Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 497
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#9961 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2011 - 10:35 AM

Еееееееее,много се радвам,че се решихте! Да Ви е жив и здрав дъъъъълги години! С нетърпение чакам снимчици!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#9962 Потребителят е офлайн   neosvedomena Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2011 - 07:21 PM

Благодаря :va_010:
След като цяла година се мъчихме без животинка в къщи... Не съм и предполагала, че толкова ще се радвам на напишкано и наакано :dog: А бе друго си е да има кученце :D
Ще се опитам да кача и снимки :fk_152:
User's Signature

ПУФИ щеше да е на...Качена снимка
Качена снимка

#9963 Потребителят е офлайн   марея Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 March 2011 - 10:26 PM

Честито и от нас с Рони,много да ви радваКачена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#9964 Потребителят е офлайн   Cvetenceto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 May 2011 - 02:00 PM

Здравейте. Кучето ми вчера роди 4 малки сладурчета, но от тогава не мога да я доближа или да я накарам да "си свърши работата" /до тоалетна/. Като й оставя купичка с харан пред нея-също после не мога да си я взема, постоянно ръмжи, дава признаци, че иска да охапи, ако някой иска да се приближи към нея/малките. Какъв съвет бихте ми дали да си успокоя женската, така, че да мога да я доближавам, галя, спокойно да я храня и спокойно да отива до тоалетна без да се страхува? От вчера не е ходила до тоалетна и ме притеснява малко.... :dh_188:

п.с. кучето ми е среден шпиц.

#9965 Потребителят е офлайн   Lizankata Икона

Публикувано: 01 July 2011 - 08:25 PM

Zdraveite az sam nova vav foruma ! Ot 6-et meseca imam prekrasem Nemski Shpic , no iskam da spodelq sas vas , imam golqm problem , tq e mnogo strahliva i nemoga da q izvejdam na razhodka , strahuva se i ot sqnkata si ,Neznam dali e vremenen period, prez koito minava , poneje tq mi e parvoto kuchence ...Molq , ako nqkoi moje da mi dade savet da mi pishe !!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#9966 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2011 - 07:33 PM

Здравейте приятели. Най-накрая и аз се сдобих с един красавец. Купих го, като ме увериха, че е мини шпиц, но ми се струва, че ме подведоха. Сега е на 6 м. тежи 5 кг. и е висок 30 см. Другото което ме притеснява е че никак не е рошав, а точно обратното. Понеже не съм много в час за породата искам да попитам след колко месеца започва да се оформя гривата и опашката и нормални ли са теглото и размера му за тази възраст. При първа възможност ще кача и снимка. Благодаря ви предварително!

#9967 Потребителят е офлайн   luchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2011 - 02:01 AM

Кученцето е доста тежко и високо за мини шпиц. То ще расте и ще наддава още. Колкото и да им опада козината, те пак са си мно-о-о-о-го пухкави в сравнение с останалите породи. А дали прилича на среден шпиц......
User's Signature

Качена снимка

#9968 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 August 2011 - 12:29 PM

Здравейте! Благодаря много за отговора. И аз си мисля, че най - вероятно е среден шпиц. По всичко прилича на такъв. Само ми се струва, че ушите му са малко по- големи. Иначе е чисто бял, с остра муцунка. Пак си е пухкав, опашката я държи на гърба, но липсва тази грива и голямата рунтава опашка. Затова попитах по- късно ли се получава или трябва да си е така още от малък. В момента се опитвам да му кача снимките още от малък до сега , но нещо не се справям. Надявам се да успея. Тогава ще добиете представа за какво става въпрос. Макар, че си ми е голям сладур независимо какъв ще излезе. И е толкова луд даже се налага да го връзвам за да мога да го снимам.

#9969 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:ветеринарна медицина, немски овчарки, обучение, генетика, кинология

Публикувано: 22 August 2011 - 06:30 PM

Здравей pufy описанието, което даваш на твоето кученце много напомня на моето. Моя дивеч е взет за среден шпиц и е на 7 месеца, държи опашката на гърба, но не като шпиц, а по скоро като хъски. Качвам снимка за да кажете Вие дали наистина си приличат :)
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Cave canem, te necet lingendo - Beware of the dog, he may lick you to death...
Качена снимка Качена снимка

#9970 Потребителят е офлайн   Ayya Икона

Публикувано: 25 August 2011 - 11:41 PM

Здравейте. Имам един въпрос- моето кученце прави каквото си иска-ходи по нужда, където си поиска. Наказвам я затворена в банята за 10 мин. , но резултатък понякога е същия. Като кажа на всички, че е женска и казват : " Оо, много пелени ще трябват ! ". Какво ще рече това-че по-трудно се учи ? Може ли някакъв съвет ? Благодаря ви предварително много ! Да ви радват дълго вашите кученца !

#9971 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2011 - 10:01 PM

Здравей, Ayya!
Честито кученце, да ти е живо и здраво и да те радва дълги години!
За хигиенните навици - всички минават през този период, няма спасение.:dh_188:
Затварянето в банята, шляпане с вестник и всякакви там "натърквания на муцунката" в пишо/ако, каквито съвети можеш да чуеш, не носят успех.

Има доста писано тук във форума, едва ли може да се измисли нещо ново - съветвам те да прочетеш и да се ориентираш как да действаш.
Хигиенни навици - обучение
Как да науча кученцето си да ходи по нужда на памперс
Има и още доста теми по въпроса със споделен опит, но общо взето - търпение му е "майката", ще се научи, но си трябва време...

Моята хубостница като малка ме докарваше до рев с нон-стоп локви и "тортички" на най-безумни места в къщи:ud_009:, но след това се научи много бързо да върши всичко навън, а накрая се стигна до там, че вече не иска даже да пишка в двора - иска навън, зад оградата, такава ми е "чистница".:ab_041:

Успех с обучението!
:ae_085:

#9972 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2011 - 01:57 AM

Може ли някой да ми каже до каква възраст расте (на ръст) средния шпиц? Шейн е почти на 8 месеца и е висок около 37-38см. и тежи 8кг. а в стандарта пише "Ръст при холката: СРЕДЕН ШПИЦ: 34 см. +/- 4 см."
Та ми е интересно дали ще си расте до първата година или е към края си? Ако дръпне още малко ще отметнем още една категория, по която сме извън стандарта на породата... ама нищо - на мен би ми харесало да е по-едър :ab_041:
User's Signature

#9973 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2011 - 12:03 PM

Здравей ultima. Моят красавец е нещо подобно на твоя само където е малко по-рошав. Иначе има същите уши. Дано поне да е шпиц независимо какъв. Нямаше ме около две седмици и като се върнах ми направи впечатление, че козината му е пораснала. Започнал е да оформя гривичка и отдолу на коромчети има доста повече козина. Дано наистина да заприлича на шпиц. Хайде поздрави на всички шпицчета. :smile:

#9974 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2011 - 12:26 PM

Здравейте приятели,
Най- накрая успях да кача снимките на моя сладур от малък до сега. Надявам се силно някой от вас да ми каже има ли нещо общо с шпиц или не. Благодаря!Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#9975 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2011 - 07:38 PM

Здравей pufy! Кученцето Ви както и моето не е перфектния представител на породата. Може да е кръстоска с шпиц, може и да е плод на някой кривнал и залежал се рецисивен алел, който не се проявява при родословните животни. В общи линии като нямаме родословия на кученцата всичко е възможно. Интересно ми е от къде сте и от къде го взехте, защото приликата с моя е наистина поразителна и се чудя дали е възможно да са роднини :ab_041: ? Дори кученцето да не се окаже истински шпиц - гледайте си го и го обичайте - в крайна сметка породата не е толкова важна. Аз моя не бих го заменила и за най-добрия представител на породата! Както и да изглежда обира усмивки и комплименти в парковете, а и много любов вкъщи (а това е най важното).
Ровейки из чичо GOOGLE намерих този куч с който си приличаме по уши (големина) и опашка
Качена снимка
Иначе ето малко скорошни снимки на Шейн :wub:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

#9976 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2011 - 06:36 PM

Здравей ultima,
Аз съм от Казанлък, а кучето купих от уж развъдник в Стара Загора. Не ме притеснява,че Чъки не е чист шпиц, но ме е яд за това , че подлъгват хората. Бройх за него 500 лв. с убеждението, че е мини шпиц. А аз исках точно такъв, защото имам малко дете и го купих заради нея. Но няма значение, той си ми е такъв красавец и е толкова привързан към нас. Само където е доста агресивен към останалите хора и животни и постоянно лае.

#9977 Потребителят е офлайн   ultima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 September 2011 - 11:59 PM

Показване на мнениетоpufy, в 06 September 2011 - 06:36 PM, написа:

Здравей ultima,
Аз съм от Казанлък, а кучето купих от уж развъдник в Стара Загора. Не ме притеснява,че Чъки не е чист шпиц, но ме е яд за това , че подлъгват хората. Бройх за него 500 лв. с убеждението, че е мини шпиц. А аз исках точно такъв, защото имам малко дете и го купих заради нея. Но няма значение, той си ми е такъв красавец и е толкова привързан към нас. Само където е доста агресивен към останалите хора и животни и постоянно лае.

Аз моя го взех от Панагюрище така че явно не са рода. Факта че двете кучета си приличат може само да говори че са шпицове, при които са се проявили фенотипно гени, които явно не трябва да излизат (така е защото не са развъждани както трябва). Казвам това, защото според моя макар и скромен опит няма как 2 мелеза да си приличат до такава степен (заради карамбола от гени), а и се съмнявам в случайността просто да са мелези на шпиц с едно и също нещо. А факта, че са Ви го продали за малък шпиц не ме изненадва - много хора от форума са закупили среден шпиц за малък, така че това явно е една от редовните лъжи.
Качвайте снимки на Чъки, защото аз лично много бих се радвала да видя как ще се развива :ab_041:
User's Signature

#9978 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 September 2011 - 08:13 AM

Най- вероятно наистина е така. Ще качвам снимки и очаквам същото и от Вас. Да видим какво ще излезе от нашите полубратя. :smile:

#9979 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 September 2011 - 07:10 PM

Здравейте приятели. Качвам снимки на Чъки направени днес. Моля ви, нека все пак някой да ми отговори каква порода е моя красавец. Прикачена снимка
Виждам,че си ми е хубавец, но все пак искам да знам какво да очаквам в развитието му. Роден е на 15 март 2011 г. Поне така ми каза човека от когото го купих. Ако някой има такова куче като него но по-голямо на възраст ще съм много благодарна да качите снимки за да го видя. Преди малко ходих да гледам едно кученце, което е среден шпиц, но няма нищо общо с моя Чъки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#9980 Потребителят е офлайн   pufy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 October 2011 - 01:16 PM

Здравейте ultima. Качвам няколко снимки на Чъки от вчера. Качете и вие някой на вашия сладур. Много ще се радвам да видя колко е пораснал и как изглежда. Хайде поздрави!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 497
  • 498
  • 499
  • 500
  • 501
  • Последна »