Dog.bg Форуми : Бяло кученце с конвулсии

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бяло кученце с конвулсии блъснато от кола

#121 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 June 2010 - 11:43 PM

Утре, 19.00 часа, място - Добро хрумване. Хора и животни, стационарни и домашни, стопани и попечители, ПАЗЕТЕ СЕ, ПРИБЕРЕТЕ СЕ, пристига ЗАРАЗАТА!!! :ab_041:

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Спане по диагонал

Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#122 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 09 June 2010 - 06:41 AM

Дени,

едва сега прочитам темичката на Арвен! Страхотна си!

Хайде късмет на всички маймунки у вас, които чакат за дом и скоро да четем новини за тях в един друг раздел!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#123 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 09 June 2010 - 08:45 PM

Oх, хора, Арвен е прекрасна, но стопанката й е пълен олигофрен! Днес ходихме с Арвен и Вероника в клиниката за повторните тестове. Шоферът трябваше да ни вземе от пазара. На отиване всичко беше наред, Арвен си разпозна мястото, както и предишните другарчета. Близаха се, душеха се. Никакви проблеми. На връщане обаче понеже Арвен си има некадърен водач, стана калабалъка. Вървим си ние и с нас върви и мъжкаря, който живееще с Арвен на онова място. Реших, че след време ще се отлепи от нас. В един момент виждам едро мъжко куче, вързано на един полустълб. Приличаще на Реджо на Мил, даже реших, че е тя. Викам айде ще заобиколим. Ама тоя пес тръгна към нас, събори стълба и дойде. Съответно Арви се стресна от падането на стълба, аз още повече се стреснах и почнах да крещя "не, не", а Арвен явно увлечена от моите крясъци, почна да квичи като прасе. Аз виждам, че тоя нищо не й прави, ама продължавам да си крещя и да се въртя в кръг. От нейното пък квичене към нас се завтекоха де що има бездомници по пазара. А една майка с дете острани също почна да крещи в тон с мен. Появи се стопанина на кучето, изгледа ме лошо, и в тоя момент неговия се сби с мъжкаря, който ни следваше. И тия мъжкари защо и тях не ги кастрират. Изнесохме се на тичечком, Арвен се напика и настръхна цялата и сега не иска да яде. Сега знам как трябваше да реагирма, ама късно. Трябваше просто да го оставя да я подуши и да си продължим. Ама олигофренска работа!
Иначе тестовете показаха същото, ваксина обаче ще сложим след третото обезп., защото имахме паразити. Подариха ни пластири за зъби, защото зъбите са в ужасно състояние. Арвен е отслабнала с около 1 кг, което никак не ми хареса, затова сега ще започна да й кисна гранулите, които явно не яде заради ужасните зъби. Благодарим отново на Добро Хрумване и на Вероника13!
User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 09 June 2010 - 08:52 PM

Дени, трябват ти разходки в парка с кучкари. Но от знаещите, а не от всезанещите. Малко съвети на практика. :ba_025:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#125 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 09 June 2010 - 08:56 PM

Не бе, аз теорията я знам. Прочетох тук доста неща. Но пусти инстинкт и паника. Много тъпо изпълнение днес, събрахме всички погледи, което никак не бе добре. Даже не успях да обясня на човека. А мъжкаря не беше агресивен, поне така си мисля. Просто толкова изненадващо беше, че не разбрах кога какво стана. Видях го, че е вързан и в следващия момент той тича към нас. С бездомничката при нас вече няма проблеми. Но тя е умна, познава ни и като ни види се отегля, даже не ни облайва вече. А Арвен толкова се зарадва на бездомния мъжкар, въртя му опашка, искаше да тича с него. Майка й я нямаше, сигурно и на нея щеше да се зарадва.
User's Signature

Качена снимка

#126 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 June 2010 - 12:59 AM

Значи тестовете показаха, че Арви не е вече болна и заразна, нали правилно разбирам?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#127 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 11 June 2010 - 01:21 AM

Показаха, че със сигурност не е болна(то това се вижда), че не е ЗАРАЗЕНА и че има много нисък имунитет, което налага спешна ваксинация. Всъщност състоянието й може и да не е от гана, а от тролея, но кой да ти каже. Ако е от гана, не знам кога се смята за безопасна за другите. В нета горе сложих линк където пише, че след възстановяване кучето не е заразно вече, лекарите казват година, кой знае.
User's Signature

Качена снимка

#128 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:медицина

Публикувано: 11 June 2010 - 07:07 AM

успех на момичето,а иначе изпълнения от този сорт е имал всеки с куче ,няма страшно :ba_025:

#129 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 11 June 2010 - 07:59 AM

Охоооо,два дни не съм в София и гледай какви събития съм изпуснала!Знаех си че е въпрос на броени часове да я видим върху меката мебел :ab_041: Дени вие сте като в супер интересен сериал,всеки ден с нетърпение чакам да видя новостите в темата на Арви!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#130 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 11 June 2010 - 08:41 PM

Явно не съм успяла да го травмирам това куче много. Днес подгони кварталната бездомничка, която вече не ни лае. Подгони я и то на няколко пъти, да си играят, но тя като се обърне и Арви ляга :ab_041: Подгони и една котка, на която определено се радваше повече.

"Како, не смяташ ли, че това псе вече си позволява твърде много?! Храната ни, играчките ни, ще се изнесем, да знаеш!"

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 11 June 2010 - 08:52 PM

Off:
Рижавата котка скроява зли планове за отстраняване на Арви :ab_041:
User's Signature

#132 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 11 June 2010 - 09:25 PM

По въпроса за котките и кучетата. Гледах преди време филм за оня повелителя на кучетата, забравих му името. И там в един от случаите имаше проблем между котка и куче. Оня казва, че когато кучето дойде второ, положението винаги ще е котката да е шефа и кучето да отстъпва пред нея. Винаги било така. Викам си да бе, тоя пък. Я да дойде някой пес у нас 100 кила повече отколкото котките, да видя как те ще са шефовете. Но в момента те наистина са такива. Без думи се разбират с кучето и Арви им отстъпва. Те се спускат на храната й, тя на тяхната. Влизат в стаята й с вдигната демонстративно опашка. В коридора когато се разминават, винаги Арвен отстъпва. Ако има някой на пътя й (котка де), тя не смее да мине покрай нея и седи и чака.
А иначе с Арви вече сме на етап "не искам да си стоя в стаята, искам да ме прескачаш в коридора и да вървя след теб от стая в стая". Снощи си легнах и й оставих вратата отворена, тя дойде и легна до леглото на земята. Да, ама котките една по една почнаха да се примъкват и Арвен си отиде обратно в стаята.
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 June 2010 - 09:52 PM

Аз не съм много съгласна с повелителя на кучетата,защото виж как Бъкси не иска да приеме котките на Марина и това е.Може би има значение възрастта на кучето не знам...
Факт е,че Арви се очертава прекрасен любимец и страхотна късметлийка,че попадна на теб!Даваш и страхотен шанс! :rc_036:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 June 2010 - 09:56 PM

Не, Дени. От гана е състоянието й. Казах ти, че от тестовете излиза, че си е боледувала, защото има имунитет, който обаче е в нисък титър, демек не е защитена напълно:))
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#135 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 11 June 2010 - 10:11 PM

Aaaa, разбрах! Ако не беше гана, нямаше да има никакъв имунитет! Евала! Ми на мен така ще ми обяснявате - с картинки и показалка :)
User's Signature

Качена снимка

#136 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 June 2010 - 10:18 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 11 June 2010 - 10:16 PM, написа:

Aaaa, разбрах! Ако не беше гана, нямаше да има никакъв имунитет! Евала! Ми на мен така ще ми обяснявате - с картинки и показалка :)

:fa_067: така де!
:wc_055:
Би имала такъв имунитет на тази възраст,само ако е ваксинирана.А тя не е,така че скапаната гана си е 100%-ова.Но момичето е силно и се е преборило!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка

#137 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2010 - 10:50 PM

Честит рожден ден, Дени! Здраве и щастливо задомени домашни любимци ти желая!Все така да е добро сърцето ти !

#138 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 12 June 2010 - 12:31 AM

Благодаря ти, Сара Марина! :wub:
Поздрави на вашето прекрасно семейство и специално на РоСито :))
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 14 June 2010 - 11:14 PM

Арви тази седмица може да се ваксинира. Досега доста пъти все Вероника ни транспортира, но на мен вече ми е неудобно да я моля, затова бих се радвала ако някой може да ни услужи с транспорт от Борово до ДХ. Делнични дни около 19.00, уикенда по вс.време.
Иначе Арви вече не иска да стои сама. Иска да е в дневната и да си седи кротко наблюдавайки.
Днес реши, че е добре да се научи да готви, защото кака явно няма да ги зареже тия гнусни гранули.
Прикачена снимка

А, къде ми отидоха продуктите?

Прикачена снимка

Хехехе, ти си ги изяла, нали?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#140 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона