Dog.bg Форуми : Курс обучение на малкото куче

Към съдържанието

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Курс обучение на малкото куче Оцени темата: ***** 13 Гласове

#261 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 March 2012 - 11:50 AM

Хора, супер сте че преведохте целия материал. :ba_025:

Търпение и постоянство са ключа за успеха с кучешкото възпитание! Нашето ежедневие, нерви, проблеми в работа и тнт, НИКОГА не трябва да се отразяват на обучението на домашния ни любимец. :be_107:

#262 Потребителят е офлайн   plamka8711 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2012 - 03:41 PM

Здравейте, прочетох целият материал и ми беше много полезен. Благодарности! Искам да ви попитам следното: Имам женски джак-ръсел териер на 54 дни, много е игрива и доста хапе, ръмжи и т.н., та въпросът ми е докато стане на 3 месеца за да я извеждам навън и да проведа това обучение, как да постъпвам вкъщи за да не се задълбочи това й държанение?

#263 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 20 April 2012 - 04:19 PM

Като показвате, че това не ви е приятно:

- Строго НЕ
- Игнориране - докато не се успокои не забелязвате кучето и не играете
- Хващате го за врата и го разтърсвате
- Някои хора практикуват перване през носа, "плачене" и охкане :ab_041: също

Аз също се мъчих доста време да обуздая малко диваненце, хората тук обясняваха по-горните неща....но в крайна сметка спря поради друга причина- Просто порасна и спря да ръфа и да хапе! :ab_041:

Не при всички кучета действат горепосочените методи, при нас не действаха.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#264 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2012 - 01:43 PM

Здравейте! :re_037:
Прочетох цялата тема и съм много благодарна за старанието и превода на всички упражнения, наистина много полезно за хора, които нямат много опит с малки кученца!

Имам малко кученце на 2 месеца и 10 дена, от седмица сме на втора ваксина и ни казаха, че можем да излизаме, но без да оставяме кучо да яде боклуци или да души изпражнения на други кучета. Ваксината която му е сложена е Eurican MHPPL2-L, жълто и синьо стикче. Третата ваксина ще я слагат след месец, не знам защо..
Кучо е доста активен, въпреки, че му давам по-малко храна имайки в предвид, че стои само в къщи. Изглежда голям за възрастта си, бил най-големият от кучилото.

Та имам два въпроса, дали наистина бих могла да го разхождам? Има една поляна срещу блока където живея, преди два дена окосиха изсъхналата трева и очаквам, че скоро ще я съберат. Мястото мисля, че е идеално понеже никой не ходи там, чисто е и поляната е достатъчно голяма. От едната й страна се намира магистрала и постоянно има трафик на коли и се чудя дали това би попречило на обучението на малкия. Ако сме на 50-100 метра от нея?

П.С Ще съм много благодарна ако някой ми даде съвет! :md_064:

Казвам се Чарли и породата ми е Испанско водно куче :mg_062:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#265 Потребителят е офлайн   drido Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2012 - 10:42 AM

Здравейте!
Това е можеби най-полезната тема във форума.

Прегледах курса и по доста от нещата вече работиме с моя вагабонт.
Интересуваме как да го приуча към една от най полезните команди за него-СТОЙ,при което да замръзва на място.Никаде не открих обучение за командата а само колко е важна и как спасява кучето от доста неприятности,особенно в ранният му период от живота.
Благодаря предварително.

Към jujkavn
Според мен е хубаво да изчакаш още месец и половина до излизането навън.Без третата ваксина излагаш кучето на опасност.А и за кърлежите и тем подобни паразити трябва да помислиш.Първо трябва да го научиш да плюе при зададена от теб команда,защото навън има всякакви боклуци и гадости които то ще се опита да изяде.И от опит ти казвам ,че няма как непрекъснато да го следиш да не глътне някое лайнце от поляната.

#266 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 01 July 2012 - 09:07 PM

Показване на мнениетоdrido, в 01 July 2012 - 10:42 AM, написа:

Здравейте!
Това е можеби най-полезната тема във форума.

Прегледах курса и по доста от нещата вече работиме с моя вагабонт.
Интересуваме как да го приуча към една от най полезните команди за него-СТОЙ,при което да замръзва на място.Никаде не открих обучение за командата а само колко е важна и как спасява кучето от доста неприятности,особенно в ранният му период от живота.
Благодаря предварително.

Към jujkavn
Според мен е хубаво да изчакаш още месец и половина до излизането навън.Без третата ваксина излагаш кучето на опасност.А и за кърлежите и тем подобни паразити трябва да помислиш.Първо трябва да го научиш да плюе при зададена от теб команда,защото навън има всякакви боклуци и гадости които то ще се опита да изяде.И от опит ти казвам ,че няма как непрекъснато да го следиш да не глътне някое лайнце от поляната.

Здравейте,
Не знам докъде сте с обучението на кученцето,т.е. какви успехи имате досега.
Спирането по команда е упражнение,
което доставя гордост на стопаните,стига да проявят малко търпение,защото при него съществува особеност, към която кучето отначало се колебае...Все пак потърсете още,а ако не откриете нужното ще Ви помогна.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#267 Потребителят е офлайн   drido Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 08:43 AM

Ами засега сядаме безпроблемно.С лягането не винаги реагира и понякога трябва да го побутна по задницата.Забелязах ,че като си ляга сам задните му крака са настрани а по команда ги рзчеква (в полза свинкс) и явно му е неудобно.Той е НОК на 3 месеца и в задницата е още доста паянтов :smile:
Идва почти винаги като го викна.Понякога не от първият път,но идва.До сега не се е случило да го викна за нещо неприятно за него (а и за сега не мисля) и може би затова е толкова изпълнителен.
Сега ще почна да го уча да пуска и плюе,че скоро ще почнат разходките навън.
За командата стой намирам само обучение при сядане да стои на място.Аз искам ако съм на дистанция от него и му кажа СТОЙ да спре.Незнам дали ще свърже едното стой (при сядане) с другото?
А и при команда седни не му казвам стой.Просто ако тръгне да става пак му казвам седни и той сам се осеща,че трябва да седи докато не му кажа.Това го правя като му давам храната.

#268 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 July 2012 - 09:43 AM

Здравейте,
ами ние вече излизаме навън, и ако реши да лапа нещо му казвам "НЕ!" и го дърпам леко с повода и той се отказва. Но ако е на свобода и открие нещо за лапане хитро бяга от мен, за да не извадя нещото от устата му. Голямо е диване! Та на сутришни разходки сме на повод, а вечер като правим по-голяма разходка отиваме до една много чиста поляна и там си тичка и сме спокойни.
От вчера започнахме и с кликер обучение, все още свикваме с "Що е то кликер", та докато стигнем до "Плюй!" ще мине време :))
Благодаря за съветите. Качена снимка

#269 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2012 - 10:02 PM

Показване на мнениетоdrido, в 04 July 2012 - 08:43 AM, написа:

Ами засега сядаме безпроблемно.С лягането не винаги реагира и понякога трябва да го побутна по задницата.Забелязах ,че като си ляга сам задните му крака са настрани а по команда ги рзчеква (в полза свинкс) и явно му е неудобно.Той е НОК на 3 месеца и в задницата е още доста паянтов :smile:
Идва почти винаги като го викна.Понякога не от първият път,но идва.До сега не се е случило да го викна за нещо неприятно за него (а и за сега не мисля) и може би затова е толкова изпълнителен.
Сега ще почна да го уча да пуска и плюе,че скоро ще почнат разходките навън.
За командата стой намирам само обучение при сядане да стои на място.Аз искам ако съм на дистанция от него и му кажа СТОЙ да спре.Незнам дали ще свърже едното стой (при сядане) с другото?
А и при команда седни не му казвам стой.Просто ако тръгне да става пак му казвам седни и той сам се осеща,че трябва да седи докато не му кажа.Това го правя като му давам храната.

Здравейте,
Известно време нямах нет,затова дано не сте се разочаровал...Учуден съм,че никъде не
пише за упражнението СТОЙ!....донякъде.Затова Ви казах да търсите,но след като няма, няма!Спирането по команда е част от спортното обучение/ думичката ДРЕСУРА
ме влудява/,макар че аз съм „за” всяко куче да я усвои.В зависимост от изпитният правилник /респ.ситуацията/ водачът може да спре до кучето си,или да продължи движението от ходом или бегом.За Вас е важно кучето да спира след командата отначало когато сте един до друг,а след време усложнете упражнението- спирайте го от движение / ходом,после от бегом/ ,докато стигнете до спиране от разстояние.
Както вече писах,във връзка със спирането и придружаващото стоене /не сядане или лягане/,някои кучета тренирани на моментално сядане след спирането на водачът им
/дори без команда от негова страна/ се колебаят,именно поради новата ситуация.Дотогава те са свързвали спирането със сядане,а сега имат нова задача- да спрат и да останат прави.
Закопчайте поводът и тръгнете в избрана от Вас посока.Когато решите подайте командата СТОЙ! И... тук има още нещо: ако кучето е с ръст над средният може да ползвате лявата си ръка като я поставите под поясницата му с цел да му попречите да седне /като преди това поводът е в дясната/,но тъй като говорим за бебе ползвайте помощно средство закривено на „Г”.
Помнете,че ще тренирате това докато кучето не остане право след командата,без каквато и да е друга намеса от Ваша страна/повод,подкрепа с ръка и др. /
Дано съм помогнал.Упражнявайте се с това,а като постигнете напредък ще Ви кажа друг нюанс на спирането,когато Вие продължавате движението си,а кучето остава право.
Успех!
User's Signature

#270 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 26 July 2012 - 11:27 PM

Грешно ли е кучето да сяда на подадена команда Стоп?Моите са научени така като пресичат улицата да спират даже и без команда и да сядат.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#271 Потребителят е офлайн   jujkavn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2012 - 08:41 AM

Не виждам абсолютно нищо грешно в това, аз уча моето пале да сяда, когато му кажа "Стоп" при пресичане на улица :)

#272 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2012 - 09:52 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 26 July 2012 - 11:27 PM, написа:

Грешно ли е кучето да сяда на подадена команда Стоп?Моите са научени така като пресичат улицата да спират даже и без команда и да сядат.

Ако човек няма специални изисквания към кучето си може да тренира по удобен нему
начин всяка команда ,стига ответното действие да е изпълнено чисто / бързо и точно /.Много кучета по време на възпитанието свикват след спиране да сядат след „СЕДНИ!” и в това няма нищо лошо.Лошо е когато водещата заповед е придружена с допълнителна – в случая „СТОЙ!” + „СЕДНИ!”.А когато /в случая с drido / се тренира спиране, кучето научено да сяда трябва да усвои ново състояние – „ще стоя ако чуя „СТОЙ!” и ще седна ако чуя „СЕДНИ!” „,т.е. за него е важно изискването.В ежедневието на малцина стопани това прави впечатление,за тях е важно кучетата им да
сядат след спиране отначало след команда,а по-късно след като изградят стереотип водещо остава състоянието на човека.В изпитните правилници обаче едно куче трябва
да реагира на заповед, независимо от състоянието на водачът си.
В заключение : всяка заповед се отнася за определено действие.
За сядане „СЕДНИ!”,за спиране и стоеж „СТОЙ!”,за лягане „МЯСТО!”....Често могат да се чуят безсмислени заповеди като : „ЛЕГНИ ДОЛУ!” ,”СТАНИ ГОРЕ!”.Кучето
по-надолу от земята не може да легне,както и къде да се дене след като стане...?!
User's Signature

#273 Потребителят е офлайн   cheshirecat Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 July 2012 - 03:29 PM

Здравейте, ние от няколко дена вече излизаме навън. Проблемът е, че той много не ме слуша по време на разходката - върви наляво - надясно, интересува се от почти всичко, но не и от мен - :ab_041: ... това нормално ли е, защото още е малък / на три месеца /. Опитвам се да го науча на командата редом, но нещо не се получава - явно трябва доста време. Сядането и лягането горе - долу ги може, но не ги изпълнява винаги. По - лесно му е, когато към командата има и жест, защото така ги учим с гранулите. Тоест, за да легне, аз си слагам ръката на земята и го прави. Сядането му е по - лесно без жест, но от легнало положение сяда само ако си държа ръката над него, като смята, че в нея има гранула. И другият най - голям проблем е, че се научи да ходи до тоалетна на терасата, когато не можеше да излиза. Сега вече може, но той не се изхожда навън, стиска се и когато се приберем отива и си свършва работата. Какво мога да направя, за да свикне, че тези неща се правят навън и грешка ли е, че се е научил на терасата?
User's Signature

Качена снимка

#274 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 July 2012 - 03:38 PM

Прочетете темата назад и ще видите,че вече е отговорено на подобни въпроси :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#275 Потребителят е офлайн   Jaco Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 August 2012 - 10:50 AM

Здравейте,
Моето кученце е на 2 месеца и още не можем да излизаме навън,но аз реших ,че мога поне да започна с приучаването на място.
Исках да ви попитам след колко време мога да премина на второто упражнение за приучаване на място?Днес за пръв път го направихме и той се справи много добре,повторихме го и 5-6 пъти.И сега трябва ли да повтаряме пак първото или трябва да преминем към второто с гласовата команда?
Благодаря предварително!
Поздрави и много сладки муцунки от мен и Джако:)
User's Signature

Качена снимка

#276 Потребителят е офлайн   BATZIL120 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 04 September 2012 - 11:27 AM

w

#277 Потребителят е офлайн   kranivo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2013 - 11:12 AM

Пи темата мога да кажа, че дори и по-малко да е пак възприема. Моето е на 52 дни и без проблем вече идва като я повикам. Без проблем си слагаме каижка и ходим с повод. Да дърпаме се на ляво и дясно тук да подушим, там да подушим, но се движим без да я дъвчем. Знае кои са нейните играчки и тях си търси за игра. Проблем ни е изхождането

#278 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 January 2013 - 01:43 PM

На 50 дневно бебе , какво очаквате с естествените нужди. То не може да задържа, да не забравяме че до скоро майка му го е стимулирала, да ги върши тия работи. Започнете да го хвалите като се изходи на правилното място - да речем банята....На 3 - 4 месеца вече ще може да свързва желанието си за нужда с ходенето в банята ..и тнт.
Моята примерно на 3-4 месеца беше мн.смешна ..играе и изведнъж започне да си души дупето ..огледа се и бегооооом в банята :) ...и там винаги получаваше лакомство като свърши нещо....
:ba_025:

#279 Потребителят е офлайн   Plastik Икона

Публикувано: 22 January 2013 - 06:35 PM

много полезна тема евала !!!
User's Signature

Производител на дограма предлагащ както пвц дограма така и алуминиева дограма с доказано качество.

#280 Потребителят е офлайн   Laurena Икона

Публикувано: 02 April 2013 - 08:14 AM

Здравейте, благодаря за темата, изключително е полезна!

С моя двумесечен бебок имаме проблем и от няколко нощи не съм спала.
През деня си почива спи в легълцето си, след като сме си играли и т.н., но когато се събуди през ноща започва да скимти непрестанно за да си поиграем и/или да го гушна за да заспи пак. Веднъж след половин-часово скимтене го качих на леглото с мен и като се събудих се беше изпишкал в ъгъла на леглото. Веднага го смъкнах и смених чаршафите, но беше късно да му кажа 'не' и просто не знаех как да реагирам за да му покажа, че е направил беля. От тогава винаги когато съм на леглото и чета примерно или почивам той скимти за внимание. Ако стана през ноща и го сложа на леглото му и го почеша малко той се унася.
Започна да ми съдира матрака от опити да се качи на леглото.
Не знам какво да правя. Невъзможно е да игнорирам толкова продължително скимтене по цяла нощ и сърцето ми се къса.

Страх ме е, че ще започне да се опитва да ми привлече вниманието с други номера. Не искам да го уча да не може да изкара ноща без човешка ласка. Помогнете ми!

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни