Dog.bg Форуми : Напада ни куче - как да реагираме?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Напада ни куче - как да реагираме? по време и след

#141 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 June 2010 - 09:45 PM

Момичета,
А не мислите ли че ще попаднете вие и кучетата ви в този списък? Въпроса не е да се забрани да вземе някой куче, а той да се научи да го възпитава нормално и да реагира нормално в критична ситуация. Ето, жената със САО, което ни нападаше се оказа адекватна и нормална. По вашата логика аз трябваше тук гневно да цвиля че всичките САО са виновни?
Не можеше да се справи жената с кучето, айде сега и в истерия да изпаднем, да забраним на пенсионерките да притежават КО, БОК или САО?

От стопанин до стопанин има огромна разлика. Но като ги чета тези деца и направо почвам да се шашкам. Родителите им за каво са мислели като са им връчвали куче за отглеждане?

Показване на мнениетоKatt, в 03 June 2010 - 09:50 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 June 2010 - 09:26 PM, написа:

Katt,
И те са решили че след като са ви подарили нещо декоративно и дребно вие няма да имате проблем???????????
Самите вашите мнения в тази тема опровергават подобна теза.

Не, не се подарява куче на дете, което ще е хвърлено на грижите му. За да не пишат тук деца с нападнати любимци, които не знаят как да реагират и какво да правят. И това е изцяло отгтоворността на родителите.
Купиха на момиченце йорк/кокер, купиха на момченце питбул/шар пей и ае... Браво.

Не сте права.Кучето ми е подарено-да,от родителите ми-да,защото много исках куче-да.Но те не са ми купили куче за да млъкна и не са ми хвърлили цялата отговорност на мен.Кучето е член на нашето семейство.Родителите ми плащат всички нужни неща за него и възпитават а аз го разхождам.Мисля,че няма проблем да я разхождам в квартала сама,след като родителите ми работят и добре познават кварталът си.На други места съм задължително с някой от тях.Мисля,че знам как да реагирам в опасни моменти.Не искам да споря,защото имам добро мнение за вас.

Значи вие не го разхождате поне час сутрин и поне час вечер САМА?! нали така? Защото за мен това е същинска разходка. Сутрин ставам рано-рано, разхождам кучето си, през деня веднъж-два пъти за по 15 минути, и сега вечер дълга разходка ни предстои. Имам космата порода, сега му е топло и го РАЗХОЖДАМ(не извеждам, забележете разликата)сутрин рано и вечер късно.
Не вярвам родители ВИ или тези на момчето с питбула да позволят подобни разходки на децата си тинейджъри. Камо ли някой сутрин рано или вечер късно да ги нападне с кучето!
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#142 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 03 June 2010 - 09:50 PM

обедених си мненията, сори :-)))

Това мнение е редактирано от Furia_S: 03 June 2010 - 09:51 PM

User's Signature

#143 Потребителят е офлайн   Katt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2010 - 09:57 PM

Ами всъщност и аз имам космата порода(черна със сплескана муцуна.Егаси кефа.) и през лятото се разхождаме рано сутрината и късно вечерта.Сутринта си ставаме и ние раничко да се разходим и вечер към 20:00 отново сме на разходка.Родителите ми я разхождат ако аз нямам възможност(често лятото,не съм в градът)Чесно казано не ви разбрах.Незнам дали съм отговорила на въпросът ви.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   pitbull95 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 10:26 PM

Днес отново. Изведох си кучето някакво хъски се подава. Фанах си кучето за каишката и почнах да го въртя да го не докопва. А хъскито ръмжи. Собсвеника на 100 метра даже зор си се не дава да дойде.

#145 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2010 - 10:29 PM

Абе ей ти си много неразбран бе!!!!!!!! Хъскито ти няма да го нападне твойто! А твойто като хапе му сложи намордник , защото ще попаднеш на някой дето здравата ще те нарита и тебе и кучето ти!!!
User's Signature

Качена снимка

#146 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 June 2010 - 11:21 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 03 June 2010 - 09:50 PM, написа:

Камо ли някой сутрин рано или вечер късно да ги нападне с кучето!

О, при нас точно тези пикови часове, това време са най- опасни... Тогава се пускат да се саморазхождат в квартала два БОК-а, едно хъскиподобно (отново не особено дружелюбно), има няколко НОК-а, виждала съм на няколко пъти и един питбул (да не чуе дявол, само отдалеч)... уличните не ги броя, те повечето са страхливи и само си лаят, освен ако не е зимата в адските студове.
А това, че трябва да започва да се провежда курс ОГРАМОТЯВАНЕ как да се отглежда едно куче- няма Спор!!! А тези, които не възприемат, че трябва да са заедно с кучето си по време на разходка направо да получат забрана да имат домашен любимец...
Понякога ме е така яд, че нямам права да пиша и одобрявам закони! :td_188:

pitbull95, `дете мое`, ти не разбра ли, че трябва да си купиш наморник за кучето?!?!?! И се чуда... Как така все при вас идват агресивни кучета бреее???!!! Обясни ми, не го разбирам това. Как веднъж не каза, че е дошло куче да си поиграе с твоето, а не да го изяде, без да му ръмжи, да му се зъби и не помня какво още беше...?!
Сигурно проблема е в теб, че не си си възпитал кучето както трябва, и че сега НЕсоциализираното ти куче е потърпевшото от цялата работа! И верно... земи му купи един наморник, че не знаеш кога ще се натресете на някой, който не го слуша главата! А, и още нещо... ако решиш да поумнееш и да се пообразоваш относно това как се гледа куче, и ако най- вече решиш, че ти е омръзнало от тие `воини` по време на разходка потърси специалист и решете заедно проблема.
Омръзна ми да чета "Питбул нахапа дете"... само че забравят да напишат заради некадърен и безотговорен стопанин!
А, и още нещо да ти кажа, кучетата порода питбул могат да бъдат и страхотни кучета- домашни любимци, и верни приятели на други кучета, компаньони ако щеш!!! Проблема е, че породата още робува на мита, че са агресивни, злобни и т.н... и такива като теб се оповават на тоя мит и се примиряват "то си е такова. Такава порода си е". То бива, бива да не вдяваш, ама чак пък толкова....!
Хайде, извинявай ако съм те обидила, Предполагам не е било умишлено.

#147 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 June 2010 - 12:06 AM

Показване на мнениетоpitbull95, в 03 June 2010 - 11:12 AM, написа:

Вземи един питбул - научи да го не скача на бой. Ще ти дам 2 милиона. Особено ако не скочи дори, когато го провокират.

Съгласна.Обзаложихме ли се публично за 2та милиона? :)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#148 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 07:51 AM

Показване на мнениетоagalina, в 04 June 2010 - 12:11 AM, написа:

Показване на мнениетоpitbull95, в 03 June 2010 - 11:12 AM, написа:

Вземи един питбул - научи да го не скача на бой. Ще ти дам 2 милиона. Особено ако не скочи дори, когато го провокират.

Съгласна.Обзаложихме ли се публично за 2та милиона? :)

Ха такааааааа! Държа да видя от къде момчето ще извади парите:-)))))))

Tali,
Нали това имам в предвид - не си представям едно дете-тинейджър в тези часове да разхожда куче... като си спомням колко беше уплашена жената с дакела и като помисля че на нейното място би могло да е 13-годишно момиче и лошо ми става. Синът ми много помагаше когато лабрадорка живееше при нас, но той само извеждаше за свършване на тоалетните нужди, а същинските разходки и тренировки винаги са били върху мен... А когато се разгони - леле мъка, бездомните дежуриха до входа, от съседната кооперация НОК-подобен винаги без каишка й налиташе, мъжкият ми макар че кастриран искаше да я защитава, аз залепвах дупето й за земята в краката ми с гръб към мен, тя си мислише че това е игра и налиташе атакуващите да играе... Изобщо беше истинско мъчение. Тинейджър в подобна ситуация? Твърдо не...
User's Signature

#149 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 04 June 2010 - 07:58 AM

[/quote]Тинейджър в подобна ситуация? Твърдо не...[/quote]
+1 :ba_025:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#150 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 10:18 AM

Показване на мнениетоplamenko, в 03 June 2010 - 04:37 PM, написа:

Колкото и да е възпитано , предпочитам питбул , дого , ротвайлер и сие да имат намордници.

добре, съгласна съм с това... НО ако и твоето куче носи намордник, защото не мога да допусна заради безопасността на твоето, моите да се превръщат в лесна мишена за зъбите му. Капиче?
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 10:21 AM

Моето не хапе!!!!!!!!!!!!!!!!! Обикновено ги близва по нослето и бяга с 200 ... или го кани за игра!
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 11:22 AM

всички кучета хапят. въпрос на възраст, възпитание, ситуация, обстоятелства, слънчеви изригвания и магнитут на електромагнитните колебания...
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 04 June 2010 - 11:51 AM

Показване на мнениетоplamenko, в 03 June 2010 - 10:34 PM, написа:

Абе ей ти си много неразбран бе!!!!!!!! Хъскито ти няма да го нападне твойто! А твойто като хапе му сложи намордник , защото ще попаднеш на някой дето здравата ще те нарита и тебе и кучето ти!!!

А, не лежи на това ухо ... всяко едно куче, независимо каква порода е, може да нападне друго куче. Отговорност на стопаните е да не допускат това и кучетата им да бъдат винаги под контрол. Без това разходките се превръщат в мъчение и се чудиш само как да си опазиш кучетата от други такива, чиито стопани нехаят или се радват, като кучето им прояви ... "характер".

Допълнително - в всяка една ситуация кучетата може да реагират различно. Мъжки кучета, които си играят цял живот заедно, може да станат "врагове" в момента, в който се появи женско куче. Най доброто и мило куче се превръща в атакуващ хищник ако се почубства застрашено за статуса си, който е градило.

Помня една случа с моя позната, която има голдън. Най доброто и мило куче, гледано с внимание, възпитавано, куче на години, което никога не е показвало агресия. Един ден едно друго куче нещо ... не мога и аз да си обесня защо, но голдъна скочи, като че изведнъж се промени за секунди, оголени зъби, хапане, кръв ... разтървахме ги бързо, но момичето плачеше ... опитах се да я успокоя, че всичко свърши, кучетата са здрави ... тя - не плача за това, просто никога не съм го виждала така ....

Така че с едно наум на разходка, винаги на повод и с внимание.

#154 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 12:10 PM

Всичи кучета трябва да са на повод, намордника е подробност. Някои може да не харесва да го близават по носа и прочее нарушавания на личното пространство. Има си гори и кучешки поляни, там да си бягат колкото искат. Има един веселяк с хъски/те повечето стопани на хъскита са такива/ ходи с ръце зад гърба като онбашия и кучето му отива до един доберман и се сбиват. После вика че никога неговото не се било биело. Ми баси, ходи в гората като искаш да ти е свободно кучето. Не може всички с хъскита да се съобразяваме.

#155 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 12:27 PM

Показване на мнениетоVasko5, в 04 June 2010 - 12:15 PM, написа:

Всичи кучета трябва да са на повод, намордника е подробност. Някои може да не харесва да го близават по носа и прочее нарушавания на личното пространство.

Много добре казано. Моите кучета са стари, болни и особняци, едното е темерут, другото - идиот. Никога не нападат първи и от никой не се интересуват, но нарушат ли им личното пространство досадници няма ръмжене, лай и прочие. /Близане за носа?:ua_028: / Затова се разхождаме далече, далече и появи ли се нещо на хоризонта се връзваме веднага. Защото привличат като магнит весели хъскита, още по-дружелюбни голдени, всякакви други симпатяги, които веднага доприпкват "да се запознават" и трябва да прилагам цялата си изобретателност, да ги държа настрани, докато открия стопанина и го убедя да си хване "симпатягата" и да си ходи по пътечката.

Всяка монета има две страни. :re_037:
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 12:36 PM

Те и не се убеждават лесно собствениците. Обикновенно дежурния лаф "мойто не напада", "искал да се запознаят" и т.н. В края на крайщата не е важно кой напада пръв, а да се избегне конфликта хахах.
Сега се сетих и за една случка от зимата. Вървим си около блока и изкача женско хъски. Викат му неговите хора нещо от около 200 м, ама то не чува и се сбиха с моето женско. Беше заледено и паднах, така де разтървах ги. Питам ги после що пуснато хъскито - разгонено било, избягало им :flagbg: .

#157 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 12:39 PM

Ми точно , значи не си го социализирал , моето що никога не напада????(освен ако някое не реши да се опита да вземе пръчката му , даже само ги предупреждава).

п.с. по твоята логика , някой ако ми наруши личното пространство , което мисля че беше 1 метър в радиус , трябва да му удара един тукат ли ?
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 12:49 PM

Ми може да не искам да го социализирам :db_046: .
Ти не разбра нещо - няма значение кучето ти дали се напикава като види друго куче или иска да се бие. Ако всички са на повод на места на които е забранено да не е на повод, всичко ще е наред. Има си полянки за кучета и гори, пускаи си го там. Ся разбирам и да слуша и да идва от първия път и да не се отдалечава и изобщо перфектно обучено куче и да не се доближава до такива на повод, ама май нема такива.

А по моята логика да. Ама аз не се бутам в никой де.

#159 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 12:59 PM

социализиране - не. Стари, с лошо минало на изолаторски песове - трудно се говори за социализация тук. Но адаптирани и възпитани да не ходят при другите, да не обръщат внимание на хора, кучета, автомобили, да си гледат пътя и най-вече МЕН. Отзовават се на повикване, подчиняват се на команди стой, тук и прочие.

Дали твоето куче прави и 50% от това? Не че ще си мерим "кучетата", но се опитвам да обясня, че наистина правя каквото мога да избегна конфликтите. Очаквам същото и от другите!
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2010 - 01:06 PM

Може да прави и повече от 50% процента ... единственото на което не мога да го науча е да "замръзне" на място като тръгва да тича.В повечето случай е толкова любопитна , че винаги трябва да отиде и да види кучето , което е на хоризонта.Иначе си има един радиус в който може да си тича , но винаги е около мене и досега никога не ми е бягала.

п.с. трудно можеш да възпиташ едно хъски да не ходи при другите.То това си му е в характера обича социалните контакти и е много любопитно.
User's Signature

Качена снимка

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема