Шпиц привет. Добре сме, лудеем, обичаме се, нищо ново при нас. Отново се радваме на по-дълги разходки. Не съм влизала отдавна защото форумът за пореден път отхвърляше акаунта ми. Реших случайно да опитам пак. Радвам се, че този път успях защото наистина нямаше да си направя четвърта регистрация. Надявам се, че всички сте добре. Ще се радвам отново да сме част от вас.
Защо така?Това е много неприятен проблем!И аз се надявам да останете част от нас!
"Интересува ме темперамента на породата. Дали са склонни към агресия? Също така подходящи ли за апартамент и от колко дълги разходки имат нужда?"
Немските шпицове са самоуверени, безстрашни, добри охранители"обаждачи", обичат да са всред стопаните си, тогава са най - щастливи.
Още са дръзки, упорити, притежават способност за "разсъждаване", също така имат "избирателно чуване".
Един стандартен шпиц с родословие, от добри родители( проверени от съдии на киноложки изложби)отгледан в домашна среда на добри, търпеливи стопани е куче - бижу.
Също така имат склонност силно да се привързват към стопанина си и му вярват до край, но това не се отнася за послушанието винаги.
О да, Вие, можете да го възпитате с лекота, и то, кучето от тази порода ще Ви следва, ще е предано, лоялно, ще Ви почита, но за това трябва да се намери "правилния подход" към него.
Много често този подход е някакво лакомство, склонни към лакомия са, готови и на челна стойка да застанат за Вас, само за да получат вкусното парченце месо в ръката Ви.
Циркаджии.Свободолюбиви.Ревниви.Прилепчиви дори.Обидчиви!
Не бива да сте груби или зли с куче от тази порода.Злопаметни са.И ще изгубите един приятел в неговите очи.
Изключително схватливи.Добронамерени към Вас и семейството Ви и подозрителни към непознатите.
Мое мнение стандартният шпиц е порода не за всекиго.
Един по - флегматичен темперамент от страна на стопанина ще се сблъска с кипящия от неизчерпаема енергия шпиц!
Само истински фен на породата, който я харесва и разбира такава каквато е, би оцелял, така да се каже, под напора на подобен водопад от емоции и енергия.
Всяко куче може да прояви агресия според мен.
Всяко.От всяка порода.
Е, разбира се, предполагам има и такива породи, които ще търпят да ги скубе грубо детето Ви, но шпица ще избяга, или ще се отдръпне.
Хората често бъркат охранителните им качества с агресия.
Не всяко куче, което лае - хапе, нали?
Защото стандартния шпиц е куче, което обича да лае.
Да, обича да му се чува гласа.
Това често се превръща в проблем.
Изисква постоянни корекции в най - ранна възраст.
Би могло да се научи да лае само "при необходимост".
И не, шпица не е агресивно куче.
Може да прогони с лая си непознати кучета навлезли в "територията му", но никога няма да се нахвърли да хапе себеподобните си, камо ли хората.
Идеални са за апартамент, за енергични, сърцати хора, предварително подготвени за интелигентността на шпицовете, търпеливи, кучелюбиви, влюбени в породата.
Един стандартен шпиц в млада възраст има нужда от по - чести разходки, примерно около четири разходки.
Пораснал вече, с установени хигиенни навици, дважди, сутрин и вечер е достатъчно.
Но те наистина обожават дългите разходки със своя стопанин.Неуморни са!
Обожават планината, да изследват, да са навън, обичат снега, студа, вятъра, дъжда и не се чувстват добре в летните жеги, тогава разходките е добре да се правят на ранина и късно вечер.
Два пъти годишно линеят.
Тогава..няма да Ви се прибира вкъщи от летящи косми!
Шегичка!
Но както казах по - горе шпица не е за всекиго.
Само за истински любители и ценители именно на тази порода.
Поздрав!