Здравейте и от нас с Линда!
Линче, големи сладури са Тоби с малката ти племеница, явно добре се разбират!
За ДЕЯ - малко съвети за избор на кученце -
ТУКОт личен опит - като си избирах кученце, грам идея нямах как да избирам, бяхме се разбрали с Иван за момиченце, ама като ги видях четирите пухчетата в кучилото - отворих уста и забравих да я затворя - такива бяха сладури всички!
Тогава Иван си каза решително мъжката дума - "Искаме момиченце, и то - най-палавото!" Е, поне за последното не мога да се оплача - заявката ни беше изпълнена на 101%!
И на другия ти въпрос не мога да дам съвет, за жалост. Мога да кажа само как беше при нас - Линда беше "лятно" бебе, та проблемът беше не как да й е топло, а как поне малко да й е прохладно, че лятото 2007 беше адски горещо, а шпицовете не са особено "топлолюбиви", даже напротив.
Та тя си спеше на коридора, там си я оставях и да играе с играчките си, ако не мога да се занимавам с нея. Иначе си беше при мен в стаята, когато можех да й обръщам внимание и да следя какво е докопала да гризе!
Помня, един път търсихме безуспешно капачката на флаш-чето по бюрата, няма и няма! Отчаян, Иван попита "А провери ли в устата на Линда?" След тоя случай всичко изгубено се търсеше първо там, тя се научи, милата - сама отваряше уста да покаже, че не е там това, което търсим...
Всичко това продължи, докато пишкаше и акаше яко нон-стоп - (на балатума!

) и докато престана да гризе мебели, кабели и всякакви подобни - към 6-7 мес. възраст горе-долу. После, когато порасна и поумня - си я прибрах при мен в стаята. Сега си е винаги при мен, даже се намърда, нахалката, и спи в леглото ми! Че и се протяга и гледа да ме избута, за да се намести по-удобно - ама че наглост!
Малко снимки от последната ни разходка преди да се развали времето - че сега вали дъжд и си дремем в къщи, с кратки обиколки из квартала, и чакаме Слънчо да се покаже...
- тичаме...

- скачаме...

- правим стойка "мирно" (за саламче, не за браво

)

- плуваме

- ловим катерички (безуспешно, но в лова е важна тръпката, а не плячката!

)

"Ах, само да можех да се покатеря там... и не ми върти тая опашка! Ах, защо ни мога да се катеря..."
Поздрави на всички и хубава седмица с много слънце и весели разходки!