Dog.bg Форуми : Напада ни куче - как да реагираме?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Напада ни куче - как да реагираме? по време и след

#241 Потребителят е офлайн   archi_vr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 September 2010 - 08:53 PM

Здравейте!
Да разкажем и нашта история.
Всяка вечер си разхождам кучетата на повод по улицата отивайки на разходка в парка.След това се връщаме по обратния път.Винаги и в двете посоки минава ме покрай къща с два питбула джавкат ни лая и т.н.До преди около месец се прибираме от разходка и виждаме че кола влиза в двора но ние си продължаваме като смятаме че кучетата са вързани.Да но не-една бабичка леко ги придържа и в момента в който приближаваме те излитат и се вкопчват в ротвайлера ми.Женския се впи в гърба му а мъжкия в гърлото.Считам за моя грешка че го дърпах за каишката а не го пуснах веднага той да се защитава както може.След половинчасова борба и благодарение на големите си размери остана жив.Ако беше някой мопс пудел или булонка-нямаше шанс.
Лошото е че собственика е младо момче поверило грижите за кучетата на баща си и баба си.

#242 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2010 - 08:17 AM

Тъй като в тази тема стана въпрос за тази джаджа кучегон,ще я използвам за един въпрос.Тези дни мои познати ми се оплакваха,че в техния град тинейджъри сдобили се с това нещо,нарочно го използват и то не само срещу бездомни кучета,но и срещу домашни.Така,да си правят интерсно. :eg_033: Та моите хора са притеснени от това какви последици може да има върху тяхното куче,ако някой нарочно използва кучегон върху него и то няколко пъти.

#243 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 September 2010 - 11:18 AM

Аз с моето бебе всеки ден си правя големи разходки, представляващи обиколки на всички блокове в квартала . често ни нападат улични песове , но когато се случи това винаги дърпам моята назад (до колкото успея) и тръгвам кUм помяра (бавно и уверено) , и те бягат .
До сега не ми се е случвало да попадам на много нагли .
Техниката която използвам срещо помярите е открадната от Сизар . Според неговте правила , при по-нахални песове трябва да действаш по следния начин : след приближаването към кучето , и изчиствайки си собствена ерия , трябва да коригираш нападателя (с едната ръка ,с петте пръста имитираш захапване , по врата на нападателя(ЛЕКО ДОКОСВАНЕ , В НИКАКЪВ СЛУчЕИ УДАР !) което според мен си е доста рисково . Не съм сигурна дали бих посмяла да го използвам .

Но лично аз имам повече проблеми с домашните , а не с уличните кучета .
Най лошото е че при вcички случеи , моето куче иска да си играе с дрyгото куче и се дърпа и скимти , независимо дали е някой злобен пумяр или неконтролирано домашно.
User's Signature

Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   MoonWillow Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 September 2010 - 10:34 AM

Аз досега не съм имала проблем с бездомни кучета,защото попринцип ни подминават,но пък съм попадала на отвратителни домашни кучета. Аз немога да повярвам как можеш да си толкова безотговорен да си пуснеш кучето без каишка при положение че знаеш че е лошо и налита на други кучета. Първия път ми се случи с някакъв дакел,който се появи от незнам си къде и аз докато се усетя и вдигна мойта той я захапа за крака. В този момент стопанина пристигна и без нищо да каже си взе кучето и си тръгна. Втория път имах по бързи реакции и като се насочи към мен нещо подобно на пудел веднага я вдигнах и той взе че захапа мен за крачола. А третия път беше с една немска овчарка и аз просто си изкарах акъла. Разхождаше я някакво 12 годишно момченце и тя просто го влачеше и като видя мойта и като се затича към нас,момчето изпусна кучето,то тича срещу нас и хубаво че бях точно до входа си и влязох вътре,че незнам кво щях да правя. Просто много се дразня на такива безотговорни стопани. :Х
User's Signature

Качена снимка

#245 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 25 January 2011 - 01:38 AM

Ето и нашата история.Моля дайте съвет как действаме.Подала съм жалби къде ли не.Ако има нещо за което не съм се сетила ще бъда благодарна да го науча от вас.

Винаги съм мислела ,че съм подготвена и мога да реагирам в такава ситуация.Е да, ама Не.
Една студена сутрин излизайки от входа на блока, нещо ме блъска и се озовавам на земята с цяло тяло върху Ия. Дори не знаех какво става ,мислех че е човек който ме блъска. Заради студа бях сериозно екипирана и с качулка на якето на главата.За това нищо не съм видяла.Развиках се, а отстрани чух мъж да ме псува ,че викам.През това време нещо ме дърпаше по якето и ми дръпна качулката.Тогава видях главата на питбула точно пред лицето ми.На ИЯ главата беше точно под моята .Очевидци казват, че питбула е целял моят врат а е докопал този на ИЯ.Беше страхотен лед и в ужаса си не можех да стана.Постоянно се пързалях.Тогава започнах да посягам с ролетката на ИЯ ,така и не успях да го докопам.Стопанина след като се нагледа на шоуто и заради виковете на хората реши да си прибере изчадието .Като ми каза ,че кучето му просто искало да ни подуши защото било разгонено. Аз станах и огледах ИЯ, но нищо не видях заради многото козина, пресякох улицата да направя разходката и .В един момент дори беше весела и като поглеждам по снега ,кървави дири. Кръвта течеше от устата и .Бързо в едно такси и в клиниката.Там се установи,че като я дърпал е разпрал много кожа и се е образувал джоб.От тогава сме всеки ден в клиниката на промивки ,инжекции и антибиотици.Всяка секунда изпитвам вина, че съм паднала върху нея.Можеше да се защити по някакъв начин.И тя не е безобидна ,ако се налага.Защо точно в този момент съм излязла на разходка .И защо не успях да я опазя.А тя толкова ме обича .Аз и говорих, че никога няма да позволя нещо да и се случи.
Според нейната докторка, по добре че се е озовала под мен.Била съм я защитила .Защото е щяла да скочи да ме пази и пораженията от още нахапвания не се знае какви ще са.Дали е по добре ,не знам.Само знам ,че всеки ден когато и пълнят раната разни дезинфектанти и я изцеждат ,сърцето ми се къса.Душата ми плаче, ни денем ни нощем имам някакъв покой, от тогава.
Да разкажа и за питбула ,който не веднъж споменавам тук в различни ситуации.
Той терори квартала от няколко години.Това е същият чиито стопанин демонстрира на децата за колко секунди се разкъсва котка.
Същият който нахапа по корема една жена която просто преминаваше през градинката с двама мъже.
Същият който нощем го пускат на бой с бездомните кучета.Имаме куче без крак от него.А хората не могат да спят от боевете.Стопанина, Наркоман с изпито лице, явно се забавлява от всичките си постъпки . Защото казват ,че кучето действа по команда. Редовно го води на бой.Пуска го и срещу кучето на комшията .Голям ротвайлер ,много възпитан и добре гледан от отговорен стопанин.Та, наркомана просто искал да види какво ще стане.
Искал да види и какво ще стане сигурно, когато нахапва осем годишно детенце или ръцете на друг мъж който просто се е защитавал.Или когато кучето поваля жена от съседният блок на спирката ,а тя разплакана го пита, защо .А той и отговаря да не минава от там ,че това била негова територия.
Случаите са много ,събрала съм доста жалби.Ако някой се заеме да прави статистика дали има ден без някакъв проблем.Сигурно няма такъв.
Последният път когато ме повика кварталният по въпрос за поредната жалба от нахапано момче. С разкъсани сухожилия на двата крака и нахапани задни части .Аз казах, че може да е всичко но мен като ме види ме предупреждава от далече.Тогава кварталният ми каза ,че просто не се е случило и на мен , и така и стана.Момчето подаде жалба , а в отговор на нея един ден питбула и неговият стопанин го причакват отново и пак е имало схватка.Прокуратурата обаче спира делото защото кучето е домашно.
Е питам се аз, защо едни ги глобяват, че са без каишка в парка, а други доказано агресивни и към хора и към животни се разхождат без проблем след купища жалби.Нали такива кучета трябваше да се конфискуват и преспят .Защо за едни има глоби , а за други никакви закони.Защо аз да се съобразявам и възпитавам правилно кучето , а друг да си прави каквото иска.Интересно какво ли трябва да се случи та някой да вземе мерки?И после всички сме биле еднакви . Все кучкари ни наричат.
Тук преди време имаше тема в подкрепа на тезата ,че не трябва да се забраняват определени породи .Няма агресивни кучета има тъпи стопани .То и чау не е лесна порода и не е за всеки.Но питате ли ме какво мисля сега когато съм от другата страна.С главата си съзнавам ,че кучето не е виновно .А с душата си..... ,всеки ден си представямкак собственоръчно го разчленявам на парчета .Това кученце дето съзнателно напада хора и кучета и пречени и това на моето слънчице .
Хора тук които ме познават и знаят какво съм способна да направя за животно в беда .Било домашно или бездомно.Предполагам сега ще ги учудя какъв гняв изпитвам.То и аз не вярвам и си мислех, че времето ще ме успокои.Кучета от някой породи не трябва да се забраняват.А трябва да се разрешават само на хора минали през тест за годност.Определено съвестните собствениците на такива кучета ,няма да им се понрави какво пиша.Но нека да не съдят за другите по себе си .Това ,че някой хора са съвестни, не значи, че други са такива.Аз лично познавам стопани на, да кажем в случая потбули ,които възпитават и отглеждат любимците си като влагат цялата си душа и сърце .Но лошото е, че особено питбули вземат хора комплексирани с мания за величие.Помните ли случая с хъскито в Южният парк, лятото? Почина.....
През този период от време докато се лекуваме се наслушах на какви ли не приказки.Да потроши някой стопанина.Ми, че той е бит за почти всеки случай .И какъв е резултата.Кучето пак е при него и пак проблеми.Да не мислите ,че мъжът ми не го издирва поне две седмици.Та той се крие ,но моят ще го намери и какво от това .Моята цел е да го лиша от кучето му .Дори и на някой да му изглежда жестоко.Ще го съдя докато постигна целта си .В момента чакам да се състави комисия в общината която да прецени дали тоз индивид изобщо е годен да се грижи за куче.
Единственото което ме притеснява ,че живея на вторият етаж. Кучетата ми излизат на терасата ,а Наркомана не е със всичкият си и не знам как ще реагира на последствията които ще му се наложи да понесе.

Само да се оправи моето момиченце.Когато се върнах от Русия с ново кученце, раната се беше възпалила .Добре, че останах само ден заради нея .Въпреки всекидневните промивки се наложи да я срежат от долната страна .Без упойка, дори .Само я подготвиха за нея и ако не издържи на болката щяха да я бият.Раната вече не тече толкова и отока по намаля.Вчера спряха две от лекарствата.Остана само антибиотика който пием,промивките и антибиотика който слагаме в образувалият се джоб.Тя милата е герой.Как издържа да я изстискват всеки ден, и се чудя. Обожавам я и заради прекрасният и характер.И вместо да се радвам на двете си животинки ,аз не мога да спя.
Ето така изглеждаме сега.

Р.Р. За тези които им се струва много остър моят пост.
Уверявам ви ,че доста го редактирах .
Умишлено не писах веднага след случая.
А от тогава минаха 25 гадни дни.
Не пожелавам на никой такова изживяване.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#246 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 25 January 2011 - 05:43 PM

Чааак такива сцени , и да не се вземат никакви мерки , ... не вярвам
много .
Самата Вие и мъжът Ви какви хора сте , за да не направите нищо ??
Срещу един глупав и беззащитен наркоман .

#247 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 25 January 2011 - 05:55 PM

с тоя питбул никак не ми изглежда беззащитен ама никак. :ea_103: Не знам и сега с тези нови закони дето доказано агресивно куче щяло да се изземва и настанява в приют или евтаназира,трябва да се задействат.Съберете се всички пострадали извикайте някой от новините,от господари на ефира ако трябва.Този не трябва да остане безнаказан-мога да разбера инциденти с агресивно куче да е изпуснато случайно н,но умишлено,съдете го до дупка и пак казвам опитайте с някоя медия мисля ,че ще се отзоват,защото е пикантна история и ще им вдигне рейтинга.Пишете дали има развитите по въпроса.Бъдете силни и внимавайте!!!С вас сме макар и зад екраните :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#248 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2011 - 06:39 PM

Нее , само това не .
За редовият Българин няма добър и лош кучкар , всички са под 1 знаменател . Ще последват (хаотични някъде , и някога но не сега )
репресий които ще се изсипят над невинни съвестни кучкари , а лудият няма да го засегне .
1 път изправили се открито с/у него каквото и да му се случи след това вас ще търсят и законът ще го пази защото от него изкарват пари :md_064: .

Скапете го лично и тактично :af_089: и полицията няма да си мръдне пръста , все пак са хора с дълбоко вкоренено чувство за справедливост и няма да му обърнат внимание . ( на наркоманът )
http://chitanka.info...433/1#textstart

огледай ми и аватара , там е смисълът на това което писах досега :ab_041:

#249 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 26 January 2011 - 12:52 AM

ужас, потресена съм. Мисля, че мнг си я защитила, като си паднала на нея. Не се обвинявай, а се радвай, че за твоето куче има кой да се погрижи и да го възпитава (ти ).
Ще споменеш ли къде е станало , в кой квартал и т.н. Мисля, че можеш да предупредиш мнг хора.
User's Signature

Качена снимка

#250 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2011 - 10:04 AM

Абе вие да не се базикате нещо?Нямате ли мъже във вашия квартал?Чак нереално ми се струва в днешно време някой си с агресивно и силно куче да си прави каквото си иска ей така безнаказано.Никой мъж ли не се захвана досега да смачка наркото и да му инвалидизира кучето бахти хората. :eg_033: Ами полицията ,защо не са взели мерки?Гърч на полицаите,ежедневно тормоз на дежурните в РПУ-то на кварталния докато се вземат мерки .Има механизъм по който кучето на този наркоман да бъде конфискувано и евтанизирано.Ади бе,някакъв си лайнар ще тероризира цял квартал безнаказано.В кой век живеете бе хора,вземете се в ръци и си помогнете сами.Вземете инициативата и ще видите как ще се намерят още и още хора и институции да ви последват.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#251 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 January 2011 - 10:55 AM

alexy
Познавам ИА лично, познавам и семейството и кучето й, така че знам от първа ръка за цялата ситуация - наркомана е бил бит неведнъж от хората които са пострадали. Сега се крие - естествено че мъжът на ИА го търси.

Но съм против саморазправи - на теб влиза ли ти се в затвора заради човешка отрепка, като оставиш жената и децата без баща и съпруг?
Делата са били повдигани, но са спряни от прокуратура. Полицаите нищо не могат да направят защото кучето е домашно. Сега ИА ще му търси сметка и съм изцяло на нейната страна. Защото днес е било тя и кучето й, утре със същия успех може да е детето й...

Отвратителна история и да не дава господ такъв съсед на никого.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#252 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 January 2011 - 11:26 AM

Въпросът изобщо не опита до саморазправата, т.е. до това колко мъже и колко пъти ще го бият. Не сме в Дивия запад или поне не искаме да сме там, нали?

Може ли да ми обясните от юридическа гледна точка, който е запознат, защо не може да се търси наказателна отговорност с мотива, че кучето е домашно. И как се получава така,че има толкова пострадали хора, който са подали жалби, започвани са дела… и дотук?

#253 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2011 - 01:58 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 26 January 2011 - 10:00 AM, написа:

alexy
Познавам ИА лично, познавам и семейството и кучето й, така че знам от първа ръка за цялата ситуация - наркомана е бил бит неведнъж от хората които са пострадали. Сега се крие - естествено че мъжът на ИА го търси.

Но съм против саморазправи - на теб влиза ли ти се в затвора заради човешка отрепка, като оставиш жената и децата без баща и съпруг?
Делата са били повдигани, но са спряни от прокуратура. Полицаите нищо не могат да направят защото кучето е домашно. Сега ИА ще му търси сметка и съм изцяло на нейната страна. Защото днес е било тя и кучето й, утре със същия успех може да е детето й...

Отвратителна история и да не дава господ такъв СЪСЕД на никого.

Фурия , след много години изчисления съм определил , че на всеки 10 Българи има по 1 такъв съсед.
Даже скоро имах отвр. скандал на сред улицата с някакъв случаен минувач който
подслуша , каза че на всеки 9 един е такъв .
Казах му естеств . - " аай сиктир , ти що подслушваш , кой те пита тебе - изследвал съм над 100 коопераций , ти ше ми кажеш "
Ако 1 норм. мъж не може да се справи с това , то как ли ще се справи с това ? ( говоря и за тия в самолетът и тия в танка ) :ab_041:
http://www.youtube.c...feature=related
цъкни от 30 тата секунда натам .

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни