Dog.bg Форуми : Проектонаредба за домашните животни - 2 част

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проектонаредба за домашните животни - 2 част Оцени темата: ***** 4 Гласове

#441 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 18 January 2011 - 12:39 PM

За информация: Според "19 минути" проектонаредбата е на дневен ред тази седмица. Гласят и нова, 5-годишна програма за намаляване на популацията на безстопанствените. Нямам идея как ще се съгласува това с ЗЗЖ, в който май все още не е удължен срока. Ако някой има повече инфо, допълнете ме, моля :wb_052:
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#442 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2011 - 04:46 PM

Мисля писах назад. Започна работата по програмата, в работната група са включени същите участници от наредбата. Тоест и ние сме там. Досега е имало едно събиране, за съжаление не можах да отида, но по план работната група ще работи по програмата цяла година. Засега се обсъжда преброяване и методиката за преброяване.
Екоравновесие са започнали свое преброяване, което е голяма недомислица да се прави посред зима, когато кучетата се крият.
По план график истинското преброяване трябва да се случи в последните две седмици на март.
Има спорове по методиката. Някои искат да е пак с анкети БАН. Други - по методиката, описана от Р.Смит, която всъщност е на световната здравна организация за животните, има линк в темата за семинара на Р.Смит и е преведена на сайта на На ти с природата.

#443 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2011 - 05:06 PM

Показване на мнениетоmil_, в 18 January 2011 - 03:51 PM, написа:

Мисля писах назад. Започна работата по програмата, в работната група са включени същите участници от наредбата. Тоест и ние сме там. Досега е имало едно събиране, за съжаление не можах да отида, но по план работната група ще работи по програмата цяла година. Засега се обсъжда преброяване и методиката за преброяване.
Екоравновесие са започнали свое преброяване, което е голяма недомислица да се прави посред зима, когато кучетата се крият.
По план график истинското преброяване трябва да се случи в последните две седмици на март.
Има спорове по методиката. Някои искат да е пак с анкети БАН. Други - по методиката, описана от Р.Смит, която всъщност е на световната здравна организация за животните, има линк в темата за семинара на Р.Смит и е преведена на сайта на На ти с природата.

Правилно е изтъкнато, че през зимния период преброяването няма да е съвсем коректно, но според мен, като страничен наблюдател, когато и да бъде извършено това преброяване, бройката на бездомните кучета отново ще е огромна. Особенно се притеснявам от констатирания брой некастрирани кучета. Констатациите, каквито и да са те ще са в посока, че първата програма не работи и ще искат от вас предложения, за да се справят с "натежалия" проблем. Надявам се, че сте се подготвили, защото тук ще се работи с числа и факти (за съжаление в подкрепа на общината). Дайте материал за размисъл, докато не са ви ударили безвъзвратно. Тук има много мислещи хора, все някой може да даде приемливо и оригинално многоаспектно решение. "Кастрирай и върни" явно не е достатъчно благонадежден метод за решаване на проблема.

#444 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2011 - 05:20 PM

Е как така кастрирай и върни да не е благонадежден?
Друг не съществува. Нямам намерение да влизам отново в полемики работело ли кастрирай и върни, не работело ли, като това е единственит научно доказан метод за ограничаване на популацията.
Просто за момента Екоравновесие не прави Кастрирай и върни с 3 000 кастрирани кучета на година. Това е едно нищо.
Не разбирам какви числа и факти са в подкрепа на общината. Нищо не е в нейна подкрепа, защото са изхарчени милиони, за които е свършено твърде малко.
Също не разбирам какъв материал да дам. Преди да има преброяване и цифри не може да се прави програма.
Нашата главна задача, писах отдавна в темата за семинара, е да откажем СО да хвърля излишни милиони в хилядни концлагери, каквито са намеренията, и които с нищо няма да помогнат, а да задели повече средства за наистина, ама наистина масирана кастрация.

#445 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2011 - 05:43 PM

Вярно е, че капацитетът на Общината не отговаря на кастрационния "оборот", за да работи досегашната програма. Хубаво е, че имате контраргументи в тази посока. Аз не ви упреквам, а ви гарантирам, че общинарите ще се опитат да размиват отговорността. А за милионите, които са усвоени и за какво са разходвани е много опасна тема. Ако нямате убедителни доказателства, трябва да подходите по-предпазливо.
Относно ефективността от кастрацията съм обсъждал с някои по-опитни хора, че е удачно да се въведе като метод мобилната форма на кастрация. Не знам доколко с подвижни амбулатории е удачно, поради това, че все пак е необходимо кучетата да се възстановят а не да се оставят веднага на мястото където са намерени и кастрирани. За приютите и т.н. няма какво да се обсъжда. Всички са против.

#446 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2011 - 05:56 PM

Мобилните клиники са много добро средство, но засега само 4 лапи работят с такава в България, доколкото ми е известно BSAPP планират да купят.

Това е графикът за работната група. Тези разговори ще се провеждат след месеци. Засега - методиката за преброяване. Самото преброяване е изключително важно. Не може и не бива да се оставя само в ръцете на Екоравновесие, чийто бюджет зависи от него.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#447 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 18 January 2011 - 08:40 PM

Аз не разбирам (ама няма начин да не сте ги питали :wb_052: ) - какво й е на старата програма, освен, че не е изпълнявана? И тези хора хич ли не са наясно, че колкото и да броят, колкото програми да изработват - няма ли постоянен контрол, масирана кастрация, забрана за продажба на съседски развъдени и яки глоби - нищо няма да се промени. Само ще се налива от пусто в празно.
Ей сега пак я зачетох старата програма. Ако я бяха прилагали, както е описано, нещата сега щяха да са много по-различни. За мен ОП "Екоравновесие" е една безмислена структура, в която потъват пари. Ако същите тези средства се използват наистина за кастрации на полово зрели женски кучета при строг контрол, ще е съвсем друга работа.
Според мен не трябва да се позволява Екоравновесие да брои - може, примерно да се възложи на НПО-та тази задача.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#448 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2011 - 10:01 PM

Всичко казано до тук е правилно от теоретична гледна точка, но има няколко "КАСТРИРАЩИ" нещата фактори (извинявам се за систематичното изложение):
1. Когато се правят програми, освен изработването на методика и процедура за действие, трябва да се наблегне и на изготвянето на икономически обоснована и счетоводно издържана схема (имам предвид заплати, брой на хората, квалификация и т.н.);
2. Да се предвиди Контролиращ орган (освен НВМС), който да е специално създаден за тази програма, т.н. инспекторат, който да работи в сътрудничество с организации за защита на животните;
3. Идеите, колкото и да са добри се нуждаят от прагматичен стериотип и опит (може и чуждестранен), който да обуславя крайния резултат, като не разчита на случайни фактори тип - откриване на топлата вода;
4. Трябва да се привлекат хора, които да могат да разберат и осъществят целите на програмата;
5. Провеждането на обществено обсъждане (не само с г-жа Боснева), а чрез по-масови средства за комуникация е задължително;
6. Ако някой познава структурата и състава на действащите НПО-та (по принцип грешно наименование, с което се обозначават сдруженията с нестопанска цел) ще разбере, че те действат на доброволен принцип и нямат средства да реализират такава мащабна програма.

Общо взето не искам да звуча "поучително", но ако с новата уредба на програмата не се предвиди обществена поръчка за тази дейност, пак ще се повтори същото неблагополучие. Твърде е възможно и да греша, макар резултатите да са очевадни.

#449 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2011 - 11:29 AM

gabipap, първото, което й има на старата програма, е че изтича нейният срок на действие. И че (лично мнение) с тези анкентни преброявания не почива на реални цифри, не обхваща безнадзорните кучета и т.н.
Относно общественото обсъждане съм силно скептична. Обществото не разбира екологията на свръхпопулацията и вярва в умъртвяванията (време е да спрем погрешно да ги наричаме евтаназии) и наблъскването в приюти като средство за справяне с нея. Проблемът е от експертно естество.

#450 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 January 2011 - 12:39 PM

"Кастрирай и върни" е единственият научно доказан основен метод за решаване на проблема при свръхпопулация.
Той обаче няма да проработи изолирано. Кастрация+ задомяване+ контрол на популацията от домашни кучета е успешната формула.Това няма как да се осъщеви без съвместната работа община/ НВМС/ НПО /доброволци. Ако само един от тези субекти не си върши работата - край. Какво имам предвид :
1.Общините и НВМС най-накрая да благоволят да си вършат вменените от закона дейности - единен регистър на животните, удобна и работеща база-данни.Без него нищо няма да се случи.
2. Общините и НВМС най-накрая да благоволят да контролират спазването на ЗВМД и ЗЗЖ - особено в частта за регламентираното и нерегламентираното развъждане , тоест прихода на нови животни.
3.Общините да започнат наистина масова кастрация вменена им от закона ,но не на парче, както досега, а с графици по райони , непропускайки крайградските зони .
4.НПО и доброволците са най-важното звено ,защото единствено те имат възможност да поемат и проследяват вече обработените кучета по местата ,където са върнати - редовното обезпаразитяване и реваксиниране ,както и мероприятия за изтеглянето на животни с проблемно поведение.Без реално попечителство над всяко върнато животно всяка програма е обречена.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#451 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2011 - 04:43 PM

Показване на мнениетоmil_, в 19 January 2011 - 08:34 AM, написа:

gabipap, първото, което й има на старата програма, е че изтича нейният срок на действие. И че (лично мнение) с тези анкентни преброявания не почива на реални цифри, не обхваща безнадзорните кучета и т.н.
Относно общественото обсъждане съм силно скептична. Обществото не разбира екологията на свръхпопулацията и вярва в умъртвяванията (време е да спрем погрешно да ги наричаме евтаназии) и наблъскването в приюти като средство за справяне с нея. Проблемът е от експертно естество.

Това за срока - ясно. И явно са сигурни, че и по ЗЗЖ ще бъде удължен срока, за да може да продължат да отчитат дейност само на хартия и да са спокойни за още 5 години. Ама като сме вече уж европейци - дали няма да ни санкционират за тази работа? Защото явно само от това им пука.
Казваш (и се съгласявам), че проблемът е от експертно естество. Да, ама колко експерти са привлечени за решаването му? Или само тези, които се организирахте на доброволни начала от форума, ГОХ, АРС, 4 лапи и г-жа Аксиния?
Малко са риторични въпросите ми, защото сигурно и ти толкова знаеш отговорите им, колкото и аз. Ама не трябва да допускаме да продължава нищо-не-правенето за сметка и на животни, и на хора.
User's Signature

#452 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2011 - 04:53 PM

Освен изброените в работната група са Харбова, Василева - Германо-българска помощ, Стоянов - БДЗОЖ, Калчева - "На ти с природата", Орлин Миланов - представител на киноложки клубове Кърджев - Столичен инспекторат, двама души от Екоравновесие, двама - от СО отдел Околна среда. Доколкото разбрах на първата сбирка е имало обширни възражения от Боснева кой и защо не бил включен, вероятно ще се разшири съставът.
Всъщност не разбирам какво предлагаш? Аз не мисля, че нищо не се прави, прави се. Но има грешки. Реалностите са се променили от времето на съставянето на предишната програма, открит е нов приют и т.н.
Това, което мога да твърдя със сигурност - има демонстрация на желание за работа по проблема. Отделен въпрос е компетентността. За пореден път ще кажа, че за мен отрицателният герой не е СО, а НВМС.

#453 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2011 - 05:32 PM

Какво предлагам (нищо ново, говорено е много пъти, но ще се опитам да систематизирам, нищо че ще има несъгласни):
1. Доказано "Кастрирай и върни" е единствения възможен и работещ метод - стига да се прилага правилно и масово, а не както сега - хващат се кучета на едно място и след това се пускат другаде, кастрирани кучки раждат, кастрират се бебета, които след това измират... В тази връзка - явно основните общински кастриращи (Екоравновесие) или трябва да бъдат подменени, или да бъдат постоянно реално контролирани отблизо.
Какво пречи, примерно, общината да сключи договори за кастриране на бездомни и безнадзорни животни с ветеринарни клиники по райони, за да не трябва да се транспортират животните и за да се обхванат бързо?
2. Железен контрол по отношение на регистрации и чипиране. Трябва да върви в комплект с готов регистър на НВМС. Общината май си има отделен регистър (за платените данъци и декларираните кучета - не съм сигурна). Но за всяко куче трябва да може да бъде направена справка от управомощено лице, кой е негов собственик, връзка с него и кога кучето е ваксинирано, кастрирано и т.н. Собствениците да са длъжни най-малко веднъж годишно да посещават вет. кабинет, а вет-овете - да пращат инфото в регистъра. (тук общината сама не може да се справи :dry:) Който е в нарушение - солидни глоби.
Проверките да са постоянни - а не кампанийни. Глобите да са солени.
3. Железен контрол по отношение на продажбата на животни - ако е регистриран като развъдник и е към клуб - там си има правила. Иначе - няма право да продава. То и сега си е така по закон, ама контрол няма. Никаква продажба на котки и кучета в зоомагазини, чрез обяви и т.н. - за всеки такъв случай - солени глоби.
4. Може да се направи контролираща структура към общината, която да се издържа от събраните глоби, за да има стимул да е ефективна - да обикалят дворове, строежи, зоомагазини; да звънят по обяви...
5. Публично-частни партньорства с желаещи организации за защита на животните - за повече приюти (които да отговарят на онази наредба за приютите, което автоматично изключва концлагери с по 1000 кучета), както и за повече кастрации.
Тя и agalina е писала в този дух... - то е ясно какво трябва да се прави, ама да се действа. Имам предвид - не от работната група, а от местната и държавна власт.
User's Signature

#454 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2011 - 06:01 PM

"Какво пречи, примерно, общината да сключи договори за кастриране на бездомни и безнадзорни животни с ветеринарни клиники по райони, за да не трябва да се транспортират животните и за да се обхванат бързо? "

Защото не могат да позволят друг да взима парите и да свърши работа, а не те да лапат и да си лежат на кълките :eg_033:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#455 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2011 - 06:06 PM

Какво да ти кажа. 2, 3 и 4 изобщо не са под контрола на общината. За 2 и 3 отговаря НВМС, за 4 - Инспекторатът. Нали затова говорим за национална програма, но нея не може да я инициира някоя община.
5 е налице.
За 1 - не знам какво да кажа по този въпрос. По-точно не знам от кого се очаква да закрие Екоравновесие или да изземе неговите функции.
За ветеринарните клиники не сте прави. Съвсем друг е случаят с тях. Има съпротива във ветеринарната гилдия. Какво значи не могат да позволят друг да взема парите? Общината ги дава тези пари за кастрации, не ги взема. Екоравновесие ги взема, но доколкото зная те са много под цените на ветеринарните клиники. Как да се покрие разликата? Нали затова говорим за отпадане на скъпи приюти от бюджета - за да има повече кастрации, обаче този хилядният - едва ли ще се откажат от него. Е, няма НПО, което да се заеме с него. Тогава кой?
Начинът е да ги убедим да бъде кастрационен център поне.
Разбира се, ще се предложи ваучърна система.

#456 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2011 - 06:51 PM

Показване на мнениетоDessyD, в 17 January 2011 - 12:52 AM, написа:

Сашеее, пишеш глупости след глупости! Даже не си правиш труда да провериш, че на киноложките организации им е ЗАБРАНЕНО да се занимават с търговия.
Не знам откъде си измисли това за персонала в германския развъдник (това определено няма общо с конкретния развъдник, сигурно пак си чел през ред или инфото, което съм дала ти е дошло в повечко, та си го омотал с това от Гугъла) и затова ти пиша няколко пъти в темите, че не можеш да четеш и това е. Не знам дали знаеш, но при хоби-развъждането няма такова нещо като персонал. Семейството/собственикът се грижи за всичко. Точно затова Саше отидох да "стажувам" там, защото НЕ Е професионален развъдник и защото всичко е по правилата на FCI и не е подчинено на търговията. Точно защото исках да разбера как функционира системата реално предприех такова абсурдно за БГ действие. Точно затова знам, че този човек плаща такса-развъдник към общината в този размер, защото не отглежда 100 кучета. Не можеш да отидеш на такова място просто защото искаш да отидеш там, това НЕ Е ФИРМА. Набий си в главата, че търговията с животни е едно, развъждането и по-точно хоби-развъждането е съвсем друго нещо. Развъдника се казва Meranga Grande и "стажуването" ми беше ЛИЧНА уговорка, а не защото можеш да се обадиш и веднага да те пуснат в къщата си, защото им "трябва персонал". Защото такива развъдчици не ти поверяват току-така да се грижиш за кучетата им, защото техните кучета не живеят по клетки, а са част от семейството им и "стажуването" не е практика при тях. Затова винаги го слагам в кавички ( от това по-ясно няма как да го напиша, всичко останало ще е помощ от дефектологията). Това няма как да ти е ясно, защото нямаш и идея за какво иде реч. Точно затова знам и хубавите, и лошите места на тази система и не всичко е "цветя и рози", но е в пъти по-добре от тук. Искала съм да науча нещата РЕАЛНО, а не от ЕЖК (една жена каза) или някой форум.
И да, Саше, тази година повече от 4 пъти съм прекосявала границите ни с кучета и нямам проблеми и ще продължавам да пътувам (да съм жива и здрава). Не знам дали знаеш, но дори и сега не ти е достатъчен само паспорта и другите аксесоари, затова питай в НВМС да ти кажат какво още ти е необходимо и не изпадай в такива глупави положения, защото голяма част от потребителите тук пътуват редовно зад граница, не само аз, даже има и специална тема по въпроса. А това за равнопоставеността направо ме хвърля в оркестъра. Това са повече от глупости и няма НИЩО общо с казуса, който коментираме. Точно затова във всяка наредба или закон си има специални условия, благодарение на които човек получава различни преференции, ама как да ги знаеш тия неща?! Ще перефразирам едно рекламно изречение - не трябва само Гугъл, трябва и акъл. Дискусиите с теб са лишени от смисъл, защото се налага да се обяснява азбуката на човек, който претендира, че може да пише. Писах ти вече веднъж - ти чоплиш и само люспите гледаш, не виждаш същината, а и очевидно не искаш да я видиш.

Деси,за "Meranga Grande"наистина- :ba_025: :ba_025: А за персонала в германския развъдник цитирам те:
"Като не си наясно - просто не се мъчи. Това са развъдници, които си имат персонал и плащат такси и контрола е на организациите им." Как успя за 17 дни/писала си на 17.01./ от началото на годината да пътуваш вече над 4 пъти с кучета зад граница?Извинявай,ама да не си стюардеса в автобус,микробус или самолет и си водиш куче за компания?А,относно нуждата от акъл,много се радвам,че ти имаш вповече за да компесираш моето невежество!Продължавам да твърдя като "чопля самолюспите",че навсякьде в ЕС има разделeние по породи относно намордници и т.н.Това според теб го знам от Гугъл и"ЕЖК (една жена каза)"или каквото и да е там друго.....Поради отчайващата липса на акъл в главата ми,се осланям на моето 6-то чувство и съм убеден,че много скоро ще има "Рестрикции" в тази посока без да се питаттук "знаещитe,умните,можещите
,пътуващите"...псевдоексперти без какъвто е де е ценз в тази насока и материя.И относно стила на писане на някои дами,вони като непочистено canisite.Сори!!!Впрочем нужно ли е да цитирам имена и мнения на aктивно пишещите "знаещи и умни"дами,които покрай проектонаредбата постояно пишеха и плашеха,че тези 4м. на 5м. заграждения canisite били място за разходка на кучета в другите държави,колко било гадно и как при нас ще бъде по-добре варианта всички кучета да са с намордници навсякъде,но не "горките" напъхани в такива заграждения.Скъпи активно пишещи и знаещи дами,canisite,dogs toilet 4м. на 5м. е кучешка т-о-а-л-е-т-н-а,на която се сменя пясъка и се чисти от тамошните "общини"!!!Това не е място за разходка на кучета! Това е място за пикаене и "сране" на кучетата,когато не разполагаш с време за разходка!Разходките са в многото обособени парковe/в които има доста непочистени акита/!Eй,знаещите,а вие откъде имате информация как нямало еди къде си никакви "лайна до колене",как всички кучета били кастрирани и т.н.От ЕЖК (една жена каза) или от някой форум,а?Като ви гледам колко сте продуктивни тук в писане на постове целодневно и кординиране на нещо си което винаги се отлага в времето,вие с друго занимавате ли се изобщо?
Колко мъка и воня има и ще има още тук,покрай вас"експертите,не е истина!
Извинявам се,че използвам вашия стил на писане,малко ми е противен,но....щом това е начина и стила на изказ в форума-ОК!

#457 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2011 - 06:54 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 18 January 2011 - 07:45 PM, написа:

Аз не разбирам (ама няма начин да не сте ги питали :wb_052: ) - какво й е на старата програма, освен, че не е изпълнявана? И тези хора хич ли не са наясно, че колкото и да броят, колкото програми да изработват - няма ли постоянен контрол, масирана кастрация, забрана за продажба на съседски развъдени и яки глоби - нищо няма да се промени. Само ще се налива от пусто в празно.
Ей сега пак я зачетох старата програма. Ако я бяха прилагали, както е описано, нещата сега щяха да са много по-различни. За мен ОП "Екоравновесие" е една безмислена структура, в която потъват пари. Ако същите тези средства се използват наистина за кастрации на полово зрели женски кучета при строг контрол, ще е съвсем друга работа.
Според мен не трябва да се позволява Екоравновесие да брои - може, примерно да се възложи на НПО-та тази задача.

Ехо-о,спрямо азбуката и Гугъла тук май,че се дискутира проектонаредбата за домашни животни,а не програми за популацията на бездомни кучета и вечната борба с тях и за тях!Масирано кастрирайте в темата за този проблем и си фантазирайте там колкото искате.Относно преброяването да се възложи на "някое НПО",крайно време е "някое НПО" да хване да ви преброи вас и да ви издейства масиран психотест,да ви освидетлстват навреме, защото сте близко до фанатизма.Няма тема от форума която да не сте пропуснали и да озвучите от канския ви рев за масирани,задължителни кастрации и др. фанатични крайности!!
Пожелавам ви масирано кастрирана,фанатизирана и красива вечер!
т.е.Приятна вечер! :re_037: :rc_036:

#458 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2011 - 12:14 PM

-Sasho-, предлагам ти да се успокоиш - теб никой няма да те кастрира, става дума за кастрация на бездомните (и то - кучета). Вместо да реагираш истерично, можеш да се замислиш, че има връзка между домашни, бездомни и тази наредба, която се обсъжда.
User's Signature

#459 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 January 2011 - 12:35 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 19 January 2011 - 05:56 PM, написа:

Деси,за "Meranga Grande"наистина- :ba_025: :ba_025: А за персонала в германския развъдник цитирам те:
"Като не си наясно - просто не се мъчи. Това са развъдници, които си имат персонал и плащат такси и контрола е на организациите им." Как успя за 17 дни/писала си на 17.01./ от началото на годината да пътуваш вече над 4 пъти с кучета зад граница?Извинявай,ама да не си стюардеса в автобус,микробус или самолет и си водиш куче за компания?А,относно нуждата от акъл,много се радвам,че ти имаш вповече за да компесираш моето невежество!Продължавам да твърдя като "чопля самолюспите",че навсякьде в ЕС има разделeние по породи относно намордници и т.н.Това според теб го знам от Гугъл и"ЕЖК (една жена каза)"или каквото и да е там друго.....Поради отчайващата липса на акъл в главата ми,се осланям на моето 6-то чувство и съм убеден,че много скоро ще има "Рестрикции" в тази посока без да се питаттук "знаещитe,умните,можещите

Саше, излезнах права, че си омотал нещата ТОТАЛНО. За доказателство ще копирам точно постовете, в които съм обяснила за какво иде реч. Съжалявам, че ме караш да се ровя в теми назад, защото ако някой има съмнения относно своите си писания, аз такива относно моите нямам. Няма как да напиша различни неща по простата причина, че през цялото време защитавам една и съща теза и пиша само това, което лично съм видяла/преживяла, а освен това съм маниак в областта на точните изрази и формулировки. Ето точния цитат от моя пост, който се намира на стр. 12 от темата:

Цитат

Откъде ги знам тези неща ли? Ами "стажувах" в един от развъдниците им, които се занимават с "хоби-развъждане" и попълвах бумагите. Затова знам и какъв е контрола от страна на федерацията им, затова и "подхванах" кинологията.

Онова, което ти цитираш се намира на стр. 14 и е написано във връзка с обяснение към теб за разликата между хоби-развъждането и професионалното развъждане. Много удобно не цитираш първото изречение от абзаца, който е написан като послепис към теб. Ето пълния текст за да сме коректни:

Цитат

п.п. - Иди при НОК-аджиите да ти обяснят какво значи професионално развъждане. Това е техен приоритет и е измислено точно в Германия. Като не си наясно с нещо - просто си го кажи, недей да се мъчиш толкова. Това са точно онези огромни развъдници, които си имат персонал и плащат други данъци на държавата и техният контрол е по линия на държавата и на организацията им. Защото при т.нар. хоби-развъждане имаш право да работиш с не повече от 3 женски кучета, а в някои клубове и само с 2 (само за декоративните породи не съм наясно). Това е разликата, драги. Хич не е малка. Да ти обясня, че таксата за развъдник към общината се изчислява не на брой кучета и в това е разликата и не е 10 пъти по-голяма, просто има договореност относно броя кучила и времето, в което да ги правиш и се отнася точно до хоби-развъждането. Защото е ясно, че няма как да отглеждаш 100 кучета у дома. И там има регламент за площта и начина на отглеждане.

От това ясно се вижда къде съм била и какво съм написала. Също така е видно, че четеш това, което ти изнася.
Да, приемам забележката за периода от време, който съм цитирала. Очевидно не съм отчела, че вече сме в 2011 година, но мислех, че е логично, че говоря за 2010 г. Е, след като не е логично, обяснявам допълнително специално за теб - времето за което пиша, че съм пътувала зад граница над 4 пъти се отнася за 2010 г. Сега доволен ли си? Ще те помоля като ме цитираш да не манипулираш изказванията ми. Не желая да ми се налага постоянно да търся мненията си по форума за да показвам, че ти не си коректен. Безкрайно отегчително и безсмислено е.
Да, прав си, рестрикции ще има и целта на участието на "знаещите" от този форум е тези рестрикции да не влизат със силата на лудостта и глупостта, с която бяха поставени в самото начало. Защото тогава, драги, за съжаление на теб и подкрепящите те, в темата "За и против кастрацията" моята теза щеше да представлява действителност. Дали и как щеше да се осъществи е друга тема, но щеше да бъде въведена. Факт е, че благодарение на "знаещите", които ти охотно оплюваш твоите интереси в тази посока са защитени и ти все още имаш лилеяното право на избор. Както ти писах по-горе, ако мислиш, че твоята компетентност и ценз надвишават техните - моля, отиди и защити всичкото право, за което се сетиш, а не плюй по форуми само защото току-що си се сетил да бъдеш обществено ангажиран по необходимост (разбирай, защото имаш куче).
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#460 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 January 2011 - 01:13 PM

Показване на мнениетоgabipap, в 20 January 2011 - 11:19 AM, написа:

Вместо да реагираш истерично, можеш да се замислиш, че има връзка между домашни, бездомни и тази наредба, която се обсъжда.

Е, айде сега, чак такива екстри нали не очакваш?! Логическите връзки могат да се осъществяват на база на познаване на материята и разбиране на проблематиката. Мисля, че при него "основните знания" са доста объркани и нахвърлени във вид на бележки от различни четива. Няма как да се осъществи логическа връзка, поне не на сегашния етап. Сори! Може би по-късно, когато разбирането надскочи опростеното знание, демек както чичковците Маркс и Енгелс са казали да се появи надстройката. :smile:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни