , отколкото бяха ! Достатъчно е да се спазват съществуващите закони, и по-конкретно изискването за водене на повод. Не се сещам за инцидент с вързано куче.
Добре, доказахте, че няма агресивни породи, нещо, с което всички са съгласни, обаче защо набедихте всички други едри ! Като се замисля един англ.бултериер е доста дребен в сравнение с нюфаундленд например , а вторият не беше включван в списъка преди. Хубава работа !

За такива като теб специално и за последно ще кажа: случващото се Е НАЛОЖЕНО от г-жа Бояджийска. Харесва ни или не, все тая!
На мен лично не ми пука, дали кучетата ми ще са с намордник, не, че ще му е много приятно на животното. Аз съм свикнал на ред и ми дреме на шапката за мрънкала като теб. Опитахме всичко, но г-жа Зам. кметицата е непреклонна. Усмихва се учтиво и си прави каквото тя си реши. Толкоз.

Хубава, грозна - работата е такава , каквато е. Когато от години алармирахме и предупреждавахме какво може да се случи, такива като теб разтягаха локуми по форумите. Обвинявате, съдите, перчите се и страдате виртуално. Е, с чиновниците не се воюва така. Там се иска дупе, нерви и време да ходиш по комисии, срещи и работни групи. Иска се да говориш без да заекваш, без да "Ъ"-каш или ръкомахаш, без да ползваш уличната фразеология. Същите срещи са обикновено в работно време през седмицата. Иска се да угодиш на всички и винаги да си виновен. Искат се и много други неща, но не е тук мястото да логорействам.

Та станалото станало. На когото не му харесва да отива пред общината и да философства там с лозунг в ръка! Тук времето за дебат отдавна отмина, а неизказаните ти предложения така или иначе са безполезни...

С много обич към кучетата: ом
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#199 Потребителят е офлайн   Lisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 June 2010 - 04:37 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 15 June 2010 - 02:24 PM, написа:

За такива като теб специално и за последно ще кажа: случващото се Е НАЛОЖЕНО от г-жа Бояджийска. Харесва ни или не, все тая!
На мен лично не ми пука, дали кучетата ми ще са с намордник, не, че ще му е много приятно на животното. Аз съм свикнал на ред и ми дреме на шапката за мрънкала като теб. Опитахме всичко, но г-жа Зам. кметицата е непреклонна. Усмихва се учтиво и си прави каквото тя си реши. Толкоз.

Хубава, грозна - работата е такава , каквато е. Когато от години алармирахме и предупреждавахме какво може да се случи, такива като теб разтягаха локуми по форумите. Обвинявате, съдите, перчите се и страдате виртуално. Е, с чиновниците не се воюва така. Там се иска дупе, нерви и време да ходиш по комисии, срещи и работни групи. Иска се да говориш без да заекваш, без да "Ъ"-каш или ръкомахаш, без да ползваш уличната фразеология. Същите срещи са обикновено в работно време през седмицата. Иска се да угодиш на всички и винаги да си виновен. Искат се и много други неща, но не е тук мястото да логорействам.

Та станалото станало. На когото не му харесва да отива пред общината и да философства там с лозунг в ръка! Тук времето за дебат отдавна отмина, а неизказаните ти предложения така или иначе са безполезни...

С много обич към кучетата: ом

1. Аз не те познавам, това означава, че и ти не ме познаваш ! Лепенето на етикето като " мрънкала като теб" е признак на недобро възпитание ... Във връзка с възпитанието на човека е и възпитанието на кучетата му...
2. След като г-жата прави, каквото си поиска Какво си свършил ти , че си позволяваш този тон !
3. Не съм разтягала локуми по форумите като теб ! Разтягането на локуми не ми е силната страна, нито пък ме е друсала логореята , а нещата,с които се занимавам умея добре.

със също такава голяма обич към ВСИЧКИ кучета

#200 Потребителят е офлайн   stassi Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 June 2010 - 04:56 PM

аз пък предлагам да вземем бързо да помислим върху възможните форми на поведенчески тест, през който да минават четириногите.
иначе ще вземе да мине без такъв и щем не щем - всички да страдаме вкупом заради стопаните на кучета с агресивно поведение на обществени места.
доколкото имам информация наредбата е доста засилена и ще влиза вече за съгласуване в комисии. а стане ли това - има да чакаме нова инициатива същата да се променя. тези, които са работили по НК знаят това.

предложенията на НПО са дадени. част от тях са приети, част от тях не са. общината е включила вече изискването куче над 10 кг - с намордник, освен на определените от районния кмет места за разходка. край. аргументи, разговори, това е положението. започнем ли сега да влизаме в полемики ще стане следното:
- кучкарите настояват за това
- майките с деца и пенсионерите настояват за онова
кое мислите ще избере общината, пък и обществото като цяло?
и едните имат аргументи и другите.

да направим подписка - кой ще събере повече подписи? страх ме е да си помисля.

затова - при така поставената ситуация предлагам по-опитните да кажат кой модел за общ поведенчески тест да се приложи в случая.

- един вариант, който вече се предлага, както гледам - е вариантът от немската школа
- друг вариант е вариантът за Good Citizen Dog, който се практикува в САЩ.

ето линк към втория вариант.
общ тест от 10 критерия. който не иска да минава през него - разхожда кучето си на площадките, оградени с мрежи. В нашия случай - на местата, отредени от кмета.
в случая с американския вариант се прави разграничение между тест за кутре и тест за възрастно куче.
http://www.akc.org/e...s/cgc/index.cfm

за немската школа да каже някой, който е в час с немския език.

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни