Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 445
  • 446
  • 447
  • 448
  • 449
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#8912 Потребителят е офлайн   anizi Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 May 2009 - 09:30 AM

Здравейте от мен! Аз вече писах в мини-шпиц, но май като гледам вашите снимки започнах да не съм много сигурна дали моето мъниче е мини или е среден шпrц, ако някой като е такава малка може да ми каже какъв точно шпиц е ще съм му много благодарна! Ето я и малката Шанел:

Качена снимка Качена снимка

#8913 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 May 2009 - 09:41 AM

привет момичета,да се включа и аз:нашийник или нагръдник,в началото и ние бяхме с нашийник и се справяхме доста добре нямаше проблеми,но когато диваненцето порасна и магарииките също пораснаха и се започна едно дърпане по градинките и в резултат на това започваше да кашля и да се дави от нашийника и отогава сме само с нагръдник и да ви кажа разликата е много голяма.а и съм чела,че на по дребните породи гръклянчетата са по нежни и за това се препоръчва да се водят с нагръдник,но всичко е строго индивидуално,ако куето се чувства добре с нашийник няма проблем :da_005:
анизи,здравей от нас с рони така на пръв поглед шанел ми прилича на среден шпиц,виждами се едричка за мини.
много е сладка да ти е жива и здрава :af_089:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#8914 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2009 - 10:28 AM

Благодаря ви момичета за бързите отговори. Разбрах ви напълно. Ще взема и нагръдник, и Айси сам ще си покаже с кое се чувства добре. За мен това е най-важното. За сега разходките ни са далеч от улиците. Добре е, че има къде да го разхождам. Полянки има и там където живея в изобилие. Той засега върви плътно до мен. Чак ми се вре в краката и понякога го настъпвам, колкото и да внимавам. Но сигурно като поотрасне ще стане любопитен и е въпрос на принцип да свиква да бъде контролиран когато се налага. За ръста ще почакам и ще видя какъв наистина ще стане. Засега е едричък и вече ми натежава когато го нося.

ДОБРЕ ДОШЛА на Шанел. Като гледам снимчиците все едно виждам Айси. Според мен е типичен представител на средната порода. Но и при вас времето ще покаже. Да е жива и здрава голяма хубавица е.

На всички много прегръдки и хубав слънчев ден.
User's Signature

Качена снимка

#8915 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 09 May 2009 - 10:30 AM

Здравейте и от нас,момичета! :re_037:
Мони,много сте хубави с голям Айс!Сладура се е натърчал на воля и сте си изкарали чудно! :ba_025:
Мара Пепеляшка,малък Айси ще стане хубав като батковците си тук ,с богата и дълга грива. :wd_043: Каките са по-финни ...Мадамите са си мадами :gc_040:. Тиса я извеждам с нагръдник.Ани се е обосновала защо,но това наистина е индивидуално.Моята госпожица тежеше 7,5кг.,но след похапването на лечебната храна,която ни изписа вета,калпазанката е качила около кило за една седмица,но това въобще не и пречи да търчи като гъзелка след мацата и да подрипва като младо яре :ac_007:.Е,сигурно и тежи малко трътката,но сега отново сме с нормален режим и храна, и скоро пак ще се изфиниме.
Камка,честито ви преселение!Мечтая си и аз един ден да живея в къща с голям двор,където да си сътворя чудна градина и около мене да си играят четириноги приятели ....Еееех,размечтах се ... :gm_168: :ac_007: Както е писала Римела,спасили сте се от Софийския ад.Дишайте чист въздух и лудувайте с Рорката! :af_089:
Анизи,и според мене,бонбонката Шанел е среден шпиц.Да ти е жива и здрава! :ga_082:
Пожелавам на всички само хубави емоции и много игри с пухчовците ви през уикенда! :gb_023:

User's Signature

#8916 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 May 2009 - 05:19 PM

Здравейте!

Имам въпрос, защото събота и неделя ветеринара ни не работи.... Днес забелязах, че кожата по коремчето и по точно при свивките на краката на Франческа се лющи. От какво може да е? Ползваме Biogroom SO GENTLE за шампоан така, че се съмнявам да е от него... :cc_012:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#8917 Потребителят е офлайн   anizi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 May 2009 - 11:21 PM

Много ви благодарим ние с Шанел момичета за топлия прием! :af_089:

#8918 Потребителят е офлайн   anizi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2009 - 09:56 AM

Искам да ви питам колко време след втората ваксина изведохте бебетата навън? При мен втората ваксина ще е на 15-ти май, но ми казаха че трябва да навърши 3 месеца и половина за да мога да я извеждам, а това е още цял месец?!

#8919 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 10 May 2009 - 10:06 AM

Кученцето се извжда след 3-та ваксина.След като се бие ваксината 1седмица или 10 дни след това може да се изкара навън.. :))) Поздрави: мони и айс
User's Signature

Качена снимка

#8920 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 May 2009 - 10:17 AM

Един щпиц обикаля по цял ден улицата на която работя (Варна), а тя е доста натоварена. Вече на няколко пъти му се разминава на косъм. :ug_114: Кучето не е бездомно - принадлежи на една възрастна жена, която през зимата е претърпяла злополука и не може да излиза, затова го пуска само навън. Не познавам жената - само ми разказаха за нея.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#8921 Потребителят е офлайн   anizi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 May 2009 - 10:44 AM

Мони специални поздрави от мен-Ани и от Шанел! Благодаря ти за бързия атгавар-значи все пак ще си се гледаме в къщи-е какво да се прави ще си побърша-нали си я обичкам няма начин! Да нацелучаш Айс от мен защото наистина е голям сладур :wub:
Margokk много жалко, горкото кученце, дано нещо лошо не му се случи :unsure: и на жената явно и е трудно-гадна работа......

#8922 Потребителят е офлайн   _SuZi_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 May 2009 - 05:56 PM

Здравейте на всички :friends:

Позабравихме се вече, но с това училище нямам никакво време да пиша.. :ob_173: Сузи също не е много доволна, защото няма кой да я разхожда тези дни, а за нея една разходка се равнява на цял ден тичане :af_089:
Вие как сте? Има ли нещо ново при вас?
Времето е страхотно и е само за разходка :oj_088:
Не бях къпала Сузи от доста време и вчера реших, че е добре да я изкъпя (или по скоро тя мен :ab_041: ).. та къпането мина сравнително добре, доста е послушна, явно това ще е едно от любимите и хобита :zz_211:
А и като заговорих за любими хобита, ще ви кача и нова фотосесия от нас :oc_171:

Целувки на всички и не ни забравяйте.. че с това писане веднъж месечно :fj_151: :fj_151: :fj_151: :gd_044: :bl_110:
...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#8923 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2009 - 06:14 PM

Ето малко снимки и от нашата разходка: :da_005:

Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#8924 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2009 - 06:50 PM

Здравейте,
Тъй като имам нов снимков материал се включвам, за да ви ги покажа.
Добре дошли на Шанел и стопанката й. Надявам се да ви е приятно с нас!
Сузи е много пораднала. Вече е истинска дама. Много е красива!Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#8925 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2009 - 06:54 PM

Здравейте приятели. И ние днес направихме една страхотна разходка. Върнахме се преди час. Айси още спи. За първи път днес срещам в Морската Градина среден шпиц. Порастнал. Много красив, 2 годишен. Позволи ми дълго да го галя. Беше един такъв кротък. И сякаш с достойнство. А Айси през това време лудя с цяла глутница хъските. И тичаше при мен да се крие ако някое случайно го отрази по остро със зъби в пухкавата козинка. С две думи изкарахме страхотно. Но нови снимки не успях да направя. В момента в който вдигна фотоапарата към него и си обръщаше дупето или просто хукваше на някъде. Трудна работа....но другата седмица ще опитам. Нали тогава ще сме навършили вече 3 месеца.
Хубава вечер и спокойна нощ на малките пухчовци.

Тази е едничка нова.
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#8926 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 May 2009 - 09:00 PM

Поздрав и от нас с Линда на всички шпицове и шпиц-стопанки, добре дошли на Ани и малката Шанел!
С кеф разгледах всички снимки на красиви и щастливи шпицове, всички добре са се забавлявали, а и вие с тях - не се съмнявам! :fs_158:
Започва сезона на големите разходки, край на зимното зъботракане, ако знаете откога го чакам...
:if_147:
При нас новото е, че в парка се появи млад нюф - много красив, много голям, много черен и много добродушен. Линда се завъртя при него, подушиха се, макар че на моята и се наложи да се надигне на пръсти, за да стигне до второто място за душене след муцуната :ab_041:. Не знам как разбра, че е дечко и душко-добродушков, ама първо му се накара едно хубаво, после го покани да я гони и като хукнаха! :af_089: Още ме е яд, че нямах фотоапарат да ги снимам как се гонят, ама ще пробвам следващия път - страхотна двойка са! :ft_159:
Но ще се отчета и аз с малко снимки от днес.

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Целувки на всички и успешна нова седмица!
:gb_023:

#8927 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 08:02 AM

И от мен успешна нова седмица!!!
Снощи се върнах около 2 години назад във форума. Видях някои от вас като мъници. А къде е ДУРИ. Виждам, че с много любов е започнала темата и с много инфо и снимки за шпица. Попаднах на снимка на спрей за козинката. Вие ползвате ли такъв? Айси е къпан само веднъж до сега с шампоан за бяла козинка. Taber, pelo blanko. Така пише на на него, препоръча ми го нашият вет. И въпреки, че отдавна не му течкат очичките останаха малки кафеви петънца. Да търся ли с нещо да ги избелвам или самички ще се оправят като мине време? Май пак задавам много въпроси...И с разходките имаме проблем. Не винаги пишка и ака навън, а все пак и на това трябва да се научи. Явно не улучвам времето, въпреки, че гледам да излизаме в едни и същи часове след като го нахраня. Зная, че се иска време и търпение затова не му се карам, но пък винаги го хваля и поощрявам като си свърши и тази работа. Сресвам го всеки ден да свиква и да е красив. Засега ми позволява и изобщо не се дърпа. Само понякога се опитва да захапе гребена. Имаме и четка, но с гребенчето май по му харесва. То е от тези с въртящите си зъби. Вече е 3,5 кг. Нали не е прекалено тежък. Аз се радвам като расте. Пусти мерак да стане по едричък. Но не искам и да го прехранвам. Яде гранулки на ПроПлан объркани със сварен ориз. друго почти не му давам само от време на време от някоя пържолка много малко. Като си поиска. Ако някой се сети нещо нека ме съветва. Вие сте големи и красиви.Както винаги снимките ви са ПРЕКРАСНИ и аз много им се радвам.
Хубав ден и много прегръдки на всички.
User's Signature

Качена снимка

#8928 Потребителят е офлайн   anizi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 04:45 PM

Здравейте сладурки и от мен т.е.от нас :ae_085: ! Успешна нова седмица ви пожелавам изпълнена с много красими моменти!
rimela Линда е страхотна голяма сладурана, дано и моя мъник стане такава красавица!
marapelia6ka666 мъникът предполагам още малко ще му трябва и ще свикне къде се вършат тези работи. Аз моята Шанел в момента се опитвам да я науча в банята, защото имаме почти месец до 3-тия за да започнем да излизаме и уж се спавяме ама не винаги.... :zz_224:
Искам да питам вашите сладури хапят ли или хапеха ли като малки? Моята мадама уж си играе ама така стиска, :zz_220: че чак ми сепреплаква аз вече и викам голямата уста ......

#8929 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2009 - 09:02 PM

Показване на мнениетоanizi, в May 11 2009, 05:45 PM, написа:

и уж се спавяме ама не винаги.... :zz_224:

И ние така. Учих го в банята, но понякога стига само до вратата. Днес обаче се справи чудесно и сутринта, и вечерта. Вече е много по уверен. Бяга навсякъде и смело си играе с хъскито, и бигйгъла, нашите приятели.
Момичета днес му купих нагръдник. И о чудо. Няма никакъв проблем. Тича си закачен за повода и не се и опита да го гризе. Каишката засега ще подаря на щерката към метълските аксесоари. :da_005: Естествено го пускам и сам да си бяга. Но шосето прекосяваме закачени и много внимателни.

За хапането хапе. В началото много по често и силно. Щерката много се оплакваше. Навсякъде я преследваше . Не може да го погали без да я ухапе, понякога доста силничко. Аз все още си пия кафето седнала по турски на дивана. Надявам се като смени зъбите да поспре или поне да го прави по гальовно.

Лека вечер на всички.
User's Signature

Качена снимка

#8930 Потребителят е офлайн   anizi Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2009 - 10:42 AM

Ужас с това хапане направо ме изяде :zz_228: като се събуди и хуква към някого с отворената си уста! Като спи обаче или като и се доспи мого да я правя каквото си искам! И аз до попитам има кафевичко като на плачещите булонки докога ще и текат очичките, изобщо нормално ли е и ако не е какво да правя? Извинявам се предварително ако този въпрос е задаван вече, а аз не съм го видяла!

#8931 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2009 - 07:49 AM

Здравейте,извинявайте че ви се меся в темата по преди малко на път към работа буквално се разминах с един спиц,беше сам без каишка и леко мръсен,което ме навя на мисълта че може да е загубен.Интересното беше че не се луташе а си знеше сякаш пътя защото вървеше в бърза крачка без да се оглежда,на сфетофара си спря докато ме минаха всички коли.Може и да е пуснат сам да се разхожда,но за мен това е страшно безодговорно.Видях го до музея до общината и въвеше в посока стоматологията.
User's Signature

Качена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 445
  • 446
  • 447
  • 448
  • 449
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема