ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 02 January 2008 - 11:33 PM
Не, обикновена. Не я свалям, когато е в къщи, а може би трябва?! Лошото е, че тази глезла приема всички манипулации по нея - слагане и махане каишки, поводи, ресане, миене лапи и т.н. като повод за игра и веднага предлага "бартерна сделка" - ще стоя мирно, ако ме разрешиш да те гризкам! Е, става една ... Накрая само взимам вестника в ръка ... и тя става кротка като агънце! ;D
Публикувано: 02 January 2008 - 11:37 PM
Ами по начало като си е у дома кучето е добре да си му е свободно вратлето..Каква работа ти върши да седи с нашийниче вкъщи..
Но както ти си прецениш у вас - ти си Господ, аз мога да си позволя само да кажа какво си мисля или зная по някой въпрос.
:P
Но както ти си прецениш у вас - ти си Господ, аз мога да си позволя само да кажа какво си мисля или зная по някой въпрос.
:P
Публикувано: 03 January 2008 - 12:06 AM
Мони когато аз подбирам нашийник и повод за кучетата си въпроса не е какво на тях ще им е удобно, а кое е практично, здраво и надеждно.
Кое ми позволява добър контрол върху животното.
В този ред на мисли абсолютно никога до сега не съм влагала пари в нагръдници.
За мен те не са нужни по две причини:не изпълняват добре функцията за добър контрол върху главата на животинката и в случая с шпица му притискат козината на по- голяма площ.
Освен това никое от кучетата ми не е впрегатно куче, не са куче за теглене на шейна, макар шпица да е северна порода.
Щом Айс е свикнал от малък да се води на нагръдник - ами значи на него най - удобно ще му е да си е с него.;)
Та така.
Всеки би следвало познавайки кучето си сам да подбере най - удачния вариант за повод и нашийник.
Мога и още да коментирам, но едвам гледам..
Кое ми позволява добър контрол върху животното.
В този ред на мисли абсолютно никога до сега не съм влагала пари в нагръдници.
За мен те не са нужни по две причини:не изпълняват добре функцията за добър контрол върху главата на животинката и в случая с шпица му притискат козината на по- голяма площ.
Освен това никое от кучетата ми не е впрегатно куче, не са куче за теглене на шейна, макар шпица да е северна порода.
Щом Айс е свикнал от малък да се води на нагръдник - ами значи на него най - удобно ще му е да си е с него.;)
Та така.
Всеки би следвало познавайки кучето си сам да подбере най - удачния вариант за повод и нашийник.
Мога и още да коментирам, но едвам гледам..
Публикувано: 03 January 2008 - 12:13 AM
Ами аз се чудя дали да не му купя каишка за врата,но тои не е свикнал и от начало ще се дърпа поне така мисля.Лятото когато бяхме на село понякога го завръзвахме на една каишка за врътлето и се опитах да го водя на тази каишка,но той се дърпаие!? :- И затова искам да се консултирам какво ще е по добре.А и малко ме е страх да го водя с каишка за врата имам чивството ,че каишката ще се скаса и тои ще побегне и няма да мога да го хвана ,тъй като почти не го пускам да тича на воля само когато беше малък. :( Поздрави :wub:
Публикувано: 03 January 2008 - 05:10 PM
Цитат
Да станал е голям шишко вече е почти 7кг а няма 5месеца.И започна да си сменя зъбките.

Вход

Горе
Цитиране +