Бебе врабче паднало от гнездо, помогнете, какво да правя? Варна
Публикувано: 07 July 2012 - 02:41 PM
Не знам дали е лястовиче или бързолет. Оперено е, не виждам пух, нито жълто около човката.
Не знам как е попаднало там, защото не може да лети. Размахва крилца, но се забива в пръстта след два-три метра (пуснах го няколко пъти от височина 1,5 м.
Опитах се да му дам вода от ръката си, но то си вдига човката нагоре. Описвам всичко това за да стане ясно на какъв етап от развитието си е. Сега ще опитам да му дам малко яйце и вода с пипетка.
Не искам да си правя експерименти с животинчето, но не откривам къде във Варна има хора, които се занимават със спасяването на такива животинки. Можете ли да ме насочите?
Ако няма сигурно утре ще го пратя по автобус до Ст. Загора.
Нещо не ми се получи добре с яйцето. В квартала ми няма риболовни магазини, за да взема бели червеи. Ако намеря червеи в градината мога ли да опитам с тях? Освен това хич ме няма в хващането на мухи. Може ли да му дам мравки?
Имам фини пшенични трици - да ги накисна и да ги направя на кашичка?
Публикувано: 07 July 2012 - 05:34 PM
Мравки не давайте в никакъв случай, заради мравчената киселина, трици също не. Нито лястовиците нито бързолетите ядат семена. След като няма риболовни магазини в квартала Ви, вероятно няма да е кой знае какъв проблем да отидете до друг квартал... Може да пробвате и със земните червеи, но ако наистина птичето е лястовица или бързолет, ще ги плюе, просто защото те ловят насекоми от въздуха и земните същества хич не са им по вкуса. Червеите, земни или бели, трябва да режете на малки парченца и овлажнявате с вода.
Силно Ви препоръчвам да го изпратите към Стара Загора.
Публикувано: 27 July 2012 - 02:49 PM
Ето го и врабчо.
Публикувано: 27 July 2012 - 03:12 PM
Публикувано: 28 July 2012 - 08:51 AM
Публикувано: 28 July 2012 - 06:48 PM
Публикувано: 31 July 2012 - 08:52 AM
Публикувано: 02 August 2012 - 07:54 PM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 07 August 2013 - 12:30 AM

Лека засега :)

Публикувано: 12 September 2013 - 12:54 PM
Вчера го оставих необоспокоявано на балкона, но вечерта става 16г. и го прибрах в хола. За момента съм му отпуснал хола, с надеждата само да се отпусне и нахрани.
Птичката изглежда така:

Не знам как да я третирам, без да и навреда. Всеки съвет е добре дошъл.
Публикувано: 02 August 2014 - 11:17 AM
Публикувано: 02 August 2014 - 12:33 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 August 2014 - 02:54 PM