Мм да-мм, сигурно са прави хората, като казват, че истинската дружба е мъжката, а приятелството между две жени е винаги заговор срещу трета!
Моята хубостница се скара жестоко с приятелката си от детските дни - шпицка като нея. За мой срам - Линда беше активната страна на конфликта - не знам защо, така хубаво си играеха като малки, а в един момент - бяха и двете на годинка и отгоре - моята почна да я ръмжи!
Естествено - намесих се и "раздадох правосъдие" - кротна се моята!
Нещо по "женската" част се скараха - конфликтните ситуации бяха около разгонванията. Само не знам кой е хубавелкото, който делят - да й обясня, че няма мъж, заради който си струва да се караш с истинска приятелка! Ама млада е още, не разбира истините в живота!
При последната среща се заиграха веднага - дано да й е узрял акълът! Лошото е, че рядко се виждаме с тях - рядко се засичаме в парка. За това и всеки път, като се срещнат - разиграва се спектакълът от първото действие - цупене, мусене, пози, сцени в стил "Ти пък коя си ма..."
Докато си изиграят театъра и се наканят да си поиграят - то дошло време да си ходим със стопанина й, та играят и се боричкат двете шпицки по пътя, а най-любимото им място е на средата на кръстовището, дето го пресичаме на зелен светофар.
Иде ми да я убия моята - вися в парка и я чакам да тича и играе, а тя се прави на интересна, тръгнем си - сеща се за игрите!
Това женурята са опасна работа - характерчета! Мъжките са по-директни и по прями, по-непосредствени някак - а женските са хитрушани и в някои отношения - по-непредвидими.
Е, това са размишления от моя съвсем скромен опит като стопанка на женски шпиц. Сравнявам Линда с брат й Волфи - съвършено различни са като характери!
А най-интересното е, че тя някак - не знам как - е разбрала, че й е по-голям брат. Закача го на игра, но има респект от него. Тръгне той нанякъде да подуши нещо - Линда подире му, и тя да "завре носа", той легне на тревата - тя до него, в същата поза. С никое друго куче не се държи така!
Той пък хич не я възприема като женска - по-скоро я пази от други кучета, като по-голям брат.
Много са ми интересни - как ли се възприемат кучетата едно - друго? Така ли, както ние си мислим, или пък ние несъзнателно влагаме в оценките си своите си представи за приятелство, съперничество, за роднински връзки...
Аз не знам - нямам отговор на въпроса.