Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 331
  • 332
  • 333
  • 334
  • 335
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#6641 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 January 2008 - 12:52 PM

Цитат

О да ,на 100%!!!! Вчера 2 хъските подгониха Арес....но без резултат ;)

не се съмнявам  ;D ;D ;D и на нас бързината ни е предимство голямо  :rolleyes: а понякога, някой голям като я гони за игра, тя се крие зад мен и ме обикаля  ;D и като се отдалечат прилично, започва да се прави на важна и хубаво ги облайва  ;D ;D ;D

#6642 Потребителят е офлайн   Jadore Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2008 - 01:14 PM

Цитат

Добър ден на всички.
Добре дошли на новите потребители в темата ни.

Относно лаенето при немските шпицове (в случай, че някой наистина се интересува ще  напиша мнението си)..

Немския шпиц е куче - пазач(watch dog) селектиран да обажда с лая си на стопаните си за всяко подозрително нещо около неговия имот, ферма..
Ползвали са го да пази товарни вагони с ценен товар, да облайва, да е на щрек - и кучето от тази порода наистина е такова.

Когато куче от тази порода се отглежда и живее в градски условия, в апартамент, то тогава стопанина му трябва да положи усилия да го възпита за да може да контролира естествената му, породна особеност" да обажда", да лае.
Не препоръчвам нашийници с ток, нашийници с химия и всякакви такива дистанционни, пасивни методи за справяне с нежелан лай в градски условия.
За мен това е форма на насилие.Отказ да се занимаеш и обучиш животното си на нещата, които желаеш да прави.
Незаинтересованост какво е немския шпиц.
Достатъчно е да научите кучето си да се подчинява на командата "Не".

За мен немския шпиц може да реагира адекватно и напълно да се подчинява и управлява чрез гласовата палитра на стопанина си.
Като стопанин на немски среден шпиц и още едно голямо куче, което е с холеричен характер смело мога да заявя, че това Е възможно.
Като четох за поразиите, които правели някои шпицове честно казано се хванах за главата.И се сетих за нещо друго..
На последната изложба миналата година имаше кучета, които серяха и пикаеха в ринга!
Кой е виновен за това?Кучето, което седи с часове и стиска, вместо да бъде изведено за 5-10 минутки да се изсере и изпикае навън ли?
Всичко, което ще прави или не едно куче, за мен, 50% зависи от стопанина му, от неговата предвидливост, съобразителност и реакция.

Чувала съм не веднъж следната реплика :
"Какъвто стопанина - такова й кучето" и каквото и да означава вярвам, че освен да им се радваме, гушкаме, снимаме, и хвалим с тях е редно да ги възпитаваме поне маалко от малко.
И преди да се "жалваме" за дадена тяхна реакция да се замислим какво сторихме лично ние по този въпрос.
German spitz - little dog with the big heart.  :yahoo:
;)

дури

Благодаря за изчерпателния отговор  :blink: ... въпросната каишка която споменах купих след много колебания и в интерес на истината я използваме много рядко /много често изобщо няма и батерия/....преди да я купя доста време опитвах някои номера които приятели занимаващи се с кучовци ми даваха ....за известен период имаше някакви резултати ....след това нашия пак си лаеше при влизане,излизане и най-малък шум ....Ще съм благодарна ако имате някакви идеи какво и как мога да направя още :blink:

/от около месец види ли някакъв плат ..най-често чаршаф например ....залепя се и почва лекичко да го гризе издавайки пукащи звуци ...мислех че си играе и ще е само временно ...не наранява плата, но и като се залепи там не мога да го откъсна .... на какво ли ще се дължи  :rolleyes:

#6643 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2008 - 02:06 PM

Jadore ще обсъдим тези неща, щом имате интерес, но нека бъде след следобедната разходка на кучетата ми.
Поздрави: дури
пс.Имам дребна молба да не цитирате едни й същи постинги, не виждам смисъл.
До после. ;)

#6644 Потребителят е офлайн   Jadore Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2008 - 02:25 PM

Благодаря предварително...още ми е малко ново тук, но ще се оправя  :blink:
Хубав ден на всички ви желая

#6645 Потребителят е офлайн   haski Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2008 - 04:02 PM

Преди малко ревах и сега продължавам да плача над компютъра.И знаете ли защо?!-Защото глледах филма "Флюк".За втори път го гледам и за втори път наводнявам апартамента.Може би не е за тази тема но ви препоръчвам да го гледате.Ако истае ще ви дам линк от къдете ще можете да си го изтеглите.Филма си заслужава сълзите. :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
User's Signature

Качена снимка

#6646 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2008 - 04:30 PM

Психология на кучето.
Най - интересните откъси из книгата на Джон Фишер
" За какво мисли вашето куче?".
Огромния опит на автора, "човешкия език", любопитни примери от практиката - проблемите на страха, стреса, дресировката, мотивите на поведението, причините за "неадекватната" реакция..
Погледнете на проблема с очите на куче!

http://www.dogcatalo...t/psy/psy.shtml

Jadore писах Ви на лични съобщения и зададох няколко въпроса, очаквам да ми върнете отговор за да можем да започнем обсъждането на вашия проблем:"Кучето ми лае постоянно"

"преди да я купя доста време опитвах някои номера които приятели занимаващи се с кучовци ми даваха ....за известен период имаше някакви резултати ....след това нашия пак си лаеше при влизане,излизане и най-малък шум ."

Какви "номера" сте опитвали, какви резултати сте постигнали с тях?
И да не забравя нещо..
Много е симпатичен вашия шпиц!
Благодарим Ви, че ни го показвате на снимки! :Танц:

дури

#6647 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2008 - 05:39 PM

Здравейте и от нас с Линда! Привет на задокеанския братовчед Макси със симпатичната муцунка! :blink:
Завиждам на "морските" шпицове - във Варна май е сухо и по-приятно за разходка, при нас сутрин е заледено, а през деня - киша и кал.  :'(

Цитат

rimela как е Линдичка, сладуранката с най - благия нрав към непознати доброжелатели?
Мина ли й разгонката? :P

Дури, казва ли ти някой? Нали ни е за сефте!  :rolleyes: Четох, че по този въпрос най-правилно е да се попитат кавалерите... ;D За сега техният отговор е "още не съвсем!".  :P
Вчера ходихме по работа до гарата (Подуене) и аз настоях да вземем Линда с нас да се поразходи. Губа грешка! Оказа се, че там се е поселила глутница кучета, които като ни видяха, нападнаха отдалеч с весел вой, водени от един рошльо, явно най-мераклията! Аз държах Линда, която лаеше с пълно гърло, а Иван отблъсна атаката с канонада от снежни топки! Врагът се оттегли, прегрупира и направи още няколко опита, но ние бяхме нащрек и така опазихме Линдината моминска чест! :yahoo:
Иначе тя се е кротнала, слава богу - мисля, че преминава в нормалното си безметежно състояние след толкова емоции...

#6648 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2008 - 05:42 PM

Хехе представям си картинката.. ;D
Браво на "тати "  Иван опазил си е момиченцето! :->)
римела как са млечните зъбки на Линди?
Не започнаха ли да се разклащат, па й да падат.. :P
За мое съжаление..не водя кучетата си извън обичайните маршрути за разходка..
Мъчно ми е за горките безпризорни кучета, но ме е страх от териториални агресори(кастрацията не променя този инстинкт).
Съжалявам, че го признавам, но ..ме е страх. :(

#6649 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2008 - 05:48 PM

Аз почти се бях отчаяла че ще й се размине без операция, но днес я гледам - дъвче нещо, плюе, пак го лапа... Скочих, естествено, за да и направя поредното "внушение" какво не се яде, и гледам - това било зъбчето й! ;D Остава още едно, но и явно и то ще си падне само, ура! :yahoo:

#6650 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2008 - 05:51 PM

Ей това е хубава новинка! :yahoo:
Честито ви постоянно зъбче!Силно се надявам да си падне самичко и другото й кучешко млечно зъбче..

#6651 Потребителят е офлайн   bubbast Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2008 - 08:23 PM

здравейте !хе-хе,няма да даваме ричо. :yahoo:снощи се обадиха и аз мислих,мислих :huh: и казах"не,той ще порасне и няма да дивее чак толкова".много сълзи пролях,но съм доволна от резултата.а моя мъж знаете ли какво ми каза"ама той ни е като дете".представяте ли си???сега ги държим разделени с малката,а ако играят задължително има човек при тях.та това е .олекна ми на сърцето :yahoo:

#6652 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2008 - 08:24 PM

Здравейте стопани на сладки кучовци!
Надявам се, че сте добре, а и те също в тази киша на вън.
При нас няма нищо интересно, само това, че тази вечер успях да събера Арес с неговите приятели от куч- компанията и той беше невероятно щастлив. Сега лежи до мен и дъвче един кокал от кожа. При нас това не се случва много често, така че ми е доволно в момента.
Браво на Линда за зъбките. Толкова е хубаво че няма да се налага да ходите при ветеринар. Пожелавам ви и занапред да сте така.
Дуричка, нищо не казваш за г-н Волфиньо - сладура?!

Приятна вечер на всички
Поздрави от мен и Арес
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#6653 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2008 - 09:26 PM

Еее bubbast ей това си е втората хубава новина за днес в любимата ни тема! :Танц:
Ще си позволя само да те посъветвам да внимаваш винаги, когато детето и кучето са заедно и ако може да научиш детето да се пази от лапките му.
Немските шпицове изглежда имат тази склонност да скачат напред, застанали на два крака и с предните лапки да прегръщат за лицето човека пред себе си.
Когато човек е приклекнал трябва да е внимателен с тях..
Животни са, кучета и когато ни издерат по лицето "вината" е на  непазещия се..уви..
Сега се сещам, когато видях Линдичка, като се отпусна и заувива около мен като лиана, в един момент скочи напред, и сложи предните си лапички на очите ми.
После питах римела дали не ми е размазала грима..
И като се видях след това у нас.. ;D :rolleyes:
Вината е моя, не се пазех.
..
Иве здрасти, ми какво да кажа за Волф?
Добре е кучето, да чукам на дърво, наскоро стана на 20 месеца..
И така.
Поздрави: дури  :blink:

#6654 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2008 - 09:33 PM

Значи сте си имали мини рожден ден :wub: :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#6655 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2008 - 10:00 PM

Ъхъ..Замислям, да не ми мине котка път,  май месец за рождения му ден да се съберем..
Да се почерпим за негово здраве, за моя сметка, но де е време все е пред нас. ;)
Да сме живи и здрави - това е най - важното. :wub:
Иве твоя приятел ми обеща да направи видео с Арес да го видя какъв е "нескончаем" щурак - да те подсетя.. :P

#6656 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 January 2008 - 10:05 PM

Привет и от мен на bubbast и палавия Ричо! Много се радвам, че оставате при нас и двамата! Мила bubbast, разбираш, навярно, че проблемите не са в поведението на едно малко глупаво кученце-бебе, а в това как възрастните се отнасят към тях! Пазете се от невинните лудории на палето и си го обичайте, възпитавайте го - карайте му се, когато греши, хвалете - когато слуша! С времето всичко си идва на мястото - казвам го аз, стопанката на Линда-халата! ;D

#6657 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2008 - 10:33 PM

Дури, той определено не е забравил, но тези дни е доста зает и за това не го е направил. В най- скоро време ще те сюрпризираме специално :wub: :wub: :wub:
Аз си мислех същото по междудругото за Аресовия ден, защото специално ти знаеш какво е той за мен и ми се ще да го отпразнуваме както си му е редът. Но до 14 февруари има време.
Много се радвам за теб БУБАСТ и факта, че сте решили да запазите кучето. Не съм споделяла с всички какво е кучето ми за мен, но искам да те уверя, че си взела правилното решение. А като успокоение да ти кажа, че с ноктите си като иглички Арес доста често ни дере, въпреки че сме големи и можем да се пазим.
Поздравявам те отново за решението ти ;)
Приятна вечер на всички :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6658 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 January 2008 - 10:46 PM

Здравейте момичета как сте? B) ;D Ние с Айс си лудуваме по поляните с други кучовции...Айс също много ме драска например когато седя на компа и пиша във форума или по скайпа той идва скача ми и започва да ме драска по ръцете за да си играем или да го гушна..Оооо не пак доиде и ми носи играчки.. :o ;D А как са ваите кучоовци?Ъъъ?? :P :P :P Много целувки от мен и Айс :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6659 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 03:47 PM

Здравейте! Малко снимки от днешния ни ден за къпане  ;D - на мократа, а после и не съвсем сухата Линда!
Целувки! :wub:

#6660 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2008 - 08:27 PM

Великолепна е..Много я харесвам! :->) :wub:

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 331
  • 332