Dog.bg Форуми : Напада ни куче - как да реагираме?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Напада ни куче - как да реагираме? по време и след

#161 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 June 2010 - 01:13 PM

Затова на повод :ba_025: .

#162 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 01:15 PM

Plamenko ти в кой филм живееш?Ти не разбра ли,че няма куче,което да не е склонно да нападне.Кучето му не хапело,само можело да изръмжи,ако искат да му вземат пръчката.Ми че това не е ли чист повод за сбиване питам аз.
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#163 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 01:17 PM

Показване на мнениетоVasko5, в 04 June 2010 - 01:18 PM, написа:

Затова на повод :ba_025: .

Абсолютно :ba_025:
Полека-лека трябва да свикваме с мисълта,че куче навън-само на повод!

#164 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 01:17 PM

Ми не , както казах тя само ги предупреждава - взима си пръчката и отива на друго място.
Тва , че ти не си социализирал твоето куче , не означава че моето не е!

п.с. може да не сте ме разбрали.
Чара е винаги на повод , докато стигнем до "паркчето" , където я пускам.Когато видя , че кучетата там са ни познати и са ни приятели - я пускам.Като видя непознато куче я връзвам.Не и позволявам да си ходи където си иска , винаги я държа изкъсо и около мен.
Може да не ви се вярва ... но е факт.Има и хъскита дето слушат.
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 01:45 PM

Много интересна тема и дискусия.Следя с интерес развоя на събитията,кой кого ще убеди и ще надвие.Много приятно изненадана сам,защото има много компетентни мнения и съвети,това,което ме натъжава е че при липсата на правила е необходимо да спорите и да се учите по форумите.Няма лошо де,в крайна сметка така се започва :ba_025: .Тук принципно всичко е много кратко,точно и ясно.Даже прекаляват в стремежа си да държат всичко под контрол.Аз лично сам задължена дори и когато кучетата ми са в колата да са с наморник :ud_009: (не че спазвам това правило),но ако ме спре полиция може такава глоба да ми трасне,че да ми се стажни.Плащам годишна застраховка(цифра,която като плащам и плача :dh_188: )...,която всъщност ми защитава кучетата в случай че някои минава по улицата(тук има много колоездачи и такива ,които я3дат коне)..ако моите се спуснат да лаят и уплашат някои или недай си Боже падне от кон или колело.Също ми покрива и ,ако евентуално някои ловец(където живея е и ловна зона) направи грешката да се полакоми и влезе в моя имот да си прибере някое пиленце и се срещне с моите.(Имала сам такива случаи и за щастие,го отнесоха малко само ловните кучовци(добре че ме слушат моите войници),ловците бяха по уплашени от мен,не от ротвайлерите :eg_033: .И това всичко обеснявам е в случай ,когато някои влезе в частна собственост или моите през ограда уплашат евентуално някои,които няма друга работа освен да заведе дело срещу мен.
За навън просто няма какво да обеснявам,предполагам ви е станало ясно,че вариантите са само на повод,наморник и много вяра и молби,че някои няма да реши че само при вида на ротвайлер,детето му примерно се е стресирало :dry: .Такиви ми работи.Разказвам тези неща,защото мисля,че в най скоро време и в България ще стане така(правилата в Европа важат за всички)..така че по добре всички да се ориентират и да се взимат в ръце,ако държат на кучетата си и неискат да се влачат по съдилища до отчаяние :ab_041: .Аааа ,защото забравих да споделя и че ако кучо направи нещо нередно...примерно нападне куче или човек се прибира от органите за 10-15 дневен период контролен дали е опасно за обществото или не :eg_033: .Мисля че никoй собственик обичащ кучето си няма да рискува,някой да му го отнеме.
P.С...Това беше отклонение ,просто да ви покажа накъде варват нещата.Иначе чета доста компетентни мнения и много се радвам,че доста от вас са с евпопейско мислене и имат реален поглед над ситуациите.Единственното,което малко ме разочарова е че хора интелигентни и разумни се впускат в спорове и се поддават на провокация на деца,които явно им е скучно и търсят начин да си разнообразияват ежедневието :ud_009: .Според мен е безмисленно или поне тези дискусии би трябвало да се водят с техните родители.Довиждане от мен ще продължавам да ви чета с интерес.Приятен и успешен ден желая на всички. :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#166 Потребителят е офлайн   pitbull95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 01:53 PM

Показване на мнениетоplamenko, в 04 June 2010 - 01:22 PM, написа:

Ми не , както казах тя само ги предупреждава - взима си пръчката и отива на друго място.

А другото куче като не даде пръчката. Или пък му я земе твойто и другото му скочи, ко пра'иш?

И всъщност няма закон, че кучето трябва да е с намордник! Дори и хапещо да е.

К'во ме боли, че някакви си остават кучетата да тичат на 200 метра от тях.
Моето като го пусна, не тича по далече от 20 метра, освен ако не види друго куче.
А аз в града никога го не пускам. Много рядко и то в повечето случай е вечер след 10.

#167 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 01:56 PM

Не съм съгласен , че всяко куче трябва да има намордник , но явно тука няма да излеземе на глава.Кой квото иска да прави , аз си отговарям за мен и моето куче.
User's Signature

Качена снимка

#168 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 June 2010 - 01:56 PM

Има закон, кучето да е на повод. Агресивно - с намордник.

#169 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 01:58 PM

Ей малък си и си още непотребен за обществото , едва ли си чел и новите наредби , така че не ми обяснявай на мене какъв закон има и какъв няма , така може да залъжеш само аверчетата си.Специално за твойто куче е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е с намордник!
User's Signature

Качена снимка

#170 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 June 2010 - 02:05 PM

Показване на мнениетоplamenko, в 04 June 2010 - 02:01 PM, написа:

Не съм съгласен , че всяко куче трябва да има намордник , но явно тука няма да излеземе на глава.Кой квото иска да прави , аз си отговарям за мен и моето куче.

всичко тръгна от там, чи лично ти започна да слагаш етикети кои ПОРОДИ трябва да са с намордник. А ние говорим за това, че ако кучето е побойник - то в независимост от породата трябва да е с намордник.
Виждаш ли разликата?

Хора, моля ви, нека не се караме. Не сме врагове, не сме от различните страни на барикадата. Напротив, сигурна съм че можем да се разберем помежду си. Ако ние не се разберем, как ще се разберем с уплашените минувачи?
тук често критикуват мамешките форуми, ама ние ако можем да се видим отстрани... ръфаме един друг и се дракаме помежду си. Няма как да сме по-добри от тях...
Нали така?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#171 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 02:17 PM

Показване на мнениетоplamenko, в 04 June 2010 - 01:22 PM, написа:

Тва , че ти не си социализирал твоето куче , не означава че моето не е!

п.с. може да не сте ме разбрали.
Чара е винаги на повод , докато стигнем до "паркчето" , където я пускам.Когато видя , че кучетата там са ни познати и са ни приятели - я пускам.Като видя непознато куче я връзвам.Не и позволявам да си ходи където си иска , винаги я държа изкъсо и около мен.
Може да не ви се вярва ... но е факт.Има и хъскита дето слушат.

Първо никога не съм казал,че хъскитата не слушат(Просто да сме наясно,за да не стават обърквания.)Това май си е твое мнение.
Относно пръчката мисля,че тук не става въпрос за социализацията.Кучетата защитават нещата си независимо как са възпитавани и ,ако ще Сизър Милан да дойде,няма да ме обеди в противното.Това че само ги предопреждава зависи от много неща,като това как реагира другото куче на това ръмжене(дали се отказва или продължава да нахалства) и позицията му в йерархията.Или искаш да ми кажеш,че ако друго хъско,еднакво по размери и статус на твоето,се опита да вземе пръчката и не се откаже няма да се сбият или че твоето ще подвие опашка смирено и смирено ще напусне?Не мисля!
Да имаш 100% доверие на куче е все едно да пуснеш вълк да живее при стадото овци и на другата сутрин да го викаш за храна.Не върви нали? :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

'He is your friend, your partner, your defender, your dog. You are his life, his love, his leader. He will be yours,
faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion.'

#172 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 02:23 PM

Цитат

А ние говорим за това, че ако кучето е побойник - то в независимост от породата трябва да е с намордник.

Не съм съгласен. На повод всяко куче първо, после намордници. Даже и да предположим че едно куче е "агресивно", ако е на повод как би станал инцидент/освен друго куче в нарушение на наредбата не се разхожда без повод/.
И не е ли най - важно да се избягват конфликти, а не пръскал със спрей ама не било удачно, можело и твоето куче да напръскаш. Не е ли по важно да се прекрати боя/това вече като е станало/
В парка виждам че напоследък повечето хора се съобразяват. Рядко има кучета по алеите без повод. Но лошо впечатление ми прави някакви лелки като има проверки за кучета, да ме спират и да ми казват - внимавай проверяват. Аз си спазвам закона - те да му мислят.
Че има един парк за живо и за умрело и всички дам ходят - тинеиджъри с бири, кучкари, майки с деца - добре. Толкова има в бедната ни държава. Това не значи да се качваме един в/у друг. Поводите затова са измислени. Моята кола е в косми цялата, през 2,3 дена си водя кучетата в гората да се набягат. През другото време се съобразявам с заобикалящата ни среда.

#173 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 02:33 PM

Еми и аз си отговарям за мене си и него.
User's Signature

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 02:38 PM

Теб никой не те пита.

#175 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 02:50 PM

ОК , нарцис.
Фурия , напълно съм съгласен , че ако кучето е побойник , ако ще и пинчер да е , трябва да е с намордник.
User's Signature

Качена снимка

#176 Потребителят е офлайн   pitbull95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 03:02 PM

Показване на мнениетоplamenko, в 04 June 2010 - 02:03 PM, написа:

Ей малък си и си още непотребен за обществото , едва ли си чел и новите наредби , така че не ми обяснявай на мене какъв закон има и какъв няма , така може да залъжеш само аверчетата си.Специално за твойто куче е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е с намордник!

По-добре без обиди дядко. Не съм чел наредбите - да.
Но НАРОЧНО следващия път когато ме доближи хъски и моето както винаги е на повод ще му кажа ДРЪЖ!

#177 Потребителят е офлайн   LG9 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 03:08 PM

Показване на мнениетоpitbull95, в 04 June 2010 - 03:07 PM, написа:

Но НАРОЧНО следващия път когато ме доближи хъски и моето както винаги е на повод ще му кажа ДРЪЖ!

Ето затова не трябва кияци като тебе да водят опасни породи,казвам опсни не всякакви.Ударил те пубертета и си подвластен на детиняшкитети разсъждения.
Не че аз съм много по-голям,но ако някой ме ядоса със кучето никога няма да се обадя.Най-вече защото не искам кучето ми да хапе други кучета и хора,а ако се стигне до разправия гаранция ще скочи да ме защитава.:ea_103:
User's Signature

Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 03:15 PM

Та , както казах точно заради такива ,като онзи дришльо горе не трябва бойните породи да попадат в ръцете на случайни хора.
User's Signature

Качена снимка

#179 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 June 2010 - 03:23 PM

По повод поводите ...

Всяко куче има нужда от изразходване на енергията, от тичане, бягане. Натоварванията поддържат кучето в кондиция, принуждават организма му да работи добре и правилно, без излишно натрупване на мазнини.

По мое мнение разходката само на повод не е полезна за кучето. За това се учудвам че ни принуждават да ги водим на повод, а няма нито едно място, където да ги пуснеш да тичат спокойно.

Иначе - намордника е задължителен, ако кучето е агресивно или страхливо. И за това не са необходими наредби и закони, а нормална човешка кучкарска етика.

Според мен бъркате социализирането с агресивността. Социализацията не значи неагресивно куче. Дори и да е с по твърд характер, социализацията означава водимост, контактност с хора и подобни, послушание. Има и много страхливи несоциализирани кучета, които хапят от страх или проявяват агресия от страх.

В крайна сметка любителите на животни започват да приемат, че всички кучета трябва да имат еднакъв характер, а то не е така ... всяка една порода има свойте характерни нюанси, които я отличават от другите и са следствие на произход, работа, формиране на породата, развъждане.

Очовечаването - то е добрично, миличко, не помага. Помага това, че кучето е животно и към него трябва да се отнасяме с разбиране и отговорност.

#180 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 June 2010 - 03:25 PM

Показване на мнениетоpitbull95, в 04 June 2010 - 03:07 PM, написа:

...И в следващия момент пристига един голям лош чичко и ви откъсва главите и на двамцата... И ще е прав.

Горкото ти куче, за него ми е жал. Изкарвай си комплексите по друг начин - намери работа, що ли, колко пубери които работят познавам вместо да викат ДРЪЖ на кучетата си.

...но то пък ти не си виновен, родителите ти са за бой - дадоха в ръцете на едно комплексарче зъби на четири лапи и достъп до интернет да се фука с това.
Тц-тц-тц, горката ви порода, препатила от такива като тях... ако беше отговорен щеше да водиш кучето си винаги с намордник, а не да викаш на някой там да си върже кучето... Горкия питбул, абе как не случват на стопани тези прекрасни кучета, еййййй...

Дог,
Проблема не е само в социализация и/или липса на такава.
Ето че моето е социализирано, но поради плюшената му подвеждаща визия (и то куче с охранни заложби) повечето идиоти-минувачи гледат да го намачкат без въобще да му дадат шанс да ги подуши, да посвикне с тях, да ги поопознае и да им се остави да бъде погален. Естествено той държи да се отърве от тях, а на мен беля не ми трябва. Защо на никой не му хрумва идеята да се хвърли на БОК или КО отгоре му? А на чау може, защото е по-дребен формат?

За очовечаването съм съгласна.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема