ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 12 December 2007 - 04:01 PM
Арес и той ви изпраща снимки в знак на благодарност! :wub:
Публикувано: 12 December 2007 - 05:53 PM
Публикувано: 12 December 2007 - 06:03 PM
Роден е на 20 май 2006г.взех го лично от развъдник "Тита Зелин" Ботевград ( собственик Христо Кънчев).
Беше сам в кучилото.
Бяха се родили две, едното починало и така аз се сдобих с Волф.
Сега като пиша това се връщам назад в спомена, който не е така далечен и ми става драго..
Помня как не спах цяла нощ( буквално!) преди да тръгнем от София за Ботевград.
Как ми го извади от клетката жената на Христо и погрешно му викаха"БЕТО".
Бяхме се разбрали по телефона за името му, но те запомнили, че ще се казва Бетовен.
И оттам си му викали близо два месеца Бето.
Помня как като ми го подаде той се сгуши в мен, дъха ми спря, а сърцето ми щеше да се пръсне от вълнение.
Помня колко мъгливо, студено и влажно бе времето тогава, а на мен ми се струваше, че съм на Острова на Съкровищата!
Помня колко си го хареса моето голямо куче, как го прие и станаха първи приятели от пръв поглед, от първото подушване.
Впрочем аз се сдобих с Волфата заради Алекс.
Исках да си има дружинка в игрите.
Да има с кого да си говори на неговия си, кучешки език и да палува щастлив..
Е..сбъдна се.
И макар, често да се карат, лаят и сборват заради въжетата за дърпане, или някоя играчка, или кого да изведа първи - те са и си остават истински приятели.
И наистина много се обичат..
:P
Публикувано: 12 December 2007 - 06:12 PM
Арес съм ви казвала,че ми е подарък-причината да го получа беше,4е имах известен период от време много силно развита страхова невроза с депресивен характер,вследствие от един много голям обир,който преживях....и наред с медикаментознто ми лечение,получих Арес,който ми помогна да се излекувам напълно :yahoo:
Публикувано: 12 December 2007 - 06:37 PM
Аз пък се бях зарекла някога да си взема голямо куче, да лае, да респектира като вследствие на едно нападание над мен преди няколко години.
Една зимна вечер се прибирам от работа, пътьом си взех някакви хот- доци и кафе с мляко от близкото магазинче.
Беше 20ч.вечерта, снега хруптеше под обувките ми.
Бързах да се прибера при булонката си.
16 години си гледах момче болонка Еди се казваше.
Бързах да го изведа навън.
Пред блока зад мен усетих човешко присъствие.
Извърнах се и в мрака видях смътно непознат мъж, млад, около 30 годишен, с нахлупена плетена скиорска шапка.
Веднага придобитото ми недоверие и параноя се разбудиха.
Ще вметна само, че не веднъж съм нападана..
Отключих вратата на входа, той застана зад мен в очакване да влезем заедно.
Веселото ми изражение веднага се смени с мрачно, даже ..заех вътрешно "бойна позиция".
Стрелнах го с няколко коси, отблъскващи погледа.
Интуицията ми отново не ме излъга..
Вмъкна се във входа след мен.
Спрях се до пощата симулирайки, че ще я проверявам макар да го бях сторила на излизане
(а и добре знаех, че вечер никой не разнася сметки!).
Оня застана край мен правейки се, че търси из джобовете си ключовете..
Погледнах в празната пощенска кутия, заключих я чинно и с мрачно изражение тръгнах да се изкачвам по стълбите на блока към квартирата си.
Точно като във филмите..
Сбъднат кошмар.
На площадката преди да си стигна до 2 - рия етаж осветлението угасна..
Той бе зад мен.
Нахвърли ми се, провря гадните си ръце между краката ми и ме притисна похотливо.
Залепи ме до стената.
Аз се извъртях, измъкнах се от извратените му лапи, изтичах напред, напипах трескаво ключа за стълбищното осветление и се развиках колкото ми глас държи..
Той скочи напред, към мен, нахвърли ми се и аз го заблъсках с торбичката с хот - дога.Така го заудрях, че си счупих жестоко един нокът, до средата на живеца..
В един миг той се спря, извърна се и хукна по стълбите надолу.
Спря се на площадката и ме загледа с ужасен, гаден поглед.
..
Никой не излезе да види какво става.
Никой не ми се притече на помощ.
Все едно се намирах в пустиня.
Бе 20ч. вечерта.
Благодаря ти Боже, че не носеше нож или друго оръжие!
Прибрах се треперяща, разплакана, влязох вътре и паднах на земята..
Едвам набрах номера на мой близък и заекваща му разказах през плач какво ми се е случило.
От тогава се зарекох, че някога ще си взема голямо куче.
Да ме пази.
И това се сбъдна.
Публикувано: 12 December 2007 - 07:07 PM
Сега вече има кой да те пази!!! :wub:
Публикувано: 12 December 2007 - 08:28 PM
Публикувано: 12 December 2007 - 08:40 PM
Здравей римела!
Не се ядосвай, моля те..Само я пази от две неща:агресивни шофьори на префучаващи като на формула автомобили и машинно масло ( и прочее авто - смазки) но не заради прекрасното й кожухче, а заради доброто й здраве ;)
Оо кой си има вече нови грууминг четки, а?
Ха да са ти честити и да си решиш красавицата с кеф :P
Публикувано: 12 December 2007 - 08:45 PM
С нетърпение сядам на компа и си отварям любимата тема. Май обще взето вече живея с вас и макар, че познавам само Дури някакси ми е много добре с вас и вашите кучовци. Тази вечер за пореден път си направихме вечерната разходка с нашите приятели - останалите кучета от компанията. Арес е най- малкия между тях, но как лае - ушните ни миди започват да вибрират ;D Дори тази вечер с момичетата решихме да се запишем дружно на самба. Абе това кучкарите, към коите се числя и аз са голяма работа. И май ще се заформят за в бъдеще доста женски партита, което си е направо супер.
Продължаваме да чакаме снега, за да се наиграем на воля. Писна ни тази кал и вода по поляните. А и ще го водим на Рила за Нова Година и искрено се надявам да има сняг, за да се забавляваме истински заедно.
Вчера и днес нямаме поражения в къщи и направо съм щастлива, свещичка ще ходя да запаля, дано продължи така и за напред.
Желая лека вечер на всички и много целувки от мен и Арес :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 12 December 2007 - 08:52 PM
Здравей Иве.
Разсмя ме с пасажа" свещичка ще паля".
Много се радвам, че с Арес сте добре.Браво за самба - курса!
Една от мечтите ми е да се запиша за латино - танци.
Хем ще се понауча да танцувам, хем ще подържам добра физическа форма, хем ще си общувам с нови хора..
Но..това остана засега в мечтите ми.
Иначе имам близък, който е танцьор и е близък с Алфредо Торес.
От него зная, че преди имаше курсове някъде на бул."Витошка"водени от черния секси - дявол - Алфредо.
Не съм си забравила и тази мечта и някой хубав ден и това ще стане..;)
Абе много сте стиснати вий бре!
Как една - едничка снимка не ви се намери да огреете темата ни тая вечер!
Публикувано: 12 December 2007 - 09:11 PM
Аз просто губя надежда! Днес трябваше да ходим тук-там из града и решихме да вземем и Линда. Замислих се, че може би не я разхождам достатъчно и за това беладжийства в къщи. Е, та тя бесня по улиците, все едно е държана вързана на синджир! Иван я водеше на повода, той е със солидна комплекция, а по едно време имах чувството, че ще го повлече! Щеше да се удуши с каишката си - все едно не знае, че е на повод, тича срещу колите, не чува нищо! А боя си изяде след третия найлон от кренвирш, който извадих от устата й в ръкопашна схватка - хората се спираха да ни гледат!
Дури, днес си взех четка и гребен от типа на твоите, пробвах ги - е, нищо общо с това, с което се мъчих до сега! Та се надявам скоро да ви представя малката разбойничка след грууминг-сесия. Нали знаете стария виц - "Сине, да е поне хубавичка, щото те всички жени са проклетийки!" ;D
Публикувано: 12 December 2007 - 09:27 PM
Аз пък трябва да къпя господинчото за Коледа, няма да посрещаме 2008 - ма мърляви я!
Обаче сме в очакване на снимки на вчесаната красавица Линдии :P
Айде черпя ви още една готина снимка на куче от нашта порода от развъдник "Spilmah"
German Spitz & Sighthound Show Team!
"Баба Меца - ларж" ;D
Публикувано: 12 December 2007 - 09:59 PM
Римела, не вярвам да се е кротнал, най- вероятно му е омръзнало за сега де, да му се караме постоянно. Но въобще не си и помислям, че ще спре да прави бели. Щом дори когато през деня го карцирам в коридора пак намира какво да направи. Но какво щеше да е без тях, пълна скука. Така, че добре че ги има
Целувки на всички :wub: :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 12 December 2007 - 10:14 PM
Публикувано: 12 December 2007 - 10:24 PM
Публикувано: 12 December 2007 - 10:29 PM
Вчера заразена от неговия нестихващ ентусиазъм "НА РАЗХОДКА!Хайде!Бързай да бързаме!"му бях закопчала с нашийничето едното уше.
И се чудя що се спира и се чеше, па току видях какви съм ги свършила.. ;D
Та преди да излезем положихме наново нашийника без да "закопчаваме" с него сладките ушленца :P
римела ти се справяш перфектно с нея мога само да те поздравя за здравото, красиво и жизнено кученце, което отглеждаш! :drugarche:

Вход

Горе
Цитиране +