Публикувано: 02 August 2007 - 06:47 AM
Здравейте, приятели! Моля за съвет!
Проблемът ми е следният. Вчера, преди да тръгнем за ветернарния доктор за ваксинация, Линда падна и се удари, докато бушуваше из къщи - слава богу, май се размина само с уплаха и натъртване, но след това много плака, куцукаше и явно се стресира доста. Лекарят каза, че и няма нищо, сложи и 2-ра ваксина, обяви, че препарата, с който е обезпаразитявана вътрешно (Bihendol) не върши работа и ми даде Cistal. Днес на гладно трябва да и дам половин таблетка.
Вчера вечерта Линда беше малко унила, днес сутринта-също. Не е болна - вчера си изяде вечерята, играе си с мен, припка насам-натам, но не е вчерашната "фурия". Предполагам, вчера просто много й се събра, а като добавя, че я возих в градския транспорт (трамвай и тролей), ще ме разберети - специално софийският може да поболee и слон.
Та се чудя да и давам ли хапчето за обезпаразитяване днес? Аз знам, че то се дава седмица ПРЕДИ ваксинациите (така четох). Самото ваксиниране разболява животинката, макар и в облекчен вариант, а препарата за обезпаразитяване е допълнително тровене - трябва ли да става по едно и също време, не е ли по-добре да изчакам няколко дни?
Ветеринарния доктор не съм го избирала аз, взех Линда със здравна книжка и 1-ва ваксина. Реших да не сменям доктора по средата на ваксинациите, макар че ми е страшно неудобно за пътувяне, за да не стане "девет баби-хилаво бебе". Но сега се чудя какво да правя. Посъветвайте ме.