А не мислите ли че ще попаднете вие и кучетата ви в този списък? Въпроса не е да се забрани да вземе някой куче, а той да се научи да го възпитава нормално и да реагира нормално в критична ситуация. Ето, жената със САО, което ни нападаше се оказа адекватна и нормална. По вашата логика аз трябваше тук гневно да цвиля че всичките САО са виновни?
Не можеше да се справи жената с кучето, айде сега и в истерия да изпаднем, да забраним на пенсионерките да притежават КО, БОК или САО?
От стопанин до стопанин има огромна разлика. Но като ги чета тези деца и направо почвам да се шашкам. Родителите им за каво са мислели като са им връчвали куче за отглеждане?
Katt, в 03 June 2010 - 09:50 PM, написа:
Furia_S, в 03 June 2010 - 09:26 PM, написа:
И те са решили че след като са ви подарили нещо декоративно и дребно вие няма да имате проблем???????????
Самите вашите мнения в тази тема опровергават подобна теза.
Не, не се подарява куче на дете, което ще е хвърлено на грижите му. За да не пишат тук деца с нападнати любимци, които не знаят как да реагират и какво да правят. И това е изцяло отгтоворността на родителите.
Купиха на момиченце йорк/кокер, купиха на момченце питбул/шар пей и ае... Браво.
Не сте права.Кучето ми е подарено-да,от родителите ми-да,защото много исках куче-да.Но те не са ми купили куче за да млъкна и не са ми хвърлили цялата отговорност на мен.Кучето е член на нашето семейство.Родителите ми плащат всички нужни неща за него и възпитават а аз го разхождам.Мисля,че няма проблем да я разхождам в квартала сама,след като родителите ми работят и добре познават кварталът си.На други места съм задължително с някой от тях.Мисля,че знам как да реагирам в опасни моменти.Не искам да споря,защото имам добро мнение за вас.
Значи вие не го разхождате поне час сутрин и поне час вечер САМА?! нали така? Защото за мен това е същинска разходка. Сутрин ставам рано-рано, разхождам кучето си, през деня веднъж-два пъти за по 15 минути, и сега вечер дълга разходка ни предстои. Имам космата порода, сега му е топло и го РАЗХОЖДАМ(не извеждам, забележете разликата)сутрин рано и вечер късно.
Не вярвам родители ВИ или тези на момчето с питбула да позволят подобни разходки на децата си тинейджъри. Камо ли някой сутрин рано или вечер късно да ги нападне с кучето!