ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 02 January 2008 - 09:59 PM
Как се справи с кучетата си при тези идиотски канонади по празниците? Аз просто полудях...
Светле, не се притеснявай от това, че може да го оставят навън - нашият "бащица" Чапи (Лъки) си живее в двора и си е добре. Е, трябва къщичка, разбира се...
Публикувано: 02 January 2008 - 10:06 PM
Виж я на снимката каква е крехкичка и нежна.
Куче свикнало всред хора, край тях, вътре не го виждам да живее спокойно и добре по дворищата..
Особено шпиц.Те са така привързващи се, чувствителни, че..
Дано не се налагат подобни крути мерки.
**
Проблем с гърмежите и канонадите имам само с голямото куче.
Малкия е стабиларка.Ако не е батко му да лае като луд( страхова агресия)няма да обърне грам-внимание!
Мислех си някак, че като взема за второ куче стабилно, с ясен произход ще повлияе на големия нЕкак си ама става точно обратното..
Та обобщено за мое съжаление големия го"слагам да спи", а малкия не са му проблем трясъците около празниците.
Публикувано: 02 January 2008 - 10:12 PM
Много е сладка на живо, много смотано са я подстригали, но е чаровна, ще се разхубави. Ами докато съм наоколо, няма да позволя да живее зле, тя много обича да гледка из двора, днес в най-големия студ все стоеше до вратата да й отворим да излиза...Е, нежна е и не знам дали ще издържи напролет на двора, но ще решим. Мен ми се иска главно да е в къщата, а примерно когато имат гости и не искат да им се пречка, да я пускат да тича на двора, не искам да стои там постоянно... Между другото е много лакома, чуе ли някакъв звук(все едно някой разпечатва бонбон или нещо такова) се втурва и си върти опашката, постоянно е гладничка.
Публикувано: 02 January 2008 - 10:32 PM
Тая вечер ми е особено "шпиц" настроението голямо забавление из форумите и готини вести в нашата си темичка.
Нали знаете, че шпицовете са кучета- веселяци, усмихнати кучета затова казвам това по- горе ;)
Та!Гаджето ти й подава парченце кашкавал, а ти дебнеш на спусъка и щрак!
Айдее готово!Дай насам новите снимки ;D :P :wub:
Публикувано: 02 January 2008 - 10:40 PM
Аз съм от Горна Оряховица, а той от Лясковец. И двете са малки градчета до Търново, близо сме един до друг и често се виждаме(засега). Да, май ако я примамя с храна, по-лесно ще я шракна, иначе не я свърта ;D Ама много ми е интересна, изправя се на предни крачета и зяпа през прозореца, какво толкова гледа...не ми е ясно, ама голяма мечтателка ще излезе ;D Като я снимам пак, ще слагам снимки.
Волфи как е?
Публикувано: 02 January 2008 - 10:58 PM
Дано всичко се нареди добре с малката Бони. А за кашкавалчето ... хитро! :P
Публикувано: 02 January 2008 - 11:02 PM
Пускайте снимки на вашите кученца, много са хубави и много им се радвам! Аз се махам засега, че имам да пиша тема, утре съм на урок. Целувки и лека нощ :blink:
Публикувано: 02 January 2008 - 11:04 PM
Това луканка, фъстък, шунка, бадемче, всякакъв вид саламче, филенце - гаранция работи безотказно, даже би било много симпатично да си снимате шпица на 2 крака.
Но за целта ви трябва не само куче - циркаджия, а й асистент дет ще му привлича вниманието.
А ако и това не помогне гушнете кученцето и нека асистента ви направи снимки ;)
Айде дайте някоя снимка само си лафиме па на среща - нищА! :(
Публикувано: 02 January 2008 - 11:33 PM
Публикувано: 02 January 2008 - 11:37 PM
Но както ти си прецениш у вас - ти си Господ, аз мога да си позволя само да кажа какво си мисля или зная по някой въпрос.
:P
Публикувано: 03 January 2008 - 12:06 AM
Кое ми позволява добър контрол върху животното.
В този ред на мисли абсолютно никога до сега не съм влагала пари в нагръдници.
За мен те не са нужни по две причини:не изпълняват добре функцията за добър контрол върху главата на животинката и в случая с шпица му притискат козината на по- голяма площ.
Освен това никое от кучетата ми не е впрегатно куче, не са куче за теглене на шейна, макар шпица да е северна порода.
Щом Айс е свикнал от малък да се води на нагръдник - ами значи на него най - удобно ще му е да си е с него.;)
Та така.
Всеки би следвало познавайки кучето си сам да подбере най - удачния вариант за повод и нашийник.
Мога и още да коментирам, но едвам гледам..
Публикувано: 03 January 2008 - 12:13 AM