Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 462
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9261 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 July 2009 - 10:19 PM

Здравейте и от нас с Линда!
Ех, че сладки бебешори и тинейджъри показвате на снимките - много са готини!
Добре дошъл на новия Бари, много :gb_023: за оздравяващия Роро и честит 5-месечник на малкия голям мъж Айси! :wb_052:

Малко скромни съветчета от баба ви Римела към стопаните на малки кученца по темата "Хранене" .
Задължително намерете време и прочетете поне началото на темата Храненето - ден първи до ден последен - ТУК, най-вече ПОЗВОЛЕНИ И ЗАБРАНЕНИ НЕЩА. Не е библия, но поне за мен беше ориентир какво е добре и какво - не да се дава на кучето.
Въобще целия подфорум ХРАНЕНЕ е интересен и заслужава да се прегледа.

Според мнението на хора знаещи тук във форума най-добрия вариант за хранене на малкото кученце в периода на интензивен растеж (до към 10мес. - годинка) са качествените гранули от клас "супер премиум". Такива са Роял Канин, ПроПлан, Хилс, сега има и доста нови марки храни от този клас. Аз храних Линда с Роял Канин за малки кученца и съм доволна - израстна си добре момичето. Не бих пестила пари от храна за малко кученце, защото то расте и му трябват много неща, които аз не знам как бих му осигурила с попарки и чорбички. Широко рекламираните по TV храни за кучета не са качествени, а за боклуци по 18 ст/100г въобще не си струва да се говори - не само не са полезни, ами са и вредни!
Консерви, пастети, паучове и др. подобни стават за овкусители, но не и за основна храна.

Освен тях за овкусяване, ако лигавото пале не иска да яде гранули "натюр" варианти са заливане на гранулите с бульон, лъжичка разтопена мазнина или зехтин, разбъркване с кисело мляко, настърган кашкавал, ситно нарязано сварено пилешко и др.подобни, но целта на това е да се залъже кучо да си изяде гранулите. Те са упорити, налага се понякога и ние да бъдем - за тяхно добро.
Като приключи фазата на растежа - могат да се търсят и други варианти за хранене, кой както си реши...

За малко кученце не е добър вариант да се сменя често храната, както и да се експериментира смело - "Да му дам да хапне, пък да видим какво ще стане!" Ами ще видите ... ще се подриска! :ud_009: За това не съветвам да се пробва в голямо количество това или онова - като кучо порасне и стомахчето му вече не е така чувствително - пробвайте, ама докато е малко - ограничете експериментите, давайте само колкото да опита от разрешените храни, а не да се наяде с някоя... На времето Линда получи зверско разстройство от дробчета, макар че други кучета си ги ядат без проблеми - явно не й понася. Всичко си е индивидуално и трябва да се опитва, но с мярка...

Докато расте кученцето - следете крачетата му! Ако забележете, че се кривят - изглеждат Х-образни или О-образни - припкайте при вет-а и питайте за даване допълнително на калций, ако не искате кучо да остане кривокрак!
Правят се и изследвания за необходимост от калций и други съставки в храната или - обратното - за предозирането им. Това докторите си го знаят, но от нас, стопаните, се иска да си отваряме очите и ако видим проблем - да търсим решение, докато е време... Моята хубостница бая беше закривила задните крачета във форма "Х", ама си хапна Калци Делис и сега е стройнонога! :ab_041: Тези проблеми са най-вече при едрите породи кучета, но и за шпицовете са актуални!

Ами това беше от мен, дано съм била в помощ. Повече информация - тук във форума, който търси - намира! :smile:

Поздрави!
:re_037:

#9262 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Икона за мнението  Публикувано: 15 July 2009 - 11:17 PM

Камка,питай някой вет,за когото имаш добри впечатления,за витаминките.Аз,на Тисата и Чара съм им давала СА 34 или нещо такова беше ...то е на прах и се добавя към храната,съобразено с килограмите на кучо.
Римелка е дала чудесни съвети за храненето на бебоците :ba_025: .Слушайте я!А,мъниците са разкошни :wub: !
Малък Айси и голям Бари са си родени за фотомодели.Големи сладури и глезани са :gb_023: !
Бобче,черното бижу на приятелката ти,померанче ли е?
Гушкаме ви всичките :fe_079: Лека нощ и успешен нов ден!

User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#9263 Потребителят е офлайн   nik_tan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 07:18 AM

Благодаря за съветите за храненето!Моя малък,сладък пухчо (Бари)е много готин ,но само като спи :sleep: ,а през другото време само хапе,хапе,хапе :smile: А за това дали е мини или среден шпиц и аз незнам.Сега е на 5 месеца почти и е 3кг и половина и е висок около 26-27 см незнам още колко и до кога ще расте,но няма значение.Голям непослушник е само се чуди каква беля да направи. :smile:
User's Signature

#9264 Потребителят е офлайн   nik_tan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 07:48 AM

Оле сега се разрових из форума и видях снимките от 27.06 където сте се срещали.Те са страхотни много са красиви направо нямам думи какви буйни гриви имат.И моя Бари ли ще стане такъв с такава козина,за сега си сменя бебешката и няма много козина.Неповторими са няма по-хубава порода кучета (поне според мен де)!
User's Signature

#9265 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 09:47 AM

здравейте мегиан те и го продадоха за среден шпиц но още в началото беше ясно че е померан обаче е голяма терца .... вчера се видяхме с Камелия и вижте какво си намерихме в парка .
да не си помислите че това е Роро не това е Бари и едно померанче

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9266 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 10:01 AM

Показване на мнениетоnik_tan, в Jul 16 2009, 08:48 AM, написа:

И моя Бари ли ще стане такъв с такава козина,за сега си сменя бебешката и няма много козина.

Ако знаеш откога си задавам този въпрос и колко съм нетърпелива аз самата. От няколко дена Айси изглежда по "плътен", а момичетата отдавна ми казват да бъда търпелива защото и ние ще станем красиви като големите батковци и какички. :af_089:

Виж сега как ми се плези моят мунчо. :ab_041:

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#9267 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 11:28 AM

Здравейте и от нас! За мое голямо съжаление вече сме си в София... :dry: Морето беше супер, избягахме от дъжда и изкарахме 10 супер слънчеви дни на плажа! На никой не му се прибираше! :ab_041: Както казах преди да заминем, озвучихме Попския плаж с много шпицешки лай и даже успяхме да се срешнем със себеподобни. Единствената препънка, която имахме беше, че Франческа беше много нервна на непознатото място и доста често къмпинга кънтеше от нейня лай, скимтене и скрибуцане. Имаше още две симпатяги при бунгалата - ЧРТ и пит булка, първоначално много се страхувах да не стане някоя беля, но и двете кучета бяха изключително добронамерени, лигави и послушни! ( Беше голяма изненада за мен, защото пит булката е била пускана за бой и понеже е спряла да се бие са искали да я застрелят и човека от бунгалата я е спасил).
Виждам, че докато ни е нямало са се случили доста неща.... Камка, надявам се Роро вече да е добре и да няма повече такива премеждия! Линдето и Римелка, отново са направили прекрасна фотосесия и има много нови попълнения! :af_089:
Добре дошли на всички нови муцунки и поздрави от мен и Франи!

Пускам няколко снимки, по-късно още, защото са страшно много и трябва да им намалям размера!

Прикачена снимкаПрикачена снимка
Прикачена снимка

Поздрави и до по-късно! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9268 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 02:21 PM

искаме и ние като вашите пухкави козинки,много са ви хубави кученцата :wub: и ние заминаваме на моренце на 1ви август,но ще оставиме пуфи на село при мама и тати,те много я обичат и ние я водим всяка събота и неделя при тях,но аз си мисля че много ще тъгува ,много свикна с нас,вечер лягаме заедно,по цял ден я глезим,незнам как ще и се отразят 7 дни без нас,а аз не искам да я взимам,защото е много малка и мисля,че ще се измъчи в жегите и по пътя,пък и в хотела няма да я пуснат :dry:мъчно ми е да я оставя,дано не тъгува за нас....
User's Signature

Качена снимка

#9269 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 16 July 2009 - 02:23 PM

тази франи е голям сладур.....отивам да поработя,чао сладури и много усмихнат ден на всички пухчовци и техните стопани :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#9270 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2009 - 06:17 PM

Показване на мнениетоjijafka, в Jul 16 2009, 09:28 AM, написа:

Морето беше супер, избягахме от дъжда...

Къде бяхте на море?Цял ден ли Франи беше с вас на плажа???И как и оправяше козинката от пясъка,много ли се правеше на прасе? :ab_041:
Интересно ми е,защото ние за първа път ще сме с куче на море и то не едно,а два броя диваци :smile:
User's Signature

Качена снимка

#9271 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 08:35 PM

Показване на мнениетоkamkata, в Jul 16 2009, 07:17 PM, написа:

Показване на мнениетоjijafka, в Jul 16 2009, 09:28 AM, написа:

Морето беше супер, избягахме от дъжда...

Къде бяхте на море?Цял ден ли Франи беше с вас на плажа???И как и оправяше козинката от пясъка,много ли се правеше на прасе? :ab_041:
Интересно ми е,защото ние за първа път ще сме с куче на море и то не едно,а два броя диваци :smile:

В Царево на бунгала- тихичко, закътано и много зелено! Държахме я сутрин и следобед на плаж, като малките деца. А, за козината... като изсъхне, пясъка сам пада и само я изплаквах хубаво с вода след плажа. Козината на шпицовете има самопочистващо се свойство, което им е голямо предимство! :ab_041:
И ние бяхме с два броя.... малко е лудница, но пък е весело! Камка, вие къде сте решили да ходите?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9272 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 09:37 PM

Здравейте от нас с Линда!
Добре дошли в къщи на летовниците jijafka с Франи и Бруно, явно добре сте си прекарали, чакаме си обещаните още снимки, за да ви се порадваме и ние!
На Ками с Роро и приятелката му шар-пейка - пожелания за хубави морски емоции! Ками, и не забравяй фотоапарата! :oc_171:

Зоя и nik_tan, кученцата ви са големи сладури, да са ви живи и здрави!

marapepelia6ka, Айси се хили и плези вече като истински шпиц! :af_089: Много се смях на вашите интимни беседи вечер в банята - послушко си е Айси! Моята хубостница като малка така и не се научи къде се прави това в къщи, любимите й места бяха възможно най-труднодостъпните за почистване - например под леглото! :ud_009: До ден днешен не знам как се побираше там, че и "позата" да заеме... виртуозна работа! :ab_041:
Банкет дадох, когато тръгнахме на разходки и тя взе, че се научи сравнително бързо да прави всичко навън, че си беше малък ужас!

Сега да се оплача малко. Вчера в парка налетяхме на оная баба - откачалка с кучето й, което смъртно мрази Линда и скача да я сдави без повод и без предупреждение, надушва я и направо я напада! Моята, завалийката, хич я не бива в битките... Винаги съм й забранявала и съм я наказвала за ръмжене и зъбене, за хапане пък да не говорим - не си го й помисля! :dry: Е, резултата е налице - докато успея да реагирам, Линда вече беше по гръб, а оная се мъчеше да й докопа гърлото! :ud_009:
Сама не знам какво съм крещяла, просто изтрещях! Това се случва за втори път, и пак не можах да я предпазя, всичко стана за секунди...
Слава богу, няма рани, но си знам, че няма скоро да забрави - след такива случки става подозрителна към всички кучета, отказва разходки в този парк - и аз я разбирам. Защо да ходи на място, където я хапят? Дърпа се, сяда на улицата и ме гледа с укор - "Къде ме водиш, не искам там, там ще ме наранят!"
Гадно се чувствам, че не успях да я предпазя, а няма къде другаде наблизо да я разхождам. Досега се измъквахме някак, оглеждам се и ако видя въпросната агресивна Джина, промъкваме се по съседни алеи, бягаме като престъпници - ама рано или късно щеше да се случи...
На бабока, разбира се, не й пука - кучето й е винаги пуснато от повода и скандали с всяка срещната женска.
Бясна съм и нищо не мога да направя, освен следващия път да нося тояга! Ясно е, че няма да уча кучето си да се бие, ама дали следващия път аз да не захапя бабока превантивно?! :dry:

Та така - оплаках се. Поне да си излея емоциите, друго не мога да направя. :dh_188:

Целувки за кучовците ви и дано никога не ви се случват гадни случки. Шпицовете са нежни и деликатни кучета, трудно е с тях в свят, където има агресия и насилие. За жалост... :dry:

Лека вечер и хубав утрешен ден! :smile:

#9273 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 11:50 PM

зоя, радвам се, че Франи ти е харесала. За сега си оставаме единствените карамелки тук... :dh_188:
Римела, няма спасение от несъвестните стопани. Където и да заобикаляш, все се среща някой такъв...ако не са те, са бездомните кучета. Ужас е! Аз в момента съм по-спокойна, защото излизаме с Бруно и един лабрадор и те пазят много Франи та нямаме такива проблеми. Като ни видят с трите кучета-заобикалят! :ab_041: (нищо, че и тримата са абсолютни лигльовци)

А, за снимките.... Ето ги и тях:

Неразделната двойка си изкопа дупка и си спи в нея.

Прикачена снимка
Прикачена снимка

Франи беше пазител номер 1 на нещата ни.

Прикачена снимка

....Памела Андерсън, пасти да яде! Новата спасителка на плажа! :db_046:

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Бунгалото ни си имаше ВИП охрана:

Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9274 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2009 - 11:57 PM

И останалите:

"Спасители на плажа" - кой каза, че плажа бил неохраняем? :db_046:
Прикачена снимка

Прикачена снимка

И тази снимка не е за тук, но държа да я покажа.... Тя сама говори за себе си! :ac_007:
Прикачена снимка

Надявам се, снимките да са ви харесали!

Лека вечер и целувки! :re_037:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#9275 Потребителят е офлайн   nik_tan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 07:27 AM

Много са сладки на снимките.Ние ходихме с моя Бари на море,но само за 2 дни за съжаление.Единия ден го взехме на плаж с нас и той вдигна целия плаж във въздуха.Първо му беше много интересно морето и влезе сам,играеше си с вълните и след това целия мокър започна да рови в пясъка,гонеше всички хора които бяха там.Те хората се забавляваха с него,смееха му се.Абе за Бари и за другите беше много забавно,но за мен......!Аз само вървях след него и внимавах да не направи някоя беля :smile: След около 1 час беше целия в пясък,направи поне 10 дупки в пясъка и те такива дупки че целия влизаше в тях и вече след като излезе от последната си дупка целите му очи вътре бяха пълни с пясък и аз се стреснах да не му стане нещо и си тръгнахме.Август месец пак ще ходим на море,но мисля да не го взимаме с нас,дано да не му е мъчно много,защото на нас съсъ сигурност много ще ни липсва
User's Signature

#9276 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 07:33 AM

Снимките са страхотни. Има една, две просто уникални. На едната Франческа е такава красавица, на човек му иде да я нацелува. Жижатка аз не съм срещала карамелен шпиц до сега, затова много се радвам на вашите снимки. Но и Бруно е голям сладур. Да ги нагушкаш и двамата от мен.

Сега и аз да се оплача от злобни кучета. Ние имаме една двойка бездомни, които една проклета баба в конфликт с целия вход храни като хвърля отпадъци и най-вече кокали направо от терасата. Ясно ви е как непрекъснато гоним нашите любимци за да им отнемем едно такова съмнително удоволствие от устата. Но тя не разбира от дума и въпреки, че всички и казваме, продължава да си ихвърля отпадъците по този начин. Това както и да е, ама в неделя едното от тях нахапа много лошо бийгъла на приятелката ми (ние живеем в едни вход) Арчи е просто много закачлив и игрив. Изобщо не е злобен. Но това мръсно същество му остави здрави драскотини по гърба. Мислех си направо посред нощ да се опитам да ги хвана двете (те са двойка мъжко и женско) и да ги откарам нанякъде с фирменото камионче. Ако бабата ме види ще ме линчува направо. Освен всичко тая жена не спи и е най-голямата клюкарка на входа. Но аз ще я измисля. Айси ги лае само отдалече по-страхливичък е, но ние се заформихме една кучешка дружинка от 7,8 различни породи и всички сме вдигнали ръце от нежеланата компания.

Само да ви се похваля, днес успях да претегля мъника. Вече е 7 кг. :af_089: усещах аз, че ми натежава като го нося. Ще стане голям и красив като татко си. Един разкошен екземляр внесен от вън специално за развъдника.

Хубав ден момичета и момчета. Целувки от нас
User's Signature

Качена снимка

#9277 Потребителят е офлайн   nik_tan Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 07:50 AM

Здравей,marapepelia6ka999 и ние имаме същия проблем,но при нас не само една баба а няколко и са много досадни.само че при нас добре че няма злобни кучета,но пък за сметка на това тези баби хранят поне 15 котки,който познайте дали имат бълхи.Всеки път като се приберем сме като маймунки (пощим се)и винаги има някоя бълха.Като излезна от входа ме наобикалят всички котки и навсякъде под терасите е пълно с храна и някви мръсни купички,които също са пълни с гнусни манджи за котките.
User's Signature

#9278 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2009 - 08:36 AM

здравеите на компанията ,
франи е страхотна на снимките ... в интересна истината и аз не съм виждала такъв шпиц като нея страхотна е . та като сте почнали да се оплаквате за бездомви и агресивни животни нека и аз се включа , в борисовата градина има един исключително злобен дакел които винаги налита и както се сещате е без каишка та грабваш кучето и бягаш .... ами джак ръсела дето нападна роро ако не се бъркам . масово хората си пускат кучетата ама не е редно като са злобни да са без повод аз много се дразна на такива
румелке следващия път като го видиш тоя помияр и се опита да налети на линда му бии шута и толкова аз ония ден ритах един помияр че налетя на бари а и някаква баба чак ми се развика че съм го била ритала ... ама направо бях извън кожата си ама накрая си останахме живи и здрави беж наранявания ... е това е от нас
цунки от нас с бари
User's Signature

Качена снимка

#9279 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2009 - 12:16 PM

jijafka- на нос Галата,някаква си местност Фичоза.За първи път сме там и на мен ми е интересно къде отиваме :ab_041:
Препоръча ни го позната,която ходи с доста кучета и тя.

rimela- Ей не ни изпращай толкова бързо :ab_041: ,може да се засечеме в Борисовата преди това.
Ние чак на 16.08 заминаваме.И апарата е задължителен ,дано да се сетя,да не се изложа пак... :bm_008:

А за бабата,направо незнам какво да кажа :eg_033: (знам,ама не е удобно тук във форума)
Няма оправия с тези изкуфели старци.То и не само кучето му се отщяват разходки,ами и на стопанина.Ще седиш на нокти и ще се оглеждаш като крадец , за нахвърлящия се пес на баба Пенка (например).
Много е неприятно и като знаеш,че нищо не може да се направи-още повече :sa_021:
Тя какво каза след случката бабката,след като се развика?

boby_888- То този джак беше вързан ,ама нали Рори за запознава с всичко живо :smile:
Пък и не съм очаквала толкова злоба у малката бълха (джак-а) . След случая Роро като видеше джак и му ръмжеше :ab_041: Но бързо забрави ,после играеше с всички.

Поздрави на всички! Доста хора се насъбрахме в последно време,което е хубаво де.Колкото повече шпицета,толкова по весело :smile:

ПП. Забравих да напиша че сега Роро си има малък досадник,който се примъква към кошчето му и се оптва да краде играчки.Досадника е малката ми сестра де,вие какво си помислихте? :ab_041: И малката като открадне нещо,Мишо търчи по нея и гледа жално и лае,а ако има възможност грабва играчката от бебешката ръчичка и се свира под дивана :smile: ( тази картинка наблюдавам и сега докато ви пиша) Страхотна двойка са двамата с Габи!
User's Signature

Качена снимка

#9280 Потребителят е офлайн   boby_888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 July 2009 - 12:33 PM

kamka ама тя Габата е много сладка аз съм и голям фен .
а що се отнася до джак ръсела беше си злобничък няма спор
User's Signature

Качена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 462
  • 463
  • 464
  • 465
  • 466
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема