Проектонаредба за домашните животни - 2 част
Публикувано: 09 January 2011 - 02:18 AM
Публикувано: 15 January 2011 - 06:09 PM
mil_, в 06 January 2011 - 08:08 PM, написа:
Furia_S, в 06 January 2011 - 08:04 PM, написа:
Например това нещо.
Цялата тази жажда за рестрикции не нечие просветление, тя е отговор на обществена поръчка.
Колкото и да плашим гаргите с нашето неодобрение и протест, не им пука - изплашените майки са повече и те ще ги аплодират.
Уау,обществена поръчка имало,натиск имало.А кой вкара в кюпа всички кучета да са с намордници?
Кои пискаше,че имало дискриминация!!
Майките с децата ли,общество ли,кметицата ли.Кой беше?
Кой пишеше "спокойно граждани ще има тест за агрисивност,трябва само да изготвиме методологията"
и ще има освобождаване от намордника при минат тест.Ля-ля,бля-бля!!!Е на това му се вика популизъм
и най-вече в действие номерът на Нане и Вуте-БГ манталитета за които тук толкова се пише.
Сега какво щяло да стане-без намордник само кучета асматици.Предполагам кои пръв ще си направи
/документално/кучето асматик.Та кой за какво се е борил и преборил,че нещо не схванах....
Сори,но малко бавно загрявам!!!!
p.s.
Каква е тайната на успеха? - Правилните решения... Каква е тайната за правилните решения? - Опитът...
Как се придобива опит? - С неправилни решения...Има откъде да се взаимства опит,но....
Публикувано: 16 January 2011 - 12:11 AM
Можеш да прочетеш дебатите, които се разгоряха тук относно теста за освобождаване от намордник и да кажеш - щом тук хората, които обичат кучета и им пука, не могат да се разберат по тази тема - какво очакваш да стане в общината?

Публикувано: 16 January 2011 - 11:10 AM
Освен това има някаква лична неприязън (вероятно поради схващанията ми по въпроса с дискриминацията) и се чувства длъжен да хълца бурно след всеки мой пост. Това дори не е критика. Не се хаби, пиле, няма смисъл. Няма да ми промениш принципите и ако искаш да прокарваш породна дискриминация ходи сам в общината да си я защитаваш, пък аз ще ти преча.
Иначе за критика - нямам против, има много какво да се критикува и следващият път пак ще има.
Публикувано: 16 January 2011 - 01:23 PM
gabipap, в 15 January 2011 - 11:16 PM, написа:
Можеш да прочетеш дебатите, които се разгоряха тук относно теста за освобождаване от намордник и да кажеш - щом тук хората, които обичат кучета и им пука, не могат да се разберат по тази тема - какво очакваш да стане в общината?
Някои са открили смисъла на живота си в това, да причинят максимално възможната вреда, която са в
състояние да причинят на всички ни. Думата ми е за онези активисти,разбиращи от всичко и знаещи всичко,
които неуморно свеждат всяко разискване до изявлението:
“ние се мъчиме и бориме и постигнахме много.Ако не бяхме ние знаете ли какво щеше да бъде" и непрекъснато се
самоопределят като единствено информираните и безапелационно разбиращи какво се случва и какво трябва да се
случи относно нашите кучета пречупено през тяхната призма за "справедливост" и "интерес"или поне частично
да постигнат част от целта си всички кучета да са с намордници.
За средно интелигентен човек такова предположение може да изглежда безумно,но откъде следва,че хората,които
претендират за информираност,разбиране и средна интелигентност,действително отговарят на претенциите си?
Нима "разбирачите", които смятат останалите за заспали,неинформирани,заблудени,незнаещи,наивни,
глупави,разсеяни,мислят за вредата, която нанасят с деиствията си продиктувани от интереса им и т.н.
За никого не е таина кои собственици на дадени породи прокламират и неистово желаеха всички кучета над
10кг. да бьдат с намордници.
Публикувано: 16 January 2011 - 01:30 PM
mil_, в 16 January 2011 - 10:15 AM, написа:
Освен това има някаква лична неприязън (вероятно поради схващанията ми по въпроса с дискриминацията) и се чувства длъжен да хълца бурно след всеки мой пост. Това дори не е критика. Не се хаби, пиле, няма смисъл. Няма да ми промениш принципите и ако искаш да прокарваш породна дискриминация ходи сам в общината да си я защитаваш, пък аз ще ти преча.
Иначе за критика - нямам против, има много какво да се критикува и следващият път пак ще има.
Личен неприязъм нямам към никого дори и към теб Мил.Тази наредба на 100% няма да работи и тогава ще дойде
"ефектът на доминото".Сигурен съм,че след това ще има разделение по породи,както е навсякъде, независимо дали
ще е с тест или застраховки,но ще има и заради отлагане вьв времето може да се стигне и да забрана на породи.
И скъпа Мил незабравяй,че:
"Когато човек сгреши, всички гледат в грешката му и забравят всичко, което той е направил за тях..."
"По-добре ужасен край- вместо ужас без край"
Ей това не съм го казал аз- за това го слагам, като цитати!
То не е лошо защото е написано или казано с "неприязъм"- ЛОШОТО е, че е ВЯРНО!
"Не се хаби, пиле, няма смисъл"и... Приятен ден!

Публикувано: 16 January 2011 - 01:54 PM

п.п. - Мил, може би наистина трябваше да оставите Общинския съвет да приеме всички идиотизми, които бяха подготвили за да могат и някои форумни герои като Сашето да разберат за какво всъщност иде реч! Тогава нямаше да обяснява кой за какво се застъпвал, а щеше да пищи истерично и да излезе от виртуалната си реалност. Тъпото в случая е, че дори и при такова развитие хора като Сашето просто щяха да си "лаят" отстрани и да чакат друг да спре абсурда.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 16 January 2011 - 02:40 PM
Чакай бре човек, погледни това уточнение, направено от Мил:
mil_, в 06 January 2011 - 09:37 PM, написа:
Никой не каза че нещата ще се оправят веднага с магическата пръчка, такова нещо просто не съществува. Но по-добре намордник и повод 1.5 метра при преминаването през парка, отколкото забрана за определени породи. Представи си, че утре ще пожелая да си взема дог или черен териер, а те ще се окажат забранени породи в София. Явно не си имал взимане-даване със система - процеса е адски тромав, бавен и неприятен.
За сега самите общинари и общинските полицаи не са наясно кое е проект кое е действаща наредба: като говорих че нося разпечатани наредби с подчертани с маркер ключови моменти - не се шегувах ни най-малко.
Недей така с лошото де, хората се помъчиха да намерят поне на този етап разумен компромис с абсурдните изисквания от общината, аз не бих принизявала успеха им, колкото незначителен и да ти се струва той.
Степ бай степ бре човек, и отделно самите стопани трябва да се съобразяват с останалите граждани и да спазват правилата, че иначе около нас май съм единствена която си чипира и регистрира кучето, чистейки след него.
Съгласи се че не можеш да искаш нещо от общината преди да си изряден ти самия (не визирам лично теб, говоря по принцип).

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 16 January 2011 - 03:12 PM
-Sasho-, в 16 January 2011 - 12:28 PM, написа:
Това, че собственици на някакви породи са желаели подобно нещо, е чиста лъжа.
Проектът на СО от самото начало беше такъв. Той все още стои на сайта им и може да се прочете. На работна група в никой момент не са обсъждани каквито и да било породи.
Породи се коментираха единствено в публикация в 24 часа, което предизвика писмо на 12 клуба - членове на БРФК, между които мопс и йоркшир териер. Писмото беше заявление на категорична позиция срещу потенциалната опасност от определяне на кучета за агресивни по породен признак. То също така заяви позиция срещу определянето им за агресивни по физически признаци, каквито са тегло или размер.
Породата, в чийто породен клуб членувам, не е между застрашените, тъй като не е набедена за опасна в никоя държава, а в СО едва ли могат дори да произнесат името й правилно. Но клубът се присъедини към 12-те с решение на ОС.
Куче с астма нямам, но имам куче с тикове и епилептоидни припадъци вследствие на мозъчно увреждане, причинено от нервна форма на гана. Определено това, че се грижа за това куче, ми дава пълно съзнание, че за някои намордникът може да е животозастрашаващ.
Публикувано: 16 January 2011 - 10:22 PM
DessyD, в 16 January 2011 - 12:59 PM, написа:

Деси,а ти в коя реалност си? Не беше ли ти човека които пишеше в друга тема как си "стажувала" в Германия
в голям развъдник с много персонал,как си водила документацията му и се опитваше да ме убедиш как развьдника
плащал само такса развъждане и нищо друго. .....Това ли е твоята Гугъл-реалност!Сори!!!

Публикувано: 16 January 2011 - 10:48 PM
mil_, в 16 January 2011 - 02:17 PM, написа:
-Sasho-, в 16 January 2011 - 12:28 PM, написа:
Това, че собственици на някакви породи са желаели подобно нещо, е чиста лъжа.
Проектът на СО от самото начало беше такъв. Той все още стои на сайта им и може да се прочете. На работна група в никой момент не са обсъждани каквито и да било породи.
Мил цитирам мнение и то на Деси.Д:My link
"Там е поместен раздел за отглеждане и регистрация на домашните любимци и има следния параграф.
Чл.34.(1) Всеки стопанин на куче е длъжен да разхожда кучето си с
нашийник и повод, а кучетата от породите: кавказка овчарка, българско
овчарско куче (каракачанка), германски дог, немска овчарка,
ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер,
бултериер, питбул, стафорширски териер, мастиф, както и едри непородисти
кучета с агресивен характер - и с намордник".
А в сегашните допълнителни разпоредби на проектонаредбата на СО:
"Определянето на домашно куче за агресивно се извършва по методология приложена кьм настоящата наредба"
Е,туй се мъдри на последната страница на проектонаредбата,т.е. ще има продължение...
Както в целия ЕС има почти индентични правила за движение на стоки,парични средства,хора и т.н.,неминуемо е
близко моментът и за еднакви правила при движение на животни в т.ч. и домашни кучета.Т.е.на 100% от страните
в ЕС има породно разделение под формата-за кои породи е задължителен намордникът на определени места, по-скъпи
застраховки и др.Това е истинската реалност,така наречената глобализация.
"Човек е толкова пристрастен към системата и към отвлечения извод, че е готов умишлено
да изопачи истината, готов е да запуши уши, да затвори очи само за да оправдае логиката си".
Ф.М. Достоевски
Публикувано: 16 January 2011 - 11:57 PM
-Sasho-, в 16 January 2011 - 09:27 PM, написа:

Деси,а ти в коя реалност си? Не беше ли ти човека които пишеше в друга тема как си "стажувала" в Германия
в голям развъдник с много персонал,как си водила документацията му и се опитваше да ме убедиш как развьдника
плащал само такса развъждане и нищо друго. .....Това ли е твоята Гугъл-реалност!Сори!!!

Саше, Сашееее ...... като ти писах в онази тема, че не можеш да четеш ...... ти не, та не. Известен развъдник не значи голям, въпреки че зависи какво разбираш под това прилагателно, определено е по-голям от някои тук. Омотал си нещо темите/форумите, знам ли..... Да, стажувала съм и да, развъдника все още плаща само таксата за развъдник, защото има такова споразумение с общината си и на всеки две години представя списък с имената и данните на хората, на които е дал свое куче. Тези работи няма как да ги научиш от Гугъла. Затова не правиш разлика между професионално развъждане и хоби-развъждане (и не само ти). Ама ти явно пак си четеш онова, което ти изнася или пасва на представите ти. Сори за теб! Защото още там ти писах, че в главата ти е пълна каша от това Гугъл-реалити!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 17 January 2011 - 12:59 AM
DessyD, в 16 January 2011 - 11:02 PM, написа:
-Sasho-, в 16 January 2011 - 09:27 PM, написа:
Деси,а ти в коя реалност си? Не беше ли ти човека които пишеше в друга тема как си "стажувала" в Германия в голям развъдник с много персонал,как си водила документацията му и се опитваше да ме убедиш как развьдника

Саше, Сашееее ...... като ти писах в онази тема, че не можеш да четеш ...... ти не, та не. Известен развъдник не значи голям, въпреки че зависи какво разбираш под това прилагателно, определено е по-голям от някои тук. Омотал си нещо темите/форумите, знам ли..... Да, стажувала съм и да, развъдника все още плаща само таксата за развъдник, защото има такова споразумение с общината си и на всеки две години представя списък с имената и данните на хората, на които е дал свое куче. Тези работи няма как да ги научиш от Гугъла. Затова не правиш разлика между професионално развъждане и хоби-развъждане (и не само ти). Ама ти явно пак си четеш онова, което ти изнася или пасва на представите ти. Сори за теб! Защото още там ти писах, че в главата ти е пълна каша от това Гугъл-реалити!

Деси,Десии развъдник с персонал,които получава заплати и има не малко разходи има споразумение с общината да плаща само такса за развъдник ли,казваш?Е,това го няма и в Гугъла,а какво остава за Г-Я.
Деси,като си толкова "in live" ,я сподели как смяташ да пътуваш с куче след 3.07.2011г.Нали си кинолог,развъдчик,участваш в изложби извън БГ.Дали ще ти е достатъчен само паспорт,намордник/за над 10кг./ и 1,5м.повод.
Нямаше ли някакво изискване за действащ елект. регистър за всяка европейска страна.Не е ли това част от условието за свободно движение на хора и животни?Всъщност ти пътуваш ли изобщо с куче извьн БГ,ако да,не си ли се сблъсквала с някакъв комичен проблем?сподели,ако обичаш?
Това е само началото!....и продължението"in live" специално за развъдчика Деси:My link
"Oтглеждане в ЕС и търговията с кучета и котки представляват икономическа дейност в рамките на Европейския съюз, където предприятията трябва да работят в условия на равнопоставеност и тези различия може да доведат до неравноправно отглеждане и маркетингови разходи.
За отглеждане в ЕС и търговията с кучета и котки, да се подготвят вариантите за хармонизация.....!!!"
Е,тая проектонаредба има ли поне някаква допирна точка с хармонизация за електронен регистьр от 03.07.11,за отглеждане,движение,търговия и т.н. с кучета и котки а,Деси?
"in live"и само такса,хайде,моля те!Смешно е на фона "условия на равнопоставеност".И понеже съм фен на Гуглето,моля за линк на този "хоби" развъдник в който си била и който плаща само такса.Чисто любопитство!!
Предварително Благодаря!
Публикувано: 17 January 2011 - 01:09 AM
2. Глобализацията именно ще премахне различията. Породната дискриминация е местно явление в някои държави.
3. Сашо, съжалявам пиле, ще се радваш на пълния ми игнор оттук насетне, предполагам за всеобщо облекчение. Ти просто не можеш да вържеш една последователна мисъл. Губиш времето на всички ни с някакви свои лутания.
Публикувано: 17 January 2011 - 01:14 AM
mil_, в 17 January 2011 - 12:14 AM, написа:
2. Глобализацията именно ще премахне различията. Породната дискриминация е местно явление в някои държави.
3. Сашо, съжалявам пиле, ще се радваш на пълния ми игнор оттук насетне, предполагам за всеобщо облекчение. Ти просто не можеш да вържеш една последователна мисъл. Губиш времето на всички ни с някакви свои лутания.
породна дискриминация под една или друга форма има навсякъде.Неоспорим факт!
Публикувано: 17 January 2011 - 01:47 AM
Не знам откъде си измисли това за персонала в германския развъдник (това определено няма общо с конкретния развъдник, сигурно пак си чел през ред или инфото, което съм дала ти е дошло в повечко, та си го омотал с това от Гугъла) и затова ти пиша няколко пъти в темите, че не можеш да четеш и това е. Не знам дали знаеш, но при хоби-развъждането няма такова нещо като персонал. Семейството/собственикът се грижи за всичко. Точно затова Саше отидох да "стажувам" там, защото НЕ Е професионален развъдник и защото всичко е по правилата на FCI и не е подчинено на търговията. Точно защото исках да разбера как функционира системата реално предприех такова абсурдно за БГ действие. Точно затова знам, че този човек плаща такса-развъдник към общината в този размер, защото не отглежда 100 кучета. Не можеш да отидеш на такова място просто защото искаш да отидеш там, това НЕ Е ФИРМА. Набий си в главата, че търговията с животни е едно, развъждането и по-точно хоби-развъждането е съвсем друго нещо. Развъдника се казва Meranga Grande и "стажуването" ми беше ЛИЧНА уговорка, а не защото можеш да се обадиш и веднага да те пуснат в къщата си, защото им "трябва персонал". Защото такива развъдчици не ти поверяват току-така да се грижиш за кучетата им, защото техните кучета не живеят по клетки, а са част от семейството им и "стажуването" не е практика при тях. Затова винаги го слагам в кавички ( от това по-ясно няма как да го напиша, всичко останало ще е помощ от дефектологията). Това няма как да ти е ясно, защото нямаш и идея за какво иде реч. Точно затова знам и хубавите, и лошите места на тази система и не всичко е "цветя и рози", но е в пъти по-добре от тук. Искала съм да науча нещата РЕАЛНО, а не от ЕЖК (една жена каза) или някой форум.
И да, Саше, тази година повече от 4 пъти съм прекосявала границите ни с кучета и нямам проблеми и ще продължавам да пътувам (да съм жива и здрава). Не знам дали знаеш, но дори и сега не ти е достатъчен само паспорта и другите аксесоари, затова питай в НВМС да ти кажат какво още ти е необходимо и не изпадай в такива глупави положения, защото голяма част от потребителите тук пътуват редовно зад граница, не само аз, даже има и специална тема по въпроса. А това за равнопоставеността направо ме хвърля в оркестъра. Това са повече от глупости и няма НИЩО общо с казуса, който коментираме. Точно затова във всяка наредба или закон си има специални условия, благодарение на които човек получава различни преференции, ама как да ги знаеш тия неща?! Ще перефразирам едно рекламно изречение - не трябва само Гугъл, трябва и акъл. Дискусиите с теб са лишени от смисъл, защото се налага да се обяснява азбуката на човек, който претендира, че може да пише. Писах ти вече веднъж - ти чоплиш и само люспите гледаш, не виждаш същината, а и очевидно не искаш да я видиш.