Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#6212 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2008 - 07:12 PM

Видях..Не знам..Просто нямам думи.В крайна сметка можеше и аз да съм на ваше място, нали така? Приемам вашите случаи твърде лично и емоционално, но такава съм си аз, за зло или добро.
Еей момичета айде в четвъртък в кафене "Ибис" да пием по нещо, а?
С римела вече се уговорихме, София ако не си във Варна, а в гр.София и имаш желание да се видим - заповядай!
На колко стана Нера, разкажи нещо за нея, каквото се сетиш.
Много е сладичка на снимките, благодарим ти, че ни зарадва с тях.
Дури

#6213 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 07:14 PM

Jadi=Данина
Беше коректна с това, че ми писа и съм наясно относно произхода на кучето си... преди това ми разправяха врели-некипели.... Какви са отношенията им с развъдчика, само тя може да каже!

#6214 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 07:14 PM

B)

#6215 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 07:19 PM

Цитат

На колко стана Нера, разкажи нещо за нея, каквото се сетиш.
Много е сладичка на снимките, благодарим ти, че ни зарадва с тях.
Дури

На 22.11.07 стана на 1година!
Мерси за поканата, но вече съм за постоянно във Варна. В София вече ще идвам на разходки само  ;)

#6216 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 07:25 PM

sophiepp във Варна има и други шпицове, ако искаш можеш да се свържеш с тях и да си правите шпиц - разходки.
В нашата тема това е МаркизаСилв с Арес.
До колкото знам, mon4enceto също е от там.
Светла ( seska) с малките шпицове и помераните също живее в морската столица.
Дано се оправят нещата с тези прословути родословия и никога повече да няма подобни некоректни случаи.

#6217 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 07:35 PM

И отново из темата ни тук..

Немски Шпиц- Мител

ГРУУМИНГ

Ако не решите шпица си, козината ще се сплъсти, особено зад ушите и по космите на задните крака и опашката.

През повечето време ежедневното сресване обратно на растежа на козината е всичко, което ви трябва.

Ако решете в посоката, в която козината расте, вие само ще пригладите горния слой, а останалото отдолу ще се сплъстява.

Докато ресането в обратна посока служи на две цели: прониквате дълбоко в козината и подсилвате типичния за породата щръкнал ефект.

Когато кучето се скубе, решете го поне два пъти дневно.
Ще трябва да решете по-старателно и преди изложби.

Ще ви трябва четка от истинска четина (тези, които се продават за хора са подходящи, но ви трябва истинска четина, не найлон) и метален гребен с гъсти зъбци от едната страна и по-редки от другата.
Полезни са също триминговъчни ножици и ножица за нокти.

Не забравяйте, че добрият груминг не означава само да поддържате кучето чисто и спретнато, но е и вид масаж.

Поставете кучето на твърда, нехлъзгаща се повърхност кухненската маса с парче килим върху нея ще свърши чудесна работа.
Свикнете кученцето си да стои и да бъде ресано по малко всеки ден- да свикне с процедурата.

Режете по малко от ноктите му всяка седмица, също за да свикне, че това не боли.

За сериозно ресане, разделете козината на участъци, като решете в посока обратна на растежа на космите.
Гребенът ще ви трябва само когато кучето се скубе .

Внимавайте, когато разресвате сплъстяванията, защото ако дърпате и опъвате, кучето ще намрази целия процес.

Ако не можете да оправите сплъстения кичур, най-лесното е, разбира се, да го отрежете.

Ако кучето ходи на изложби, това трябва да се прави незабележимо и много внимателно, което не е лесно.

Напомням ви, че ако кучето е изложбено, изобщо не трябва да му позволявате да се сплъсти!

Никога не къпете скубещ се немски шпиц това ще накара мъртвата козина да се сплъсти незабавно.

Иначе банята от време на време няма да навреди, но ако къпете кучето прекалено често, козината ще изгуби блясъка си и правилната твърда текстура.

Ако кучето се отглежда в апартамент също рядко се нуждае от къпане.

Ако показвате кучето на изложби, подрежете козината по лапите и излишните косми около пръстите.
Можете да разредите и козината под скакателната става.
За целта дръжте ножицата паралелно на костта (т.е. вертикално) и режете надолу.
Ако режете настрани, ще оставите следи от стрижане.
Не е позволен друг вид триминг, нито би трябвало да е необходим.
Ако кучето има проблем със слъзните жлези и светла на цвят козина, космите около очите ще се оцветят неприятно.

Няма козметични средства, които да сложите в последния момент и средствата, които се продават срещу оцветената козина, по мое мнение не работят.
Действа например вазелин, но трябва да се използва през цялото време.
Намажете го леко под окото, вечер и сутрин, в посока на растежа на козината и по този начин сълзите ще капят върху мазнината, вместо върху козината.

В резултат оцветяването драстично намалява.

Ноктите могат да се режат от ветеринар, ако се притеснявате вие, но ако са бели това всъщност не е проблем, особено ако внимавате.

Ако погледнете нокъта срещу светлината, ще видите розовия живец съвсем ясно.

Той трябва да бъде избягван на внимателно, защото ако го отрежете не само ще нараните ,но може да стреснете шпица от тази процедура.
Използвайте подходящи клещи за нокти(от зоомагазин), не обикновени ножици, и не режете толкова високо, че да докоснете живеца.
Черните нокти са по-трудни, защото живецът не се вижда.
Тайната е да режете по малко и често.

Някои кучета с удоволствие стоят на масата, други в скута ви.

Някои изобщо не харесват процедурата, в който случай ще ви трябва опитен човек за рязане на нокти, докато вие държите кучето.

Не забравяйте допълнителните пръсти.

Много разходки по твърда настилка помагат ноктите да се изтъркват, но ако ги оставите да пораснат прекомерно, се изкривява цялата лапа."
Тони Крос развъдник Elhamra "превод Елена Павлова,редактор Дури

#6218 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 January 2008 - 07:37 PM

Цитат

Jadi=Данина
Беше коректна с това, че ми писа и съм наясно относно произхода на кучето си... преди това ми разправяха врели-некипели.... Какви са отношенията им с развъдчика, само тя може да каже!
sophiepp Нера сте я взели от тази Jadi=Данина или не съм разбрала?Ако е така може ли да ми кажете  какво ви е казала като сте взели Нера? Поздрави :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6219 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 07:40 PM

Много мителшпицове  виждам във Варна(конкретно в Чайка), в нашия блок има още 2- един женски, мисля че не е младо куче, защото е много уравновесена и послушна и един мъник-мъж(трябва да е порастнал вече), но не познавам собствениците им. Отделно има една жена, която виждах няколко пъти от балкона докато беше топло с двойка(мъжки и женски, мисля) красоти! ...сресани, бели.... :blink:

#6220 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 07:48 PM

Цитат

Цитат

Jadi=Данина
sophiepp Нера сте я взели от тази Jadi=Данина или не съм разбрала?Ако е така може ли да ми кажете  какво ви е казала като сте взели Нера? Поздрави :wub:

Въпросната Данина ги беше оставила при нейна позната(или не знам каква точно) да се продават чрез частна обява(не от името на борсата) и когато искаш да видиш поне един от родителите ти се казва, че за съжеление, собственичката на кучетата заедно с родителя е заминала в провинцията заради смъртен случай и е оставила малките при нея, а тя ако може да продава.... звучи много объркано, но + дете с теб, за което е кучето и многото и странна инфо в момента не се замисляш много много, но след ден два една лампичка започва да свети.......
Това е накратко. Доста назад във тематаПреди стр.200 може да намерите това, което съм писала към момента

#6221 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 07:59 PM

"Много мителшпицове  виждам във Варна.."

Хехех дошла е "Ерата на Мителшпицовете" ;D
Живи и здрави и много засмяни това е най - важното.
:blink:

#6222 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 08:14 PM

Здравейте!!!
Вече имам време да пиша и съм безумно щастлива. Много страдах от факта, че съм заета и само на бързо хвърлях по едно око на това, което пишете. За инфо Арес е добре и се радва от всякъде на снега. Вместо аз да кажа, че си имам куче, той сигурно си мисли, че си има стопанин, който да развежда ;D ;D ;D ;D Но това е положението. Така както разбирам сте добре и сам много щастлива и ви поздравявам :wub: :wub: :wub:
Желая ви приятна вечер :wub: :wub: :wub: :wub:
Ива и Арес
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#6223 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 08:24 PM

Здрасти Ива81 и Арес.
Айде в четвъртък от 20ч. в "Ибис"?
Там ще е rimela, ще се радвам да се съберем повече хора от нашата си тема и да се поздравим с наздраве на живо.
Какво ще кажеш?  :wub:

#6224 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 08:25 PM

Нали знаеш, че аз съм винаги "ЗА". Ще дойда и то с голямо удоволствие. Ще ми е приятно да се видим отново и да си побъбрим, но този път без Арес ;D
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#6225 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 January 2008 - 08:26 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Jadi=Данина

Въпросната Данина ги беше оставила при нейна позната(или не знам каква точно) да се продават чрез частна обява(не от името на борсата) и когато искаш да видиш поне един от родителите ти се казва, че за съжеление, собственичката на кучетата заедно с родителя е заминала в провинцията заради смъртен случай и е оставила малките при нея, а тя ако може да продава.... звучи много объркано, но + дете с теб, за което е кучето и многото и странна инфо в момента не се замисляш много много, но след ден два една лампичка започва да свети.......
Това е накратко. Доста назад във тематаПреди стр.200 може да намерите това, което съм писала към момента
Когато аз харесах Айс по обява звъннахме по телефона да питаме жената дали има в момента тези кучета,тя ни каза ,че са останали 2мъжки.На следващият ден отидохме да ги видиме и харесахме Айс(той беше малко по малък от брат му),но трябваше да пътуваме за провинцията и го взеххме на 3 ден.Разпитахме жената как трябва да се гледа и ни каза всички подробности.Попитахме я дали можеме да видиме родителите(дори и на снимка),тя каза,че няма начин и ни го даде за мини шпиц,но се оказа среден шпиц.Бях с баща ми и сестра ми когато го взехме,но....Мен не ме е яд,че е среден шпиц,а защото ме излъга,но въпреки това аз много си го ОБИЧАМ :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6226 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 08:29 PM

Ей това е приказка Ива!
Супер си!Аз ще взема апарата  да си направим общи снимки, искате ли?
Ех, че ми стана драго  :wub: :wub: :wub:
rimela има ли възможност да доведеш Линда да я зърнем на живо?
И да й направя снимчици  ;)

#6227 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 08:30 PM

Много ясно, че искам. Ще си прекараме екстра, сигурна съм. А и ще имам възможност да се започная с Римела, което си е супер - да познавам още един шпиц - стопанин :P
User's Signature

Качена снимка

#6228 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 08:34 PM

Зависи дали ще й намеря подходящи гащи! ;D Моделът, дето го показа тук, е секси, но дали имат на цветчета? Или цвят "шампанско"?

#6229 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 08:34 PM

Дааа!  :yahoo:
И въобще нека се чувства поканен всеки фен на мителшпицовете, и изобщо на северните кучета!
Пазете едно место за мен, ей!
Иих ся се замислих, че ако нямаше да идвам директно от работа щях да взема Волфганг да го видиш отблизо, че на изложбата на 18.11.07г. не дойде да го погалиш, да попълним пропуска.
Добра душичка е той.Не хапе.Ихии!  :P ;)
rimelaa с гащички или не молим те доведи ни яяя..Моля ти се, моля ти се, ама много те моля  :yahoo:

#6230 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 08:45 PM

Дури, тя моята не е за заведение - ще вдигне всичко на главата си! А представяш ли си като тръгне да преджобва наред и да измъква на хората кърпичките от джобовете! ;D Обича и да развързва връзките на обувките. Току-що ми наръфа цигарите  :sos: Ще ни изгонят от там за нула време и ще станем за резил! Още имаме да се възпитаваме... :'(

#6231 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 08:54 PM

Тъкмо повод да свиква с непознати хора и кафе - обстановка!
Ще е забавно, доведи я, де моля те.. :'( :(
Никой няма да я изгониии!
Питай Ива как се радваха на Арес.
:wub:

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • 314
  • Последна »