Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 484
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9621 Потребителят е офлайн   Дея Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 October 2009 - 07:38 PM

Благодаря ти адски много, Римелке! И на теб също,Марея, за подкрепата! Темите са страхотни и вече 3 часа съм забила нос, принтирайки усилено. Имам само 1 въпрос: когато отида да си избирам кученце какво да гледам...Смисъл как да разбера дали всичко му е наред, че няма недъзи и е нормално, и здравичко? Освен пропорциите на тялото / което между другото ми е малко сложно/, хубаво окосмените части и черната носна гъба????? Примерно как да разбера, че няма зрителни проблеми или нещо със слуха и т.н.
Ами на колко дни е най-удачно да е кутрето?

А и още нещо! Спорим усилено с майка ми къде е най-подходящото място за мъника. Аз съм твърдо за моята стая, ала тя е убедена, че килера е идеален, защото през зимата е топло вътре ,а и е точно срещу банята и ще е удобно за приучаването към първоначалните хигиенни навици. Моята стая е доста по-далече от банята ca_003.gif , но все пак друго си е някак...

А пък аз отново виждам сладки кученца отгоре, че даже и сладко детенце :) хехе

#9622 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2009 - 01:02 PM

Здравейте и от нас с Линда!

Линче, големи сладури са Тоби с малката ти племеница, явно добре се разбират! wub.gif

За ДЕЯ - малко съвети за избор на кученце - ТУК
От личен опит - като си избирах кученце, грам идея нямах как да избирам, бяхме се разбрали с Иван за момиченце, ама като ги видях четирите пухчетата в кучилото - отворих уста и забравих да я затворя - такива бяха сладури всички!
Тогава Иван си каза решително мъжката дума - "Искаме момиченце, и то - най-палавото!" Е, поне за последното не мога да се оплача - заявката ни беше изпълнена на 101%!
af_089.gif
И на другия ти въпрос не мога да дам съвет, за жалост. Мога да кажа само как беше при нас - Линда беше "лятно" бебе, та проблемът беше не как да й е топло, а как поне малко да й е прохладно, че лятото 2007 беше адски горещо, а шпицовете не са особено "топлолюбиви", даже напротив.
Та тя си спеше на коридора, там си я оставях и да играе с играчките си, ако не мога да се занимавам с нея. Иначе си беше при мен в стаята, когато можех да й обръщам внимание и да следя какво е докопала да гризе! md_064.gif
Помня, един път търсихме безуспешно капачката на флаш-чето по бюрата, няма и няма! Отчаян, Иван попита "А провери ли в устата на Линда?" След тоя случай всичко изгубено се търсеше първо там, тя се научи, милата - сама отваряше уста да покаже, че не е там това, което търсим...
af_089.gif
Всичко това продължи, докато пишкаше и акаше яко нон-стоп - (на балатума! db_046.gif) и докато престана да гризе мебели, кабели и всякакви подобни - към 6-7 мес. възраст горе-долу. После, когато порасна и поумня - си я прибрах при мен в стаята. Сега си е винаги при мен, даже се намърда, нахалката, и спи в леглото ми! Че и се протяга и гледа да ме избута, за да се намести по-удобно - ама че наглост! eg_033.gif ab_041.gif

Малко снимки от последната ни разходка преди да се развали времето - че сега вали дъжд и си дремем в къщи, с кратки обиколки из квартала, и чакаме Слънчо да се покаже...
- тичаме...
Прикачена снимка
- скачаме...
Прикачена снимка
- правим стойка "мирно" (за саламче, не за браво ab_041.gif)
Прикачена снимка
- плуваме
Прикачена снимка
- ловим катерички (безуспешно, но в лова е важна тръпката, а не плячката! wb_052.gif)
Прикачена снимка Прикачена снимка
"Ах, само да можех да се покатеря там... и не ми върти тая опашка! Ах, защо ни мога да се катеря..."
Прикачена снимка
ab_041.gif ab_041.gif

Поздрави на всички и хубава седмица с много слънце и весели разходки!
re_037.gif

#9623 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 October 2009 - 09:46 AM

римелка,линда е много добра фотомоделка,няма две еднакви пози при нея ab_041.gif
много и се радвам като е видя във водата,пъпчето и да не е хвърлено в някой язовир,все на вода налита хубосницата ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
ние вчера бяхме до вилата уж рони да потича на воля,но беше доста мокро и кално,но това естествено не му попречи да препикае цветята и някой друго доматче ab_041.gif
лека и успешна седмица от мен!!!

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9624 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,Цветя,Хора,Мотори, Езотерика

Публикувано: 05 October 2009 - 12:00 PM

Здравейте,мили дружки!

Дея,поздравления и от мене затова,че си се спряла на тази порода за домашен любимец!Шпицовете са невероятни кученца.Колкото до това, как да го избереш ....сърцето ще ти подскаже, когато се погледнете с мъника в очите aa_002.gif. Само живот и здраве да е!

Линче,Тоби и племенничката ти са много сладки,а на бебочка ми иде да и изпапкам бузетата wub.gif.

Римелка,Линдето е шпиц-амфибия ac_007.gif.Интересно ми е ....,ти ли я провокира с нещо да се цамбурка или тя на своя глава се научи така смело да плува?Защото Тисата нищо не е могло и не може да я накара да се впуска в такива мокри приключения.От шубе ли,от суета ли- да не си развали прическата?! ge_063.gif

Ани,Ронката добре е препикал китките и доколкото виждам е много доволен ac_007.gif.Снимката ти с бебе Рони,която си постнала по-напред в темата е чудна gd_044.gif.
Мушкатата в градината как ги запазвате през зимата?
А,колкото до ошлайфането ми в снимането ...и корифей да стана,ако нямам хубав фотоапарат,така ще да е bi_051.gif.Дала съм си заявката на Дядо Коледа,само дано ме споходи по-рано mc_004.gif!

Тука ги снимах снощи ...да я видите Изата каква драка е ac_007.gif ,а Тисата си дремеше кротичко ...

Успешна седмица на всички и много целувки от нас! gb_023.gif
User's Signature

Качена снимка Качена снимка

#9625 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 October 2009 - 09:28 AM

меги,изито е голяма

#9626 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 October 2009 - 09:28 AM

меги,изито е голяма палавница, ама кака и тиса май хич не и се връзва на задявките.клипчето е много хубаво,харесами. ae_085.gif сигурна съм,че дядо коледа ще ти изпълни желанието,само ако много си слушкалааааааааа ab_041.gif ab_041.gif а,колкото до мушкатото,да ти кажа така ги оставям да зимуват и през лятото пак си покарват,и на мен ми е чудно как не измръзват,за сега нямат проблем af_089.gif
User's Signature

#9627 Потребителят е офлайн   зоя Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2009 - 06:54 AM

здравейте сладурки,напоследък имам много работа и не ми остава време да пиша,но пък редовно чета какво правитеtb_195.gif ,много хубави снимки сте пуснали,всички са страхотни,Дея направила си страхотен избор за порода кученце,разбирам те колко много го искаш,защото и аз се чувствах като теб,а благодартение на Римелка,която винаги е много мила и намира инфо за кученцата,можеш да си сигурна,че ще отгледаш здраво и красиво кученце,megian и при теб е весело,като при нас,с куче и коте лудницата е пълна ab_041.gif ,специално за Дея пускам една снимка на Пуфи,правена първият ден като я взехме,тук е почти на 2 месеца,иначе ето и снимка от вчера,моят мъж ни е снимал докато спя smile.gif това е за сега от нас,желая ви весели слънчеви дн и много разходки,целувки на всички пухчовци...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#9628 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2009 - 10:05 AM

Здравейте,на всички!

Зойче,ти спиш,но Пуфата гордо позира ab_041.gif

Онзи ден сутринта,хванах Тисата в крачка ...с плячка в уста -половин пакетче обикновени бисквити,което беше тафнала от масата в кухнята.Явно е имала намерение да го скътае отново под възглавницата ми,но остана много изненадана,когато ме видя,че седя на леглото.Явно е очаквала,че още се мотая из банята.Успях да я хвана за малко в кадър,благодарение на бавния каданс,с който се движеше и който издаваше чувството и за вина unsure.gif

Хубав и успешен ден за всички! fe_079.gif

User's Signature

#9629 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 October 2009 - 10:22 AM

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ааааааааааа,меги,много се смях с тисата ,как виновно пристъпва и гледа да се скатае с плячката,да е нацелуваш от мен af_089.gif
зоя и пуфито е много,много сладичка и на нея пращам целувки va_010.gif
User's Signature

#9630 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2009 - 10:41 AM

Ани,нацелувах я и я нагнявих от тебе ac_007.gif
Когато няма плячка,самата калпазанка се загнездва из възглавниците ми и е много доволна.И двете нахалки спят при мене.Абе ...,изпусната работа zz_187.gif

Прикачена снимка

Целувки и от нас за Ронката gb_023.gif !
User's Signature

#9631 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 October 2009 - 09:24 PM

Здравейте и от нас с Линда!

Ани, Рони много добре позира пред лехите с цветенца, а това,че припикава доматите - пак добре, щото моята си къса сама доматчета, отмъква си ги с крадлив вид и си ляга в тревата да си ги яде! Въобще на вилата си е като на "шведска маса", изяде и къпините на корена... dh_188.gif
ab_041.gif
Меги, изгледах клипчето с кеф! Ах как ми е позната тая поза - свити виновно ушички, наведена виновно главичка и ... нагло навирена опашка! ab_041.gif

За спането в кревата на стопанина - да ви обадя моята Линда! Вечер си ляга кротко в своето си креватче - уж де!.
"Притрябвал ми тоя или оня, имам си легло - там ще си спя!" И да я викам - не идва, държи се "на положение"! ab_041.gif
Оказва се -чака да загася лампата.
Няколко минути след това чувам тихи стъпки в тъмното и ... туп, някой скача на кревата. Ляга си в краката ми, свива се на кълбо - "аз само малко тук, таквозинка, няма да преча..."
Е, да де, ама се оказва - чака ме да заспя! wb_052.gif
Като се събудя през нощта по някое време - наглата шпицка е пропълзяла, намърдала се е до мен, че и глава на възглавката ми е положила и си хърка като ангелче!
af_089.gif
А за плуването - Иван я научи, беше малка тогава.
Първо - във фонтана на парк "Оборище", хвърляше й топката във водата и я приканваше да влезе да я вземе, за да ни я донесе, естествено - за награда, саламче. Много я беше страх, милата, да влезе във водата, та в началото се налагаше самият Иван да събуе сандалите, да запретне крачолите и сам да си донесе топката! ab_041.gif
После Линда се престраши, започна да скача смело, когато водата е на плитко и може да джапа по дъното. В един момент скочи, а беше дълбоко и ... сама разбра, че може да плува! af_089.gif
Хареса й, защото усети, че така й става по-хладно в жегите и вече сама си влиза във водата, където я намери, когато й стане горещо.

Последно сега тренираме носене на фризби! Е, носи го де, ама все пак топката си остава любимата игра - първата любов не се забравя! mg_062.gif
От днешната тренировка:
Прикачена снимка

Поздрави на всички и приятни почивни дни.
re_037.gif

#9632 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 October 2009 - 11:29 AM

Не знам дали ще ви е интересно, но на мен ми беше любопитно да видя как изглеждат световните шампиони сред белите мителшпицове от последното световно - WORLD DOG SHOW Bratislava 2009 - от ТУК.
Шпицовете са в 5 група "Шпицове и примитиви", съдят ги поотделно за различните цветове (бели, черни и кафяви, и други), както и, разбира се, по възраст и пол.
Та ето какво научих (снимките са от нет-а):
ПОБЕДИТЕЛИ

Mittelspitz weiss

Best Of Breed BOB ( най-добър в породата) и World Winner (световна шампионка)
GOSIA AM JUNGFERNBACH
ж., род. 02.04.2004

още снимки тук

World Winner световен шампион
CH ANDRÉ BIELE ZLATO
м., род.23.10.2006г.

още снимки тук

Veteran World Winner - световен шампион при ветераните
IWAN AUS DEM NORDEN
м, род.18.07.01

още снимки тук

#9633 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2009 - 10:49 AM

Здравейте и от нас. Вчера бяхме на работа до обяд, но взехме Айси и Цезар с нас в офиса. Бяха много послушни и двамата. Гледаха през витрината и търпеливо изчакаха да се освободим за да ги заведем в Морската.

тук им приготвяме саламчета за наградки по време на разходката

търпеливо чакат едно за добро поведение в офиса

тук гледат един ретривър оставен да чака стопанина си пред нашият офис, Айси е по-малък, но се е качил на стола за да е по нависоко :)

Хубава разходка направихме, но имахме и малко премеждие. Като хвърлях пръчка да я носят без да искам ударих Айси. Така и неразбрах точно къде, но той милинкият плака дълго и много жалостиво. Сега от време на време присвива едното оченце. Не сълзи, не е червено, но ако до утре не спре да го прави ще отидем при вета да го види. Хубава неделя и от нас. Много гушки и целувки. На РИМЕЛКА голямо благодаря за хубавите снимки (мале как приличат на нас ab_041.gif )и поредният невероятно забавен постинг. Напролет и ние ще търсим шадраван за да се научим да се къпем като Линда. af_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#9634 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2009 - 11:22 AM

Цитат(rimela @ Oct 9 2009, 10:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
"аз само малко тук, таквозинка, няма да преча..."
Е, да де, ама се оказва - чака ме да заспя! wb_052.gif

ac_007.gif Римелка,Линдето поне е тактична.Тисата направо си се намества до мене,ляга по гръб,вирва краци и започва да буботи,за да я галя.Егати наглярчето ab_041.gif.
Браво на Иван! Жертвал се е да джапа бос из софийските фонтанчета ae_085.gif.Специални гушки за лудетината Линда gd_044.gif.

Шпицовете от световното са много хубави wub.gif .С право са си заслужили титлите,но и ние имаме достойни кандидати/тки.

Тандема Айси & Цезар съм го признала отдавна.Много са хубави двамата wub.gif и е радостно,че така добре се разбират.Дано при Айси всичко е наред,за да не ходи при чичо доктор!

Вкъщи,в момента е парад на космаците -бели,черни ...всякакви.Това чистене взе да ми тежи вече bp_099.gif ,но няма начин ...ще издържа геройски и този път.

Пожелавам ви една прекрасна неделя и целувки за всички gb_023.gif!

User's Signature

#9635 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2009 - 12:40 PM

Цитат(Megian @ Oct 11 2009, 12:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Дано при Айси всичко е наред,за да не ходи при чичо доктор!

Спря да примижва вече. Гледа с широко отворени усмихнати очички. Успокоихме се, че и щерката поплака снощи. А иначе Айси и Цезар наистина се разбират прекрасно. Понеже освен, че сме приятели и работим заедно, живеем и един над друг във входа. Постоянно са заедно, а понякога си "говорят" през панела. А когато вечер си пийваме ракийката заедно лежат един до друг под масата и чакат по нещичко от нашата вечеря. Познайте кой кого закача най-често? ab_041.gif Айси постоянно се гуши в Цезар и го хапе по муцунката за да му обърне внимание. Понякога са точно като две деца. Много ги обичам и двамата. wub.gif

User's Signature

Качена снимка

#9636 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2009 - 01:41 PM

marapepelia6ka, Айси и Цезар изглеждат чудесно заедно и е супер, че се разбират и си играят.
А ако се вгледаш в снимките, които си качила тук - ами двамата много си приличат по позите, които заемат, че и по външност (изключвам цвета)! smile.gif
Нищо чудно - хъските са "брат'чеди" на шпицовете! ae_085.gif
Големи образи са двамата "офис-работници", а Айси вече въобще не прилича на бебока, дето ни показваше тук - порасна ти момчето, да ти е живо и здраво! wub.gif

А за историята ти с пръчката и очето на Айси - много се радвам, че се е разминало. И ние имахме подобен инцидент, когато Линда беше малка, и оттогава вече не й хвърлам пръчки. Научих я да играем на "Донеси!" с топката - пробвах всякакви размери, но тенис-топката се оказа без конкуренция. Лошото е, ако забравя да я взема, като тръгваме на разходка - целият парк научава за това, Линда лае и се изказва по мой адрес, докато ушите ми започнат да дават "заето"! ab_041.gif
Не разбирам кучешки, ама май долавям нещо от рода на "Заспала шматка! Пак ли ми забрави топката? Аман вече - няма да се научиш, не знам какво да те правя! eg_033.gif Хора, вижте я тая - заплес и половина, къде й е акъла, забравя НАЙ-ВАЖНОТО!"
ab_041.gif
Веднъж се наложи, след подобни гневни тиради (при положение, че хората в парка се спираха да гледат и да се чудят какво става) да оставя Линда с Иван на една пейка да си лаят и да се върна за топката... dh_188.gif
Е, оттогава не я забравям, щото знам какво че чака! ud_009.gif

Меги, съчувствия за "космопада" - при теб черно-бял - класика! ab_041.gif
Ние приключихме поредния такъв, чакам следващия... имам чувството, че таман порасне козинката -и почва да се скубе...
Поздрави и целувки на всички!
wub.gif

#9637 Потребителят е офлайн   Megian Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2009 - 05:19 PM

Мацки,не е по нашата тема,но това пернато много ме изкефи и се смях от сърце ag_106.gif.Искам да споделя този смях с всички вас.Пуснете звук,когато го гледате!

Папагал-рапър :)))

User's Signature

#9638 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2009 - 05:30 PM

Хахахаха и аз се смях с глас. Тенкс Меги wub.gif
Топките и ние ги обичаме, но Айси упорито отказва да ми я донесе. Носи на 2,3 метра от мен. Понякога в Морската като има много клечоци му хвърлям от тях след като порядъчно съм се уморила да тичам с него. НО КРАЙ никакви пръчки вече. Продължаваме уроците с топката. И аз установих, че тая за тенис е най-подходяща. След като скъса, разпра и разката няколко различни по вид. Включително и една от Канада донесена специално за него. Сега мъжът ми му е приготвил подарък от Белгия. Каза, че било комплект с топка въже и някаква играчка. Но ще трябва да потърпим до коледа, за да си я получим. ab_041.gif
Хубава вечер момичета. Май ще се окаже, че днес е бил последният топъл ден, според синоптиците.

пп РИМЕЛА като каза братчеди и се сетих за една мацка собственичка на хъски шампион. Тя веднъж много обидено каза "шпицове и ПРИМИТИВИ ха!!!" ab_041.gif Но факт е, че сме в една група.
User's Signature

Качена снимка

#9639 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 October 2009 - 06:46 PM

здравейте девойки.
marapepelia6kа,големи са сладурковци и двамата,отива им да стоят в офис,начислете ги на щат и денят ще ви минава доста по забавно ab_041.gif ab_041.gif
римелка,много хубави шампиони,прекрасни са,а на клипчето се смях от сърце,винаги успяваш да ме заредиш с прекрасно настроение af_089.gif
пускам снимки и на моя шампион,дори си има и тиквен медал на една от снимките ab_041.gif
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
дойде прекрасната и шарена есен и нея не сме забравили.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
а,тук вече е много уморен Рони от сърфиране в нета ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif

Прикачена снимка
лека и спокойна вечер от нас!

User's Signature

#9640 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 October 2009 - 10:26 AM

Цитат(марея @ Oct 11 2009, 07:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
пускам снимки и на моя шампион,дори си има и тиквен медал на една от снимките ab_041.gif

Прекрасен wub.gif
User's Signature

Качена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 480
  • 481
  • 482
  • 483
  • 484
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема