ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 12 November 2009 - 03:52 PM
Моята хубостница не си пада по дъжда, та ми се налага да дебна пролуки в облаците, за да я изведа и да поджапаме по локвите. На тоя сезон най-лошото му е, че е "ерата на калните лапи". И то не само лапи - коремче, потурки, гушка, опашка ... че й муцунка, щото моята най-обича, ама със страхотен кеф, да се почеше едно ху-у-убаво с калната лапа, за да се омаже цялата.
Днес ходихме с Линда на дълга "градска разходка" - имахме работа из града и я взехме с нас. Мина Линда по култовите места на София - "остърга се" по градското стъргало - по "Царя", поклати потурки по "Графа", посети градинката при "Дома на покойника". Държа се много прилично и възпитано, кротичко си ходеше помежду ни и зяпаше, гласа й не чух.
На връщане по "Графа" стана една смехория. Линда не се плаши, общо взето, от градските шумове - даже когато беше малка, сега пък съвсем не очаквам това от нея, ама на - случи се!
Една стилна дама вървеше по тротоара на високи токчета и си возеше изискано куфара на колелца. То хубаво, ама с нашите разбити плочки ... такъв шум вдигаше, все едно е магарешка каручка по калдъръм. И то - плътно зад гърба ни, върви си дамата след нас, а оня ми ти куфар подире ни гърми-трещи, токчетата трак-трак... като че танковата бригада минава!
Линда се уплаши, сви ушите, провеси опашка - мале-е-е, какъв е той звяр, дето ме преследва? На светофара куфарът паркира до нея и тя подскочи от страх, скри се зад гърба ми и протегна оттам любопитна муцунка - "Уф, дали все пак да не подуша звяра?"
Хем страх, хем и любопитството ще я изяде да разбере какво е!
Поздрави на всички!
Утре е петък, ура!
Публикувано: 12 November 2009 - 07:40 PM
Публикувано: 13 November 2009 - 11:05 AM
Хубав ден момичета на вас и прекрасните пухчета. Мегииии появи се и ни зарадвай със снимки на Изата и Тиса.
Публикувано: 13 November 2009 - 01:01 PM
Внимавай като го оставяш сам , преди няколко дена имаше случка за откраднато хъски и направо ми настръхва косата,защото пред самата стопанка са отмъкнали кучето й
Тъкмо го бях приучила Мишока да спи без да се качва на леглото при мен и развалих дисциплината...Попринцип коша му стои в хола,но всички врати на етажа са отворени за да си обикаля той където поиска,понякога спи в стаята при мен до спалнята ми, друг път си остава в кошчето или на дивана (където не му е позволено също,но топките косми го издават
Преди два дена подпря муцка на леглото и ме гледа втренчено около 5 мин и аз му викам-Айде скачай !
Повече от половин година не е спал в леглото и сметнах че една вечер нищо му няма.Обаче не е така...Вчера се залисах с четенето във форума и гледам станало 1 вече.По навик търся с очи къде е заспал Роро, ама никъде го няма.Погледнах в коша - няма го, на дивана, под масата , на столовете - никъде го няма.Влизам си в стаята и той блаженно си заспал на спалнята,като предвидливо е оставил моята половинка празна.Само ме погледна с един заспал поглед сви ушенца назад и пак затвори очи.Какво да го правя?! Казах му строго,че ще е само тази вечер и се гушнахме
Публикувано: 13 November 2009 - 07:17 PM
Хихи, само ти така си мислиш!
Тая вечер ще го намериш пак там, и то протегнал пробно лапки и в твоята половинка от кревата.
И си пази възглавницата - че няма да остане място за главата ти...
Поне при нас имаше такъв период на пълзяща инвазия и се наложи да действам по метода на избутването.
Сега вече има мир - поне докато заспя де...
Големи са образи тия шпицове!
Публикувано: 13 November 2009 - 07:44 PM
Знам
Защо има мир докато заспиш??? Тя те чака да захъркаш и се намества ли???
ПП Преди 2 секунди отивам до стаята и намерих следи от огромно повръщано на леглото
Публикувано: 13 November 2009 - 08:01 PM
Следва команда "Къш" и Линда се премества невъзмутимо, за да ми направи място - от нея да мине, ама не за дълго. Докато спя тя пак се примъква, събуждам се по някое време и промърморвам "Уф, ти пак ли си тука? Къш, ма Линдо-о-о!"
ПП Ако й се случи на моята да повръща - не й давам да яде известно време, докато се успокои стомаха.
Цункай беладжията!
Публикувано: 14 November 2009 - 11:14 AM
Току що имахме същият проблем. Само стомашни сокчета, но ми е жал за него. И аз не давам да яде известно време.
Авно само моя Айси не иска да спи при мен. Въпреки, че го котках няколко вечери като стане време за сън и угася осветлението в кухнята, става и директно се насочва към легълцето си в коридора. А когато го взема при мен, сам слиза от леглото и се настанява под него. Понякога през ноща се покатерва, ноо в краката ми или настрани от мен. Всъщност като се замисля така е по-добре. Нека си знае мястото момчето ми.
Публикувано: 14 November 2009 - 01:47 PM
Седим си вечерта аз на комп-а(разбира се) кучетата се укротили и заспали, приятеля ми готви на камината,топличко и хубаво - уют.
Изведнъж какво стана, дъното на съда в който готвехме се пръсна за 2 секунди всички стаи се напълниха с дим, аз си взех кучетата и изтичах на двора.Приятеля отваря прозореца за да започне да проветрява и корниза с пердето падна върху него
Накрая измислихме нещо друго за вечеря и аз докато се мотая в кухнята нашия Рори се качил с предни лапи на масата в трапезарията и си хапва сладко, сладко от яденето ...
Както и да е мина тази вечер, но на сутринта нещата продължиха- приятеля излиза с Киара за работа оставя я в работещата кола докато затвори вратите на гаража.Муцката минава на предните седалки и натиснала бутона за заключване на 4-те врата
И така минаха 10 минути в молене,викане и тропане от едното стъкло на другото , за да може тя да мине пак от същия път и да натисне копчето.Накрая успя
Публикувано: 14 November 2009 - 10:47 PM
Камка,не е било заради петък 13-ти,а просто не добре стекли се обстоятелства.Нали вече е минало и всички сте добре
Между другото,Тисата вчера отново показа рогцата си ...Направих тортата и я оставих на масата в кухнята.Затворих вратата предвидливо /имах си едно на ум/ и се заех с ежедневните космаци из къщата.Обаче,докато съм се вихрила с прахосмукачката в другия край на апартамента,калпазанката е успяла да отвори дверите към свещеното лакомство и беше вилняла преди "официалното духване на свещичките".Една четвърт от тортето липсваше
Егати характерчето има тази муцунка .... Много е своенравна понякога,но много я обичам
Та,така с нас ...
Публикувано: 14 November 2009 - 11:05 PM
меги,мерси поздрава,да ти се връща многократно
Публикувано: 18 November 2009 - 03:18 PM
Поздрави от нас с Линда!
Къде се изгубихте?
При нас - нищо ново, ако изключим новите глезотии на моята хубостница. Последното, което измисли - отказа да яде гранулките си, овкусени с варено пилешко. Омръзнало й ужасно - не искала повече, щяла да почне да кукурига вече от това пилешко! Две вечери подред ми въртя нос и отказваше да яде - "намазаха" кварталните котета.
Та се видях в чудо с тая лигла и реших да пробвам позабравената рецепта за овкусяване с ... цаца!
Изкиснах добре няколко рибета и изхвърлих първата вода след завирането - нали я продават леко осолена, та да се обезсоли, после още 4-5 минути в микровълновата, намачках я и обърках гранулите с нея.
Боже, само да бяхте видели как лапа - злоядата гад, мляскайки, изяде вси-чко!
После дойде при мен да ми покаже, колко е доволна, като въртя езика и се облизваше, а след малко се се върна при празната паничка да завърти и там още един език - дано пусне още малко от тая вкусотия!
Та от няколко дни сме на "рибено" меню, а в рибата - казват - имало фосфор, полезен за акъла.
Оказва се - вярно е!
Седя си аз в стаята, пристига Линда и лае насреща ми, само с глас не ме кани да я последвам в кухнята, а там какво да видя - манджата ми изкипяла на котлона.
Умница ми е тя! Още малко рибка да хапне - и ще се научи да пуска сама пералнята!
Целувки на всички и весели разходки през оставащите хубави и топли дни.
Ние сме в парка всеки ден - гоним топката и лаем по катеричките!
Публикувано: 18 November 2009 - 09:02 PM
Изводът на моите крака са неприкосновени. На краката на някой друг общи.
Публикувано: 18 November 2009 - 09:32 PM
Това си е шега, разбира се - казва ли ти някой какво тайно мисли един шпиц?
Но по мои наблюдения имат силно развито чувство на селекция "свои - чужди".
И тежко им на чуждите в нашия си дом...
marapepelia6ka, не се карай на "мунчо"
Успех с новия чифт чехли!
Целувки на Айси!
Публикувано: 18 November 2009 - 11:31 PM
И тежко им на чуждите в нашия си дом...
хахахаха затуй ли изгриза гръцките скъпи сандали на братовчедката живеща в чужбина и маратонките made in USA на приятелката ми.
Спокойна нощ на всички момичета и техните пухчовци.
Публикувано: 19 November 2009 - 09:56 AM
Между другото две поредни нощи незнам как но докато спи пада от спалнята и ме гледа неразбиращо все едно аз съм го бутнала,даже не помръдва от позата в която е паднал , след това сърдито си отива в кошчето и спи там. Но аз наистина не съм го бутнала,той се върти като луд просто. Тази вечер всичко си беше спокойно,никой не е падал.
ПП Освен това майка ми ми каза че като вдигнала да изнася едно от леглата, на което спеше сестра ми видяла че най вътрешния крак на леглото е толкова оглозган , че се държи на косъм да не се пречупи
Публикувано: 19 November 2009 - 11:43 AM

Вход

Горе
Цитиране +