Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 393
  • 394
  • 395
  • 396
  • 397
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#7872 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 August 2008 - 09:08 AM

Ааа, и аз така предположих, че не се познаваме! :blink: От снимките които ни даде съм очарована от Ричи :wub: :wub: :wub: Той е среден шпиц нали?

Сладур!!! :blink: Много ми прилича на моят Парис. Love animals, ако искаш да видиш Парис на 6 месеца виж 1-2-3 странички назад(морските снимки) :blink: :wub:
User's Signature

Качена снимка
  http://park4pets.com/eson/es510x90.swf

#7873 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 August 2008 - 12:43 PM

ЕХОООООООООООО,тук съм отново,но за кратко,много сме почернели,супер изкарахме въпреки че нямаше много,много рибки за ловене ;Dима и много снимки ,но малко по късно.
рамонка,я кажи на морето как беше с парис,имаше ли някакви проблеми,че нещо се притеснявам как ще ни посрешнат :-
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#7874 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 August 2008 - 01:38 PM

ето снимкииииииии,не се отегчавайте има много ;) ;D ;D
User's Signature

#7875 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 August 2008 - 01:41 PM

;)
User's Signature

#7876 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 02 August 2008 - 01:49 PM

B)
User's Signature

#7877 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 04:09 PM

:wub: :wub: AУуу страхотен е Ронито! :o :wub: Ами Ани, на някой места категорично отказаха да ни приемат с куче, на други нямаше проблем.Е, все пак си намерихме в Обзор защото онези "къщички" до Варна бяха мнооооого "големи, охладени и добре обзаведени"  ;D

Но останах с впечатлението, че не е чак толкова голям проблем с куче..за повечето хора нямаше проблем :blink:
User's Signature

Качена снимка

#7878 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 08:43 PM

Здравейте сладурковци!!! :wub:
Много се радвам отново да пиша, тъй като вече съм по- свободна. Чета и ви се радвам непрекъснато. Особено в летните ви забавления. А бебешорите са много пораснали и стават все по- красиви.
Дидка, здрасти. Много се радвам, че отново си при нас и пишеш. Ричко е СУПЕР :wub: :wub: :wub: Да го нацелуваш.
Ние с Арес сме ОК. Той е все така немират и постоянно измисля накакви неща, от които първо ми настръхва косата, а след това ми е забавно.
Преди няколко дни ми изяде зарядното за единия телефон, а днес скочи от прозореца на колата ми в движение. Пътувахме по Околовръстното но имаше голямо задръстване и буквално се влачех и той както си стоеше на прозореца изведнъж скочи. Явно е решил, че тичайки ще стигне по- бързо. Въобще не мислех, само знаех, че трябва да отбия, за да го прибера. Колите в моята колона наспираха, аз излязох, а той ДИВАКА тича в обратната посока. Доста се беше изплашил. Ама така е, като се чуди постоянно какво да измисля, за да ни разнообразява живота. Разплаках се, чак след като го прибрах, защото си представих какво можеше да се случи. На важното е, че всичко е ОК.
Имахме и неприятен инцедент с един лабрадор ретривър. Лабрадора реши че не харесва Арес и нападна Арес, макар, че беше вързан. А стопанката му само стоеше и гледаше. И от тук се измъкнахме само с лошите спомени.
Единственото, за което се моля е късмета да не ни изневерява, защото лошо ни се пише.
Това е от нас.
Целувам ви и ви прегръщам.
Ива и Арес :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#7879 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 09:36 PM

Здравейте мили момичета. :wub:Ооо иве и ние с Парис имахме такива неприятни ситуаци с други кучета но за моя голяма радост нямаше последстевия :blink:

Попитах в темата за шампоани и балсами ще попитам и тук-кажете ми ако  знаете качествен балсам за дълга козина който се нанася на суха козина(преди изсушаването) за да предпази от топлината на сешоара. :blink: Очаквам бързи отговори, че утре сутринта ще съм"детектив" ;D
User's Signature

Качена снимка

#7880 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 08:18 AM

Добро утро момичета!
Ех, че се радвам когато има толкова историики за четене и снимчици. Започвам под ред- Ани, страхотни снимки- личи, че Ронката си е прекарал страхотно, пък и ти. Много се радвам, че ще имам възможност да го намачкам лично! Иве, пак ти казвам, аз като чета твоите постове лягам от смях. Явно Аресчо е типичен представител на шпицовете- лудетинка. Добре само, че дивотиите му завършват с happy end. Рамонка, не зная за такъв балсам, мила. На мен дори Ани ще ми донесе от Пловдив. А за мен какво да кажа- учим се лека полека с Лисундера на най- различни номерца а в личностен план ми се случват невероятни неща и само положителни емоции (пу-пу). Пожелавам това и на вас и да намачкате бонбоните от мен  :wub:

#7881 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 August 2008 - 08:18 AM

Цитат

качествен балсам за дълга козина който се нанася на суха козина(преди изсушаването) за да предпази от топлината на сешоара

рамонка,какво точно търсиш ;:балсам без отмиване или об.балсам за след къпане който се изплаква?
User's Signature

#7882 Потребителят е офлайн   ramon4ety Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 09:12 AM

Балсам за след къпане(който не се изплаква) В библиотеката на дог.бг четох, че най-удачно е да закупим такъв балсам, би трябвало да има такъв.Е аз тръгвам с Парис в издирването на такъв ;D До после :wub:
User's Signature

Качена снимка

#7883 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 03:10 PM

Момичета, чакайте да ви питам нещо. В крайна сметка по стандарт колко е допустимото тегло на средния шпиц? В една он лайн енциклопедия пише 5- 7 кг. което на мен хич не ми се вярва, други казват 10- тина- 12 кг. В сайта на ройал канин пък средния шпиц е даден за средна порода (съобразно теглото) и за него препоръчват medium серия за кучета от 11 до 25кг. Но там мисля че се заблуждават от името "среден" което обузначение за ръст а не тегло. Аз пък храня Лиса с ройал канин мини т.е. дребни породи серия junior. Според вас дали съм сбъркала? И ако максималко достижимо теглото на шпица е 10- 12 кг. тогава клас мини или медиум да е храната?  :rolleyes: Тенкс.

П.П- Рамонка, това би трябвало да е един съвсем обикновен балсам, каквито продават по магазините. От този вид можеш да избереш по- качествен и скъп или не чак толкова. Но си мисля, че това са си широко разпространените кучешки балсами а не някакви по- специални. Аз знам че ти чипкаш парисчо с Bearhar, тогава май е разумно да ми вземеш балсам от същата серия на шампоана. Незнам, освен ако не става въпрос за някви мега специални балсами... :rolleyes:

#7884 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 August 2008 - 06:57 PM

диди,ако не греша стандарта на средния шпиц за тегло е от 7-10кг.
ройал канин ,по среден имат предвит на ръст(малко,средно, голямо куче),а не спецялно породата среден  шпиц както се води нашата  ;)рони тежи седем килограма,а височината на холката му е 36см.
а за храна той е много капризен яде само ройал канин junior,така че да яде каквото и се услажда без да се притесняваш дали е медиум или джуниър храната ;)
User's Signature

#7885 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2008 - 07:53 PM

И аз да се изкажа по повод на храната.
До 1г. някъде хранех Арес с Роял канин Junior и след това му я смених с Junior Adult, като първоначално му я смесвах със старата и след това започнах само новата да му давам. Според нашата вет. е по- добре храната да е съобразена спрямо възрастта на кучето, тъй като съотношението на всичките витамини и други глупости, които има е различно. Но нали знаете, че колкото доктори, толкова и мнения. За мене най- важното е кучето да е ОК.
А колкото до теглото. Аз не знам какво да кажа. Като водихме Арес на експертна оценка, всичко му е Ок, само е издължен формат и гривата не му е много Ок, ама тогава се скубеше, но да ви кажа си е тежичък. В момента е 13 кг. Като храната му за ден е по 250 гр.
Но той така или иначе не е с родословие и не мога да имам претенции за каквото и да било.
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#7886 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 10:36 AM

Яснооо, благодаря за отговора ви момичета! Явно наистина няма за какво да се притеснявам. Имам последна молба към вас. Понеже купих чувалче ройал канин и го пресипах и изхвърлих опаковката ( :huh:) може ли да ми цитирате табличката отзад, защото имам някакви съмнения, че не давам необходимата доза. Ще ви бъда много благодарна, защото никъде не мога да намеря въпросната таблица а ме е срам да отида в магазина и да се втренча в нея. Тенкс отново и лек ден на всички. И приятна почивка на Ани- лек път и до неделя!  :wub:

#7887 Потребителят е офлайн   PriNceSsS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 10:59 AM

Здравейте.. от днес си  имам кученцеее  B) Немски среден Шпиц - голям сладур.. на 2 месеца..  Но ми го докараха в клетка. и тай като пътя е бил дълъг кученцето пикало, акало в клетката която е било... и сега дупенцето му е мръсничко и лапичките и те.. и малко мирише цялото. и ми се иска да го измия хубаво.. И се чудех с какво да го измия.. малко ли е да се къпе..? и ваобще на такава въздраст по колко пъти месечно или два или нз.. ?може да се къпе.. с какво мога да го къпя в смисъл  с какъв шампоан марка или нещо такова ако може някой да сподели .. А и също да питам за този " сух шампоан" някой може ли да ми обясни как се действа с него щом е сух би трябвало да не се изплаква.. но нзззззз  :rolleyes: Ако някой ми отг. на въпросите ще съм му много благодарна ..  :wub:

#7888 Потребителят е офлайн   neosvedomena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 11:09 AM

Здравейте момичета с прекрасни кучета :wub: Просто немога да устоя да не се изкажа ;D  Мила Didka_puppy , всички сме минали през твоите притеснения и затова ти предлагам да потърсиш в ГУГЪЛА сайта на РОЯЛ КАНИН или влез в този адрес http://www.sambs.bg/...canin/index.php. Тук , като избереш дадена храна ти излиза състава и препоръчителната доза за хранене. В момента Пуфка я храня с ВИРБАК, но я използвам като част от лечението й. Иначе преди това й купувах на ПУРИНА -агнешко с ориз и бях много доволна.Предполагам , че и на Пуфи й харесваше , защото си я хапваше с апетит.
Относно размера  ;D не мога да ти кажа нищо определено, защото зависи от много неща
1. Дали кучо е с родословие или не
2. Дали развъдчика е коректен или не
3. Какъв превод за шпиц си чела, защото са 1001 варианта....
Затова е хубаво да си споделяме и така всеки ще намери нещичко за своя четерикрак приятел ;)
Пуфка от 8-смият си месец си седи на 5.500 кг и 35 см. в холка. Тя е от зоомаг. и не притендирам ,че влиза в някакъв стандарт - просто темата за Средния шпиц ми е най-присърце :wub:
Huski радвам се да те видя отново между нас :wub:
До скоро и целувки от нас. :wub: :wub: :wub:
User's Signature

ПУФИ щеше да е на...Качена снимка
Качена снимка

#7889 Потребителят е офлайн   neosvedomena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 11:22 AM

Добре дошла  PriNceSsS . Наистина имаш много въпроси и си попаднала в подходящата тема. По най-спешният ти въпрос - НЕ го къпи ,все още е мъничко. Можеш да поизмиеш дупенцето и лапичките с водичка или някакъв хубав кучешки шампоан, но не със сапун или човешки шампоани. Кучо се къпе не по често от 1 път месечно с шампоан . Ако се изцапа през останалото време ,можеш да го миеш с водичка под душа . Козината на шпицовете е специална и не задържа мръсотия - минаваш с четката и става като нов. Сух шампоан не съм употребявала и затова немога да ти дам съвет и незнам как ще се отрази на малко кученце. Но най-важното е не го къпи защото може да настине и тогава става много лошо :'(
За по-подробна информация по всякакви въпроси прегледай темата или питай.
Сега е твой ред да разкажеш нещо за кученцето си ;)
User's Signature

ПУФИ щеше да е на...Качена снимка
Качена снимка

#7890 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 11:48 AM

Ех, neosvedomena, благодаря ти за отговора. Ровичках в този сайт, но не намерих тази информация, ще си отварям очите значи. И моята калпазанка не е с родословие и затова наистина не може с точност да се определи теглото и ръста, но както казваш важното е да им се ослажда.
PriNceSsS здравей и добре дошла! Раздвам се че бандата ни се увеличава. Тук можеш да получиш безценни съвети, така че наистина си попаднала на правилното място. неосведомена ти е отговорила съвсем точно, можеш да погледнеш и в останалите раздели на форума или най- добре да се посъветваш с ветеринар. Разкажи сега за кучо- как се казва, откъде е, ходихте ли при ветеринар вече (ако не сте отидете) и всичко свързано с него. Пусни и снимчици!
Поздрави! :wub:

#7891 Потребителят е офлайн   PriNceSsS Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 August 2008 - 12:05 PM

Благодаря ви много за бързите отговори.. :) супер сте.. Значииии моито сладурче се казва Бекс ... от един развъдник от Кърджали го взех неска рано сутринта.. много е игриво и сладкооо  не сме ходили на ветеринар защото е при мен от няколко часа  :blink: пак и много пътува и още не знае къде се намира.. трябват му няколко ден за да свикне с мен и със сестра ми... Ето и снимчици когато пътувахме към в къщи
http://www.prikachi....les/277721s.jpg
http://www.prikachi....les/277722U.jpg
http://www.prikachi....les/277724p.jpg
ето и снимки от преди малкооо  ;D
http://www.prikachi....les/277740s.jpg
http://www.prikachi....les/277742X.jpg
голям сладурко е направоооо  :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :wub: :yahoo: много се радваммммм най-сетне си имам кученценценценценцнене  :P

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 393
  • 394
  • 395
  • 396
  • 397
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни