ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 10 December 2007 - 08:51 PM
Публикувано: 10 December 2007 - 09:12 PM
А иначе днес съм доволна от себе си, защото вече "й хванах цаката" на тази глезла по един глупав, но досаден проблем - не можех да я прибирам от двора! Прави ми се на "храстче"! Е, идва, като повиша тон, но не мога да кряскам под прозорците на хората! Бях се видяла в чудо - принудих се да я водя на повод в ограден двор за смях на минувачите! Е, измислих го - сетих се какво казваше навремето баба ми: едно дете, за да слуша, трябва или да го набиеш, или да го излъжеш. Да го биеш - не е работа, значи трябва да го залъжеш с нещо. "Нещото" в случая е малка жълта топка за тенис, любимата й играчка - аз я хвърлям, тя ми я носи... Ами слагам си я в джоба, вадя я, когато дойде време за прибиране, подхвърлям я от ръка в ръка - и това малко дяволче я зяпа като хипнотизирано и - хоп, троп, тихо и кротко се прибираме. Естествено, накрая й я давам да поиграе с нея и всички сме доволни. Де да се решаваха така просто всички проблеми! Сега ме е яд, че толкова време не се сетих...
Публикувано: 10 December 2007 - 09:18 PM
Немския шпиц - померан задържа и на тях им се махат всички млечни само с оперативна намеса.
Това зная от опитни развъдници на мителшпиц ;)
Играе й се на малката затова не иска да се прибира.
Но щом сте й "хванали цаката" какво по - удобно за Вас ;)
Публикувано: 10 December 2007 - 09:18 PM
Публикувано: 10 December 2007 - 09:22 PM
Запазила съм млечните на голямото ми куче.
Смятах да сторя същото й с тези на шпицонето.Но батко Алекс реши друго..Събирах ги в една кристална купичка и веднъж големия се добра до нея, метна един език вътре и ..обра всички събрани бейби зъбенца и ги глътна на мига. ;D
Публикувано: 10 December 2007 - 09:36 PM
Дури, ти си писала неведнъж, че истинската козина на шпица израства след 9-тия месец. Не знам тогава какво е това, с което се боря да вчеша сега - не е бебешки пух, ама май не е и козина с подскосъм! Опитвам се да я реша, но май нищо не правя - гребените с по-едри зъби само я рошат, а с пуходерката сме до никъде! Ако ме посъветвате как да действам - ще снимам и представя една вчесана Линда!
Публикувано: 10 December 2007 - 09:43 PM
Сега не е момента за пуходерка.Тя се ползва САМО в периода на линеене и то много внимателно.Аз ползвам четка тип "гребло" със завити краища.Зад ушите и гащите сресвам с метално гребенче.
Козина търсим като стане поне на годинка.
Оформя се до втората, даже третата годинка, първото истинско линеене е във втората годинка.При линеенето - тогава ползваме пуходерка, много бавно, внимателно..
Засега само с четка и гребенче.
А!Още нещо важно : реши се винаги в посока обратна на растежа на косъма. ;)
Публикувано: 10 December 2007 - 09:53 PM
Публикувано: 10 December 2007 - 10:00 PM
Не е невежество, и аз не знаех.
Много важно е да се реши "наопаки"
преди време ползвах грумър, който го решеше "на път"
( имам й снимки)дори миналата година за изложбата
"Златната огърлица" бе сресан именно по този начин, но тогава бях толкова болна, че..Нямах сили да се занимавам с къпане, сушене, разресване и оставих нещата така.Даже мой близък ми каза( за него бе комплимент!):"Брей как е сресан добре!На абсолютно равен път!Браво!" ;D
Публикувано: 10 December 2007 - 10:39 PM
А относно ресането, Арес не е много фен, но няма избор ;D, особено сега когато се поскубва и целите сме в косми. Сутрин преди да изляза си режа лента скоч и си обирам космите от дрехите ;D
Аз също ползвам двуредно гребло с въртящи се зъбчета, според мен така ресането е по- лесно и за мен и за него, а за щпицарките, дупето и слабините ползвам двустранен гребен, от едната страна е рядък а от другата гъст. Много са ни от полза. Все още не съм купила пуходерка (май беше). Дуричка, хубаво ли е да се реши с такава? Аз не знаех, ама ако е добре за козината ще му купя.
Ако знаете какъв е изобретателен и нахален. Ходя си аз в къщи с наръфаните чехли щото нямам време да отида да си купя нови, а той циркаджията легна до мене и започна непоколебимо и спокойно да си ги ръфа отново. Такова нещо не беше правил до сега. Обикновено прави бели когато нас ни няма, но вече май иска публика ;D
Поздрави и целувки на всички :wub: :wub: :wub: :wub:
Лека вечер
Публикувано: 10 December 2007 - 10:50 PM
Четка за разресване
GRO 5946
10,20лв.
Луксозна пластмасова четка за финно разресване и придаване на обем.Подходяща за дългокосмести кучета средни породи.
Ето отдолу и гребен подобен на този, който аз ползвам.
Гребен GRO 5864
8,85лв.
Двуредов луксозен гребен за кучета от малки, средни и големи породи със средна и дълга козина.
Подходящ за животни както с поддържана козина без сплъстявания,така и за по сплетена козина.
Можеш да си вземеш й този гребен:
CAMON - антистатичен гребен
5,95лв.
Метален гребен за основно разресване на кучета със средна и дълга козина.
Подходящ както за поддържана козина така и за по сплъстени участъци.
За основно разресване от основата на косъма.
Премахва мъртвите косми и намалява тяхното отделяне във вашия дом.
римела, какво си ползвала досега?Какъв тип гребен, четка?
Публикувано: 10 December 2007 - 11:40 PM
Дури, мерси за бързия и точен отговор. Ако може да задам още един новобрански въпрос - кучетата имат ли "зимна" и "лятна" козина, или е еднаква през всички сезони?
Публикувано: 10 December 2007 - 11:58 PM
През лятото бая опада подкосъма..Есенно време се сгъстява.
Какъв козиновалеж беше тва лято, мамаамияяя! :samoubiec:
Направо..навсякъде имаше косми.В кафето ми, в чашата със сок, по устните ми, по миглите ми!Навсякъде ;)
"Няма да казвам за колко взех чувалче Роял-канин" кажи никой няма да се смее!
;)
Публикувано: 11 December 2007 - 12:19 AM
Благодаря ти за отговорите, спокойна нощ и успешен вторник!
ПП За "Роял канин" - на цената, на която умните хора си го поръчват по Интернет с доставка до дома барабар с подаръка, а такива като мене си го влачат на ръка, така че след това могат да си чешат коленете, без да се навеждат! :P

Вход

Горе
Цитиране +