Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 454
  • 455
  • 456
  • 457
  • 458
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9101 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 June 2009 - 04:40 PM

Показване на мнениетоboby_888, в Jun 19 2009, 02:12 PM, написа:

аз думи нямам по темата мога само да кажа , че моя палавник непрекъснато постъпва така и ми бяга в борисовата . аз за това не го и пускам само ако сме с роро или някое куче което слуша стопанина си . много пъти ми се е налагало да го гоня и се чудя вие как научихте вашите кутрета да са послушни в парка ? :dog:

Хе, на възрастта на твоя палавник и моята хукваше, където й видят очите, обичаше и да се вре в устата на всяко срещнато куче. Е, гризнаха я три пъти - стана по-предпазлива, а и порасна... Сега, след третото разгонване, още се кротна, улегна, стана много по-послушна. Така че всичко с времето си!

Според една таблица, която намерих в нет-а, 2-годишна възраст на кучето съответства на 24год. при човека. Та моята хубостница би трябвало вече да е с акъл на млада госпожица... би трябвало, ама не винаги! :ab_041:
А твоя Бари е съвсем "тийни" - нормално е да е палав!

Ето табличката, може би ще ви е интересно да я видите, макар че е съвсем относително това, разбира се, различно е и за едри и дребни кучета, но все пак на мен ми беше любопитно!

Възр. Коеф.на Възр.
куче съотв. човек

2 мес. - 7 - 14 мес.
6 мес. - 10 - 5 год.
8 мес. - 12,5 - 9 год.
12 мес. - 14 - 14 год.
18 мес. - 13,3 - 20 год.
2 год. - 12 - 24 год.
3 год. - 10 - 30 год.
4 год. - 9 - 36 год.
5 год. - 8 - 40 год.
6 год. - 7 - 42 год.
7 год. - 7 - 49 год.
8 год. - 7 - 56 год.
9 год. - 7 - 63 год.
10 год. - 6,5 - 65 год.
11 год. - 6,5 - 71 год
12 год. - 6,3 - 75 год.
13 год. - 6,2 - 80 год.
14 год. - 6 - 84 год.
15 год. - 5,8 - 87 год.
16 год. - 5,6 - 89 год.

#9102 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2009 - 04:45 PM

ох , много се надявам да се поокроти ама ще видим сичко с времето си . иначе много мило за отговора мерси . Ние с бари ви казваме чао за сега ,че отиваме на разхотка в борисовата . айде до по късно и Поздрави
User's Signature

Качена снимка

#9103 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2009 - 04:52 PM

Весела разходка! :re_037:

#9104 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 June 2009 - 07:05 PM

Вече сме тук и в момента спиме на плочките скапани от дългата разходка :smile: :smile: :smile:
User's Signature

Качена снимка

#9105 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 09:40 AM

Здравейте хубавици и пухчовци. Да ви се похваля ние вече се обличаме. Новата ни козинка не е толкова пухкава и мекичка, косъмът е по твърд, дълъг и по-бял. В основата (подкосъма явно) свети като сатен. Много интересно. И напоследък ме питат къпан ли е. Толкова чистичък и беличък изглежда. Отдалеч изглежда голям и истински шпиц. Отблизо е моето малко непослушно момче. Все по рядко се изпуска в къщи. Търпеливо си изчаква разходката и докато излезем си свършваме работата и се отдаваме на лудо тичане и подскачане. Новото е , че изразява обичта си като малко дете. Хванат с уста или лапички за някой от краката ми (единият ми анцунг вече е за смяна) точно както бебешоците се държат за полите на мамите си. И така ходим (аз по скоро се препъвам опитвайки се да се освободя от мечешките му прегръдки) Все по-често сяда в скута ми и дъълго ме ближе и хапе по ръцете.Обещавам днес да заредя батериите на фотоапарата и да го снимам. Ще видите, че разликата е поразителна.
Хайде хубави почивни дни от мен. Аз малко ще поработя днес, а после отиваме на плаж. Да видим ще му хареса ли на Айси морето.

пп момичетааааааа току що видях, че сме загубили едно зъбче, хайде сега и усмивката ни ще е беззъба... :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#9106 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2009 - 10:41 AM

еи честито вече се разбира че ще става мъж :ae_085: :ae_085: :ae_085: много цунки от нас със Бари и ви пожелавам хубав ден .
User's Signature

Качена снимка

#9107 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2009 - 07:06 PM

Eто ни и нас

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#9108 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2009 - 09:42 PM

Това ли е "малкия" Айси? :zz_219:
marapelia6ka, момчето ти расте като гъбка, да ти е живо и здраво! :smile:
Представям си как ти виси сладурко на крачола, докато си шеташ из къщи! :ab_041:

Ей, големи образи са тия шпицове! Просто няма как да не ги обичаш! :hb_027:

Целувки от нас с Линда!
:fo_156:

#9109 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2009 - 09:53 PM

много е слодък да ти е жив и здрав пухчото целувки от нас с Бари
User's Signature

Качена снимка

#9110 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 21 June 2009 - 10:24 AM

Здравейте,мили дружки! :re_037:
Добре дошли на boby_888 и на Бари!Много се радвам,че компанията ни се увеличава. :af_089: Мара Пепеляшка,Айси наистина много е порастнал :wub:.И аз като Римела си представям как сладкото диваненце ти виси на крачола :ac_007:.Ще чакаме да ни разкажеш за приключения из Варненския плаж и как сладура е реагирал при срещата с морето. Много е хубаво,че ще има шпиц-среща,но за огромно мое съжаление ние няма да можем да дойдем,защото Тиса е разгонена от 4-5 дни.През последните месеци на един-два пъти започваше да се разгонва,но за малко.Предполагам,че от антибиотиците,които и биха покрай стомашния вирус,нещо са и се объркали хормоните и май ще посещаваме чичо доктор. :dh_188:Иначе,тя е в много добра форма,но ми е малко притеснено.Все пак,според табличката на Римелка,слънчевото ми момиченце е на петдесет години.А,на тази достолепна възраст всички мъжки номера са и ясни и може би,заради това гони яростно четириногите пичове :fa_067: .
Джиджафчице,много са хубави снимките на Линдето с фото-шопа :ae_085:!Аз не умея да правя такива красоти и ще трябва да хвана щерката да ме научи,защото за някои неща все още си гледам като индиянец пред компа.
Напоследък не пиша често,защото детенце ми е отново в сесия и си учи пред компа,пише разни теми и не искам да я притеснявам.
Хубав,слънчев ден на всички и много целувки! :gb_023:

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#9111 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 10:47 AM

Меги, Римелка, Боби, благодаря за хубавите пожелания.
Меги успешна сесия на твоето детенце.
Естествено много гушки на любимците. Толкова са забавни всичките. Айси не хареса морето. Явно шумът го плаши. Многото хора го изнервят. Всеки отнякъде му вика и той се чувства много объркан. Другата седмица ще се разходим някъде по далече където няма толкова навалица. Иначе зъбките му падат вече много бързо. Липсват три, един, два се клатят здраво. Продължава да хапе и дърпа каквото му падне, като приоритетни са маратонките ми. Най-вече когато са на краката ми. Новото при нас е апетитът към краставици и доматки. Когато правя салата става ужасно досаден и ги яде с голяма охота. Нали не е проблем, че му давам? Никога не съм вярвала, че куче ще яде зарзават. :ab_041: Мислех, че мръвките са предпочитани. Ама при Айс (мисля, че е време да му викаме така като на голям мъж) всичко е наопаки.
целувки на всички и хубава неделя!!!
User's Signature

Качена снимка

#9112 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2009 - 02:48 PM

меги пожелавам на детето ти да си заме испитите с отличен .
marapelia6ka666 не се притеснявай Бари яде всякакви зеленчуци с исключение на зеле :ab_041: и според нашия ветеринар е хубаво за новите зъбки да хапва зеленчуци . Ние придпочитаме моркови и краставици . Целувки на всички
User's Signature

Качена снимка

#9113 Потребителят е офлайн   _SuZi_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2009 - 07:04 PM

Здравейте на всички!

От доста време не съм ви писала (може би повече от месец), но пк ми се развален преди време и половин месец ме лъгаха, че ще го поправят и накрая ми казаха, че трябва да си купя нов. Може би другата седмица вече ще се сдобия с нов пк и ще съм доста по редовна, но до тогава ще ви пиша от роднини.
Както и да е.. няма да ви занимавам с моите глупости, тъй като имам много по сериозен проблем, именно със Сузи.
Всичко при нас през този месец мина добре.. ето че най накрая свършвам училище и ще и отделям цялото си време, а даже си мислех да я заведа и на море (за първи път). Но нещата никак не са добри в близките две седмици. Вие самите знаете какви палавници са тази порода кучета. А и особено малките. Винаги когато се прибирах, Сузи бързаше да дойде при мен скачайки и ме чакаше на вратата, да я разходя. Но сега никак не е както беше преди. Стои на едно място и дори когато я викна не идва при мен. Днес и изведох на разходка, а тя не искаше да се разхожда и само се дърпаше да си я прибера. Когато се прибирам от училище вместо да дойде при мен.. тя седи отстрани. Яде по съвсем малко и драстичо е отслабнала. Водих я на лекар и той ми каза, че не е болна ами е някакво емоционално състояние и да попитам хора, които се грижат за тази порода. Забелязах и друго нещо.. вчера я изведох на двора и аз си влязох за 10мин.. когато се върнах тя беше изкопала голяма дупка до мрежата и се опитваше да се промушне. Не знам какво да правя и ме много притеснява. Надявам се поне вие да ме посаветвате нещо.. ;( А и мислите ли че може да е защото не и обръщам достатачно внимание.. или и аз вече не знам :X ..просто съм в паника!

Благодаря ви предварително!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9114 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2009 - 07:12 PM

Здравейте!

Времето се развали и вече по-честичко някой пише! :mc_004:

_SuZi_ Да не би да сте я оставяли сама за по-дълго време или да сте й се карали повечко?
Шпицовете са много чувствителни и нежни кучета и искат много внимание.

marapelia6ka666, много сладък е станал твоя пухкавелко и още по-хубав ще става! :xb_035: Относно зеленчуците, аз редовно се шегувам, че имам заек в кожа на куче. Франческа яде от моркови до чушки, но това са витаминчета и е добре за нея!
Меги, стискам палци на дъщеря ти! Знам какво е да си в сесия и не е гот... :wacko: А, Тисата на следващата евентуална среща я искаме на линия, заедно с теб, разбира се! И мерси за комплиментите! Ще видя от галерията ти някоя снимка на Тисето и като имам време ще направя едно колажче и за нея!

Поздрави и целувки за всички!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9115 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 June 2009 - 09:15 PM

Здравейте и от нас с Линда!

Меги, успех на щерката в сесията и дано Тисата си влезе бързо "в ритъм " в интимното си календарче!

По темата със зеленчуците - и Линда яде плодове и зеленчуци всякакви - и тя, и аз сме фенове на доматите! Иван пък я научи да яде орехи - умира за тях! Мисля, че в малки количества и не всеки ден все пак :md_064: плодове и зеленчуци са полезни, стига да не се прекалява... А с тия орехи на Иван си имах шок-емоции първия път - на следващия ден като чистех след Линда на тротоара (marapelia6ka, има не само малки дрисльовци, има и големи дрисли! :ab_041: ) - видях там едни такива малки, бели, кръгли ... бр, сори, ако ще вечеряте! Едва не ме втресе, че се е опаразитила моята хубостница, докато не вдянах, че това са парчета от орехите! :wb_052: Но казват, че и в такъв вариант са полезни - стимулират прочистването на аналните жлези. Така или иначе - давам и по-малко от всичко незабранено за кучета, все пак душичка и тя носи... :md_064:

_SuZi_, и ние имахме подобни проблеми - след разгонването. В депресия беше изпаднала моята хубостница, нито искаше да се разхожда, нито да играе, на храната се цупеше. Май си беше разбила сърцето момата - още не знае май, горката, че тия мъже не го заслужават! :db_046: Решила бях да я водя на лекар за пълна кръвна картина - дали пък няма нещо сериозно? - ама тя като надуши, че ще ходи при вета да я боцкат - бързичко забрави да се прави на "страдаща красота :ca_003:"!
Та моя съвет - наблюдавай кученцето, опитай се да общувате повече - разходки, игри - но не я насилвай да прави нещо против волята си, старай се повече да я заинтересуваш с нещо. Измисли нещо ново и интересно за нея - нова играчка, игра някаква... За апетита се посъветвай с вет-а за нещо, стимулиращо апетит, аз съм чувала за бирена мая, ама не съм пробвала и не рекламирам. По принцип през лятото в жегите кучетата ядат по-малко, и моята се е "вталила", а беше бая дунда! :da_005:
Не се шашкай - случва се да нямат настроение, минава и това. Ако продължи по-дълго - пак при вет-а за по-обстоен преглед и изследвания.
Това е от мен, дано скоро сте пак весели и игриви!

Поздрави на всички!
:re_037:

#9116 Потребителят е офлайн   iva81 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 10:09 AM

Здравейте и от мен!
Та за зеленчучите... Арес яде почти всичко: доматите са му най- любими, яде банан, ягоди, диня - най- общо казано прахосмукачка. И аз знам, че да полезни. Дори му купувам морковчета и му давам да си хапва.
Сузи, според мен първо трябва да си абсолютно сигурна, че вета ти е читав и, че наистина можеш да му се довериш. Ако си сигурна в него, то кучу наистина е подтиснат от нещо. По мое мнение ако ти е обидена, че не й обръщаш внимание повярвай ми няма да се държи така, а ще прави бели. Защото кучетата когато са лишени от внимание упостошават апартамента. Ще изгризе нещо - я обувка, я саксията ще разпръсне из цялата къща, т.е нещо, което да го накара да се чувства добре, а няма да се свие и да си лежи. Така, че според мен проблема е някъде другаде. Както Римелка казва, нейната принцеса е страдала от любовни трепети, моя също имаше подобен период. Беше влюбен в една нюфка.
Ако трябва и Сузи продължава да се държи по този неестествен начин заведи я и при друг вет.
Надявам се скоро да ни зарадваш с добри новини.
User's Signature

Домашните любимци дават на всички нас много радост, обич и привързаност. Може би повече от колкото заслужаваме!
Качена снимка

#9117 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 12:35 PM

Здравейте на всички!

Показване на мнениетоiva81, в Jun 22 2009, 09:09 AM, написа:

Та за зеленчучите...

И ние си падаме по плодове и зеленчуци.Вчера сутринта за 1-ви път дадох диня и забелязах че Роро така яде и ме гледа влюбено,все едно му давам най-любимото лакомство :smile:
После имахме излет до язовир,който завърши с кална козина,гонене на мокро куче и еднин шамар.
После в колата миришеше на блато :zz_020: ,защото Роро показа на шарпейката как се въргаля като свиня в тинята, тя го сметна за много забавно и повтори упражнението.Нямам една спокойна минута като изляза с този беладжия :eg_033:
Най- хубавото беше че още с качването в колата и двете кучета заспаха,иначе се вихрят едни игри на задната седалка и се налага "съветване с вестника".

Поздрави!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9118 Потребителят е офлайн   marapelia6ka666 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2009 - 01:06 PM

Последната снимка е направо шедьовър. Уникални са двамата един до друг :af_089:

Момичета благодаря за включването за зеленчуците. Значи смело продължавам да радвам малкият пухчо с тях. Умерено като количества. Целувки на всички. Ужасно сте ми полезни, радвам се, че ви открих на страничките на този форум.
User's Signature

Качена снимка

#9119 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2009 - 01:39 PM

ками и бари много яде диня ... и аз искам да споделя ,че го водих на панчеревои там падна голямо гонене из реката и много се радвам , че се забавлявахме така във събота. целувки от нас
User's Signature

Качена снимка

#9120 Потребителят е офлайн   mi6ka_88 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 June 2009 - 09:55 PM

Здравейте пухкавелковци като сте се заговорили за плодове и зеленчуци днес и аз пробвах рокси на диня и я яде с голямн апетит :af_089: в началото незнаеше какво да го прави но добре се ориентира какво да направи :md_064: искам да попитам с какви шамоанчета поддържате вашите пуфчета защото на моята рокси хем е някакси твърд косъма хем е сплескан...?ако може малко помощ :r_181:
User's Signature

Качена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 454
  • 455
  • 456
  • 457
  • 458
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема