Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 494
  • 495
  • 496
  • 497
  • 498
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9901 Потребителят е офлайн   ~My~DarLing~ Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 24 March 2010 - 08:53 PM

Здравейте smile.gif Има ли място за още едно шпицле да се присъедини wb_052.gif Ние сме Кати и Дикси.Аз съм на 15 години от София.Ето го и Мистър Дикси.На годинка и 10 месеца е.Преди много време,когато беше на около 3 месеца се регистрирах за първи път,но тъй като сте ме забравили се представяме отново.
Ето го моят снежко dog.gif :
Снимките са от днес ae_085.gif
В момента е малко опърпан,защото си сменя козината.Чакам с нетърпение да свърши този период и да бъде предишният пухчо fk_152.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#9902 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 26 March 2010 - 10:07 PM

Здравейте! Първо искам да отбележа, че благодарение на дог.бг и на вас започвам да се превръщам в голям фен на породата немски среден шпиц :) Сега ще ви задам 1 глупавко въпросче ... освен очевидния полов диморфизъм който съществува м/у мъжките и женските кучета от тази порода (забелязала съм че момчетата са по-едрички и с по-дълга козинка) има ли някакъв друг белег, който да прави 1 от половете по ... желан?
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#9903 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 March 2010 - 11:56 AM

Цитат(ultima @ Mar 26 2010, 07:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
(забелязала съм че момчетата са по-едрички и с по-дълга козинка) има ли някакъв друг белег, който да прави 1 от половете по ... желан?

Едва ли дължината на козината се определя от пола на кученцето,а по скоро е наследствен всичко зависи от родителите на кутрето ,както за козина,размер или не дай си боже за някакви наследствени болести.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9904 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2010 - 04:10 PM

Цитат(марея @ Mar 27 2010, 11:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(ultima @ Mar 26 2010, 07:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
(забелязала съм че момчетата са по-едрички и с по-дълга козинка) има ли някакъв друг белег, който да прави 1 от половете по ... желан?

Едва ли дължината на козината се определя от пола на кученцето,а по скоро е наследствен всичко зависи от родителите на кутрето ,както за козина,размер или не дай си боже за някакви наследствени болести.

Възможно, просто споделх впечатления (макар че при повечето бозайници наличието на тестостерон увеличава космената покривка). Но няма значение. Интересно ми е ВИЕ като собственици да кажете вашите впечатления за породата. За интелекта на животинките, за специфичния темпарамент и енергия. Порових се в интернет и разгледах няколко книжки, но там пише само за желания стандарт (било то външен вид и характер), а никоя книжка не знае по-добре от ВАС! Много ще се радвам ако споделите (ако нямате нищо против) ab_041.gif
User's Signature

#9905 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 28 March 2010 - 11:51 PM

Добре дошли отново на ~My~DarLing~и сладкото й шпицле!
Привет и на ultima!
В старата тема, която слях наскоро с Говорилнята всички, които пишехме тук разказвахме за нашите кученца.
С толкова привързаност и възторг разказвахме!
И сега е така.Ако имате конкретни въпроси вярвайте ще се опитваме да Ви дадем своето мнение.
Относно космената покривка при немския шпиц Марея Ви е отговорила правдиво и честно.
Но наистина мъжките са по - ярки от женските.
Козината им е по - дълга, по - едри са, по - изразителни.
Погледнахте ли темата мъжко или женско куче в помощ при избора?
Там също се коментират разликите между половете.
Поздрав!

#9906 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 09:50 PM

Шпиц привет. Добре сме, лудеем, обичаме се, нищо ново при нас. Отново се радваме на по-дълги разходки. Не съм влизала отдавна защото форумът за пореден път отхвърляше акаунта ми. Реших случайно да опитам пак. Радвам се, че този път успях защото наистина нямаше да си направя четвърта регистрация. Надявам се, че всички сте добре. Ще се радвам отново да сме част от вас.
User's Signature

Качена снимка

#9907 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 12:19 AM

Цитат(Дури @ Mar 28 2010, 11:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Добре дошли отново на ~My~DarLing~и сладкото й шпицле!
Привет и на ultima!
В старата тема, която слях наскоро с Говорилнята всички, които пишехме тук разказвахме за нашите кученца.
С толкова привързаност и възторг разказвахме!
И сега е така.Ако имате конкретни въпроси вярвайте ще се опитваме да Ви дадем своето мнение.
Относно космената покривка при немския шпиц Марея Ви е отговорила правдиво и честно.
Но наистина мъжките са по - ярки от женските.
Козината им е по - дълга, по - едри са, по - изразителни.
Погледнахте ли темата мъжко или женско куче в помощ при избора?
Там също се коментират разликите между половете.
Поздрав!

Погледнах днес темата за мъжко или женско куче :)
Интересува ме темперамента на породата. Дали са склонни към агресия? Също така подходящи ли за апартамент и от колко дълги разходки имат нужда?
User's Signature

#9908 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 12:47 AM

Цитат(marapepelia6ka999 @ Mar 30 2010, 06:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Шпиц привет. Добре сме, лудеем, обичаме се, нищо ново при нас. Отново се радваме на по-дълги разходки. Не съм влизала отдавна защото форумът за пореден път отхвърляше акаунта ми. Реших случайно да опитам пак. Радвам се, че този път успях защото наистина нямаше да си направя четвърта регистрация. Надявам се, че всички сте добре. Ще се радвам отново да сме част от вас.

Защо така?Това е много неприятен проблем!И аз се надявам да останете част от нас!

"Интересува ме темперамента на породата. Дали са склонни към агресия? Също така подходящи ли за апартамент и от колко дълги разходки имат нужда?"
Немските шпицове са самоуверени, безстрашни, добри охранители"обаждачи", обичат да са всред стопаните си, тогава са най - щастливи.
Още са дръзки, упорити, притежават способност за "разсъждаване", също така имат "избирателно чуване".
Един стандартен шпиц с родословие, от добри родители( проверени от съдии на киноложки изложби)отгледан в домашна среда на добри, търпеливи стопани е куче - бижу.
Също така имат склонност силно да се привързват към стопанина си и му вярват до край, но това не се отнася за послушанието винаги.
О да, Вие, можете да го възпитате с лекота, и то, кучето от тази порода ще Ви следва, ще е предано, лоялно, ще Ви почита, но за това трябва да се намери "правилния подход" към него.
Много често този подход е някакво лакомство, склонни към лакомия са, готови и на челна стойка да застанат за Вас, само за да получат вкусното парченце месо в ръката Ви.
Циркаджии.Свободолюбиви.Ревниви.Прилепчиви дори.Обидчиви!
Не бива да сте груби или зли с куче от тази порода.Злопаметни са.И ще изгубите един приятел в неговите очи.
Изключително схватливи.Добронамерени към Вас и семейството Ви и подозрителни към непознатите.
Мое мнение стандартният шпиц е порода не за всекиго.
Един по - флегматичен темперамент от страна на стопанина ще се сблъска с кипящия от неизчерпаема енергия шпиц!
Само истински фен на породата, който я харесва и разбира такава каквато е, би оцелял, така да се каже, под напора на подобен водопад от емоции и енергия.

Всяко куче може да прояви агресия според мен.
Всяко.От всяка порода.
Е, разбира се, предполагам има и такива породи, които ще търпят да ги скубе грубо детето Ви, но шпица ще избяга, или ще се отдръпне.
Хората често бъркат охранителните им качества с агресия.
Не всяко куче, което лае - хапе, нали?
Защото стандартния шпиц е куче, което обича да лае.
Да, обича да му се чува гласа.
Това често се превръща в проблем.
Изисква постоянни корекции в най - ранна възраст.
Би могло да се научи да лае само "при необходимост".
И не, шпица не е агресивно куче.
Може да прогони с лая си непознати кучета навлезли в "територията му", но никога няма да се нахвърли да хапе себеподобните си, камо ли хората.

Идеални са за апартамент, за енергични, сърцати хора, предварително подготвени за интелигентността на шпицовете, търпеливи, кучелюбиви, влюбени в породата.

Един стандартен шпиц в млада възраст има нужда от по - чести разходки, примерно около четири разходки.
Пораснал вече, с установени хигиенни навици, дважди, сутрин и вечер е достатъчно.
Но те наистина обожават дългите разходки със своя стопанин.Неуморни са!
Обожават планината, да изследват, да са навън, обичат снега, студа, вятъра, дъжда и не се чувстват добре в летните жеги, тогава разходките е добре да се правят на ранина и късно вечер.
Два пъти годишно линеят.
Тогава..няма да Ви се прибира вкъщи от летящи косми! ab_041.gif
Шегичка!
Но както казах по - горе шпица не е за всекиго.
Само за истински любители и ценители именно на тази порода.
Поздрав!

#9909 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:32 AM

Цитат(Дури @ Mar 30 2010, 11:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
1 Също така имат склонност силно да се привързват към стопанина си и му вярват до край, но това не се отнася за послушанието винаги.

2 Много често този подход е някакво лакомство, склонни към лакомия са, готови и на челна стойка да застанат за Вас, само за да получат вкусното парченце месо в ръката Ви.

3 един по - флегматичен темперамент от страна на стопанина ще се сблъска с кипящия от неизчерпаема енергия шпиц!

4 Защото стандартния шпиц е куче, което обича да лае.

1 Трябва да го видите вечер като се прибирам от работа. Освен, че е една фучаща от радост бяла топка, толкова енергичен, че дори не мога да го погаля, издава почти човешки звуци, които звучат като поздрав, песен и индиански боен вик едновременно. Ако повече от половн час не е бил мачкан, гушкан и обгрижван директно скача в скута ми и започва същата песен с обилно хапане и близане на ръцете ми. Обича всички в къщи, но голямата любов пази и демонстрира само на мен, по начин който често кара мъжът ми и дъщеря ми да казват: много те обича Айси. Задължителен е ритуала преди лягане когато си иска дозата ласки в леглото ми и отказва да спи докато не я получи.

2 Лично се уверих, но не знаех че е присъщо на породата. Айси е готов за челна стойка дори за парченце ябълка, краставичка или късче хляб. Не е задължително да е мръвка. Щом е за ядене няма значение какво е.

3 Често го сравнявам с хъскито Цезар. Ееее няма по кипящо от енергия същество от нас. Наистина някой по-спокоен и флегматичен човек би се уморил само като гледа всички движения, подскоци, и емоции. За Айси мога да кажа това, което казват за палавите деца, че шило в торба не стои или има трънчета на дупето си. Понякога искам да се кротне за да го погаля спокойно, но не, такъв филм няма.

4 Това е единственият проблем с който не успях да се справя. Няма нощ през която да не ни е събудил поне веднъж заради подозрителни (за него) шумове във входа. А как лае...звънко и силно да се чудиш къде в това малко телце се крие толкова мощ.
User's Signature

Качена снимка

#9910 Потребителят е офлайн   marapepelia6ka999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 09:16 PM

Извинявам се предварително, че пускам втори пост.
Не намерих опцията за редактиране, но не мога да не споделя какво ни се случи преди две/три вечери. Ще се върна малко назад, почти седмица към една хубава сутрин когато докато си играехме с Айси на поляната, пред входа към нас се доближи един видимо афектиран мъж на средна възраст.
Попита ме мое ли е кучето и от колко време го имам. И на двата ми отговора - да, от година, реагира с репликата- сигурна ли си.
Да не ви отегчавам оказа се, че имат среден шпиц мистериозно изчезнал по време на игра в квартала ни. Предполагаха, че е откраднат.
Не е бил на каишка и докато е тичал около бараките на пазарчето ни е изчезнал. Шпица бил женски на 8 месеца. На следващата сутрин дойде и съпругата на човека да види Айси. Беше много тъжна, но поне се убеди, че нашето момче не е тяхното куче.
Наистина видях доста разлепени обяви за неговото издирване.
Така стигам до въпросната късна вечер когато с Айси отивахме към кварталният магазин.
Чух някой да ми вика "госпожо" няколко пъти и не знам защо позабързах крачка. Нещо ме уплаши. Настигна ме младо момче, което с назидателен тон започна да ме поучава да внимавам много да не ми откраднат кучето. Били зачестили кражбите на кучета от нашата порода. Можело да ми го вземат от ръцете даже (Айси беше с повода) Продавали ги после на половин цена.
Слава богу стигнахме осветен участък и побързах да вляза с Айси в магазина. На връщане дори той усети настроението ми и не спираше да души или да се заиграва.
Прибрах се много уплашена и от тогава не излизам по тъмно с него.
Защо ви пиша всичко това.

Мили момичета, бъдете нащрек и внимавайте много.
Не оставяйте кучовците си без надзор.
Може да изглеждам параноична, но някак чувствам, че трябва да го споделя.

Хубава вечер. Целувки от мен и Айси.
User's Signature

Качена снимка

#9911 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2010 - 09:39 PM

На фона на всички идиотщини, които стават около нас - някак вече не се учудвам на нищо.
Благодаря ти, marapepelia6ka999, че сподели тук за случилото се.
Предпазливост никога не е излишна - пълно е с всякакви малоумници, откачалки, също и с хора, готови на какво ли не за някой лев...
Уффф!
Аман! eg_033.gif
dh_188.gif

#9912 Потребителят е офлайн   NastyGirl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2010 - 11:21 PM

да се присъединя и аз към Вас.Моята хубавица вече е стара,на 16 години,почти не вижда,не чува,да не говорим и как се движи......Гледаме се някак,макар и трудно.С мъка трябва да кажа,че сигурно скоро ще се разделим с нея......
Иначе се казва Акси и ми я донесоха от Русия като мъничка,страхотна порода са шпицовете ae_085.gif
User's Signature

Ние знаем,че не можем да спасим кучетата по целия свят,но знаем,че можем да спасим целия свят на едно куче!

#9913 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 01 April 2010 - 03:07 PM

Добре дошли NastyGirl!
Искаме снимки на вашата руска красавица, моля?

#9914 Потребителят е офлайн   geshaA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 April 2010 - 09:22 AM

Добър ден! Не знаех къде да пиша и реших, че тук е удобно.
Преди 4-5 години имах среден шпиц, но почина. :(
Сега отново си търся куче,но никъде не намирам.Казаха ми, че не е хубаво да се взима от зоомагазин, а не мога да намеря обяви в интернет за бебе среден шпиц.
Ако можете да ми помогнете ще съм ви много благодарен :)

#9915 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2010 - 11:56 AM

Добре дошли geshaA!
До колкото зная, към момента в клуб"Северни кучета" България, член на БРФК нямаме легитимен развъдник за немски среден шпиц.
Тоест, имаме, но ..този развъдник е само на документи.

Моят Волф е взет от развъдник "Тита Зелин"Ботевград, собственик Христо Кънчев, който към настоящият момент не е член на клуба и БРФК.
Прехвърлил се е в новообразуван клуб, който може да ви издаде тяхно родословие, което няма да е легитимно по отношение на клуба за Северни кучета, БРФК и FCI.

Тоест ако Вие желаете да развъждате и да водите кучето си на изложби под егидата на клуба и БРФК, FCI, няма да можете да сторите това с куче от този развъдчик.
Въпроса е какво точно желаете.

Ако искате просто красиво, бяло куче от породата, за домашен любимец развъдник" Тита Зелин" е вариант за Вас.
До колкото зная в момента имат кучило, мъжко и женско, родени на 16 - ти, ако Ви интересува мога да Ви дам номера на господин Кънчев.
Избора е ваш.
С уважение:Дури

п.с.Това е варианта за България.За чужбина имате голям избор от развъдници.
Във важните теми в подфорума има линкове към някои от тях.Разгледайте ги.

**Съболезнования за голямата Ви загуба.**
Ако ми позволите един въпрос:вашият среден шпиц от къде е бил взет?

#9916 Потребителят е офлайн   geshaA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 April 2010 - 02:01 PM

Ами моят шпиц е бил подарък от приятели и не мога да ви кажа.Вече си взех куче отново от познати и точно се прибираме с нея :) Сега ще мислим за име :)

#9917 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 April 2010 - 06:19 PM

Цитат(geshaA @ Apr 2 2010, 12:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами моят шпиц е бил подарък от приятели и не мога да ви кажа.Вече си взех куче отново от познати и точно се прибираме с нея :) Сега ще мислим за име :)

Аз ли нещо не разбрах не знам, уж търсите откъде да си купите кученце,а във следващия пост вече имате,моля разкажете по подробно,нека да бъда извинена ако не съм разбрала какъв е случая dry.gif
User's Signature

#9918 Потребителят е офлайн   geshaA Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 April 2010 - 02:00 PM

Ами да, защото след 1вия пост ни се обадиха по телефона и отидохме да си вземем кучето :)

#9919 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 April 2010 - 07:14 PM

Да Ви честитя и тук новата радост вкъщи!
Нека малката Дара ви носи много положителни емоции и щастие!
Разкажете ни кои са родителите й?
Вие видяхте ли ги, когато си я вземахте?
Поздрав!

#9920 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 April 2010 - 11:22 AM

Цитат(geshaA @ Apr 4 2010, 12:05 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами да, защото след 1вия пост ни се обадиха по телефона и отидохме да си вземем кучето :)

Честита радост и от нас да е живо и здраво сладурчето,много да се радвате взаймно.Измислихте ли име,а няма да се разсърдим и на малко снимки smile.gif
User's Signature

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 494
  • 495
  • 496
  • 497
  • 498
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема