Dog.bg Форуми : Курс обучение на малкото куче

Към съдържанието

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Курс обучение на малкото куче Оцени темата: ***** 13 Гласове

#221 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 17 May 2011 - 09:41 AM

"твоя куч е от породите с по - голям процент на интелигентност" няма високо и ниско интелигентни породи,а след като сте треньор би трябвало да го знаете. :smile:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#222 Потребителят е офлайн   Pretty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 17 May 2011 - 09:55 AM

Показване на мнениетоkoniarska, в 17 May 2011 - 09:41 AM, написа:

"твоя куч е от породите с по - голям процент на интелигентност" няма високо и ниско интелигентни породи,а след като сте треньор би трябвало да го знаете. :smile:

Извинявам се , но има породи които са по интелигентни от други ( в смисал на по - бързо заучаване на дадена команда.)
Защото съгласете се , че НОК може да научи дадена комада след 15 повторения да речем , а една хрътка ?

Ето линк да видите класацията на породите. (Американският зоопсихолог Стенли Корън състави рейтинг на най-умните породи кучета. )
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 17 May 2011 - 10:12 AM

Разбирам какво искате да кажете,но сменете термина,защото от устата на професионалист това звучи непрофесионално.
Животно схващащо команда,но не искащо да я изпълнява не го прави по слабо интелигентно от друго :smile:
User's Signature

#224 Потребителят е офлайн   Pretty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 17 May 2011 - 10:26 AM

Показване на мнениетоkoniarska, в 17 May 2011 - 10:12 AM, написа:

Разбирам какво искате да кажете,но сменете термина,защото от устата на професионалист това звучи непрофесионално.
Животно схващащо команда,но не искащо да я изпълнява не го прави по слабо интелигентно от друго :smile:

Да разбира се , че е така.Няма глупави кучета всичките са умни. Но под "интелигентност" имам предвид за колко време едно куче заучава една команда и на колко процента то я изпълнява след това. :ae_085:
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 17 May 2011 - 10:48 AM

Какво означава интелигентност при кучета?

Умът на младото куче е по-адаптивен, податилив на влияние и много питомци показват забележителни способности в заучаването и дресировката. Ние често говорим за "интелигентност" при кучетата, обикновено без да сме напълно наясно какво точно влагаме в това понятие. Често се твърди, например, че ранното обучение усъвършенства интелекта на кучето, но дали това се отнася до способността му за решаване на проблеми, до неговото желание да се подчинява или до действителните му постижения? Дали ефективното пазене или апортиране е признак на интелигентност? В действителност, при кучето липсват някои особености на онова, което при хората считаме за интелигентност. В сравнение с приматите, кучетата притежават ограничени способности за разрешаване на проблеми: ако едно куче се научи да си отваря вратата с помощта на дръжката, първия път то прави това по-скоро случайно, отколкото преднамерено. Кучетата се различават по своите наследствени способности, както и по способността си да слушат и заучават. Когато говорим за тях, ние често объркваме инстинктивните способности, податливостта на дресировка и подчинението с интелигентност.
http://www.evropea.c...1%82%D0%B0.html
User's Signature

#226 Потребителят е офлайн   Pretty Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 17 May 2011 - 11:54 AM

Ето един нагледен пример за Интелект при кучетата - http://www.vbox7.com...4b642f?r=google :db_046:

Ето още един - http://www.teenprobl...ws/s/25261.html :wb_052:

Тези кучета имат интелект на 4 годишно дете - "Към края на третата
година детето знае вече около 1000 думи."- извадка от http://forum.mamita-...pic=7226.0;wap2
User's Signature

и
техните собственици

Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 17 May 2011 - 12:02 PM

:smile:
User's Signature

#228 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 04:18 PM

А какво ще кажете за това http://www.youtube.c...ex=9&playnext=2

Въпреки, че ми е трудно да повярвам и ако се загледате два пъти числото е 6 и два 8. Но пък това означава, че и журито лъже, не знам...

Иначе наистина кучетата свързват думи с действия. Оливър без да съм го учила знае командата "тичай". Научил я е сам, защото всеки път, когато се разхождаме на широко пространство без опасности, без да се усетя му казвам: "Хайде тичай сега" :af_089: Голямо ми е умниче. Но Прити "легни" още не знаем, той май ще излезе с доминантен характер и да легне така...май няма са се научим. Пък и аз не съм много настоятелна.
User's Signature

Качена снимка

#229 Потребителят е офлайн   anela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 04:24 PM

Опс, нещо е станало...... ето видеото My linkhttp://www.youtube.com/watch?v=EAo0MJbsC_g
User's Signature

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   optimus Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 May 2011 - 04:25 PM

Показване на мнениетоPretty, в 17 May 2011 - 11:54 AM, написа:

Ето един нагледен пример за Интелект при кучетата - http://www.vbox7.com...4b642f?r=google :db_046:

Ето още един - http://www.teenprobl...ws/s/25261.html :wb_052:

Това е страхотно! :smile: :smile: :smile: :be_107:

пп:благодаря на всички за отговорите и съветите :beer:

#231 Потребителят е офлайн   iliata Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 May 2011 - 03:03 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 08 March 2006 - 11:27 PM, написа:

Имам едно голямо съмнение - мисли ли някой, че би се заел да изпълнява горните упражнения. Това е само първата част - има още 14. Един ден първата, след ден - пак. После започваш с втората и т.н.
Дали има смисъл да се превежда всичко, ако никой няма да го ползва? bl)

упражненията са страхотни, в момента сме на 3то, ефекта е поразителен
според указанията 15 занятия - курс за 60 дни с повтаряне на всяко занятие, би следвало да се прави така: 1 ден занятие, 2 ден почивка, 3 ден - повтарям същото занятие, 4 ден - почивка, 5 ден - следващото занятие и т.н.
когато имам време или някой има по-сериозен зор, ще преведа последните 13, 14 и 15 занятия

#232 Потребителят е офлайн   gigimar Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 07 June 2011 - 01:15 PM

"когато имам време или някой има по-сериозен зор, ще преведа последните 13, 14 и 15 занятия"
Ще сме ви много благодарни за преводите!:dog:

#233 Потребителят е офлайн   iliata Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 June 2011 - 12:05 PM

Показване на мнениетоgigimar, в 07 June 2011 - 01:15 PM, написа:

"когато имам време или някой има по-сериозен зор, ще преведа последните 13, 14 и 15 занятия"
Ще сме ви много благодарни за преводите!:dog:

работя по №13
въпроса е след този курс за първоначално обучение на основните навици, какво да се прави след това

има ли готов курс от упражнения

има ли някой конкретни прдложения за обучение на по-голямо 4-5-6 месечно куче

#234 Потребителят е офлайн   Mirelka99 Икона

Публикувано: 09 July 2011 - 09:54 PM

Скоро ще си взимам куче и реших да разгледам по форумите за всички тези неща като навици, обучение и т.н. Всичко, което пише в този форум ще ми бъде от полза! Благодаря! :smile:

#235 Потребителят е офлайн   Nadiii Икона

Публикувано: 12 July 2011 - 09:27 PM

Имам едно голямо съмнение - мисли ли някой, че би се заел да изпълнява горните упражнения. Това е само първата част - има още 14. Един ден първата, след ден - пак. После започваш с втората и т.н.

Да ! аз бих се заела да изпълня абсолютно всички упражнения с моето кученце :) :ba_025: Защото искам да имам добре дресиран приятел който да ме слуша , пък и така се прекарва повече време с кучето и на него му е по-приятно , от колкото да стои вкъщи :mg_062:

#236 Потребителят е офлайн   kari_b Икона

Публикувано: 01 August 2011 - 03:31 PM

Страшно ви благодаря!Започнахме да се упражняваме.Много добри методи! :ba_025: Доста бързо ги научихме.
User's Signature

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   xprank Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 01:17 PM

Показване на мнениетоiliata, в 29 May 2011 - 03:03 PM, написа:

упражненията са страхотни, в момента сме на 3то, ефекта е поразителен
според указанията 15 занятия - курс за 60 дни с повтаряне на всяко занятие, би следвало да се прави така: 1 ден занятие, 2 ден почивка, 3 ден - повтарям същото занятие, 4 ден - почивка, 5 ден - следващото занятие и т.н.
когато имам време или някой има по-сериозен зор, ще преведа последните 13, 14 и 15 занятия

Здравейте, скоро и аз ще се сдобия с малко кученце, на което мисля да положа основите на послушание именно от тези упражнения. Следя ги от както бяха преведени 3-4 и съм много запален по тях и изобщо по работата/комуникацията с кучета въпреки, че нямам куче (надявам се скоро да имам и избора ми да бъде правилен :) )
Имам едно въпросче: Това ли е наистина последователността на изпълнение на упражненията ? 1ви ден - 1во занятие, 2ри ден - почивка, 3ти ден - повтаряне на 1во занятие, 4ти ден - почивка, 5ти ден - 2ро занятие и тн... Така изчислени стигат 15те упражнения за 60 дни, но искам да знам дали някой е започнал по друг начин и има ефект ?! Какво ще стане ако упражненията се правят по-интензивно, например: 1ви ден - 1во занятие, 2ри ден - повторение на 1во занятие, 3ти ден - почивка, 4ти ден - 2ро занятие, 5ти ден - повторение на 2ро занятие и тн. Въпроса ми е дали при първата последователност кученцето няма да остане малко "разсеяно" ако може така да се каже ?
Чета много позитивни отзиви за тези упражнения, но ще съм благодарен (пък и надявам се не само аз) на повече конкретика.

Поздрави

#238 Потребителят е офлайн   KAD Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 06:46 PM

Имам въпрос: На какви наказания да го подлагам. Казаха ми за наказание да го затворя в банята натъмно за 10 минути, лек удар по носа с вестник. Но да се консултирам тъй като ми е първо куче. Моля отговаряите!!!

P.S. Ако кучето дъвче ръцете ми правилен ли е методът да намажеш с масло дланта си и да оставиш кучето да я оближе вместо да я гризе??? Куче то ми : Прикачена снимка

#239 Потребителят е офлайн   kangal_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 07:51 PM

Показване на мнениетоKAD, в 06 September 2011 - 06:46 PM, написа:

Имам въпрос: На какви наказания да го подлагам. Казаха ми за наказание да го затворя в банята натъмно за 10 минути, лек удар по носа с вестник. Но да се консултирам тъй като ми е първо куче. Моля отговаряите!!!

P.S. Ако кучето дъвче ръцете ми правилен ли е методът да намажеш с масло дланта си и да оставиш кучето да я оближе вместо да я гризе??? Куче то ми : Прикачен файл Terry passport.jpg

Кучетата (животните) не се обучават чрез наказание. Те нямат абстрактно мислене като хората и не осъзнават смисъла на наказанието. За тях то не е нищо повече от причиняване на болка и стрес, които не могат да асоциират с деянието, за което ги получават.

Продължавайте да се консултирайте, но ревизирайте, това, което Ви се дава като съвет.

И едва ли един форум на любители на кучетата може да ви даде компетентен отговор на въпросите, които Ви вълнуват.

#240 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2011 - 08:11 PM

Съгласна съм с kangal_bg и конкретно за тези наказания не ги правете никога. Да допълня много е неправилно да наказваш кучето за нещо което още не е научило. Спирането на нежелано поведение зависи от конкретния случей.

Примерно за дъвкането на ръцете - опитвате да го разсеете с играчка , казвате НЕ и му давате да дъвче нея вместо вас. Кученцата са свикнали да си играят така с братчетата си, също техният предел на болка е различен. В случей че се заиграе по-разгорещено с някой крайник, може да го вдигнете във въздуха нежно за няколко секунди (без да го тресете или да му се карате).

• (17 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни