ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 13 May 2009 - 10:56 PM
Margokk е писала отново, за което й благодаря. Така е най- добре, защото всички ще могат да четат и да мислим заедно, а не от лични да се препредава.
Margokk чакаме с нетърпение следващият ти пост, за да разберем повече.
Пепеляшка, много ти благодаря за отзивчивостта и себеотрицанието. Наистина се надявам да имаме по- голям успех в разрешаването на проблема в сравнение с този на Сиела. Но аз вярвам, че това кученце е на онази полянка, за която всички сме чели и сега тича волна, щастлива и свободна очаквайки своите истински стопани там.
Пепеляшка, всички тук абсолютно на 100% разбираме това, което изживяваш, както и чувствата, които бошуват в теб и са обзели цялото ти семейство. Но трябва да знаеш, че те никога няма да стихват, а напротив - ще се увеличават, както при всеки един от нас тук.
Мег, благодаря ти за подкрепата. Всъщност аз друго не съм и очаквала. С шпиц и котаран в къщи как по друг начин да реагираш.
Спокойна нощ от мен на всички и много целувки на кучовците!
Ива
Публикувано: 13 May 2009 - 10:56 PM
marapelia6ka666, в May 13 2009, 10:57 PM, написа:
Напълно те разбирам! Аз от както се помня имам куче. Животните винаги са ми били слабост. Когато бях малка помня, че майка ми редовно ми се караша, че когато ям нещо и видя куче веднага му го давам. Дори като съвсем малка съм си давала биберона или шишето на нашето кучето, а ако него го няма на което видя...

Когато почина доберманката ми, с която израстнах, толкова тежко го изживях (дори и сега като се сетя ми се доплаква

Страшно много се ядосвам когато чета за домашни любимци оставени на неволята от стопаните си! Вярвайте ми, ако можех щях да прибера всяко бездомно животинче по пътя ми. Мисля, че е крайно време да се въведът и спазват законите за защита на животните и да се направи задължително поставянето на чип и ако се намери такъв на бездомно куче (стига да не е загубено, разбира се) стопаните да понасят солидни глоби. Така всеки един, който си взима куче ще се замисли как ще го гледа и дали ще си позволи да го изостави!
Публикувано: 13 May 2009 - 10:57 PM

Кученцето ти е още малко, бъди готова за нови вълнения, когато "малкият вълк" започне да възмъжава - тогава и купонът става супер весел!

Има си и тревоги, и вълнения, но като цяло емоциите са положителни. А ако питаш мен - колкото повече пораства кучо, толкова по-интересно става.

За кученцето, което броди по улиците - нямам думи!
Ама какво да се учудвам, днес в парка направо изтрещях, като гледах две мамаши на пейката срещу мен. Уж извели децата си на разходка, ама ... Едното беше съвсем бебе, в количка, седях на тръни и чаках да падне от нея, докато мама си пушеше цигарата и не го поглеждаше. Детенцето на другата мама - току-що проходило, беше оставено да се разхожда само по поляната, мама само се осведоми отдалече дали кучето ми не хапе. Ами Линда не хапе, слава богу, и грам внимание не обърна на детето, което си седя половин час на студената земя, на тревата зад нашата пейка, игра си с празните бутилки от бира, оставени там. Чудех се кога ще ги налапа, както са мръсни или ще ги счупи и ще се пореже. Станах разногпеда - кого да гледам по-напред? Моето куче ли, бебето в количката ли, детето зад пейката ли?
Че аз кучето си няма да оставя толкова време без надзор, те децата си оставят! Съвсем изперка тоя народ!

Сори за офф-а, ама нещо не ги разбирам така нещата. Аз треперя над Линда - да не й се случи нещо, защото не съм го предвидила и предотвратила, аз съм отговорна за нея.
Как на хората не им пука?
ПП Поздрави на всички, писали докато аз си съчинявах поста!
Публикувано: 14 May 2009 - 12:18 AM
iva81, в May 13 2009, 11:56 PM, написа:

Публикувано: 14 May 2009 - 09:15 PM
П.п. Кучето е недоверчиво към непознати и май не обича мъже.

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg
Публикувано: 14 May 2009 - 10:03 PM
margokk, в May 14 2009, 10:15 PM, написа:
П.п. Кучето е недоверчиво към непознати и май не обича мъже.

Входа е добре. Разпитай и ако няма друга информация ще ида да питам хората от входа. Определено съм се ангажирала вече. И съм му намерила местенце. Стига само жената да го даде. Все пак няма да го взема без съгласието и. Но мога да и обещая да е на сигурно място. И много обгрижван.
Благодаря момичета за хубавите пожелания. Вече сме 4 кг. След днешната разходка и малко по грубата игра с бийгъла беше толкова мръсен, че не издържах и го изкъпах с шампоан. А знам, че не бива да го правя много често. Предното му (и първо) къпане беше преди месец след втората ваксина. Вие как се спасявате от мръсотията и калта? Иначе след онзиденшният дъжд, който ни заваля навън беше станал като пуканка бял и много пухкав. Тогава само му измих лапичките и коремчето. Както правя след всяка разходка всъщност. Бодлите и клечоците свалям с гребенчето. И ушите. Искам да питам и за тях. Защото аз много му ги пазя заедно с главичката и де факто остават неизкъпани. И стоят по мръсни на фона на цялото му тяло. Извинявайте, въпреки, че чета назад във темата има неща, които просто не откривам.
Целувки на всички и спокойна нощ.
Публикувано: 14 May 2009 - 11:08 PM
Попринцип не е проблем да къпеш кучето често, но ако е само с вода. Когато Франческа се поизцапа я минавам с кърпа напоена с оцет и вода, а ако това не помогне се прибягва до банята, но само с вода и само ако е крайно наложително слагаме и шампоан (но винаги разреждам и него с вода). Оцета също помага за премахването на лошата миризма.

Ето малко снимки от днес на мойта мечка стравница

Тук си гоним парченцето кашкавал

Публикувано: 15 May 2009 - 08:36 AM
МараПепеляшка, лично аз оценявам какво си готова да направиш за това създание, само се надявам да не сме закъснели.
Колкото до къпането, наистина не е много добре, това да става често. Ушичките трябва да се пазят, защото ако попадне вода могат да станат големи беди. Аз на Арес ги почисвам при къпане с марля и зехтинче, и толкова. А колкото до шампоана. Можеш да вземеш сух такъв. Представлява флакон като на дезодорант. Напръсква се, след това се втрива, изчакваш 5 минути и изресваш. Резултатът е поразителен. Има различни аромати. На тях не им е много приятно, но свикват. Мисля, че съм го купувала за около 12 лв. Веднъж седмично е достатъчно да се третира с него.
Довечера ще потърся да пусна снимка, защото сега пиша от офиса.
Хубав ден на всички!
Публикувано: 15 May 2009 - 09:14 PM
jijafka Франческа е голяма сладурана-много се смях на озъбените ви снимки! Да я нагушкаш от мен!
Публикувано: 16 May 2009 - 01:24 PM
jijafka, в May 15 2009, 12:08 AM, написа:

Публикувано: 16 May 2009 - 06:29 PM
Днес Линда надмина себе си, не мога да не ви я покажа в пълния й блясък!

В поход към градинката ми с цел "ровене"

На лов за мишки - успях да измъкна плячката от устатата й!

Нямах много време днес да се занимавам с нея, а тя, както виждате уплътняваше добре своето! Не ми беше въобще до педагогика, така че нищо друго не ми остана, освен ... да я снимам, за да се посмеете!

"Уши си с люляк накичи...

... а после люляка гризни..."

"Не ме снимай, срам ме е!

Къде е кучето?

И едно езиче за ЧАО!

Публикувано: 16 May 2009 - 07:39 PM

....И Megian , аз споменах в предните постове, че сме трагични става ли дума за храна. Само трябва да и дам по-голям кокал пред входната врата и никой няма да има шанс да влезе, а ако реши да се опита....звуците, които ще чуе от другата страна ще са все едно на мечка гризли... Голяма ми е лакомница

Целувки на всички муцунки и весели разходки на това хубаво време!

Публикувано: 16 May 2009 - 08:53 PM
Megian, в May 16 2009, 06:53 PM, написа:

Хи-хи, ако трябва да съм честна - градинките ми страдат повече от неумелите ми ръчички, отколкото от Линдините лапички, ама нейсе...
За щастие хубостницата ми няма интерес към цветята - нито естетически, нито гастрономичен, просто гази новозасаданите цветя, ама то моя разсад е толкова мижав, че не мога да я обвиня, че не го отличава от треволяка!
Лошото е когато реши да копае в близост - днес тръгнах по едно време да направя инвентаризация на разсадените иглики - ами губи ми се една бройка!

jijafka, в May 16 2009, 07:39 PM, написа:

Технология за разкрасяване с кална маска тип "сибирско хъски" - изкопава се дупка, достатъчно голяма, за да влезе главата барабар с ушите!
Най-смешно беше днес с тая мишка! Усетих се по едно време, че не виждам Линда, развиках се - появи се, ама нещо странно се държи, явно крие нещо. Загледах се - има нещо в устата!

Изревах моменталически, сложих ръце на кръста - аз тука кучка АЛФА ли съм или лукова глава? Ами дойде, смирено положи плячката в краката ми - Мишо беше жив-здрав, уплашен до смърт. Изнесох го извън оградата - тя знае, че там не се ходи, и го оставих.
Бая време след това точи лиги, горката, там до оградата, ама това е положението - ще яде гранулки! Ако иска де, иначе да стои гладна!
Тъй рече кучката АЛФА!

Снимките на Франи са много забавни, тия шпицове вадят невероятни физиономии!

Лека вечер на всички и хубави разходки през утрешния ден!