ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 06 August 2008 - 12:32 PM
не искам да те стряскам , но според мен е по-добре веднага да го заведеш на ветеринар за преглед и полагащи се ваксини. И още едно мнение ,което не е нужно до го взимаш изпредвид , тъй като не съм специалист, но попитай вета дали не е нужно да му даваш калций за да му се изправят ушичките.
Сигурна съм , че Бекс ще расте много щастлив в семейството ви :wub:
P.S. Изглежда ми чистичък и по-добре не рискувай с къпане ;)
Публикувано: 06 August 2008 - 12:40 PM
Цитат
не искам да те стряскам , но според мен е по-добре веднага да го заведеш на ветеринар за преглед и полагащи се ваксини. И още едно мнение ,което не е нужно до го взимаш изпредвид , тъй като не съм специалист, но попитай вета дали не е нужно да му даваш калций за да му се изправят ушичките.
Сигурна съм , че Бекс ще расте много щастлив в семейството ви :wub:
P.S. Изглежда ми чистичък и по-добре не рискувай с къпане ;)
татко утре се прибира от морето и тогава ще има възможност за ветеринар..... иначе да за храната задължително ще попитам.... Изглежда чист.. но от горе.. а отдолу и лапичките са му доста мръсни... :- след малко ще го измия с водичка защотот все още не съм му купила шампоан... А колкото до къпането аз исках да го изкъпя защото мирише лошо.. :- :- :-
Публикувано: 06 August 2008 - 01:54 PM
Нагушкай Бекс от мен и Лиса и продължавай със снимките!
Публикувано: 06 August 2008 - 04:21 PM
Публикувано: 06 August 2008 - 04:59 PM
Гранули: Най добрите са Роял Канин, Хилс, Еукануба, има разбира се и много други но те са от по-нисък клас.
Да ти кажа от сега докато е малък..давай му различни храни иначе ще му омръзне и може да започне да отказва да ги яде.Смесвай ги...така е и по здравословно, на 2 месеца трябва да го храниш 4 пъти на ден по една лъжица с гранулки после постепенно се увеличава дозата но се намаля броят на храненията. Може да разхождаш твоят Бекс 10-14 дни след третата ваксина.А отностно къпането..незнам доста е мъничък.Най-добре ако е мръсничък само малко с хладка вода го изплакни и готово.Надявам се да съм ти била полезна! :blink:
А да ви споделя поръчах си Балсам от един магазин в Карлово и преди малко си го взех.На марката Трихие е.Струваше 8 лева.Нанася се на влажна козина ..изчаква се малко и се отмива с хладка и след това се подсушава.Имах друго впредвид като и казах балсам за след къпане..ноо това са "специалистите" в Карлово :rolleyes: Няма значение де, като се изкъпем тази вечер ще ви кажа коментари и разликите от сега и времето когато го къпах без балсам. :blink:
Чао момичета и целувки на всички малки и големи пухчовци :wub: :wub: :wub:

http://park4pets.com/eson/es510x90.swf
Публикувано: 06 August 2008 - 07:18 PM
Развъдчика би трабвало да ти каже с какви гранули го е хранил за да може новата храна като се смесва със старата постепенно да навлезе в менюто.
Пуфи я храня само с една марка ,защото ми казаха , че тъй като всяка марка храна има различно съотношение на съставки не е добре да се смесват. За да не й омръзва понякога в гранулите и прибавям по малко варено пилешко месо или бульонче от пиле , но без подправки - мисля , че тази комбинация ще допадне на Бекс -така гранулките омекват и е по-лесно за хапване.
Когато му купуваш шампоан кажи ,че е за бяло куче, защото другите могат да съдържат оцветители.
Публикувано: 06 August 2008 - 08:17 PM
Честит да ти е малкия пухест Принц, много да ти е здрав, да се радвате взаимно и да имате много незабравими моменти заедно.
Много се радвам, че имаме още едно попълнение и още един голям почитател на тази невероятна порода. Както и другите казаха, ако имаш проблеми ние сме тук и ще помагаме.
Аз искам да добавя само още нещо. Ако нямяте познат вет си проучи добре нещата при кого да заведеш сладура, защото има много конски доктори, които не разбират особено. Важното е кученцето да попадне в добри ръце, за да могат да го опознаят и да следят състоянието му. Също доста важно е да не подменяш храната, защото при остра промяна се стига до разстройство, а от там и до главоболия. Но имай в предвид, че шпицовете са изключително здрави кучета, така че по- смело.
Много ви се радвам и ви пожелавам всичко най- хубаво :blink:
Публикувано: 06 August 2008 - 08:52 PM
Princess, нашето форумче не запразнява ако имаш въпросчета винаги сме на твое разположение! ;D ;) ;D

Публикувано: 07 August 2008 - 08:17 AM
Иве, ти няма ли да ни зарадваш с някоя снимка на Аресчо? Хайде, че ни стана мъчно вече! ;D
Причтен ден на всички и много усмивки в днескашния ден! :wub:
Публикувано: 07 August 2008 - 11:47 AM
Didka_puppy , направо повдигна болната тема за хигиенните навици. Като го прочетох ме присви стомаха - от личен опит . С Пуфи беше много трудно - дано не ви се случва - затова няма да давам съвети - сигурно ще са безрезултатни ;D Аааа, и за въпроса относно гризкането - превантивно си приберете обувките, чехлите и джапанките, защото усладили му се веднъж - трудно се отучва :P
Публикувано: 07 August 2008 - 01:53 PM
Приятен ден на всички! :wub:
Публикувано: 07 August 2008 - 02:26 PM
Успех на всички!
Публикувано: 07 August 2008 - 05:00 PM
Та така да ви кажа за балсама- добър е след като се изсуши мерише на бебче и днес също мерише така(макар и не толкова силно) прави козинката още по мекичка и бяла! :yahoo: :wub: Почти заличава мириса на къпано куче ;D :blink: :yahoo: :wub:

Публикувано: 07 August 2008 - 08:48 PM
Публикувано: 07 August 2008 - 10:18 PM
P.S. Питах ветеринаря дали може да го изкъпя че мирише лошо.. и той ми каза нали да му измия лапичките и дупето само с вода.. а иначе може да го пръскам с пърфюм.. :rolleyes: ..И много ме изненада наистина ли може да се пръска с парфюм????????? Чували ли сте подобно нещо.. пръскате ли вашите пуховцииии? :rolleyes:
Публикувано: 08 August 2008 - 12:19 AM
Цитат
Аз съм возила така в кола дог, овъргалял се целия, обаче в човешки :Бляк!: Вонята беше невъобразима. Слава богу, че колата ми беше комби (без задни седалки) - бяхме му заклещили повода изкъсо с капака на багажника, така че да е колкото се може по-далече от нас и все пак е дог - дупето му беше почти до главата ми... Беше незабравимо пътуване ;D

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 August 2008 - 12:30 AM
Цитат
P.S. Питах ветеринаря дали може да го изкъпя че мирише лошо.. и той ми каза нали да му измия лапичките и дупето само с вода.. а иначе може да го пръскам с пърфюм.. :rolleyes: ..И много ме изненада наистина ли може да се пръска с парфюм????????? Чували ли сте подобно нещо.. пръскате ли вашите пуховцииии? :rolleyes:
Парфюма е бич за обонятелната им система, сменете ветеринара :blink:
Публикувано: 08 August 2008 - 08:06 AM
Радвам се, че са се включили доста хора в нашите съвети ;D. Принцес, и аз като Дидка- бандитка мисля, че за парфюм не може да става и въпрос- това е най- голямата тъпотия, която някога съм чувала! Май наистина е добре да смениш ветеринаря- ако споделиш откъде си можем да ти дадем съвет за добър ветеринар в града ти. И наистина да не се повтарям, прочети раздела "Хранене"- там всичко е казано и обсянено. А за млеката внимавай! И аз в началото се бях заблудила, че прясното мляко е безобидно, но....не е така. Има и още доста забранени храни за кучо, затова чети преди да си започнала с тях ;) Разкажи ни с какво го храниш, как върви привикването към хигиенни навици, с какво играе....абе- всичко!
Иве, пак паднах от смях с вашия дивак. Представям си какво ви е било на теб и Буши с тия "аромати", пфуууу.....опазил ме Господ! :rolleyes:
Лек ден на всички и целувки на пухчовците!

Вход

Горе
Цитиране +