ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 23 January 2008 - 12:14 PM
Относно лаенето,аз нямам проблеми с Арес,но една моя позната от Торонто имаше подобни проблеми и купи каишка която при всяко лаене,впръскваше някаква течност и кученцето спираше....до колкото знам така си реши проблема.
Публикувано: 23 January 2008 - 12:21 PM
Добре дошли на новите потребители в темата ни.
Относно лаенето при немските шпицове (в случай, че някой наистина се интересува ще напиша мнението си)..
Немския шпиц е куче - пазач(watch dog) селектиран да обажда с лая си на стопаните си за всяко подозрително нещо около неговия имот, ферма..
Ползвали са го да пази товарни вагони с ценен товар, да облайва, да е на щрек - и кучето от тази порода наистина е такова.
Когато куче от тази порода се отглежда и живее в градски условия, в апартамент, то тогава стопанина му трябва да положи усилия да го възпита за да може да контролира естествената му, породна особеност" да обажда", да лае.
Не препоръчвам нашийници с ток, нашийници с химия и всякакви такива дистанционни, пасивни методи за справяне с нежелан лай в градски условия.
За мен това е форма на насилие.Отказ да се занимаеш и обучиш животното си на нещата, които желаеш да прави.
Незаинтересованост какво е немския шпиц.
Достатъчно е да научите кучето си да се подчинява на командата "Не".
За мен немския шпиц може да реагира адекватно и напълно да се подчинява и управлява чрез гласовата палитра на стопанина си.
Като стопанин на немски среден шпиц и още едно голямо куче, което е с холеричен характер смело мога да заявя, че това Е възможно.
Като четох за поразиите, които правели някои шпицове честно казано се хванах за главата.И се сетих за нещо друго..
На последната изложба миналата година имаше кучета, които серяха и пикаеха в ринга!
Кой е виновен за това?Кучето, което седи с часове и стиска, вместо да бъде изведено за 5-10 минутки да се изсере и изпикае навън ли?
Всичко, което ще прави или не едно куче, за мен, 50% зависи от стопанина му, от неговата предвидливост, съобразителност и реакция.
Чувала съм не веднъж следната реплика :
"Какъвто стопанина - такова й кучето" и каквото и да означава вярвам, че освен да им се радваме, гушкаме, снимаме, и хвалим с тях е редно да ги възпитаваме поне маалко от малко.
И преди да се "жалваме" за дадена тяхна реакция да се замислим какво сторихме лично ние по този въпрос.
German spitz - little dog with the big heart. :yahoo:
;)
дури
Публикувано: 23 January 2008 - 12:28 PM
Цитат
да ви попитам ...има ли оправия с лаенето при вас ....аз му купих една каишка, когато е с нея не лае ...но усети ли че липсва ... :rolleyes:
Ако идвате на море към Варна, обадете се да видим кой по-бързо тича ;) ;D
Моята хубостница, например, когато е в колата се накъсва да лае, ако някой човек се опита да говори с мен(аз съм вътре) или наближава. Извън колата е различна.
Веднъж едни полицаи ме бяха спрели за проверка, ми аз нищо не чух кво говори човека :huh: а той се чуди да се смее ли, да се кара ли... :rolleyes:
Цитат
...и мен студа не ме тревожи, но дано не вали :wub:
Публикувано: 23 January 2008 - 12:39 PM
Публикувано: 23 January 2008 - 12:49 PM
Публикувано: 23 January 2008 - 12:52 PM
Цитат
не се съмнявам ;D ;D ;D и на нас бързината ни е предимство голямо :rolleyes: а понякога, някой голям като я гони за игра, тя се крие зад мен и ме обикаля ;D и като се отдалечат прилично, започва да се прави на важна и хубаво ги облайва ;D ;D ;D
Публикувано: 23 January 2008 - 01:14 PM
Цитат
Добре дошли на новите потребители в темата ни.
Относно лаенето при немските шпицове (в случай, че някой наистина се интересува ще напиша мнението си)..
Немския шпиц е куче - пазач(watch dog) селектиран да обажда с лая си на стопаните си за всяко подозрително нещо около неговия имот, ферма..
Ползвали са го да пази товарни вагони с ценен товар, да облайва, да е на щрек - и кучето от тази порода наистина е такова.
Когато куче от тази порода се отглежда и живее в градски условия, в апартамент, то тогава стопанина му трябва да положи усилия да го възпита за да може да контролира естествената му, породна особеност" да обажда", да лае.
Не препоръчвам нашийници с ток, нашийници с химия и всякакви такива дистанционни, пасивни методи за справяне с нежелан лай в градски условия.
За мен това е форма на насилие.Отказ да се занимаеш и обучиш животното си на нещата, които желаеш да прави.
Незаинтересованост какво е немския шпиц.
Достатъчно е да научите кучето си да се подчинява на командата "Не".
За мен немския шпиц може да реагира адекватно и напълно да се подчинява и управлява чрез гласовата палитра на стопанина си.
Като стопанин на немски среден шпиц и още едно голямо куче, което е с холеричен характер смело мога да заявя, че това Е възможно.
Като четох за поразиите, които правели някои шпицове честно казано се хванах за главата.И се сетих за нещо друго..
На последната изложба миналата година имаше кучета, които серяха и пикаеха в ринга!
Кой е виновен за това?Кучето, което седи с часове и стиска, вместо да бъде изведено за 5-10 минутки да се изсере и изпикае навън ли?
Всичко, което ще прави или не едно куче, за мен, 50% зависи от стопанина му, от неговата предвидливост, съобразителност и реакция.
Чувала съм не веднъж следната реплика :
"Какъвто стопанина - такова й кучето" и каквото и да означава вярвам, че освен да им се радваме, гушкаме, снимаме, и хвалим с тях е редно да ги възпитаваме поне маалко от малко.
И преди да се "жалваме" за дадена тяхна реакция да се замислим какво сторихме лично ние по този въпрос.
German spitz - little dog with the big heart. :yahoo:
;)
дури
Благодаря за изчерпателния отговор :blink: ... въпросната каишка която споменах купих след много колебания и в интерес на истината я използваме много рядко /много често изобщо няма и батерия/....преди да я купя доста време опитвах някои номера които приятели занимаващи се с кучовци ми даваха ....за известен период имаше някакви резултати ....след това нашия пак си лаеше при влизане,излизане и най-малък шум ....Ще съм благодарна ако имате някакви идеи какво и как мога да направя още :blink:
/от около месец види ли някакъв плат ..най-често чаршаф например ....залепя се и почва лекичко да го гризе издавайки пукащи звуци ...мислех че си играе и ще е само временно ...не наранява плата, но и като се залепи там не мога да го откъсна .... на какво ли ще се дължи :rolleyes:
Публикувано: 23 January 2008 - 04:02 PM
Публикувано: 23 January 2008 - 04:30 PM
Най - интересните откъси из книгата на Джон Фишер
" За какво мисли вашето куче?".
Огромния опит на автора, "човешкия език", любопитни примери от практиката - проблемите на страха, стреса, дресировката, мотивите на поведението, причините за "неадекватната" реакция..
Погледнете на проблема с очите на куче!
http://www.dogcatalo...t/psy/psy.shtml
Jadore писах Ви на лични съобщения и зададох няколко въпроса, очаквам да ми върнете отговор за да можем да започнем обсъждането на вашия проблем:"Кучето ми лае постоянно"
"преди да я купя доста време опитвах някои номера които приятели занимаващи се с кучовци ми даваха ....за известен период имаше някакви резултати ....след това нашия пак си лаеше при влизане,излизане и най-малък шум ."
Какви "номера" сте опитвали, какви резултати сте постигнали с тях?
И да не забравя нещо..
Много е симпатичен вашия шпиц!
Благодарим Ви, че ни го показвате на снимки! :Танц:
дури
Публикувано: 23 January 2008 - 05:39 PM
Завиждам на "морските" шпицове - във Варна май е сухо и по-приятно за разходка, при нас сутрин е заледено, а през деня - киша и кал. :'(
Цитат
Мина ли й разгонката? :P
Дури, казва ли ти някой? Нали ни е за сефте! :rolleyes: Четох, че по този въпрос най-правилно е да се попитат кавалерите... ;D За сега техният отговор е "още не съвсем!". :P
Вчера ходихме по работа до гарата (Подуене) и аз настоях да вземем Линда с нас да се поразходи. Губа грешка! Оказа се, че там се е поселила глутница кучета, които като ни видяха, нападнаха отдалеч с весел вой, водени от един рошльо, явно най-мераклията! Аз държах Линда, която лаеше с пълно гърло, а Иван отблъсна атаката с канонада от снежни топки! Врагът се оттегли, прегрупира и направи още няколко опита, но ние бяхме нащрек и така опазихме Линдината моминска чест! :yahoo:
Иначе тя се е кротнала, слава богу - мисля, че преминава в нормалното си безметежно състояние след толкова емоции...
Публикувано: 23 January 2008 - 05:42 PM
Браво на "тати " Иван опазил си е момиченцето! :->)
римела как са млечните зъбки на Линди?
Не започнаха ли да се разклащат, па й да падат.. :P
За мое съжаление..не водя кучетата си извън обичайните маршрути за разходка..
Мъчно ми е за горките безпризорни кучета, но ме е страх от териториални агресори(кастрацията не променя този инстинкт).
Съжалявам, че го признавам, но ..ме е страх. :(
Публикувано: 23 January 2008 - 05:48 PM
Публикувано: 23 January 2008 - 08:23 PM

Вход

Горе
Цитиране +