Здравейте и от нас с Линда!
Добре дошъл на малкия сладур Джери и честито на стопанката му! Да й е жив и здрав, винаги така обичан, да й носи много радост и хубави емоции!
pepa73, и според мен шпицовете са доста издържливи на студ, поне моята никога не се е оплаквала, че й е студено и зимата се чувства прекрасно (за разлика от мен

- мразя студа и зимата!). Но да стои кучето с мокра козинка не си е работа - не че не ни се случва с моята плувкиня, ама поне е през лятото...
Решението за такива случаи, според мен, е да прилъжеш кучо да седи мирен, докато го изсушиш със сешоара. Опитай се да разбереш защо не иска - страхува се от него или по друга причина.
Моята като малка ми късаше нервите - дърпаше се, докато я изсуша и само гледаше как да "драсне" нанякъде! Не от страх, ами просто не й се седеше на едно място!

Като разбрах това - намерих й занимавка. Едно сушено свинско ухо от зоомагазина направи чудеса - тя си го гризе, аз си я суша.

Сега свикна и мирува и без свински уши, ама ако се разсея за момент - измъква се със скок и върви я гони... Та работя с повишено внимание!
А ако се страхува от "бръмкалката - духалка" - просто трябва да му покажеш, че не е страшно и ще миряса, когато се убеди в това.
Днес следобед при нас в София не валеше, но духаше гаден вятър.
Малко снимки от разходката ни в парка:
- "Ходя си, бродя си из есенния парк..."

- "Мир-р-р-но! Редник Линда!"
- " АЗ!"

- съчетание с топка

- шпиц-галоп:

- водичката за пиене на нейно сиятелство е сервирана в личната й чашка!

- "ама съм хубавица, пък и гиздава... "
Лека вечер и хубав утрешен ден!