ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 08 November 2007 - 06:05 PM
Такааа...ето ме и мееен...много целувки на пухчовците с лисичи муцунки :wub: честито на спечелилите в изложбите,продължавахте в съши дух ииииии прегръдки на всички!!
Публикувано: 08 November 2007 - 06:26 PM
Еее супер сте!Направо ме трогнахте..с такава подкрепа - кой кат мен! :P
Жалко, че няма да можеш да дойдеш Ивенце да повикаш малко за нас кат се изтъпанчим в ринга пред вносния съдия ;D
Ама както и да се представим вие няма да се откажете от нас, нали :P
Поздрави и целувки за всички! :wub:
Жалко, че няма да можеш да дойдеш Ивенце да повикаш малко за нас кат се изтъпанчим в ринга пред вносния съдия ;D
Ама както и да се представим вие няма да се откажете от нас, нали :P
Поздрави и целувки за всички! :wub:
Публикувано: 08 November 2007 - 08:51 PM
Имам въпрос към joleto това ваша обява ли е:
"Здравейте,аз съм Мартин от Русе и си търся някой,който може да ми продаде Померански шпиц до четири месеца или златисто пекинезче до 2 месеца за 80лв ИЛИ да ми помогне да си намеря такъв човек!!!"
http://a140213.obiav...l.bg/smail.html
"Здравейте,аз съм Мартин от Русе и си търся някой,който може да ми продаде Померански шпиц до четири месеца или златисто пекинезче до 2 месеца за 80лв ИЛИ да ми помогне да си намеря такъв човек!!!"
http://a140213.obiav...l.bg/smail.html
Публикувано: 08 November 2007 - 09:25 PM
Наскоро в квартала се засели непознато, чисто черно, едро колкото Алекс, клепоухо, мъжко куче.
Заживя пред входа на съседния блок.Надявах се да го спечеля
на "наша страна" и да нямаме проблеми с кучетата ми.
Да станем приятели.
Първата ни среща бе на една следобедна разходка с Волф..
Минавахме покрай блока пред който то си лежеше.
Малкия спря на съседната улица и заби нос в едни храсти..
Щом ни зърна непознатия черньо веднага стана и тръгна към нас.
Още от далече му заговорих.Пуснах най - благия, най - медения звук на гласа си и съвсем спокойна му заговорих:
"Хеей ти кой си?Това е моя Волфи..Ти добричък ли си..?"
Такива някакви нещица нижех с мек тон и то се приближи съвсем близко до нас.
Когато разстоянието стана почти "на една голяма крачка" без никакъв видим сигнал, без предварително ръмжене, или втренчване, без настръхнала козина..както изглеждаше съвсем дружелюбно и просто любопитно внезапно скочи към малкия.
Метна съм към него със зверски лай, озъбен до уши..
Така се втрещих, че..Това бе в първата част от секундата след, което скочих към него и така се развиках, че после цял ден говорех пресипнало..
То отстъпи назад прогонено от мен, но не откъсваше враждебния си поглед от шпица.
..
На другия ден пак минавах тъдява, но бях с Алекс.Онова куче като ни видя скочи и хукна към нас с лай.
Застана на пътя ни и не ни позволяваше да минем по обичайния ни път, по който минаваме всеки божи ден вече 2 години и кусур.
Трябва да уточня, че пътя ни е встрани от блока пред чийто отдалечен вход то си лежи.
Накарах Алекс да седне и метнах връзката си с ключовете по него.
То само ги подуши, но не отстъпи.Наложи се да крещя..За да минем към блока ни без да обикалям квартала.
Тази картинка се повтори и на следващия ден..
..
Няколко дни по- късно след разговори с мои познати кучкари реших да се изправя срещу черньо с шпица и да му дам да разбере, че тая няма да я бъде да ни лае, гони, напада, препречва пътя, когато му скимне.
Тръгнах си по нашия маршрут и оня образ изскочи насреща ни..
Като го видях да тича към нас се затичах срещу него, размахвайки ръце и дрънчейки с връзката с ключовете.
То се спря.След малко пак тръгна срещу ни, аз пак не отстъпих и при второто ми затичване към него..нашийника на шпица се скъса..а черньо само това й чакаше да му падне мънечкия..как успях да спра шпица да не хукне към него..не зная..само зная, че за секунди ми се скъси живота с няколко години.
..
От тогава къде ни види достатъчно е само да чуе звука от клатещите се ключове за да си плюе на петите..
Какъв е извода?
"Тихите води са най - дълбоки".
Това е може би единственият път, когато куче ме "заблуждава" в намеренията си..
Хубава вечер приятели! :wub:
Заживя пред входа на съседния блок.Надявах се да го спечеля
на "наша страна" и да нямаме проблеми с кучетата ми.
Да станем приятели.
Първата ни среща бе на една следобедна разходка с Волф..
Минавахме покрай блока пред който то си лежеше.
Малкия спря на съседната улица и заби нос в едни храсти..
Щом ни зърна непознатия черньо веднага стана и тръгна към нас.
Още от далече му заговорих.Пуснах най - благия, най - медения звук на гласа си и съвсем спокойна му заговорих:
"Хеей ти кой си?Това е моя Волфи..Ти добричък ли си..?"
Такива някакви нещица нижех с мек тон и то се приближи съвсем близко до нас.
Когато разстоянието стана почти "на една голяма крачка" без никакъв видим сигнал, без предварително ръмжене, или втренчване, без настръхнала козина..както изглеждаше съвсем дружелюбно и просто любопитно внезапно скочи към малкия.
Метна съм към него със зверски лай, озъбен до уши..
Така се втрещих, че..Това бе в първата част от секундата след, което скочих към него и така се развиках, че после цял ден говорех пресипнало..
То отстъпи назад прогонено от мен, но не откъсваше враждебния си поглед от шпица.
..
На другия ден пак минавах тъдява, но бях с Алекс.Онова куче като ни видя скочи и хукна към нас с лай.
Застана на пътя ни и не ни позволяваше да минем по обичайния ни път, по който минаваме всеки божи ден вече 2 години и кусур.
Трябва да уточня, че пътя ни е встрани от блока пред чийто отдалечен вход то си лежи.
Накарах Алекс да седне и метнах връзката си с ключовете по него.
То само ги подуши, но не отстъпи.Наложи се да крещя..За да минем към блока ни без да обикалям квартала.
Тази картинка се повтори и на следващия ден..
..
Няколко дни по- късно след разговори с мои познати кучкари реших да се изправя срещу черньо с шпица и да му дам да разбере, че тая няма да я бъде да ни лае, гони, напада, препречва пътя, когато му скимне.
Тръгнах си по нашия маршрут и оня образ изскочи насреща ни..
Като го видях да тича към нас се затичах срещу него, размахвайки ръце и дрънчейки с връзката с ключовете.
То се спря.След малко пак тръгна срещу ни, аз пак не отстъпих и при второто ми затичване към него..нашийника на шпица се скъса..а черньо само това й чакаше да му падне мънечкия..как успях да спра шпица да не хукне към него..не зная..само зная, че за секунди ми се скъси живота с няколко години.
..
От тогава къде ни види достатъчно е само да чуе звука от клатещите се ключове за да си плюе на петите..
Какъв е извода?
"Тихите води са най - дълбоки".
Това е може би единственият път, когато куче ме "заблуждава" в намеренията си..
Хубава вечер приятели! :wub:
Публикувано: 08 November 2007 - 09:49 PM
Оле горките вие...нали не е охапало Волфчо... :(
Дано не се случва на никого това :o много е стресиращо :o
Дано не се случва на никого това :o много е стресиращо :o
Публикувано: 08 November 2007 - 09:56 PM
А!Сетих се да ви споделя, че днес на вечерната разходка в мрака срещнахме наш роднина.
Имаме в квартала един померан мисля, че е блек &тен разцветка
( без педигрее) мъжкарче на име Фокси.
Поканих стопанката му на изложбите на 18.11. идната неделя и през оглушителния им лай успях да помоля жената да го снимам с телефона си.
Клекнах, заредих да снимам, но ми изписа на дисплея
"че папката е пълна трябва да изтрия файл за да снимам" изтрих в-сич-ко( есенните минзухари, красивите котенца, котки и птици)
заредих светкавицата ..иии..ми падна батерията! :samoubiec:
За съжаление рядко ги срещам и все не успявам да му направя поне една снимка на красивия пом Фокси.
Та пак си останах само с дружния им шпицешки лай.
;D
Та това бе от тая вечер. :P
Имаме в квартала един померан мисля, че е блек &тен разцветка
( без педигрее) мъжкарче на име Фокси.
Поканих стопанката му на изложбите на 18.11. идната неделя и през оглушителния им лай успях да помоля жената да го снимам с телефона си.
Клекнах, заредих да снимам, но ми изписа на дисплея
"че папката е пълна трябва да изтрия файл за да снимам" изтрих в-сич-ко( есенните минзухари, красивите котенца, котки и птици)
заредих светкавицата ..иии..ми падна батерията! :samoubiec:
За съжаление рядко ги срещам и все не успявам да му направя поне една снимка на красивия пом Фокси.
Та пак си останах само с дружния им шпицешки лай.
;D
Та това бе от тая вечер. :P
Публикувано: 09 November 2007 - 10:52 AM
Дуричка, по повод на разказа ти за нападението.
Аз редовно гледам Animal planet & Discovery където се вижда в нормалните държави как е решен този проблем. Може би си спомняш, че преди няколко дни и аз разказах как пред една аптека ни нападнаха две бездомни кучета и след това жената, която ги храни ми се нахвърли, че съм се държала лошо тях, а тя ги била отгледала от малки.
Според мен тези ситуации са много сериозен въпрос и проблем, пък за съжаление ние не можем нищо да направим
Поздрави: Ива и Арес
Аз редовно гледам Animal planet & Discovery където се вижда в нормалните държави как е решен този проблем. Може би си спомняш, че преди няколко дни и аз разказах как пред една аптека ни нападнаха две бездомни кучета и след това жената, която ги храни ми се нахвърли, че съм се държала лошо тях, а тя ги била отгледала от малки.
Според мен тези ситуации са много сериозен въпрос и проблем, пък за съжаление ние не можем нищо да направим
Поздрави: Ива и Арес
Публикувано: 09 November 2007 - 11:03 AM
А по повод коментара ти за уличните кучета ще си позволя да цитирам тук думите на един уникален човек Сийзър Милан.
Из "ДА БЪДЕШ ВОДАЧ НА ГЛУТНИЦАТА
Пат Морисън, Списание Ел Ей Таймс, 29 Август 1999
Измежду спокойните мисловни игри, които се играят у нас има две такива:
Кои исторически личности бихте поканили на вечеря и Кой закон би променил страната ни най-много
Отговорите ми в първата винаги се променят: днес е Галилей, утре вождът Джоузеф, Оскар Уайлд, стига да даваше на някого другиго да вметне по нещо
За втората, обаче, нещата стоят винаги по един и същи начин: Закон, който да изисква хората да полагат тест, не за доходи, а за емоционална стабилност, преди да получат правото да имат деца или да вземат куче.
Тестът за деца никога няма да се случи. А за кучетата е, все още има надежда.."
Продължението можете да прочетете във форума
"Възпитание, обучение, спорт"
на 2 - ра страница темата
" Повелителят на кучетата ".
Никога не трябва да се забравя, че уличните кучета са деца на наши кучета, че всички ние носим отговорност, особено когато държавата не поема своята, а най- голямата и тежка отговорност пада именно върху нас: обичащите кучетата..
Из "ДА БЪДЕШ ВОДАЧ НА ГЛУТНИЦАТА
Пат Морисън, Списание Ел Ей Таймс, 29 Август 1999
Измежду спокойните мисловни игри, които се играят у нас има две такива:
Кои исторически личности бихте поканили на вечеря и Кой закон би променил страната ни най-много
Отговорите ми в първата винаги се променят: днес е Галилей, утре вождът Джоузеф, Оскар Уайлд, стига да даваше на някого другиго да вметне по нещо
За втората, обаче, нещата стоят винаги по един и същи начин: Закон, който да изисква хората да полагат тест, не за доходи, а за емоционална стабилност, преди да получат правото да имат деца или да вземат куче.
Тестът за деца никога няма да се случи. А за кучетата е, все още има надежда.."
Продължението можете да прочетете във форума
"Възпитание, обучение, спорт"
на 2 - ра страница темата
" Повелителят на кучетата ".
Никога не трябва да се забравя, че уличните кучета са деца на наши кучета, че всички ние носим отговорност, особено когато държавата не поема своята, а най- голямата и тежка отговорност пада именно върху нас: обичащите кучетата..
Публикувано: 09 November 2007 - 11:17 AM
Здрасти Дури,
ние сме ок, надявам се и вие да сте така. Да нагушкаш Волфи и Алекс от нас. А относно бездомните кучета си много права. Но в горепосочените от мен тв. канали показват как хора отиват на съд за лошо отношение и не грижа към домашните си любимци, плащат глоби и т.н. А според мен някой да си помисли да си изгони кучето на улицата, това просто е немислимо. Но хората имат закони и ред, пък в нашата мила татковина всеки си прави каквото си иска. Снощи когато изведох Арес една жена ме спира и ме пита дали съм видяла едно бяло кученце да се разхожда, а аз бух видяла такова но доста далече от там където се видяхме и тя ми каза, ми ок той ще се прибере сам, при което аз онемях. А пък една моя съседка си разхожда пинчера по следния начин: виждам я пред входа по чехли, а кученцето миналото обикаля покрай нея. Нямам коментар просто
ние сме ок, надявам се и вие да сте така. Да нагушкаш Волфи и Алекс от нас. А относно бездомните кучета си много права. Но в горепосочените от мен тв. канали показват как хора отиват на съд за лошо отношение и не грижа към домашните си любимци, плащат глоби и т.н. А според мен някой да си помисли да си изгони кучето на улицата, това просто е немислимо. Но хората имат закони и ред, пък в нашата мила татковина всеки си прави каквото си иска. Снощи когато изведох Арес една жена ме спира и ме пита дали съм видяла едно бяло кученце да се разхожда, а аз бух видяла такова но доста далече от там където се видяхме и тя ми каза, ми ок той ще се прибере сам, при което аз онемях. А пък една моя съседка си разхожда пинчера по следния начин: виждам я пред входа по чехли, а кученцето миналото обикаля покрай нея. Нямам коментар просто