ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 04 August 2007 - 07:56 AM
Не се плаша, разбира се - всяко куче прави бели, освен плюшеното, но, съгласи се, в това си има и хубава страна - забавно е, стига да запази човек чувството си за хумор.
От цикъла "истории за офис-кучета" - преди няколко дни си седя и си чета вестника, Линда се мотка наоколо. Случайно вдигам очи, косата ми се изправя и изревавам - тая нашата успяла да докопа от рафта (бях убедена, че е достатъчно висок за нея и така си и беше до миналата седмица) не друго, а печата на фирмата и тържествено го носи в зъбите си към "леговището" си под канапето, където вече е събрала бая съкровища. Представих си какво щеше да стане, ако не бях я видяла, какво търсене и тюхкане щеше да има. Но сега вече знам - изчезне ли нещо, първо ще го търся под дивана. Поне докато още не го изяла...
Публикувано: 04 August 2007 - 07:37 PM
Прикачени файлове
-
_____.jpg (21.28K)
Брой сваляния: 45
Публикувано: 04 August 2007 - 08:30 PM
А снимките на Волфи са страхотни! Кога и на нас ще ни порастне такава козинка? Сега сме като грозното патенце с това пухче. s)
А малката Линда започна сериозно да проявява характер. Писах вече, че плановете ми бяха да я приуча към пишане и акане на вестници в тоалетната (в банята ми не е удобно) и тя беше започнала да го прави, когато жегите объркаха всички планове. Нейна светлост Линда фон Тита-Зелен се посели във WC!! a) Избра теракотовите плочки пред балатума на коридора и се завираше плътно до стената (северна!) - кучето не толкова глупаво, обзалагам се, че там наистина е най-хладно! Животните си имат вградени термометри, на времето зиморничевата ми котка успяваше да се настани някак под настолната ми лампа, за да се грее!
Сърце не ми даваше да изгоня Линда от хладовината при тия жеги, измих всичко в тоалетната и я оставих там. Груба грешка! След като си извоюва кенефа, Линда отказа да върши там ония работи и започна методично да опикава и одрисква всички помещения, където има достъп (но всички те са с балатум - ха-ха!!). И с това се смирих. Имаше на времето един виц за чукчите, дето им дали апартамент, а те се набутали като сардели да живеят в тоалетната и осрали всички стаи, само защото били със зелени тапети - тайга! Та и при нас нещо такова.
До тук - проза, смешното идва.
След като си "заплю" територия, севернячката реши да изгони от там "местното население". Първо за обществен враг №1 беше обявена четката за тоалетна. То беше джафкане, то бяха атаки за поваляне на противника - накрая развях бяло знаме, вдигнах четката и я закрепих някяк върху тръбите, за да миряса. Но уви! Победата я насърчи за битка срещу обществен враг №2 - кошчето. Докато пиша това, в кенефа се разиграва истинско Ватерлоо. Джафкане, лай, ръмжене - бр-р-р, страх ме хваща! Накрая кошчето е повалено и победителят-шпиц търкаля трупа на врага по коридора. Ами ако реши, че обществен враг №3 е тоалетната чиния?! l)
Май скоро ще ми се наложи да й искам разрешение за посещение на "заведението"? Като гледам как е нахитряла, може и такса да ми сложи- шепа барабонки и пет минути чесане между ушите.
Как да скучаеш с такова зверче! b) Но май трябва да поема хвърлената ръкавица и да воювам за авторитет в глутницата, докато не е станало късно...
Публикувано: 04 August 2007 - 10:47 PM
А за весели истории - сърби ме езика (пръстите) да ви разкажа още една, но ако обещаете да не се смеете много. Обещавате ли? А и не знам как да сложа знаците, за да не изгубим детската аудитория...
Когато реших да си взема куче, исках да е момченце. Защо - мисля, на всички е ясно. Но съдружникът ми (кученцето е "фирмено " - фифти-фифти) е почитател на женския пол и има своя теория за нещата. Той обича всички животни - кучета, котки, рибки....всички. Но е "сексист" - носи храна от къщи на бездомни животинки, но я дава само на женски. Счита, че мъжете трябва сами да се оправят в живота- като са гладни, да ровят в кофите за боклук! Докато момиченцата - "дудка малка, шушка малка, у-тю-тю! " Или "тя е майка, колко ли гърла храни..." . Въобще има си принципи човекът - жените (женските) трябва да се глезят, а мъжкарите - да се възпитават строго, за да се оправят сами! Всякакви ги има... Но защо ли тази теория за глезенето не се отнася и за съдружничките?!
Така или иначе, решихме кученцето да е момиченце, взехме си го от развъдника. По някое време гледам - съдружникът е умислен. Накрая изплю камъчето - "А бе ти сигурна ли си, че е женско? Виж какво има там - прилича на ..." Завряхме и двамата носове на "самото място", но нали не му разбираме! Играли сме си с много кучета, но вродената ни скромност не позволява да се заглеждаме какво имат между краката. Ами сега?
В разгара на дискусията "това Линда ли е и Линдън?" пристига едно момче да ни оправи Интернета. Става въпрос за кучета, той се удря по гърдите - имал хъски, имал самоед, въобще - разбирач! Иван скача, домъква Линда, хваната за предните крачета, и му я тиква под носа - "Това женско ли е?" Разбирачът отсича - мъжко е!
Започва оперетата.
Аз - "Но тя пишка клекнала като момиченце!"
Иван - "Като са малки, те всички пишкат така - момченцата вдигат крак като пораснат!"
Аз- "Но тя има цицки!"
Иван- "И какво от това? И аз и си имам (вдига фланелката си, за да ги покаже)
Предадох се и излязох от стаята. Като се върнах, "разбирачите" бяха стигнали до ново решение - май е женско, щом няма .... мъдурки!
След няколко дни съдружникът подметна между другото "Ако излезе момченце, няма да го връщаме. Все пак това се е нашето кученце, все едно какво е..." Не знам къде отидоха теориите...
За членовете на фен-клуба на Линда - спокойно! Срам - не срам, зададох въпроса ребром на ветеринара. Той ме погледна много странно, вдигна Линда за предните крачета и отсече - "МОМИЧЕ".
Въобще - аман от разбирачи!
Публикувано: 05 August 2007 - 12:44 PM
Вики, молбата ти е изпълнена! 1super разглеждах дълго снимките на малкото Вики b) c) докато избера най-достойната - която:той спи мноооооооооого умилително, завит в одеалце w) w) - за представянето му в обществото - т.е. - на страниците на встник b)
rimela, ако не почнеш да събираш "материалчетата", които пишеш за Линди, ще го направя аз и ще издам книжка b) b) b)
Публикувано: 05 August 2007 - 02:07 PM
Прикачени файлове
-
100_0030d.JPG (30.59K)
Брой сваляния: 56
Публикувано: 05 August 2007 - 02:08 PM
Прикачени файлове
-
100_0042.jpg (58.7K)
Брой сваляния: 58
Публикувано: 05 August 2007 - 02:09 PM
Прикачени файлове