ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 29 May 2011 - 02:00 PM

п.с. кучето ми е среден шпиц.
Публикувано: 01 July 2011 - 08:25 PM
Публикувано: 19 August 2011 - 07:33 PM
Публикувано: 20 August 2011 - 12:29 PM
Публикувано: 22 August 2011 - 06:30 PM

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...

Публикувано: 25 August 2011 - 11:41 PM
Публикувано: 27 August 2011 - 10:01 PM
Честито кученце, да ти е живо и здраво и да те радва дълги години!
За хигиенните навици - всички минават през този период, няма спасение.

Затварянето в банята, шляпане с вестник и всякакви там "натърквания на муцунката" в пишо/ако, каквито съвети можеш да чуеш, не носят успех.
Има доста писано тук във форума, едва ли може да се измисли нещо ново - съветвам те да прочетеш и да се ориентираш как да действаш.
Хигиенни навици - обучение
Как да науча кученцето си да ходи по нужда на памперс
Има и още доста теми по въпроса със споделен опит, но общо взето - търпение му е "майката", ще се научи, но си трябва време...
Моята хубостница като малка ме докарваше до рев с нон-стоп локви и "тортички" на най-безумни места в къщи

Успех с обучението!

Публикувано: 28 August 2011 - 01:57 AM
Та ми е интересно дали ще си расте до първата година или е към края си? Ако дръпне още малко ще отметнем още една категория, по която сме извън стандарта на породата... ама нищо - на мен би ми харесало да е по-едър

Публикувано: 05 September 2011 - 12:03 PM

Публикувано: 05 September 2011 - 07:38 PM

Ровейки из чичо GOOGLE намерих този куч с който си приличаме по уши (големина) и опашка

Иначе ето малко скорошни снимки на Шейн

Публикувано: 06 September 2011 - 06:36 PM
Аз съм от Казанлък, а кучето купих от уж развъдник в Стара Загора. Не ме притеснява,че Чъки не е чист шпиц, но ме е яд за това , че подлъгват хората. Бройх за него 500 лв. с убеждението, че е мини шпиц. А аз исках точно такъв, защото имам малко дете и го купих заради нея. Но няма значение, той си ми е такъв красавец и е толкова привързан към нас. Само където е доста агресивен към останалите хора и животни и постоянно лае.
Публикувано: 06 September 2011 - 11:59 PM
pufy, в 06 September 2011 - 06:36 PM, написа:
Аз съм от Казанлък, а кучето купих от уж развъдник в Стара Загора. Не ме притеснява,че Чъки не е чист шпиц, но ме е яд за това , че подлъгват хората. Бройх за него 500 лв. с убеждението, че е мини шпиц. А аз исках точно такъв, защото имам малко дете и го купих заради нея. Но няма значение, той си ми е такъв красавец и е толкова привързан към нас. Само където е доста агресивен към останалите хора и животни и постоянно лае.
Аз моя го взех от Панагюрище така че явно не са рода. Факта че двете кучета си приличат може само да говори че са шпицове, при които са се проявили фенотипно гени, които явно не трябва да излизат (така е защото не са развъждани както трябва). Казвам това, защото според моя макар и скромен опит няма как 2 мелеза да си приличат до такава степен (заради карамбола от гени), а и се съмнявам в случайността просто да са мелези на шпиц с едно и също нещо. А факта, че са Ви го продали за малък шпиц не ме изненадва - много хора от форума са закупили среден шпиц за малък, така че това явно е една от редовните лъжи.
Качвайте снимки на Чъки, защото аз лично много бих се радвала да видя как ще се развива

Публикувано: 15 September 2011 - 07:10 PM

Виждам,че си ми е хубавец, но все пак искам да знам какво да очаквам в развитието му. Роден е на 15 март 2011 г. Поне така ми каза човека от когото го купих. Ако някой има такова куче като него но по-голямо на възраст ще съм много благодарна да качите снимки за да го видя. Преди малко ходих да гледам едно кученце, което е среден шпиц, но няма нищо общо с моя Чъки.