ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 06 May 2009 - 09:18 PM
И за жалост не е единствена тази нещастна животинка - масово се гледат така кучета по градове, села и паланки - вързани, гладни, без ваксини, лекарства, обезпаразитяване. Просто нещо там на веригата, дето да лае - а като спре да лае, изхвърлят го и вързват на мястото му следващото. Единствено странното в случая е, че тези идиоти са се охарчили за немски шпиц от зоомагазина, ама грам идея са нямали как да го научат на най-елементарното - хигиенните навици. И бам - на двора... нататък всичко е ясно.
Гушнете любимците си, дано винаги са здрави, а и ние - за да се грижим за тях. Те си нямат никого друг освен нас!
Целувки на всички и лека нощ.
Публикувано: 06 May 2009 - 09:50 PM
Публикувано: 07 May 2009 - 06:55 AM
Исках да попитам собствениците на порастнали вече кученца колко кг сте? Айс, Тиса, Линда. Зная, че трябва да е 7 кг. И където и да отида видя ли шпиц все питам от кой вид е и колко е годишен. Но май така и не срещанах от средните. Вчера видях един красавец, но беше нещо смесено. Десет годишен 15 кг. Много красив наистина. Аз просто нямам търпение да разбера какъв ще стане Айси. Дори се разходих до кучкарника от където го взех да видя пак родителите му колко са големи.
Иначе ние сме много добре. Продължаваме с разходките и игрите. От ден на ден това същество влиза по дълбоко в сърцето ми и толкова много му се радвам. Мисля, че любовта, която виждам в очичките му, е не по малка от моята. Ето и сега ви пиша, а той е легнал върху краката ми щастлив след закуската и сутрешната разходка.
Хубав ден мили момичета и момчета. Работим само два дни и после пак ни чакат 2 пълни с радостни емоции.
Публикувано: 07 May 2009 - 01:56 PM
Не съм писала ,защото аз и Роро а се пренасяхме.
Сега живеем в Герман

Моето момче тича на двора или на полянката до нас щастлив,почти се разбра с двете мъжки злобнички болонки в къщата,където сме сега.
Имеме си и река близо до нас и познайте кой иска да се къпе в нея вече

На мен малко ми липсват разходките в Борисовата градина,защото имаше доста кученца за игра-а тук никой не е свикнал май да си извежда кучето на игра с други

Имаме си едно комшийче 5месечно САО,което е много мило и сладко меченце

Роро не е направил нито една беля на новото място и възприема промяната повече от добре.
Ако не е навън предпочита да е на балкона и да наблюдава кой минава по улицата,както и да се прави на пазач.
ПП Тъкмо влизам във форума и попаднах на темата с шпица,който вече не е тук...Стана ми много гадно.Като си представя например да занемаря Роро до това състояние,направо настръхвам и се ужасявам.Сутринта гледах по нова тв интервюто с кмета за хасковските кучета

Публикувано: 07 May 2009 - 02:30 PM
Това не е проблем само на хора от ромски произход, това е проблем на много хора въобще. Наскоро бях свидетел как някой решава да гледа куче, подаряват му такова и аз първо изпаднах във възхита, как този човек спасява кучето от улицата. Но след като дойдат грижите, смяната на зъбките, наръфаните обувки, прегризани щори и т.н. "човекът" взе решението, че не може да го гледа повече. И направи от домашното си куче, куче на синджир. Явно за повечето това е просто прищявка или някакъв каприз. Като да си купиш плюшена играчка и да си я сложиш в колата. Да ама НЕ! Страшно се ядосвам, но нищо не мога да променя.
Публикувано: 08 May 2009 - 07:30 PM
С пожелание за хубави топли дни и много разходки целувам всички.
Публикувано: 08 May 2009 - 08:48 PM
Аз ще се пробвам да ти отговоря на въпросите, макар че съм новобранка в кучкарството, но за това пък ми е пресен спомена за времето, когато си задавах същите въпроси.
За теглото - и аз на времето прочетох някъде за тия 7кг и купих на Линда транспортна клетка с размери, подходящи за такова куче. Да де, ама момата ми взе, че израстна като баскетболиска, в момента е над средния ръст за породата, а той е 34см +/- 4см (стандарта го има на 1-ва страница в темата). В резултат - сега Линда със зор се побира в любимата си "бърлога" - транспортната кутия, тя за нея още от детството е най-сигурното укритие, крие се там от досадното миене на лапи и всеки път, когато се чувства заплашена от нещо. Сърце не ми дава да й я отнема, а явно й е малка, вече й е "тясна в ханша"

Та скромен съвет - остави въпроса с теглото на Айси да се реши сам, когато кучо порастне. Размерите на родителите са ориентир, но, както и при децата - едното е "бащичко", друго - "майчичко"!

За справка - Линда е "бащичко", висока е на ръст над средното - 36см , теглото й около 9кг. След разгонването беше надебеляла, та се турихме и двете с нея на диета...

Дали кучето е с нормално тегло за ръста си - "на око" се определя така:
"Признак за добра кондиция: когато напипаме ребрата на кучето, без да се налага силно да натискаме; и напипаме по същия начин двете щръкнали кости на таза. Гръбнакът НЕ СЕ напипва като броеница.
Ако кучето е твърде слабо, ребрата и тазът ще се виждат и с просто око.
Ако е твърде дебело, няма да се напипват лесно."
За избора между нашийник и нагръдник - за мен няма дилема, а и Линда е на същото мнение като мен - НАШИЙНИК. Като амбициозна новоизлюпена стопанка на куче пробвах и нагръдник, даже два - ами тя ги изяде и двата и въпроса се приключи.

Има тук във форума и теми за това - нашийник или нагръдник, има различни мнения. Според мен за шпиц нашийника е по-добро решение.
marapelia6ka666, в May 8 2009, 07:30 PM, написа:
Това със сядането на инат - "няма пък!" - ми е до болка познато, Линда си го прави до ден днешен. Само че аз на моята й намерих цаката - минавам й в гръб и си я подкарвам като вакло агънце! Не знам защо, ама при нас действа това, като крайна мярка, ако се "закучи" работата... А иначе - поводът при нас е задължителен на улицата, опасно е иначе и не си струва да се рискува!
Здрасти на Ками и Роро - честито, станахте герман-ци!

Поздрави на всички, хубави почивни дни и весели разходки с кученцата - времето ще е супер, не забравяйте фотоапаратите!

Публикувано: 08 May 2009 - 10:13 PM
marapelia6ka666, в May 8 2009, 06:30 PM, написа:
Здравей marapelia6ka666!
Аз водя Франческа с нагръдник, защото и тя беше като магаре на мост с нашийник. Дори когато я взех от старата й стопанка, която е ползвла нашийник, от дърпането козината около врата й беше безумно опърпана и накъсана. Аз съм много доволна от нагръдника, защото я пускам да тича без повод, а ако видя голямо куче я вдигам набързо с нагръдника, гушкам я и нямам проблеми с големите кучовци.
Съвета ми е да пробваш и двата варианта и да видиш с кой е по-комфортно на Айси.

Публикувано: 08 May 2009 - 10:34 PM
В момента Арес е с повод и строг нашийник - тип одушвач. Много съм доволна, тъй като той е на първо място много любопитен, а и с характер и по такъв начин успявам да го овладявам. НАгръдници сменихме няколко - той просто ги изяде. Но съм съгласна, че е по- удобно. Когато го взех, имаше червен нагръдник с около 10-тина безопасни игли на него. Явно на предишните им стопани им е писнало да купуват. Интересното е, че като е без повод си прави оглушки, но сложа ли нашийника става като агънце.
Публикувано: 09 May 2009 - 09:30 AM

Публикувано: 09 May 2009 - 09:41 AM

анизи,здравей от нас с рони така на пръв поглед шанел ми прилича на среден шпиц,виждами се едричка за мини.
много е сладка да ти е жива и здрава

Публикувано: 09 May 2009 - 10:28 AM
ДОБРЕ ДОШЛА на Шанел. Като гледам снимчиците все едно виждам Айси. Според мен е типичен представител на средната порода. Но и при вас времето ще покаже. Да е жива и здрава голяма хубавица е.
На всички много прегръдки и хубав слънчев ден.
Публикувано: 09 May 2009 - 10:30 AM

Публикувано: 09 May 2009 - 05:19 PM
Имам въпрос, защото събота и неделя ветеринара ни не работи.... Днес забелязах, че кожата по коремчето и по точно при свивките на краката на Франческа се лющи. От какво може да е? Ползваме Biogroom SO GENTLE за шампоан така, че се съмнявам да е от него...

Публикувано: 10 May 2009 - 10:17 AM

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг
Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg