ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ
Публикувано: 05 January 2008 - 10:44 PM
Публикувано: 05 January 2008 - 10:48 PM
Цитат
rimela не се притеснявай,ако се наложи да махате зъбките като при нас,раничката се затваря буквално за часове и се дава антибиотик в продължение на няколко дена.....все пак се посъветвай с вашият лекар,щом сте към 8 мес......в интерес на истината Арес стана доста по-спокоен след като му махнаха зъбчетата,преди като ли го мъчеха ....
Поздрави на всички!!!!!!! :wub: :wub:
Публикувано: 05 January 2008 - 11:07 PM
Благодаря ти, Markizza_Silv, знам, че минахте през това - ако трябва, и ние ще минем, няма как! Впрочем, ако след това ще се кротне - да вадя още сега керпедена! ;D
Гледах филмчето "8 героя" - удоволствие беше, сега го рекламирам сред приятели. Е, спред мен тази хъски-дружинка беше малко идеализирана (не вярвам, че е било точно така), но като филм си струва да се гледа.
Публикувано: 05 January 2008 - 11:09 PM
Публикувано: 05 January 2008 - 11:15 PM
Лека нощ,момичета и кучета!Обичаме ви! :wub: :blink: :wub:
Публикувано: 05 January 2008 - 11:18 PM
Публикувано: 05 January 2008 - 11:22 PM
Цитат
Ами да, поне на кино да гледаме нещо хубаво - за очите и душата!
Днес водя Линда на разходка - ами точно пред вратата някой изхвърлил торбичка с обелки и боклуци, просто я метнал през прозореца, вместо да си я изхвърли в контейнера за боклук! Просто побеснях - ако имах зъбите на хъскито Мая, щях да му прегриза гърлото! Защо трябва да тънем в боклуци отвсякъде - и в прекия, и в преносния смисъл, като толкова просто е да не го правим!
Дано феята ни донесе сладки сънища...
Айде наздраве аз пия чаша бира, а вие?
Капни и на мен, Дури!
Публикувано: 05 January 2008 - 11:25 PM
Айде да си говорим за..любовта..към..СРЕДНИЯ шпиц.
Защо баш СРЕДЕН, а не малък, миниатюрен, голям, още по- голям
( демек Волфшпиц).
Защо се спряхте на немски СРЕДЕН шпиц момичета?
Ммм? :palqcho:
Публикувано: 05 January 2008 - 11:39 PM
Цитат
Айде да си говорим за..любовта..към..СРЕДНИЯ шпиц.
Защо баш СРЕДЕН, а не малък, миниатюрен, голям, още по- голям
( демек Волфшпиц).
Защо се спряхте на немски СРЕДЕН шпиц момичета?
Ммм? :palqcho:
Публикувано: 05 January 2008 - 11:45 PM
Искам вашето мнение, защо избрахте среден, а не друг от останалите 4 размера немски шпиц..
Кое ви се хареса повече в средния шпиц?
Как се запалихте точно по мителшпицовете, споделете, моля ви..
Това е много ценно за мен..
Наздраве! :yahoo:
Публикувано: 06 January 2008 - 02:08 PM
ГРИЖА ЗА КОЗИНАТА
Вашите кучета са голям ангажимент за вас вие трябва да прекарвате часове в грууминг
Това е коментар, който получавам твърде често и е хубав комплимент.
Обаче е МИТ, че козината на мител шпица СЕ НУЖДАЕ от постоянен грууминг.
Мител шпица периодично отделя големи количества козина - която е навсякъде върху дрехите ви,навсякъде в дома ви и понякога може да хвръкнат косми дори в кафето ви.
Някои подови покрития са просто като магнит за кълбетата от козина на немския шпиц(мокет например).
Това става, когато правите максимален грууминг,което се прави най-често преди изложба.
При всички други случаи разресване в посока "наопаки"един път седмично е достатъчно, като следва да отделяте внимание на местата зад ушите, задната част на бедрата и техните панталонки(гащи), особено когато се очаква размножаване.
Козината на мител шпиц не мирише, не задържа за дълго мръсотия и никога не се нуждае от подстригване.
Да се подстригва немски среден шпиц е много погрешно, тьй като първото, което пораства при куче с двуслойна козина е подкосъмът.
Може да си помислите , че правите услуга на кучето през лятото, НО всъщност постигате ефект все едно да метнете одеало върху него.
Мител шпица хвърля подкосъма си през лятото, за да намали прегряването на тялото си.
информацията е преведена от развъдник за немски среден шпиц:
Merrifox Kennels 'German Spitz'Situated in New South Wales.