Dog.bg Форуми : ГОВОРИЛНЯТА на подфорума

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (504 Страници) +
  • « Първа
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГОВОРИЛНЯТА на подфорума ТЕМА ЗА ЛАФЧЕ

#6201 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2008 - 02:18 PM

:OK:
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#6202 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 04:02 PM

Сега ще преведа нещо от руски език отново на тема грижа за козината, но материала ще е за най - малкия събрат на мителшпица - неговото джуджевидно братче померанския шпиц.
Защо ще си правя този труд ли?
И защо за померан в темата мителшпиц?
Защото приятели все пак говорим за една порода и 5 разновидности.
Като в най - общи линии разликата в грижата за померан и мителшпиц е в това, че мителшпица не се подстригва така както се оформя померанския шпиц.
Всичко останало е сродно..
И още нещо ще добавя как ще изглежда нашето собствено куче зависи 50% от нашите усилия, желание и последователност.
Мителшпица се реши по- интензивно и често само в период на линеене и само преди киноложка изложба.
През останалото време 1- 2 пъти в седмицата е напълно достатъчно.
Ако се прекалява с разресването ще постигнем обратния ефект..
За тези, които все още нямат мителшпиц, но харесват дългокосмести, интелигентни, артистични кучета, но не желаят да пада твърде много козина в топлите им апартаменти - ако нямате нагласата да правите компромиси, то мителшпиц не е вашата порода.
Пуделът например пуска съвсем малко козина и е също така атрактивен и необикновен, също така има вариация от цветове и размери..
;)

#6203 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 04:33 PM

Грижа за козината при немски шпиц померан

Помераните - притежават разкошна дълга козина.

Богатата, гъста космена покривка - това е признак на шпица, която по правило, е изключително изразителна и в голяма степен формира външния облик на кучетата от тази порода.

Козината на шпица преминава през няколко изменения до окончателното си формиране.

Паленцата се раждат с гладка, къса козина.

Към осмата - деветата седмица започва да прораства подкосъма, и се образува жабо.

Към третия месец козината на шпица става еднообразна навсякъде.

Но след това се случва значителна деградация - започва първото линеене.

В петия - седмия месец кученцето твърде малко прилича на възрастните кучета.

Своята пълна, окончателна красота козината на шпица достига към втората - третата година от своя живот.

При правилни грижи и добро състояние на космената покривка, колкото и странно да звучи, косми в дома ви почти няма да има: гъстият, плътен подкосъм, и повърхностна козина надеждно седят в корените си.

За да се грижим за померана правилно трябва да знаем и спазваме някои правила, към които трябва да приучим кученцето от най - ранна възраст.

Козината на шпица изисква относително не сложни грижи.

Космената покривка на възрастния померански шпиц е достатъчно да бъде разресвана с четка от корените до върховете един път седмично.

Това ще позволи да се запази типичния облик на породата - с дълъг, прав повърхностен косъм и къс, гъс подкосъм.

В периода на линеене желателно е да разресвате кучето ежедневно, за да спасите апартамента си от падащата козина.

За разресването е необходимо да се ползва мека четка с метални зъбци, а за отстраняване на падащия подкосъм
( в основата зад ушите и на бедрата)преминаваме към разресване с метален гребен.

Преди разчесването на козината е желателно да я напръскате  с балсам.

Ако се образуват сплитки ( заплетени кичури) трябва внимателно да ги разплетете с ръце.

Къпането на шпица е необходимо да става с подходящия за типа козина шампоан.

Това следва да се прави при случаи на силно замърсяване или преди киноложка изложба.

#6204 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 04:36 PM

Я кого виждат очичките ми!
sophiepp и Нера отново са при нас!
За много години!
Така се радвам да те видя тук..
Дури  :wub:

#6205 Потребителят е офлайн   magi1999 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2008 - 05:11 PM

Надявам се да не съм пропуснала никой ако сам пропуснала някой моля да ме извините

#6206 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 05:40 PM

Цитат

Поздрав на "колежката" по съдба sophiepp и родата Нера от нас с Линда! Казвате, вашата била послушна? ;) :blink: :blink:

ВЕЧЕ е много послушна! Глезаната на мама е тя - цял ангел(да чукна на дърво ;) )!!! Като по-малка правеше бели, и сега от вр. на вр., но като гледам, примерно в темата на бигъл  :o :rolleyes: моята е цветенце  ;)

#6207 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 05:45 PM

О, при бигълчетата и ние няма да се класираме - там са "шампионите"! Разгледах и снимки от "местопрестъпленията" им и моята ми се видя ангел! ;D
Защо не пуснете тук някоя снимка на Нера? Много ще се радвам да я видя. Че тук в темата са повечето мъжкарчета, момиченцата сме в малцинство... :blink:

#6208 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 06:46 PM

МОД: Диалогът за родословията е преместен ТУК, във форум "Да пазим и развиваме породите"

#6209 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 06:50 PM

Ей каква е сладурана!  :wub: Момиченце :yahoo: На колко е сега?

#6210 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 06:51 PM

Ох момичета..какво да кажа ..
И двете знаете моето голямо желание да съдействам по този проблем, но уви освен да пиша тук, да се моля, да отправям апели за разбиране, уви друго не мога да сторя.
Много неприятни истории.
Некоректност.И тотална дивотия..
А аз също като вас съм просто истински фен на мителшпицовете.
Нито повече, нито по - малко.
Сега понеже говорите отново за тази интернет борса за животни"ДАНИНА".
Преди време Моника25, Мони от нашата тема тук, ми сподели, че си е купила Айс за миниатюрен шпиц, на цената на среден шпиц.
И естествено първоначално са били разочаровани от факта, че са платили за една порода, а получават друга.
След като коментирахме тук тази борса "Данина" на лични съобщения получих неочаквано две писма от потребител Jadi, която едва ли не ме обвиняваше мен за немарливостта на развъдчика от Тита Зелин, защо продавал редовно на нея кученца на еди - каква си цена, без ваксини, без вет.паспорти, защо ги хранел с ФУРАЖ и прочее.
Дайте да се разберем, аз не съм никаква на господин Кънчев.
Просто имам негово куче.
Куче с доказано качество в изложбените рингове на страната.
Също като вас двете съм негов клиент.
Нямам никакъв интерес и файда да се замесвам в подобни некоректни истории и въпреки това исках и искам да помогна.
Защото вярвам в смисъла на думата етика, коректност, в смисъла на това да имаш чистокръвен немски среден шпиц.
Не зная какво ще се случва по - нататък, тоест какъв ще е изхода от тези горчиви истини и факти изложени тук..
Мога само силно да се надявам тези истории да имат сполучлив завършек и никога повече да не научаваме, нито вие, нито аз за подобни търгашки постъпки.
Направо ме сцепи главата..
Аман от български синдром, ей! :(
Дури

#6211 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 07:04 PM

Момичета, нашата story излезе в отделна тема! Прочухме се! :P

#6212 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 07:12 PM

Видях..Не знам..Просто нямам думи.В крайна сметка можеше и аз да съм на ваше място, нали така? Приемам вашите случаи твърде лично и емоционално, но такава съм си аз, за зло или добро.
Еей момичета айде в четвъртък в кафене "Ибис" да пием по нещо, а?
С римела вече се уговорихме, София ако не си във Варна, а в гр.София и имаш желание да се видим - заповядай!
На колко стана Нера, разкажи нещо за нея, каквото се сетиш.
Много е сладичка на снимките, благодарим ти, че ни зарадва с тях.
Дури

#6213 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 07:14 PM

Jadi=Данина
Беше коректна с това, че ми писа и съм наясно относно произхода на кучето си... преди това ми разправяха врели-некипели.... Какви са отношенията им с развъдчика, само тя може да каже!

#6214 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 07:14 PM

B)

#6215 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 07:19 PM

Цитат

На колко стана Нера, разкажи нещо за нея, каквото се сетиш.
Много е сладичка на снимките, благодарим ти, че ни зарадва с тях.
Дури

На 22.11.07 стана на 1година!
Мерси за поканата, но вече съм за постоянно във Варна. В София вече ще идвам на разходки само  ;)

#6216 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 07:25 PM

sophiepp във Варна има и други шпицове, ако искаш можеш да се свържеш с тях и да си правите шпиц - разходки.
В нашата тема това е МаркизаСилв с Арес.
До колкото знам, mon4enceto също е от там.
Светла ( seska) с малките шпицове и помераните също живее в морската столица.
Дано се оправят нещата с тези прословути родословия и никога повече да няма подобни некоректни случаи.

#6217 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2008 - 07:35 PM

И отново из темата ни тук..

Немски Шпиц- Мител

ГРУУМИНГ

Ако не решите шпица си, козината ще се сплъсти, особено зад ушите и по космите на задните крака и опашката.

През повечето време ежедневното сресване обратно на растежа на козината е всичко, което ви трябва.

Ако решете в посоката, в която козината расте, вие само ще пригладите горния слой, а останалото отдолу ще се сплъстява.

Докато ресането в обратна посока служи на две цели: прониквате дълбоко в козината и подсилвате типичния за породата щръкнал ефект.

Когато кучето се скубе, решете го поне два пъти дневно.
Ще трябва да решете по-старателно и преди изложби.

Ще ви трябва четка от истинска четина (тези, които се продават за хора са подходящи, но ви трябва истинска четина, не найлон) и метален гребен с гъсти зъбци от едната страна и по-редки от другата.
Полезни са също триминговъчни ножици и ножица за нокти.

Не забравяйте, че добрият груминг не означава само да поддържате кучето чисто и спретнато, но е и вид масаж.

Поставете кучето на твърда, нехлъзгаща се повърхност кухненската маса с парче килим върху нея ще свърши чудесна работа.
Свикнете кученцето си да стои и да бъде ресано по малко всеки ден- да свикне с процедурата.

Режете по малко от ноктите му всяка седмица, също за да свикне, че това не боли.

За сериозно ресане, разделете козината на участъци, като решете в посока обратна на растежа на космите.
Гребенът ще ви трябва само когато кучето се скубе .

Внимавайте, когато разресвате сплъстяванията, защото ако дърпате и опъвате, кучето ще намрази целия процес.

Ако не можете да оправите сплъстения кичур, най-лесното е, разбира се, да го отрежете.

Ако кучето ходи на изложби, това трябва да се прави незабележимо и много внимателно, което не е лесно.

Напомням ви, че ако кучето е изложбено, изобщо не трябва да му позволявате да се сплъсти!

Никога не къпете скубещ се немски шпиц това ще накара мъртвата козина да се сплъсти незабавно.

Иначе банята от време на време няма да навреди, но ако къпете кучето прекалено често, козината ще изгуби блясъка си и правилната твърда текстура.

Ако кучето се отглежда в апартамент също рядко се нуждае от къпане.

Ако показвате кучето на изложби, подрежете козината по лапите и излишните косми около пръстите.
Можете да разредите и козината под скакателната става.
За целта дръжте ножицата паралелно на костта (т.е. вертикално) и режете надолу.
Ако режете настрани, ще оставите следи от стрижане.
Не е позволен друг вид триминг, нито би трябвало да е необходим.
Ако кучето има проблем със слъзните жлези и светла на цвят козина, космите около очите ще се оцветят неприятно.

Няма козметични средства, които да сложите в последния момент и средствата, които се продават срещу оцветената козина, по мое мнение не работят.
Действа например вазелин, но трябва да се използва през цялото време.
Намажете го леко под окото, вечер и сутрин, в посока на растежа на козината и по този начин сълзите ще капят върху мазнината, вместо върху козината.

В резултат оцветяването драстично намалява.

Ноктите могат да се режат от ветеринар, ако се притеснявате вие, но ако са бели това всъщност не е проблем, особено ако внимавате.

Ако погледнете нокъта срещу светлината, ще видите розовия живец съвсем ясно.

Той трябва да бъде избягван на внимателно, защото ако го отрежете не само ще нараните ,но може да стреснете шпица от тази процедура.
Използвайте подходящи клещи за нокти(от зоомагазин), не обикновени ножици, и не режете толкова високо, че да докоснете живеца.
Черните нокти са по-трудни, защото живецът не се вижда.
Тайната е да режете по малко и често.

Някои кучета с удоволствие стоят на масата, други в скута ви.

Някои изобщо не харесват процедурата, в който случай ще ви трябва опитен човек за рязане на нокти, докато вие държите кучето.

Не забравяйте допълнителните пръсти.

Много разходки по твърда настилка помагат ноктите да се изтъркват, но ако ги оставите да пораснат прекомерно, се изкривява цялата лапа."
Тони Крос развъдник Elhamra "превод Елена Павлова,редактор Дури

#6218 Потребителят е офлайн   monika_25 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 January 2008 - 07:37 PM

Цитат

Jadi=Данина
Беше коректна с това, че ми писа и съм наясно относно произхода на кучето си... преди това ми разправяха врели-некипели.... Какви са отношенията им с развъдчика, само тя може да каже!
sophiepp Нера сте я взели от тази Jadi=Данина или не съм разбрала?Ако е така може ли да ми кажете  какво ви е казала като сте взели Нера? Поздрави :wub:
User's Signature

Качена снимка

#6219 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 07:40 PM

Много мителшпицове  виждам във Варна(конкретно в Чайка), в нашия блок има още 2- един женски, мисля че не е младо куче, защото е много уравновесена и послушна и един мъник-мъж(трябва да е порастнал вече), но не познавам собствениците им. Отделно има една жена, която виждах няколко пъти от балкона докато беше топло с двойка(мъжки и женски, мисля) красоти! ...сресани, бели.... :blink:

#6220 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2008 - 07:48 PM

Цитат

Цитат

Jadi=Данина
sophiepp Нера сте я взели от тази Jadi=Данина или не съм разбрала?Ако е така може ли да ми кажете  какво ви е казала като сте взели Нера? Поздрави :wub:

Въпросната Данина ги беше оставила при нейна позната(или не знам каква точно) да се продават чрез частна обява(не от името на борсата) и когато искаш да видиш поне един от родителите ти се казва, че за съжеление, собственичката на кучетата заедно с родителя е заминала в провинцията заради смъртен случай и е оставила малките при нея, а тя ако може да продава.... звучи много объркано, но + дете с теб, за което е кучето и многото и странна инфо в момента не се замисляш много много, но след ден два една лампичка започва да свети.......
Това е накратко. Доста назад във тематаПреди стр.200 може да намерите това, което съм писала към момента

• (504 Страници) +
  • « Първа
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • 313
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни